Zde, na doméně stare.forum.bandingklub.cz, je náhled na starou verzi fora, která bude časem uzavřena.

Pro registraci, nebo psaní příspěvků prosím použijte novou verzi na doméně: forum.bandingklub.cz

fórum.bandingklub.cz
operační možnosti léčby těžké obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam uživatelů Registrace
Profil Soukromé zprávy Přihlášení

RECEPTÁŘ

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 34, 35, 36  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rozina



Založen: 19.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:46 pm    Předmět: Aleno Citovat

Aleno
Já vím Smile On ale moc jedle....
_________________


bypas Homolka 21/7/2009
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bobule



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 1498

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:46 pm    Předmět: Citovat

klokanééé
já tam půjdu s tebou a křičet rozhodně nebudu a seženem ještě pár odvážnejch co budou držet usta svá a jen tě chválit a to by v tom byl čert aby ses nestal miláčkem národa!!! o výhru se samozřejmě šábnem ... to dá rozum Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

rozina
nooo tak to ti závidím mít ve své blízkosti takovýho fajnšmekra Wink Laughing
_________________

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Klokan



Založen: 15.4.2011
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:48 pm    Předmět: Thajské recepty Citovat

Má někdo speciální přání na nějaký z thajských receptů, případně tipy, triky, rady, postupy?
Je toho moc, tak nevím, co vám sem začít servírovat...
_________________

Akce Macropus, čili Klokan:
10. srpna 2011, by-pass v Turnově
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rozina



Založen: 19.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:59 pm    Předmět: Citovat

Klokane.... Nezlob! Very Happy Cool

bobulko: jo zlatíčko Wink
_________________


bypas Homolka 21/7/2009
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
verca



Založen: 1.12.2009
Příspěvky: 2925

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:59 pm    Předmět: Citovat

zmizte do slepičárny kecat Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
_________________

30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bobule



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 1498

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 7:09 pm    Předmět: Citovat

no jo už idem Rolling Eyes
_________________

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Klokan



Založen: 15.4.2011
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 7:59 pm    Předmět: Tom Yam Kung Citovat

TOM YAM KUNG

Proslulá thajská polévka Tom Yum ve variantě s krevetami (Kung) je jednou z nejoblíbenějších napříč celou zemí.
Její příprava je překvapivě snadná a uvádím dvě verze možné přípravy, snadnou a snadnější.


Ingredience:
400 g tygřích (velkých) krevet
200 g nakládaných slaměných houbiček
10 kafírových lístků
1 litr kuřecího vývaru (v horším případě vody)
2 lžíce nasekané jarní cibulky
3 stonky citronové trávy
3 lžíce rybí omáčky
4 lžíce šťávy z limetky
1 lžíce sekaného koriandru
4 čerstvé červené chilly papričky (bez semínek, nasekané)

Postup:
Vyloupejte krevety a zbavte střívka. Krunýře nevyhazujte, opláchněte pod vodou a přidejte do hrnce s vývarem (vodou) a přiveďte k varu.

Rozmačkejte stonky citronové trávy (hrubou silou, nejlépe paličkou) a přidejte do vývaru spolu s kafírovými lístky.
Vařte cca 5 minut, dokud vývar nezíská výraznou vůni. Vývar sceďte a znovu přiveďte k varu.

Přidejte houby a krevety. Vařte dokud se krevety nezbarví do růžova.
Dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou, koriandrem a chilli papričkami.

Polévka by měla mít vyvážený poměr slané, ostré a kyselé chuti.






Varianta brod (nemáme většinu surovin):
V obchodě zakoupíme Tom Yum pastu, krevety a nakládané houby.
K varu přivedeme litr vody, přidáme 2 lžičky pasty, krevety a houby.
Dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a chilli.




Foto polévky: Thajská kuchyně, Svojta&Co.
_________________

Akce Macropus, čili Klokan:
10. srpna 2011, by-pass v Turnově
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Annax



Založen: 9.12.2010
Příspěvky: 433
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 8:53 pm    Předmět: Citovat

Klokane
To zní skvěle, vypadá to, že budu Tvé recepty zkoušet! Jen doufám, že na nás nezanevřeš a budeš nás i nadále zásobovat! Díky!
_________________

44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jane-jane



Založen: 26.8.2010
Příspěvky: 657
Bydliště: Krakonošovo

PříspěvekZaslal: st duben 27, 2011 11:13 am    Předmět: Citovat

Mona..... tak co jsme spolu doplkaly na ájsku.... tak už mám hotovou tudle zeleninovou poblifffku..... aneb poblifka bleskoffka co dům dal

Nastrouhala jsem dvě mrkve - dala orestovat na 20 g rozpuštěného másla /restuji cca 2 minuty - mrkev udělá krásnou barvu polévce/ - přidala jsem 2 stroužky nožem rozdrceného česneku, mladou cibulku na kolečka a spolu restovala ještě cca 2 minuty - zasypala 2 polevk. lžicemi dětské krupičky - promíchla a přilila cca 1,5 l vody.... pokud je vývar - tak vývarem.... provařit.... zelenina nemusí být blemcavá... já raději na zkus.... dochutím...solí, pepřem...event. maggi, kdo má rád - nakonec do vroucí polévky roklechtnu vejce....

fakt to netrvalo déle jak 15 - 20 minut

p.s..... zeleninu dávám dle toho co mám.... někdy přidám i strouhaný celer a petržel....někdy místo mladé cibulky porek,,,,, když mám květák...tak na malé růžičky květák..... prostě co dá lednice

Pokud budeš chtít... písnu ti další recepisy... porková, květáková, bramborová, selská, čočková, gulášová, česnečka.... ale myslím, že na tom fuckt nic není.... Wink
_________________

TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel Smile)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bobule



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 1498

PříspěvekZaslal: st duben 27, 2011 11:41 am    Předmět: Citovat

JJ
podobnou dělám a když mám chuť a děcka žádájí, tak tam do ní přidám ze pár kuliček novho koření, ze pár celeho pepře a 1-2 hřebíčky ... dostane to takovou zvláštní chuť Wink
A je fakt, že poblívka je za pár minut hotová Wink
_________________

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mona



Založen: 28.10.2009
Příspěvky: 814
Bydliště: Štatl

PříspěvekZaslal: st duben 27, 2011 12:23 pm    Předmět: Citovat

Idea
_________________
Výchozí BMI bylo 45.34, nynější je 32.77

3/3 TUBU


Naposledy upravil Mona dne ne červenec 10, 2011 6:01 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Annax



Založen: 9.12.2010
Příspěvky: 433
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st duben 27, 2011 1:08 pm    Předmět: Citovat

Super rychlá výborná polévka
Uděláme světlou máslovou jíšku, klepneme do ní 1 vajíčko, zamícháme, zalijeme vodou, přidáme vegetu (bez glutamanu), přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut, pak dáme petrželku (libeček, pažitku, celerovou nať). Do ní opečený rohlík, kupovaný smažený hrášek a tak.
_________________

44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bestickova



Založen: 28.7.2008
Příspěvky: 356
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: st duben 27, 2011 5:06 pm    Předmět: Citovat

Chlebová polévka

Na oleji osmahnu cibulku,až je sklovatá,přidám česnek,chvilku ještě smažím,pak přidám pár zrníček kmínu,kdo nemá rád,tak mletý,nechám provonět,zaleju vodou a přidám na kostičky nakrájený starší chleba,vařím zhruba 45 minut,dokud se chleba úplně nerozvaří,rozmíchám ho metličkou, a bud klepnu vajíčko a přidám petrželku nebo dám jen majoránku a česnek,dosolím a dopepřím podle chuti..[/quote]
_________________
[/url]


[/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jane-jane



Založen: 26.8.2010
Příspěvky: 657
Bydliště: Krakonošovo

PříspěvekZaslal: st duben 27, 2011 5:09 pm    Předmět: Citovat

Bobul....super tip s kořením.... nové a celý pepř dávám do vývarů.....a hřebíček jen do cibule, když peču rýži....ale zkusím i do pobliffky Wink

Annax
..... tento základ dělám na jeden druh květákové...... je to super..... nemusí se ničím zahušťovat.......

tož Mony & spol. zájemkyně.... další pobliffka květáková - jíškový základ - máslová jíška,do které klepneme vejce - tak jak popsala Annax výše - zelené koření dávám až nakonec a již nevařím, aby zachovalo event. chuť a vůni......
do základu nalijeme potř. množství vody.... cca 0,3 l na osobu Wink ..... a přidáme na malé růžičky rozebraný květák /když spěchám, tak ho prostě pokrájím a basta fidel/...... přidávám masox, event. trochu vegety jako Annax - na mírném plameni vařím do změknutí karfioooolu. Dochutím solí, bílým pepřem a muškátovým květem. Pokud se vám zdá poblifka řídká a chcete ji trochu zahustit, tak můžete v troše smetany rozklechtnout jeden žloutek a za stálého míchání vlít do vroucí polévky. Nakonec přidám petrželku, nebo něco zeleného pro voko:-)
_________________

TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel Smile)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petra Hellingerová



Založen: 17.3.2007
Příspěvky: 173
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: so květen 07, 2011 6:54 am    Předmět: Citovat

Zdarec ten pudink bez vaření je skvělej, určitě znáte i hrk hrk buchtu Laughing Laughing do míse s poklopem dáte tento pudink, šlehačku, ztužovač šlehačky, nějaké ovoce kdo chce i vanil.cukr mísu zavřete, několikrát zatřepete a až to ztuhne je hotovo a můžete dát na piškotové těsto, posypat grankem nebo strouhanou čokoládkou a hotovo, je to otázka chviličky a všem to moc chutnáááá
_________________
26.11.2008 Tubu Brno, nemocnice U sv.Anny
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 34, 35, 36  Další


Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.

Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

Spolupracujeme: Oriflame
PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © občanské sdružení Banding klub ČR