Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 34, 35, 36 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
saga123
Založen: 21.4.2010 Příspěvky: 31 Bydliště: Ostrava
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 7:39 am Předmět: čajíček |
|
|
Ahoj všem, na podporu detoxikace organismu po zimě a nastartování metabolismu doporučuji pít čaj "Cervené Lapacho" (od dr. Popova) je to sice hnusné, ale účinné. U mě to zafungovalo skvěle, tak proč se nepodělit o pozitivní zkušenost Eva _________________ [url=http://http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php?type=3]
[/url] 169 cm, 41 let, 1 dcera 15 let, Bandáž 6.5.2010 Ostrava Doc. Holéczy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gluminka
Založen: 5.3.2011 Příspěvky: 96 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 8:41 am Předmět: |
|
|
Ahojky, karipastu ve skleničce neznám. Používám takovou pytlíčkovou verzi - jeden pytlík na 4lidi a plechovku kokosového mléka. Pak to není ani pálivé, ani nedochucené - je to tak akorát.
Sypké to není, je to taková kašička s olejem:-) _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wUI0xva/]
[/url]
36let, 10/2009 band Iscare -16kg, poté +7 27.4. doplnění na OB a uvidí se... Plánovaná plikace zrušena:-( |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Annax
Založen: 9.12.2010 Příspěvky: 433 Bydliště: Brno
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 8:43 am Předmět: |
|
|
Gluminko
podívej se prosím Tě na ten pytlíček, jakou má gramáž. Díky! _________________
44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gluminka
Založen: 5.3.2011 Příspěvky: 96 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 2:04 pm Předmět: |
|
|
Annax,
teď ho nemám doma, až ho koupím, juknu a napíšu. Nějak jsme to všechno snědli a nové zásoby jsem ještě nepořídili:-) _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wUI0xva/]
[/url]
36let, 10/2009 band Iscare -16kg, poté +7 27.4. doplnění na OB a uvidí se... Plánovaná plikace zrušena:-( |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Annax
Založen: 9.12.2010 Příspěvky: 433 Bydliště: Brno
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 2:09 pm Předmět: |
|
|
Gluminko,
to je mi jasné, však já to nebudu dělat hned zase za týden! Ale moc nám to chutnalo, zařadíme do jídelníčku. _________________
44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gluminka
Založen: 5.3.2011 Příspěvky: 96 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 3:31 pm Předmět: |
|
|
Annax,
tak to jsem ráda, že jste si pošmákli. Musím říct, že to chutná i našemu dvouletému zlatíčkovi. Vím, že to není úplně ideální papání pro díťátka, ale co mám dělat, když ječí a řve, že chce taky dospělácké jídlo.... a pak se směje a spokojeně si vrní, že "chutná"...  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wUI0xva/]
[/url]
36let, 10/2009 band Iscare -16kg, poté +7 27.4. doplnění na OB a uvidí se... Plánovaná plikace zrušena:-( |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Klokan
Založen: 15.4.2011 Příspěvky: 17
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:01 pm Předmět: Thajská kuchyně |
|
|
Koukám, že jste děvčata dostaly chuť na thajské dobroty. Zkusím přispět svými skromnými znalostmi této kuchyně.
Thajská kuchyně pracuje s pěti základními chutěmi - slaná, sladká, kyselá, hořká a ostrá. Zásadní je sladit tyto chutě do požadovaného výsledku.
Slaná - thajci nepoužívají sůl v podobě, jak jí známe, základním kamenem je rybí omáčka "nam pla" vyráběná fermentací ryb. Pro správnou chuť thajských jídel je nezaměnitelná. Lze sehnat téměř v každém supermarketu (určitě Tesco). Osobně mám nejraději značku "Squid". Při práci s ní velmi opatrně, je opravdu hodně silná.
Sladká - palmový cukr, sladká sojová omáčka, někdy med. Sladká chuť slouží k zjemnění ostrosti asijských jídel.
Kyselá - limetky, citronová tráva (lemmon gras), různé druhy octa. Kyselá chuť zjemňuje maso a pomáhá zvýraznit ostatní příchutě.
Hořká - nejčastěji pomocí bylinek či tmavězelené zeleniny.
Ostrá - v drtivé většině chilli papričky ve stovkách variant - čerstvé, sušené, omáčky. Pomáhá také zázvor, cibule (šalotka) a česnek.
Z příloh jsou nejoblíbenější rýže (nejčastěji jasmínová), tu thajci konzumují od rána do večera, nudle (skleněné rýžové - vařené či smažené) a spousta zeleniny.
Při vaření thajské kuchyně můžete samozřejmě zůstat u běžné pasty z marketu a základním receptu na zadní straně. Pro autentickou chuť je potřeba několik základních ingrediencí sehnat a mít po ruce.
Rybí omáčka - už jsem zmiňoval Squid dostupný v Tescu. Citronová tráva (lemmon gras), limetky, kafírové listy (limetkové lístky, nejlépe zmražené), čerstvý či zmražený koriandr a v lepším případě thajská bazalka (proti běžné hořčí) a zázvor, či galangal.
Karí pasta - nemá nic společného se sypkým kari kořením původem z Indie, kde je základem oranžový prášek z kurkumy. Karí pasta je základní složkou thajské kuchyně existující ve stovkách variant v závislosti na použitých surovinách. Prodává se v sáčcích (cca po 50g) a skleničkách. Nejdostupnější v supermarketech jsou pasty od Exotic Food, větší výběr nabízí Asian Home Gourmet.
Nejlepší pro nákup surovin jsou asijská tržiště a obchůdky. V Praze určitě tržnice Sapa v Libuši, pro ostýchavější thajské potraviny ve Francouzské 66. V Brně tržnice na Olomoucké ulici. Základní suroviny seženete v supermarketu, nejvější výběr je v příslušné uličce v Tescu, spolu s dalšími zahraničními surovinami.
Základní varianty past jsou:
Červená - svou barvu získává z velkého množství chilli papriček, obsahuje běžně také římský kmín, šalotku, česnek, galangal, citronovou trávu, koriandr, pepř, skořici, nebo krevetovou pastu. Nejčastěji užívaná k hovězímu masu, případně kuřeti.
Zelená - se vyrábí z velkého množství bylinek a zelených chilli papriček, nejlepší je ke kuřecímu masu.
Oranžová - je plná chilli papriček a krevetové pasty. Nejčastěji k plodům moře.
Masaman - původem z Indie, méně ostrá než předchozí jmenované, obsahuje chilli, koriandr a římský kmín
Panang (penang) - sladší varianta pasty plná mletých arašídů, původem z malajského ostrova Penang. Aktuálně moje nejoblíbenější.
Pokud vás teoretický úvod do thajské kuchyně neotrávil, nabízím odkaz na tradiční Paneng Kai (Kai - kuře) přímo od thajského kuchaře v pořadu S italem v kuchyni. Ve videu je skvěle vidět několik triků, které jsou pro přípravu karí univerzální. Obalování kuřete ve škrobu a blanžírování není povinné, jen budete vařit o chlup déle. Někdo preferuje na začátku přípravy opačný postup - pastu na olej, po dvou minutách maso a teprve poté kokosové mléko.
VIDEO: Paneng Kai - S italem v kuchyni
Dobrou chuť! _________________
Akce Macropus, čili Klokan:
10. srpna 2011, by-pass v Turnově
Naposledy upravil Klokan dne ne duben 17, 2011 6:12 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rozina
Založen: 19.6.2009 Příspěvky: 24 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:06 pm Předmět: :-) |
|
|
No holky, koukám, že váš Klokan slušně školí,co?
Jinak jeho recepty, jsou suprové a mooooooooooooooooc jedlé.  _________________
bypas Homolka 21/7/2009 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bobule
Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 1498
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:21 pm Předmět: |
|
|
rozino
ještě by mohl uvařit a bylo by to dokonalé  _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ALENA
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 1585 Bydliště: Olomouc
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:24 pm Předmět: |
|
|
klokan perfektnííííííííííííí  _________________
57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bobule
Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 1498
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:28 pm Předmět: |
|
|
klokane
přihlaš se do pořadu prostřeno!  _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Klokan
Založen: 15.4.2011 Příspěvky: 17
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:31 pm Předmět: |
|
|
No což o to, on Klokan vaří často, rád a prý dobře
Prostřeno? Pardon, ale taková dávka exhibicionismu a nedostatku sebereflexe se mě netýká. Víc než o vaření je to o šmírování a snaze se zavděčit. Když si představím to asijské menu, co bych vystřihnul, tak by a) většina řvala, že to neskutečně pálí, b) řvali, že krevety nejí, c) že to ani neochutnají  _________________
Akce Macropus, čili Klokan:
10. srpna 2011, by-pass v Turnově
Naposledy upravil Klokan dne ne duben 17, 2011 6:34 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rozina
Založen: 19.6.2009 Příspěvky: 24 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:34 pm Předmět: Mňamky |
|
|
Jo, s nelibostí musím napsat, že Klokan nekacá. Vaří dobře a vaří rád!!!!
Z vlastní zkušenosti  _________________
bypas Homolka 21/7/2009 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Terča
Založen: 23.1.2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Severní Čechy, Štětí
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:35 pm Předmět: |
|
|
Klokane, slušnýýý Už si zase vytvářím libé thajské vůně, ach jooo . _________________
band 3/08,-25kg před op,1/3/11 reop pro potíže, tubu Turnov Mudr. Hrubý,102 kg před reop
Davídek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ALENA
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 1585 Bydliště: Olomouc
|
Zaslal: ne duben 17, 2011 6:42 pm Předmět: |
|
|
rozina vždyť chlapi vaří většinou lépe než my baby a vaří s láskou  _________________
57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|