Zde, na doméně stare.forum.bandingklub.cz, je náhled na starou verzi fora, která bude časem uzavřena.

Pro registraci, nebo psaní příspěvků prosím použijte novou verzi na doméně: forum.bandingklub.cz

fórum.bandingklub.cz
operační možnosti léčby těžké obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam uživatelů Registrace
Profil Soukromé zprávy Přihlášení

RECEPTÁŘ

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 34, 35, 36  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
saga123



Založen: 21.4.2010
Příspěvky: 31
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 7:39 am    Předmět: čajíček Citovat

Ahoj všem, na podporu detoxikace organismu po zimě a nastartování metabolismu doporučuji pít čaj "Cervené Lapacho" (od dr. Popova) je to sice hnusné, ale účinné. U mě to zafungovalo skvěle, tak proč se nepodělit o pozitivní zkušenost Smile Eva
_________________
[url=http://http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php?type=3]

[/url] 169 cm, 41 let, 1 dcera 15 let, Bandáž 6.5.2010 Ostrava Doc. Holéczy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Gluminka



Založen: 5.3.2011
Příspěvky: 96
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 8:41 am    Předmět: Citovat

Ahojky, karipastu ve skleničce neznám. Používám takovou pytlíčkovou verzi - jeden pytlík na 4lidi a plechovku kokosového mléka. Pak to není ani pálivé, ani nedochucené - je to tak akorát.
Sypké to není, je to taková kašička s olejem:-)
_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wUI0xva/]

[/url]
36let, 10/2009 band Iscare -16kg, poté +7Sad 27.4. doplnění na OB a uvidí se... Plánovaná plikace zrušena:-(
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Annax



Založen: 9.12.2010
Příspěvky: 433
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 8:43 am    Předmět: Citovat

Gluminko
podívej se prosím Tě na ten pytlíček, jakou má gramáž. Díky!
_________________

44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gluminka



Založen: 5.3.2011
Příspěvky: 96
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 2:04 pm    Předmět: Citovat

Annax,
teď ho nemám doma, až ho koupím, juknu a napíšu. Nějak jsme to všechno snědli a nové zásoby jsem ještě nepořídili:-)
_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wUI0xva/]

[/url]
36let, 10/2009 band Iscare -16kg, poté +7Sad 27.4. doplnění na OB a uvidí se... Plánovaná plikace zrušena:-(
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Annax



Založen: 9.12.2010
Příspěvky: 433
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 2:09 pm    Předmět: Citovat

Gluminko,
to je mi jasné, však já to nebudu dělat hned zase za týden! Ale moc nám to chutnalo, zařadíme do jídelníčku.
_________________

44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gluminka



Založen: 5.3.2011
Příspěvky: 96
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 3:31 pm    Předmět: Citovat

Annax,
tak to jsem ráda, že jste si pošmákli. Musím říct, že to chutná i našemu dvouletému zlatíčkovi. Vím, že to není úplně ideální papání pro díťátka, ale co mám dělat, když ječí a řve, že chce taky dospělácké jídlo.... Very Happy Embarassed a pak se směje a spokojeně si vrní, že "chutná"... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wUI0xva/]

[/url]
36let, 10/2009 band Iscare -16kg, poté +7Sad 27.4. doplnění na OB a uvidí se... Plánovaná plikace zrušena:-(
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Klokan



Založen: 15.4.2011
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:01 pm    Předmět: Thajská kuchyně Citovat

Koukám, že jste děvčata dostaly chuť na thajské dobroty. Zkusím přispět svými skromnými znalostmi této kuchyně.

Thajská kuchyně pracuje s pěti základními chutěmi - slaná, sladká, kyselá, hořká a ostrá. Zásadní je sladit tyto chutě do požadovaného výsledku.

Slaná - thajci nepoužívají sůl v podobě, jak jí známe, základním kamenem je rybí omáčka "nam pla" vyráběná fermentací ryb. Pro správnou chuť thajských jídel je nezaměnitelná. Lze sehnat téměř v každém supermarketu (určitě Tesco). Osobně mám nejraději značku "Squid". Při práci s ní velmi opatrně, je opravdu hodně silná.

Sladká - palmový cukr, sladká sojová omáčka, někdy med. Sladká chuť slouží k zjemnění ostrosti asijských jídel.

Kyselá - limetky, citronová tráva (lemmon gras), různé druhy octa. Kyselá chuť zjemňuje maso a pomáhá zvýraznit ostatní příchutě.

Hořká - nejčastěji pomocí bylinek či tmavězelené zeleniny.

Ostrá - v drtivé většině chilli papričky ve stovkách variant - čerstvé, sušené, omáčky. Pomáhá také zázvor, cibule (šalotka) a česnek.

Z příloh jsou nejoblíbenější rýže (nejčastěji jasmínová), tu thajci konzumují od rána do večera, nudle (skleněné rýžové - vařené či smažené) a spousta zeleniny.

Při vaření thajské kuchyně můžete samozřejmě zůstat u běžné pasty z marketu a základním receptu na zadní straně. Pro autentickou chuť je potřeba několik základních ingrediencí sehnat a mít po ruce.

Rybí omáčka - už jsem zmiňoval Squid dostupný v Tescu. Citronová tráva (lemmon gras), limetky, kafírové listy (limetkové lístky, nejlépe zmražené), čerstvý či zmražený koriandr a v lepším případě thajská bazalka (proti běžné hořčí) a zázvor, či galangal.

Karí pasta - nemá nic společného se sypkým kari kořením původem z Indie, kde je základem oranžový prášek z kurkumy. Karí pasta je základní složkou thajské kuchyně existující ve stovkách variant v závislosti na použitých surovinách. Prodává se v sáčcích (cca po 50g) a skleničkách. Nejdostupnější v supermarketech jsou pasty od Exotic Food, větší výběr nabízí Asian Home Gourmet.

Nejlepší pro nákup surovin jsou asijská tržiště a obchůdky. V Praze určitě tržnice Sapa v Libuši, pro ostýchavější thajské potraviny ve Francouzské 66. V Brně tržnice na Olomoucké ulici. Základní suroviny seženete v supermarketu, nejvější výběr je v příslušné uličce v Tescu, spolu s dalšími zahraničními surovinami.

Základní varianty past jsou:
Červená - svou barvu získává z velkého množství chilli papriček, obsahuje běžně také římský kmín, šalotku, česnek, galangal, citronovou trávu, koriandr, pepř, skořici, nebo krevetovou pastu. Nejčastěji užívaná k hovězímu masu, případně kuřeti.

Zelená - se vyrábí z velkého množství bylinek a zelených chilli papriček, nejlepší je ke kuřecímu masu.

Oranžová - je plná chilli papriček a krevetové pasty. Nejčastěji k plodům moře.

Masaman - původem z Indie, méně ostrá než předchozí jmenované, obsahuje chilli, koriandr a římský kmín

Panang (penang) - sladší varianta pasty plná mletých arašídů, původem z malajského ostrova Penang. Aktuálně moje nejoblíbenější.

Pokud vás teoretický úvod do thajské kuchyně neotrávil, nabízím odkaz na tradiční Paneng Kai (Kai - kuře) přímo od thajského kuchaře v pořadu S italem v kuchyni. Ve videu je skvěle vidět několik triků, které jsou pro přípravu karí univerzální. Obalování kuřete ve škrobu a blanžírování není povinné, jen budete vařit o chlup déle. Někdo preferuje na začátku přípravy opačný postup - pastu na olej, po dvou minutách maso a teprve poté kokosové mléko.

VIDEO: Paneng Kai - S italem v kuchyni

Dobrou chuť!
_________________

Akce Macropus, čili Klokan:
10. srpna 2011, by-pass v Turnově


Naposledy upravil Klokan dne ne duben 17, 2011 6:12 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rozina



Založen: 19.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:06 pm    Předmět: :-) Citovat

No holky, koukám, že váš Klokan slušně školí,co? Laughing

Jinak jeho recepty, jsou suprové a mooooooooooooooooc jedlé. Wink
_________________


bypas Homolka 21/7/2009
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bobule



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 1498

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:21 pm    Předmět: Citovat

rozino
ještě by mohl uvařit a bylo by to dokonalé Laughing Laughing Laughing
_________________

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ALENA



Založen: 10.12.2006
Příspěvky: 1585
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:24 pm    Předmět: Citovat

klokan perfektnííííííííííííí Exclamation Exclamation
_________________


57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bobule



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 1498

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:28 pm    Předmět: Citovat

klokane
přihlaš se do pořadu prostřeno! Wink Laughing Laughing Laughing
_________________

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Klokan



Založen: 15.4.2011
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:31 pm    Předmět: Citovat

No což o to, on Klokan vaří často, rád a prý dobře Wink

Prostřeno? Pardon, ale taková dávka exhibicionismu a nedostatku sebereflexe se mě netýká. Víc než o vaření je to o šmírování a snaze se zavděčit. Když si představím to asijské menu, co bych vystřihnul, tak by a) většina řvala, že to neskutečně pálí, b) řvali, že krevety nejí, c) že to ani neochutnají Very Happy
_________________

Akce Macropus, čili Klokan:
10. srpna 2011, by-pass v Turnově


Naposledy upravil Klokan dne ne duben 17, 2011 6:34 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rozina



Založen: 19.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:34 pm    Předmět: Mňamky Citovat

Jo, s nelibostí musím napsat, že Klokan nekacá. Vaří dobře a vaří rád!!!!
Z vlastní zkušenosti Wink
_________________


bypas Homolka 21/7/2009
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Terča



Založen: 23.1.2007
Příspěvky: 767
Bydliště: Severní Čechy, Štětí

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:35 pm    Předmět: Citovat

Klokane, slušnýýý Exclamation Exclamation Exclamation Už si zase vytvářím libé thajské vůně, ach jooo Evil or Very Mad .
_________________

band 3/08,-25kg před op,1/3/11 reop pro potíže, tubu Turnov Mudr. Hrubý,102 kg před reop
Davídek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
ALENA



Založen: 10.12.2006
Příspěvky: 1585
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:42 pm    Předmět: Citovat

rozina vždyť chlapi vaří většinou lépe než my baby a vaří s láskou Wink Wink Wink
_________________


57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 34, 35, 36  Další


Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.

Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

Spolupracujeme: Oriflame
PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © občanské sdružení Banding klub ČR