Zde, na doméně stare.forum.bandingklub.cz, je náhled na starou verzi fora, která bude časem uzavřena.

Pro registraci, nebo psaní příspěvků prosím použijte novou verzi na doméně: forum.bandingklub.cz

fórum.bandingklub.cz
operační možnosti léčby těžké obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam uživatelů Registrace
Profil Soukromé zprávy Přihlášení

RECEPTÁŘ

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 34, 35, 36  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ALENA



Založen: 10.12.2006
Příspěvky: 1585
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: út září 28, 2010 12:47 pm    Předmět: Citovat

http://www.toprecepty.cz/recept/252-zapeceny-chrest/

http://www.gurmanka.cz/2010/04/chrest-gratinovany-moje-jarni-tutovka
_________________


57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace


Naposledy upravil ALENA dne út září 28, 2010 10:56 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ALENA



Založen: 10.12.2006
Příspěvky: 1585
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: út září 28, 2010 12:51 pm    Předmět: Citovat

Wink Wink
_________________


57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace


Naposledy upravil ALENA dne út září 28, 2010 7:15 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bobule



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 1498

PříspěvekZaslal: út září 28, 2010 1:59 pm    Předmět: Citovat

hnizdojan odtud občas čerpám inspiraci já:

http://nadoma.cz/recipe/search/result?search%5Btext%5D=ch%C5%99est&search%5Bcategory%5D%5B0%5D=&search%5Bcategory%5D%5B1%5D=&search%5Bcategory%5D%5B2%5D=&search%5Bsub_category%5D%5B0%5D=&search%5Bingredient_category%5D%5B0%5D=&search%5Bingredient%5D%5B0%5D%5Bingredient_id%5D=&search%5Bingredient%5D%5B0%5D%5Bingredient%5D=&search%5Bwithkids%5D=&search%5Bdifficulty_level%5D=
_________________

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
benny



Založen: 15.3.2010
Příspěvky: 51

PříspěvekZaslal: st září 29, 2010 12:24 am    Předmět: recepty Citovat

http://ekucharka.net/recepty-a-videorecepty/
_________________
url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wocuUgS/]

[/url]
55 let, TUBU 18.5.2010 Turnov
přítel 54let mi drží palce (stále)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mattoni-33



Založen: 28.4.2010
Příspěvky: 113
Bydliště: Praha 3 Žižkov

PříspěvekZaslal: st září 29, 2010 4:15 pm    Předmět: Citovat

Brambory zapečené s hermelínem


Suroviny
brambory
3 cibule
masox
hermelín
sůl
mletý pepř
máslo


Postup přípravy
Syrové oloupané brambory a hermelín nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Brambory a cibuli smícháme v míse s pepřem a solí, vymažeme si pekáček máslem a klademe vrstvy brambor a hermelínu - začínají a končí brambory, nejvhodnější jsou 3 vrstvy brambor. Zalijeme rozpuštěným masoxem tak, aby poslední vrstva nebyla ponořena a poklademe slabými plátky másla. Zapékáme, dokud se tekutina nevypeče, trvá to asi 1 hodinu. Podle vlastní fantazie lze měnit vývary, přidat zeleninu atd.


Mexické brambory

Ingredience:
4 středně velké brambory, jemný kečup, sterilovaná kukuřice, pálivá chilli omáčka, pepř, sůl, koření steak chilli a šípek, střední cibule, dva stroužky česneku, olej, strouhaný sýr eidamského typu

Postup přípravy:
Brambory očistíme a dáme vařit v osolené vodě v celku a ve slupce. Cibuli nakrajíme na kolečka a osmažíme spolu s česnekem, který nakrájime na drobné plátky. Po mírném osmahnutí (nečekejte, než cibulka zhnědne) přidáme kukuřici a zalejeme kečupem. Dochutíme trochou soli, několika kapkami chilli omáčky, kořením steak a pepřem, kterým nemusíte šetřit, protože utlumí výraznou nasládlou chuť celé omáčky a po dovaření nebude tolik výrazný na chuti. Uvařené brambory překrojíme na půl a přes půlky přelijeme omáčku. Navrch ozdobíme troškou sýru (doporučuji přes brambory) a petrželkou, kterou můžeme nadrobno nakrájenou přidat i po dovaření do celé omáčky.


Dietní zapékané brambory

Ingredience:
4 větší brambory, 2 vajíčka, 6 lžic acidofilního mléka, sůl, pepř, petrželka, olej na vymazání formy

Postup přípravy:
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Do vymazané pečící formy naskládáme brambory, osolíme, pokapeme olejem. V míse rozmícháme vejce s acidofilním mlékem, petrželkou, dokořeníme podle chuti a nalijeme na brambory. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě.


Brambory zapečené s mletým masem

Ingredience:
1/2 kg mletého masa, koření na mletá masa, majoránka, sůl, pepř, grilovací koření, kečup, 4 velké brambory, 1 cibule, 2 malé stroužky česneku, olej

Postup přípravy:
Mleté maso v míse okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, solí, pepřem, přidáme cibulku pokrájenou na kostičky a utřený česnek. Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme již ochucené maso, které opékáme dokud není rozpadlé na drobné kousky. Nakonec přidáme 5 lžic kečupu a necháme směs prohřát na mírném plameni. Na pekáček vymazaný olejem poklademe na kolečka pokrájené brambory, které mírně posypeme solí, pepřem, grilovacím kořením a prokládáme masovou směsí. Poté dáme zapéct do trouby dokud brambory nezměknou.


Bramborový tatarák I.

Ingredience:
0,5 dcl oleje, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lčičky sladké papriky, 1 na jemno nakrájená cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 3-4 lžíce kečupu, sůl, 3 větší vařené brambory

Postup přípravy:
Ingredience promícháme a necháme v lednici 30 minut odležet, pak přidáme najemno nastrouhané vařené brambory a vše promícháme. Můžeme dochutit sojovou omáčkou nebo worchesterem.


Bramborák s cuketou

Ingredience:
750 g brambor, 750 g cukety, 200 g uzené slaniny, 4 lžíce ovesných vloček, polohrubá mouka podle potřeby, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, 2 celá vajíčka, sůl, mleté černé koření, mletý kmín a majoránka, jedna vrchovatá lžíce tuku nebo přiměřené množství oleje, petrželová nať a půl prášku do pečiva

Postup přípravy:
Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na rozpáleném tuku vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme a osmažíme cibuli a petrželovou nať. Do směsi brambor a cukety dáme ovesné vločky, vajíčka, česnek, sůl (podle potřeby) a půl prášku do pečiva. Promícháme a přidáme osmaženou cibulku se slaninou a petrželkou. Zamícháme a vylejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech (36 x 26). Zarovnáme a dáme péct na 220°C. Bramborák je hotový , když se kraje oddělují od plechu a kůrka má pěknou, do hněda barvu. Podává se mírně vychlazená nebo i za studena ke kyselým polévkám (bramborová, fazolová, čočková)...nebo i k čaji.


Bramborová kaše jinak

Ingredience:
brambory, pohanka, sůl, kmín, mléko, máslo, eidam, cibulka, paprika

Postup přípravy:
Dáme vařit brambory, přidáme sůl, kmín. Do druhého rendlíku dáme vařit pohanku. Brambory scedíme, rozmačkáme s mlékem a máslem, přidáme pohanku, vše smícháme. Na talíř servírujeme kaši přelitou osmaženou cibulkou, posypanou vrstvou nastrouhaného sýru, paprikou a já ještě přidávám vařenou brokolici.
Vřele doporučuji jako lehkou večeři, nebo rychlý a lehký oběd. Ač nevypadá recept nijak extra zajímavě, stojí za to.


Pangasius na zelenině (dietní)

Ingredience:
ryba - Pangasius (sladkovodní žralok, není nejlevnější, ale je skoro bez kostí, a velmi dietní), kečup, česnek, cibule, mražená zeleina, podravka, sladká paprika a mleté koření (dá se použít i grilovací)

Postup přípravy:
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme dělat a cibuli nakrájenou na kolečka rozmístíme po dně pekáče, stejně to uděláme i s česnekem. Zalijeme to po celé ploše vodou (vody mnoho nedáme, protože pangásius při rozmrznutí vodu pustí) a posypeme paprikou, podravkou a mletým kořením. Na to poskládáme kousky pangásia (které už jen okřeníme podravkou, paprikou a kořením) a nechámeho tak přímo na pekáčku rozmrznout, po dvou hodinách přidáme do mezer, mezi plátky pangásia po polévkové lžíči kečupu (nešetříme!). A celé to posypeme zeleninou a můžeme ještě jednou přesypat podravkou (množství přidávaného koření dáváme jen podle svého vkusu). Dáme do touby a pečeme 15-20 min. při teplotě 180 °C.
Jak poznáme, že je hotový? Kousky masa se nám musí pod nože rozpadat.
_________________

14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého a začátek nového, šťastného života Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jane-jane



Založen: 26.8.2010
Příspěvky: 657
Bydliště: Krakonošovo

PříspěvekZaslal: st září 29, 2010 4:34 pm    Předmět: Citovat

mattonko..... beztak jsi ty recepty okopčila kvůli tomu s Pepikem, co? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
_________________

TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel Smile)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mattoni-33



Založen: 28.4.2010
Příspěvky: 113
Bydliště: Praha 3 Žižkov

PříspěvekZaslal: st září 29, 2010 4:38 pm    Předmět: Citovat

jane-jane
no, ten zkusím z těch receptů jako první až budu moct.... Embarassed Laughing Laughing Laughing
_________________

14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého a začátek nového, šťastného života Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mattoni-33



Založen: 28.4.2010
Příspěvky: 113
Bydliště: Praha 3 Žižkov

PříspěvekZaslal: ne říjen 03, 2010 6:19 pm    Předmět: Citovat

http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bramborova-kapsa-s-hermelinem.html
_________________

14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého a začátek nového, šťastného života Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
verca



Založen: 1.12.2009
Příspěvky: 2925

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 3:04 pm    Předmět: Citovat

Gnocchi s kuřecím masem

Gnocchi (nočky) koupíme všude (v potravinách) Laughing - uvaříme dle návodu....

- orestovat nakrájenou anglickou slaninu
- kuřecí maso nakrájet na kostičky, osolit, opeřit, orestovat se slaninou, přidat nakrájený pórek, nechat chvíli dusit

- nakonec zalít šlehačkou a nechat prohřát....

Dobrou chuťku Wink
_________________

30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál Wink


Naposledy upravil verca dne po říjen 04, 2010 4:06 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mattoni-33



Založen: 28.4.2010
Příspěvky: 113
Bydliště: Praha 3 Žižkov

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 4:04 pm    Předmět: Citovat

Embarassed Embarassed Embarassed
http://www.poslirecept.cz/recept/ze-vsech-koutu-sveta/1111/gnocchi-se-syrovou-omackou.html
_________________

14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého a začátek nového, šťastného života Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sibyla



Založen: 18.4.2010
Příspěvky: 584
Bydliště: JM

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 4:50 pm    Předmět: Citovat

Koukám gnocchi po česku Laughing
"Ňoky" miluju, dělám je se špenátem a smetanou.

Podusit listový špenát (ne protlak!), osolit, česnek, zahustit trochou smetany.
Mňam Smile
_________________


TUBU 21.10.2010 Turnov, zlatý Hrubáček Smile

http://www.fler.cz/kousek-svetla-pro-narnii
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bohuslava Geržová



Založen: 9.2.2010
Příspěvky: 238
Bydliště: okr.Zlín

PříspěvekZaslal: čt říjen 07, 2010 8:18 am    Předmět: Citovat

To jsou dobroty.Děláte mě hrozné chutě.Asi to budu muset vyskoušet.A kde se dá ten listo.špenat sehnat.Nikde jsem ho neviděla.Díky
_________________

34 let,3 děti/10,7,4/hodný manžel . TUBU 13.4.2010 v Břeclavi Mudr.Čierný
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sibyla



Založen: 18.4.2010
Příspěvky: 584
Bydliště: JM

PříspěvekZaslal: čt říjen 07, 2010 8:36 am    Předmět: Citovat

Bohunko, u nás ho mají v každém marketu, třeba od Bonduelle, 400g http://www.bonduelle.cz/vyrobek.php?id=1080 nebo http://www.bonduelle.cz/vyrobek.php?id=1085
_________________


TUBU 21.10.2010 Turnov, zlatý Hrubáček Smile

http://www.fler.cz/kousek-svetla-pro-narnii
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ALENA



Založen: 10.12.2006
Příspěvky: 1585
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: čt říjen 07, 2010 4:12 pm    Předmět: Citovat

Bohunko listový špenát prodávají v Albertu celý rok balenej vakuovanej Wink Wink Wink
_________________


57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
verca



Založen: 1.12.2009
Příspěvky: 2925

PříspěvekZaslal: čt říjen 07, 2010 4:50 pm    Předmět: Citovat

HERMELÍNOVÉ RECEPTY (od Sibylky)

(pro zvětšení klikni na obrázek, pro zobrazení úplné velikosti klikni na zobrazený obrázek ještě jednou) Wink



Kdyby někdo toužil vlastnit tyto receptíky pěkně pohromadě...tak mu usnadním práci.... na tomto odkazu si je můžete stáhnout Arrow http://leteckaposta.cz/230512564 Wink

Po čase budou obrázky automaticky smazány ze serveru, v tom případě mi písněte SZku, obnovím je Wink

DOBROU CHUŤ
_________________

30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál Wink


Naposledy upravil verca dne čt říjen 07, 2010 4:57 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 34, 35, 36  Další


Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.

Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

Spolupracujeme: Oriflame
PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © občanské sdružení Banding klub ČR