Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 34, 35, 36 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
rozina
Založen: 19.6.2009 Příspěvky: 24 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:46 pm Předmět: Aleno |
|
|
Aleno
Já vím On ale moc jedle.... _________________
bypas Homolka 21/7/2009 |
|
Návrat nahoru |
|
|
bobule
Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 1498
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:46 pm Předmět: |
|
|
klokanééé
já tam půjdu s tebou a křičet rozhodně nebudu a seženem ještě pár odvážnejch co budou držet usta svá a jen tě chválit a to by v tom byl čert aby ses nestal miláčkem národa!!! o výhru se samozřejmě šábnem ... to dá rozum
rozina
nooo tak to ti závidím mít ve své blízkosti takovýho fajnšmekra _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
|
Klokan
Založen: 15.4.2011 Příspěvky: 17
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:48 pm Předmět: Thajské recepty |
|
|
Má někdo speciální přání na nějaký z thajských receptů, případně tipy, triky, rady, postupy?
Je toho moc, tak nevím, co vám sem začít servírovat... _________________
Akce Macropus, čili Klokan:
10. srpna 2011, by-pass v Turnově |
|
Návrat nahoru |
|
|
rozina
Založen: 19.6.2009 Příspěvky: 24 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:59 pm Předmět: |
|
|
Klokane.... Nezlob!
bobulko: jo zlatíčko _________________
bypas Homolka 21/7/2009 |
|
Návrat nahoru |
|
|
verca
Založen: 1.12.2009 Příspěvky: 2925
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:59 pm Předmět: |
|
|
zmizte do slepičárny kecat _________________
30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál |
|
Návrat nahoru |
|
|
bobule
Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 1498
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 7:09 pm Předmět: |
|
|
no jo už idem _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
|
Klokan
Založen: 15.4.2011 Příspěvky: 17
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 7:59 pm Předmět: Tom Yam Kung |
|
|
TOM YAM KUNG
Proslulá thajská polévka Tom Yum ve variantě s krevetami (Kung) je jednou z nejoblíbenějších napříč celou zemí.
Její příprava je překvapivě snadná a uvádím dvě verze možné přípravy, snadnou a snadnější.
Ingredience:
400 g tygřích (velkých) krevet
200 g nakládaných slaměných houbiček
10 kafírových lístků
1 litr kuřecího vývaru (v horším případě vody)
2 lžíce nasekané jarní cibulky
3 stonky citronové trávy
3 lžíce rybí omáčky
4 lžíce šťávy z limetky
1 lžíce sekaného koriandru
4 čerstvé červené chilly papričky (bez semínek, nasekané)
Postup:
Vyloupejte krevety a zbavte střívka. Krunýře nevyhazujte, opláchněte pod vodou a přidejte do hrnce s vývarem (vodou) a přiveďte k varu.
Rozmačkejte stonky citronové trávy (hrubou silou, nejlépe paličkou) a přidejte do vývaru spolu s kafírovými lístky.
Vařte cca 5 minut, dokud vývar nezíská výraznou vůni. Vývar sceďte a znovu přiveďte k varu.
Přidejte houby a krevety. Vařte dokud se krevety nezbarví do růžova.
Dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou, koriandrem a chilli papričkami.
Polévka by měla mít vyvážený poměr slané, ostré a kyselé chuti.
Varianta brod (nemáme většinu surovin):
V obchodě zakoupíme Tom Yum pastu, krevety a nakládané houby.
K varu přivedeme litr vody, přidáme 2 lžičky pasty, krevety a houby.
Dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a chilli.
Foto polévky: Thajská kuchyně, Svojta&Co. _________________
Akce Macropus, čili Klokan:
10. srpna 2011, by-pass v Turnově |
|
Návrat nahoru |
|
|
Annax
Založen: 9.12.2010 Příspěvky: 433 Bydliště: Brno
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 8:53 pm Předmět: |
|
|
Klokane
To zní skvěle, vypadá to, že budu Tvé recepty zkoušet! Jen doufám, že na nás nezanevřeš a budeš nás i nadále zásobovat! Díky! _________________
44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav |
|
Návrat nahoru |
|
|
jane-jane
Založen: 26.8.2010 Příspěvky: 657 Bydliště: Krakonošovo
|
Zaslal: st duben 27, 2011 11:13 am Předmět: |
|
|
Mona..... tak co jsme spolu doplkaly na ájsku.... tak už mám hotovou tudle zeleninovou poblifffku..... aneb poblifka bleskoffka co dům dal
Nastrouhala jsem dvě mrkve - dala orestovat na 20 g rozpuštěného másla /restuji cca 2 minuty - mrkev udělá krásnou barvu polévce/ - přidala jsem 2 stroužky nožem rozdrceného česneku, mladou cibulku na kolečka a spolu restovala ještě cca 2 minuty - zasypala 2 polevk. lžicemi dětské krupičky - promíchla a přilila cca 1,5 l vody.... pokud je vývar - tak vývarem.... provařit.... zelenina nemusí být blemcavá... já raději na zkus.... dochutím...solí, pepřem...event. maggi, kdo má rád - nakonec do vroucí polévky roklechtnu vejce....
fakt to netrvalo déle jak 15 - 20 minut
p.s..... zeleninu dávám dle toho co mám.... někdy přidám i strouhaný celer a petržel....někdy místo mladé cibulky porek,,,,, když mám květák...tak na malé růžičky květák..... prostě co dá lednice
Pokud budeš chtít... písnu ti další recepisy... porková, květáková, bramborová, selská, čočková, gulášová, česnečka.... ale myslím, že na tom fuckt nic není.... _________________
TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
bobule
Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 1498
|
Zaslal: st duben 27, 2011 11:41 am Předmět: |
|
|
JJ
podobnou dělám a když mám chuť a děcka žádájí, tak tam do ní přidám ze pár kuliček novho koření, ze pár celeho pepře a 1-2 hřebíčky ... dostane to takovou zvláštní chuť
A je fakt, že poblívka je za pár minut hotová _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mona
Založen: 28.10.2009 Příspěvky: 814 Bydliště: Štatl
|
Zaslal: st duben 27, 2011 12:23 pm Předmět: |
|
|
_________________ Výchozí BMI bylo 45.34, nynější je 32.77
3/3 TUBU
Naposledy upravil Mona dne ne červenec 10, 2011 6:01 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Annax
Založen: 9.12.2010 Příspěvky: 433 Bydliště: Brno
|
Zaslal: st duben 27, 2011 1:08 pm Předmět: |
|
|
Super rychlá výborná polévka
Uděláme světlou máslovou jíšku, klepneme do ní 1 vajíčko, zamícháme, zalijeme vodou, přidáme vegetu (bez glutamanu), přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut, pak dáme petrželku (libeček, pažitku, celerovou nať). Do ní opečený rohlík, kupovaný smažený hrášek a tak. _________________
44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav |
|
Návrat nahoru |
|
|
bestickova
Založen: 28.7.2008 Příspěvky: 356 Bydliště: Ostrava
|
Zaslal: st duben 27, 2011 5:06 pm Předmět: |
|
|
Chlebová polévka
Na oleji osmahnu cibulku,až je sklovatá,přidám česnek,chvilku ještě smažím,pak přidám pár zrníček kmínu,kdo nemá rád,tak mletý,nechám provonět,zaleju vodou a přidám na kostičky nakrájený starší chleba,vařím zhruba 45 minut,dokud se chleba úplně nerozvaří,rozmíchám ho metličkou, a bud klepnu vajíčko a přidám petrželku nebo dám jen majoránku a česnek,dosolím a dopepřím podle chuti..[/quote] _________________ [/url]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
|
jane-jane
Založen: 26.8.2010 Příspěvky: 657 Bydliště: Krakonošovo
|
Zaslal: st duben 27, 2011 5:09 pm Předmět: |
|
|
Bobul....super tip s kořením.... nové a celý pepř dávám do vývarů.....a hřebíček jen do cibule, když peču rýži....ale zkusím i do pobliffky
Annax..... tento základ dělám na jeden druh květákové...... je to super..... nemusí se ničím zahušťovat.......
tož Mony & spol. zájemkyně.... další pobliffka květáková - jíškový základ - máslová jíška,do které klepneme vejce - tak jak popsala Annax výše - zelené koření dávám až nakonec a již nevařím, aby zachovalo event. chuť a vůni......
do základu nalijeme potř. množství vody.... cca 0,3 l na osobu ..... a přidáme na malé růžičky rozebraný květák /když spěchám, tak ho prostě pokrájím a basta fidel/...... přidávám masox, event. trochu vegety jako Annax - na mírném plameni vařím do změknutí karfioooolu. Dochutím solí, bílým pepřem a muškátovým květem. Pokud se vám zdá poblifka řídká a chcete ji trochu zahustit, tak můžete v troše smetany rozklechtnout jeden žloutek a za stálého míchání vlít do vroucí polévky. Nakonec přidám petrželku, nebo něco zeleného pro voko:-) _________________
TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petra Hellingerová
Založen: 17.3.2007 Příspěvky: 173 Bydliště: Brno
|
Zaslal: so květen 07, 2011 6:54 am Předmět: |
|
|
Zdarec ten pudink bez vaření je skvělej, určitě znáte i hrk hrk buchtu do míse s poklopem dáte tento pudink, šlehačku, ztužovač šlehačky, nějaké ovoce kdo chce i vanil.cukr mísu zavřete, několikrát zatřepete a až to ztuhne je hotovo a můžete dát na piškotové těsto, posypat grankem nebo strouhanou čokoládkou a hotovo, je to otázka chviličky a všem to moc chutnáááá _________________ 26.11.2008 Tubu Brno, nemocnice U sv.Anny |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|