Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 34, 35, 36 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
ALENA
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 1585 Bydliště: Olomouc
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ALENA
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 1585 Bydliště: Olomouc
|
Zaslal: út září 28, 2010 12:51 pm Předmět: |
|
|
 _________________
57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace
Naposledy upravil ALENA dne út září 28, 2010 7:15 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bobule
Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 1498
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
benny
Založen: 15.3.2010 Příspěvky: 51
|
Zaslal: st září 29, 2010 12:24 am Předmět: recepty |
|
|
http://ekucharka.net/recepty-a-videorecepty/ _________________ url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wocuUgS/]
[/url]
55 let, TUBU 18.5.2010 Turnov
přítel 54let mi drží palce (stále) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mattoni-33
Založen: 28.4.2010 Příspěvky: 113 Bydliště: Praha 3 Žižkov
|
Zaslal: st září 29, 2010 4:15 pm Předmět: |
|
|
Brambory zapečené s hermelínem
Suroviny
brambory
3 cibule
masox
hermelín
sůl
mletý pepř
máslo
Postup přípravy
Syrové oloupané brambory a hermelín nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Brambory a cibuli smícháme v míse s pepřem a solí, vymažeme si pekáček máslem a klademe vrstvy brambor a hermelínu - začínají a končí brambory, nejvhodnější jsou 3 vrstvy brambor. Zalijeme rozpuštěným masoxem tak, aby poslední vrstva nebyla ponořena a poklademe slabými plátky másla. Zapékáme, dokud se tekutina nevypeče, trvá to asi 1 hodinu. Podle vlastní fantazie lze měnit vývary, přidat zeleninu atd.
Mexické brambory
Ingredience:
4 středně velké brambory, jemný kečup, sterilovaná kukuřice, pálivá chilli omáčka, pepř, sůl, koření steak chilli a šípek, střední cibule, dva stroužky česneku, olej, strouhaný sýr eidamského typu
Postup přípravy:
Brambory očistíme a dáme vařit v osolené vodě v celku a ve slupce. Cibuli nakrajíme na kolečka a osmažíme spolu s česnekem, který nakrájime na drobné plátky. Po mírném osmahnutí (nečekejte, než cibulka zhnědne) přidáme kukuřici a zalejeme kečupem. Dochutíme trochou soli, několika kapkami chilli omáčky, kořením steak a pepřem, kterým nemusíte šetřit, protože utlumí výraznou nasládlou chuť celé omáčky a po dovaření nebude tolik výrazný na chuti. Uvařené brambory překrojíme na půl a přes půlky přelijeme omáčku. Navrch ozdobíme troškou sýru (doporučuji přes brambory) a petrželkou, kterou můžeme nadrobno nakrájenou přidat i po dovaření do celé omáčky.
Dietní zapékané brambory
Ingredience:
4 větší brambory, 2 vajíčka, 6 lžic acidofilního mléka, sůl, pepř, petrželka, olej na vymazání formy
Postup přípravy:
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Do vymazané pečící formy naskládáme brambory, osolíme, pokapeme olejem. V míse rozmícháme vejce s acidofilním mlékem, petrželkou, dokořeníme podle chuti a nalijeme na brambory. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě.
Brambory zapečené s mletým masem
Ingredience:
1/2 kg mletého masa, koření na mletá masa, majoránka, sůl, pepř, grilovací koření, kečup, 4 velké brambory, 1 cibule, 2 malé stroužky česneku, olej
Postup přípravy:
Mleté maso v míse okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, solí, pepřem, přidáme cibulku pokrájenou na kostičky a utřený česnek. Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme již ochucené maso, které opékáme dokud není rozpadlé na drobné kousky. Nakonec přidáme 5 lžic kečupu a necháme směs prohřát na mírném plameni. Na pekáček vymazaný olejem poklademe na kolečka pokrájené brambory, které mírně posypeme solí, pepřem, grilovacím kořením a prokládáme masovou směsí. Poté dáme zapéct do trouby dokud brambory nezměknou.
Bramborový tatarák I.
Ingredience:
0,5 dcl oleje, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lčičky sladké papriky, 1 na jemno nakrájená cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 3-4 lžíce kečupu, sůl, 3 větší vařené brambory
Postup přípravy:
Ingredience promícháme a necháme v lednici 30 minut odležet, pak přidáme najemno nastrouhané vařené brambory a vše promícháme. Můžeme dochutit sojovou omáčkou nebo worchesterem.
Bramborák s cuketou
Ingredience:
750 g brambor, 750 g cukety, 200 g uzené slaniny, 4 lžíce ovesných vloček, polohrubá mouka podle potřeby, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, 2 celá vajíčka, sůl, mleté černé koření, mletý kmín a majoránka, jedna vrchovatá lžíce tuku nebo přiměřené množství oleje, petrželová nať a půl prášku do pečiva
Postup přípravy:
Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na rozpáleném tuku vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme a osmažíme cibuli a petrželovou nať. Do směsi brambor a cukety dáme ovesné vločky, vajíčka, česnek, sůl (podle potřeby) a půl prášku do pečiva. Promícháme a přidáme osmaženou cibulku se slaninou a petrželkou. Zamícháme a vylejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech (36 x 26). Zarovnáme a dáme péct na 220°C. Bramborák je hotový , když se kraje oddělují od plechu a kůrka má pěknou, do hněda barvu. Podává se mírně vychlazená nebo i za studena ke kyselým polévkám (bramborová, fazolová, čočková)...nebo i k čaji.
Bramborová kaše jinak
Ingredience:
brambory, pohanka, sůl, kmín, mléko, máslo, eidam, cibulka, paprika
Postup přípravy:
Dáme vařit brambory, přidáme sůl, kmín. Do druhého rendlíku dáme vařit pohanku. Brambory scedíme, rozmačkáme s mlékem a máslem, přidáme pohanku, vše smícháme. Na talíř servírujeme kaši přelitou osmaženou cibulkou, posypanou vrstvou nastrouhaného sýru, paprikou a já ještě přidávám vařenou brokolici.
Vřele doporučuji jako lehkou večeři, nebo rychlý a lehký oběd. Ač nevypadá recept nijak extra zajímavě, stojí za to.
Pangasius na zelenině (dietní)
Ingredience:
ryba - Pangasius (sladkovodní žralok, není nejlevnější, ale je skoro bez kostí, a velmi dietní), kečup, česnek, cibule, mražená zeleina, podravka, sladká paprika a mleté koření (dá se použít i grilovací)
Postup přípravy:
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme dělat a cibuli nakrájenou na kolečka rozmístíme po dně pekáče, stejně to uděláme i s česnekem. Zalijeme to po celé ploše vodou (vody mnoho nedáme, protože pangásius při rozmrznutí vodu pustí) a posypeme paprikou, podravkou a mletým kořením. Na to poskládáme kousky pangásia (které už jen okřeníme podravkou, paprikou a kořením) a nechámeho tak přímo na pekáčku rozmrznout, po dvou hodinách přidáme do mezer, mezi plátky pangásia po polévkové lžíči kečupu (nešetříme!). A celé to posypeme zeleninou a můžeme ještě jednou přesypat podravkou (množství přidávaného koření dáváme jen podle svého vkusu). Dáme do touby a pečeme 15-20 min. při teplotě 180 °C.
Jak poznáme, že je hotový? Kousky masa se nám musí pod nože rozpadat. _________________
14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého a začátek nového, šťastného života  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jane-jane
Založen: 26.8.2010 Příspěvky: 657 Bydliště: Krakonošovo
|
Zaslal: st září 29, 2010 4:34 pm Předmět: |
|
|
mattonko..... beztak jsi ty recepty okopčila kvůli tomu s Pepikem, co?  _________________
TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mattoni-33
Založen: 28.4.2010 Příspěvky: 113 Bydliště: Praha 3 Žižkov
|
Zaslal: st září 29, 2010 4:38 pm Předmět: |
|
|
jane-jane
no, ten zkusím z těch receptů jako první až budu moct....  _________________
14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého a začátek nového, šťastného života  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mattoni-33
Založen: 28.4.2010 Příspěvky: 113 Bydliště: Praha 3 Žižkov
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
verca
Založen: 1.12.2009 Příspěvky: 2925
|
Zaslal: po říjen 04, 2010 3:04 pm Předmět: |
|
|
Gnocchi s kuřecím masem
Gnocchi (nočky) koupíme všude (v potravinách) - uvaříme dle návodu....
- orestovat nakrájenou anglickou slaninu
- kuřecí maso nakrájet na kostičky, osolit, opeřit, orestovat se slaninou, přidat nakrájený pórek, nechat chvíli dusit
- nakonec zalít šlehačkou a nechat prohřát....
Dobrou chuťku  _________________
30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál 
Naposledy upravil verca dne po říjen 04, 2010 4:06 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mattoni-33
Založen: 28.4.2010 Příspěvky: 113 Bydliště: Praha 3 Žižkov
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sibyla
Založen: 18.4.2010 Příspěvky: 584 Bydliště: JM
|
Zaslal: po říjen 04, 2010 4:50 pm Předmět: |
|
|
Koukám gnocchi po česku
"Ňoky" miluju, dělám je se špenátem a smetanou.
Podusit listový špenát (ne protlak!), osolit, česnek, zahustit trochou smetany.
Mňam  _________________
TUBU 21.10.2010 Turnov, zlatý Hrubáček
http://www.fler.cz/kousek-svetla-pro-narnii |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bohuslava Geržová
Založen: 9.2.2010 Příspěvky: 238 Bydliště: okr.Zlín
|
Zaslal: čt říjen 07, 2010 8:18 am Předmět: |
|
|
To jsou dobroty.Děláte mě hrozné chutě.Asi to budu muset vyskoušet.A kde se dá ten listo.špenat sehnat.Nikde jsem ho neviděla.Díky _________________
34 let,3 děti/10,7,4/hodný manžel . TUBU 13.4.2010 v Břeclavi Mudr.Čierný |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sibyla
Založen: 18.4.2010 Příspěvky: 584 Bydliště: JM
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ALENA
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 1585 Bydliště: Olomouc
|
Zaslal: čt říjen 07, 2010 4:12 pm Předmět: |
|
|
Bohunko listový špenát prodávají v Albertu celý rok balenej vakuovanej  _________________
57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace |
|
Návrat nahoru |
|
 |
verca
Založen: 1.12.2009 Příspěvky: 2925
|
Zaslal: čt říjen 07, 2010 4:50 pm Předmět: |
|
|
HERMELÍNOVÉ RECEPTY (od Sibylky)
(pro zvětšení klikni na obrázek, pro zobrazení úplné velikosti klikni na zobrazený obrázek ještě jednou)
Kdyby někdo toužil vlastnit tyto receptíky pěkně pohromadě...tak mu usnadním práci.... na tomto odkazu si je můžete stáhnout http://leteckaposta.cz/230512564
Po čase budou obrázky automaticky smazány ze serveru, v tom případě mi písněte SZku, obnovím je
DOBROU CHUŤ _________________
30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál 
Naposledy upravil verca dne čt říjen 07, 2010 4:57 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|