Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
trixl
|
Zaslal: pá leden 25, 2008 4:10 pm Předmět: |
|
|
citace: | Přesnější výpočet aerobní zóny. Počítá se podle tzv. Karvonenovy rovnice. A potřebujete k tomu ten klidový tep. Nejlépe fakt ráno po probuzení (počítat 15 s a to pak krát 4) nebo se zklidněte i během dne a změřte si ho.
Tak jdeme na to:
Maximální tepová frekvence je založena na věku
TF max ženy = 226 – věk
Klidová tepová frekvence
TF min = změřena ráno
Tak a teď ta rovnička:
1) spočítat TF max tj. 226 – věk
2) spočítat minimomaximální rozpětí (HRR) = TFmax – TFmin
3) spodní práh aerobního režimu (HRR x 50 %) + TFmin
4) horní práh aerobního režimu (HRR x 70%) + TFmin
A v rozmezí spodního a horního prahu byste se měli pohybovat. I když … spodní práh se může trénovaností snižovat a spalovaní tuků bude nastávat dříve, protože tělo bude trénované. Navíc je tu zahrnut i ten klidový tep, který se také časem a trénovanosti mění, a proto si měřte průběžně.
Máme 4 zóny tepové frekvence - podle cíle cvičení a základní fyzické kondice daného člověka.
Lehká intenzita 50% - 60% TFmax - může vést ke zlepšení fyzické kondice u lidí s velmi špatnou kondicí.
Lehká a střední intenzita 60% - 70% - zvyšuje kardiovaskulární kapacitu svalu, šlach a vazu- zvyšuje vytrvalost, zlepšení zdravotního stavu, regulace váhy.
Střední a těžká intenzita 70% - 85% - zlepšení kardiovaskulární kondice, zvyšuje vytrvalost, tělo přivyká vyššímu tempu.
Těžká až maximální intenzita 85% - 95% - zvyšuje odolnost proti vytváření kyseliny mléčné, vylepšuje jednorázový výkon.
Optimální tepová frekvence je individuálně rozdílná výše tepové frekvence, která závisí na zdravotním stavu jedince, na trénovanosti organismu, dědičnosti atd. v neposlední řadě také na účelu, jehož chci tréninkem dosáhnout.
Tak a teď počítejte a cvičte
A ještě malý ale důležitý poznatek:
Bazální metabolismus se zvyšuje pohybem a silovou zátěží, a to za 48 hod. po cvičení. A proto cvičit při hubnutí je důležité!!! |
opsáno z www.baby-cafe.cz od Lightblue
tady to spočítá stránka http://spinattic.cz/vypocet-tepove-frekvence _________________ neziskovky www.zrnka.cz a www.vysocina.apla.cz
BEZ OPKY, 5 dětí, 49 let, počátek hubnutí >131 kg, jedu na etapy , bezlaktózová dieta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Renata Levá
|
Zaslal: ne leden 27, 2008 2:18 pm Předmět: |
|
|
Lecramco-ty stoly se jmenují Slender you a mají je u stanice metra Pražského povstání.Dej si to do googlu do vyhledávače a najdeš tam víc info.Já mám v plánu tam volat v pondělí-láká mě to moc-alespon ještě nějaký kila než začnu s aerobikem.Vím,že to není moc dobrý pro klouby ale je to jeden ze sportů,který mě fakt baví. _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/weG4F3Y/]
Tubulizace 5.12 2007 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: ne leden 27, 2008 8:59 pm Předmět: |
|
|
Stoly jsou dobrá věc.....ty nezatěžují klouby ani kosti a uděláš na nich víc pohybu než při aerobicu...mám to ozkoušenné _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: ne leden 27, 2008 9:00 pm Předmět: |
|
|
Renčo, chodila bych klidně s Tebou...nevíš, kolik to teď stojí a kdyby jsi tak chodila????? _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lecramka
Založen: 13.10.2007 Příspěvky: 209 Bydliště: Most, Ústecký kraj
|
Zaslal: ne leden 27, 2008 9:57 pm Předmět: |
|
|
Renčo děkuji moc, zjistila jsem že u nás v Mostě je mají také a už jsem tam i volala takže mi zbývá jen si domluvit termín a mohu začít. Děkuji vám holky za tip!! _________________
Tubulizace žaludku: 17.10.2007
42 let |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Renata Levá
|
Zaslal: po leden 28, 2008 12:46 am Předmět: |
|
|
Taky10-to by bylo fajn!Doporučují chodit 2krát týdně a ceny jsou:zkušební hodina 150-což Ty už nepotřebuješ,když už "víš,znáš"a jinak 10hodin=1090 kč což mi nepřijde za 5týdnů pohybu hrozný.Zítra tam zavolám,zeptám se co a jak-dohodnu si hlídání a jdu do toho.Večer Ti dám vědět. _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/weG4F3Y/]
Tubulizace 5.12 2007 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: po leden 28, 2008 10:39 am Předmět: |
|
|
Tak jo, dej vědět, mám to celkem blízko, jenže ty by jsi asi chodila dopol. viď, já chodím dost od rána do večera do práce a zatím nevím, jak tam mají otevřeno...ještě se domluvíme, zatím ahojky Martina _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zuztomas
|
Zaslal: po leden 28, 2008 8:47 pm Předmět: |
|
|
Ahoj všem, holky mám takovou prosbičku, nebo spíš problémek. Chci začít chodit někam cvičit, ale sama se nedonutím a moje kamarádky jsou všechny hubený a nepotřebují to. Nechtěla by některá z Vás pražskejch chodit cvičit se mnou? je tak nějak jedno co, jestli fitko, nebo aerobik, spinning....... To už bychom se domluvili. Budu ráda, když se ozvete. třeba bychom udělali i větší bandu.  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wm3hEjr/]
bandáž 12.3.2008
před těhu 89kg |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Renata Levá
|
Zaslal: út leden 29, 2008 11:03 pm Předmět: |
|
|
Taky10,tak jsem si to byla vyzkoušet a jsem docela spokojená-cítila jsem svaly na které už jsem dávno zapoměla.Otvírací dobu mají po-pá 8-12 a 15-20.V pátek jdu dopoledne kvůli hlídání a dál mám v plánu chodit 2krát týdně-tak dej vědět jestli by jsi šla příští týden. _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/weG4F3Y/]
Tubulizace 5.12 2007 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
marie S.
|
Zaslal: út leden 29, 2008 11:18 pm Předmět: |
|
|
já bych možná šla taky, musí se dopředu nějak objednávat? Jak dlouho se cvičí? Kdy by si šla příští týden, v pátek nemůžu synek má prázdniny. Mohla bych i dopo, kdyžtak mi napiš na SZ. _________________
104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07, |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: út leden 29, 2008 11:51 pm Předmět: |
|
|
Tento týden nemůžu....ani časově ani zdravotně, ale příští týden bych mohla úterý nebo středu kolem 8 h. nebo čtvrtek ale to až okolo 9 h. Maruško, jestli je to pořád stejné, tak je to 6 stolů po 10 min. tudíž hodina a někdo si připlácí i roletic na 10 min, jestli ho tam tedy mají _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: út leden 29, 2008 11:52 pm Předmět: |
|
|
Maruško, nevím, jak tady, ale já se nikdy neobjednávala, cvičilo se na stolech a mohlo současně 6 lidí a střídali se na stolech a nepředpokládám, že ráno by tam bylo tolik lidí _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Renata Levá
|
Zaslal: st leden 30, 2008 12:09 am Předmět: |
|
|
Já jsem pro čt na 9-můžu nás v pátek objednat i když je fakt,že tam ráno asi tak narváno nebude.Jo a chtěli na mě dlouhé tepláky,triko a ručník. _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/weG4F3Y/]
Tubulizace 5.12 2007 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kamča
|
Zaslal: st leden 30, 2008 8:23 am Předmět: |
|
|
Ahojky holky- jojo- vezměte si dlouhé nohavice- nejlépe dlouhé přilnavé legíny- stoly jsou kožené a jak se vrtí, tak se tře ta vaše kůže o tu na stroji a mohly byste si přivodit nepříjené pocity, ne-li odřeniny. Jo a co se týče roleticu- u nás stojí min. asi 4 Kč- holky zkuste si to- stojí to za to- a pěkně se něm dá i rozbrušovat ta povislá kůže na břiše...  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w9YtcN3/]
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lecramka
Založen: 13.10.2007 Příspěvky: 209 Bydliště: Most, Ústecký kraj
|
Zaslal: st leden 30, 2008 12:13 pm Předmět: |
|
|
Holky píšete tady o nějakém Roleticu - nevím moc co to je ale u nás v Mostě u těch stolů mají nějaký Variolux (prý je to vibrační stroj) tak nevím zda jde o totéž či nikoliv? Prosím poraďte nezkušené  _________________
Tubulizace žaludku: 17.10.2007
42 let |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|