Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Terča
Založen: 23.1.2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Severní Čechy, Štětí
|
Zaslal: so květen 28, 2011 9:40 pm Předmět: |
|
|
Sally, zásadní rozdíl v operacích je ten, že tubu je nevratná operace...jinak, srovnatelné úbytky i žaludky . _________________
band 3/08,-25kg před op,1/3/11 reop pro potíže, tubu Turnov Mudr. Hrubý,102 kg před reop
Davídek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bobule
|
Zaslal: so květen 28, 2011 9:55 pm Předmět: |
|
|
sally
to je mi jasný, že bandáž nechceš, ale doktoři plikaci přirovnávají úbytkově k právě k bandáži což se pohybuje kolem 20-30-50kg
Po tubu jsou úbytky údajně větší ... tak to bylo myšleno
A co se stane se žaludkem který je srolovaný 10-20 let? to nikdo neví .... nevědí to ani doktoři .... třeba tam bude pořád jen tak plandat a nebo i odumře a bude hnít a způsobí ti zánět? nevím a nikdo ti na tuhle otázku nejspíš ani neodpoví protože je to novinka a lidi, kteří ji podstupují jdou do toho s vědomím, že jsou "pokusní králíci" ... je to škaredý slovo, ale nic lepšího mě v tuto chvíli nenapadalo  _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sally
|
Zaslal: so květen 28, 2011 10:07 pm Předmět: |
|
|
a tady mi neni trochu jasny smysl vratne operace...kdyz uz na opku jdu,je to proto,ze se toho rozezraneho vaku chci zbavit...a ne ze si ho necham zase vratit  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bobule
|
Zaslal: so květen 28, 2011 10:13 pm Předmět: |
|
|
sally
smysl je v tom, že pokud by tě potkala nějaká nemoc např. rakovina žaludku, tak se ten srolovanej žaludek rozmotá a vrátí se do původního stavu ( alespoň tak to tvrdí někteří lékaři ) a uříznou ti kus žaludku který je zatížen tou rakovinou a pořád máš ještě "zbytek žaludku"
Kdežto u tubulizace už není co odřezávat ... tam je už jen ten změnšený žaludek .... jistě jde z něho odřezávat, ale né do nekonečna ... pak hrozí smrt z vyhladovění, ale to samé tě může potkat i se zdravým žaludkem ... tak si vyber ...  _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Olča
|
Zaslal: so květen 28, 2011 10:15 pm Předmět: |
|
|
Ahojky zdravím starou gardu V první řadě chci moc poděkovat že jste si vzpoměli na to smutné výročí kdy nás Maruška opustila, věřte, že mě moc chybí a často si vzpomenu jak jsme spolu sedávali v Iscare a na naše srazíky. Sice už sem nepíšu, ale občas se juknu na nováčky jak se rozrůstáte a jak vám to hubnutí pěkně jde. Píšu jen aby jste věděli že ještě žiju a zítra oslavím 4 roky bandu. Váhově jsem na tom již rok stejně. Band mi změnil život a za to, že jsem to dokázala vám všem velký dík. Je opravdu těžké se rozhodnout, podstoupit operaci je jedno zda band, plikaci či tubu, ale ještě těžší je vytrvat a i když přijdou horší chvilky to nikdy nevzdat, vždyť ten nový krásný a štíhlejší život za to přece stojí. _________________ Olča 41 let, Bandáž Iscare 29.5.2007, doplněno 4 ml na OB klinice
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bobule
|
Zaslal: so květen 28, 2011 10:17 pm Předmět: |
|
|
Olčo
napsala si to naprosto úžasně .... gratuluju ti k té výdrži a optimismu ...  _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
MickaPt
|
Zaslal: ne květen 29, 2011 7:19 am Předmět: |
|
|
dobré ráno a hezkou neděli přeji....
Olča ahojky, to je dobře, že jsi se znovu ozvala...protože tady lidí, co mají delší dobu po opce moc nechodí a nedávají vědět o sobě, jak se jim daří.... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucinka
|
Zaslal: ne květen 29, 2011 8:21 am Předmět: |
|
|
Dobré a krásně sluníčkové ranko Všem přeji . _________________
35 let/jednovaječná dvojčata-30.května2011-první konzlultaceMUDr.Foltys-TUBU 13.července2011 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucinka
|
Zaslal: ne květen 29, 2011 8:43 am Předmět: |
|
|
Tak zítra na desátou frčím do Fakultky k MUDr.Foltysovi na první konzultaci,ale i se všema výsledkama z kolečka a to s kladnýma a cestou mám přibrat i Moquitu,doufám,že se poznáme,když se ještě neznáme...Ha ha ha .
Konečně poznám někoho tady z fora na živo . _________________
35 let/jednovaječná dvojčata-30.května2011-první konzlultaceMUDr.Foltys-TUBU 13.července2011 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Beruska81
|
Zaslal: ne květen 29, 2011 8:49 am Předmět: |
|
|
Luci tak držím palce  _________________
14.7.2011 BYPASS ŽALUDKU |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucinka
|
Zaslal: ne květen 29, 2011 8:56 am Předmět: |
|
|
Děkuji ti Beruško . _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mygeila
|
Zaslal: ne květen 29, 2011 9:07 am Předmět: |
|
|
bobule napsal: | sally
smysl je v tom, že pokud by tě potkala nějaká nemoc např. rakovina žaludku, tak se ten srolovanej žaludek rozmotá a vrátí se do původního stavu ( alespoň tak to tvrdí někteří lékaři ) a uříznou ti kus žaludku který je zatížen tou rakovinou a pořád máš ještě "zbytek žaludku"
Kdežto u tubulizace už není co odřezávat ... tam je už jen ten změnšený žaludek .... jistě jde z něho odřezávat, ale né do nekonečna ... pak hrozí smrt z vyhladovění, ale to samé tě může potkat i se zdravým žaludkem ... tak si vyber ...  |
Omlouvam se, ze cituji, ale tady musim reagovat na konkretni informaci...
Ja v rodine rakovinu zaludku mam a ne jednou a proto jsem poprve prisla do ordinace s tim, ze chci plikaci. Nicmene muj lekar rekl, ze pokud je to jen kvuli strachu z toho, ze by nemeli co rezat, tak ze se nemusim bat, protoze cim mensi tkan zaludku v tele zustane tim se zmensuje riziko vzniku takove rakoviny...takze jsem sla jednoznacne na tubu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mygeila
|
Zaslal: ne květen 29, 2011 9:10 am Předmět: |
|
|
Lucinka
Luci, v kolik to mate? Ja pracuju v centru Ostravy. tak bychom si mohli skocit nekam posedet a pokecat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Beruska81
|
Zaslal: ne květen 29, 2011 9:13 am Předmět: |
|
|
Nemáš zač, jsem zvědavá jestli ti dá hned termín. To bys měla super  _________________
14.7.2011 BYPASS ŽALUDKU |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucinka
|
Zaslal: ne květen 29, 2011 9:26 am Předmět: |
|
|
V to ve skrytu duše doufám,ale pšššššt ať se to nezakřikne . _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
|