Zde, na doméně stare.forum.bandingklub.cz, je náhled na starou verzi fora, která bude časem uzavřena.

Pro registraci, nebo psaní příspěvků prosím použijte novou verzi na doméně: forum.bandingklub.cz

fórum.bandingklub.cz
operační možnosti léčby těžké obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam uživatelů Registrace
Profil Soukromé zprávy Přihlášení

KAVÁRNA aneb povídání o všem možném

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 85, 86, 87 ... 824, 825, 826  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jane-jane

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:19 pm    Předmět: Citovat

martina.... já byla původně přesvědčená, že půjdu na bandáž / ehm - bohužel jsem byla fakt tak málo informovaná, že jsem ani netušila, jaké jiné bariatr. zákroky se dělají Rolling Eyes / ale jediné, z čeho jsem právě měla strach bylo to CIZÍ těleso v těle. Nemohu mít ani náušnice, natož gyn.tělísko, takže představa portu, hadičky a prstýnku mi naháněla hrůzu.....
Můžu se optat jak ti ty "cizinci" v těle vadily?????

TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel Smile)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
janaaa

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:24 pm    Předmět: Citovat

marti jsem ráda, že si to tu napsala, protože zrovna tvoje příspěvky jsem si vytahovala ze staré kavárny, vzpomínám si na tvé nadšení když ti váha klesala, toto psaly holky i tenkrát, které byly po bandu. proto jsem psala, že band není zase tak zavrženíhodný. myslím, že pro ty, které netrápí až tak velká nadváha je to optimální operace.

[/url]
39 LET, OSTRAVA, doc. Dostalík, sleeve resekce 14.1.2008 břicho 15.10.2009"- prsa 19.4.2010
bobule

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:25 pm    Předmět: Citovat

janaaa
jak říkám ... je to škoda, že nepřijdou a nepíšou ...

JJ
přesně z tohodle důvodu jaký jsi měla ty jsem bandáž zavrhla i já Wink

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Terča

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:30 pm    Předmět: Citovat

Kokos, já si kdysi myslela že půjdu jen na žlučník a pak jsem se zajímala o tubu. V Iscare mi řekli, že tubu je nevratná operace, že jí tam nedělají a musela bych jít jinam. Psalo se září 2007.

band 3/08,-25kg před op,1/3/11 reop pro potíže, tubu Turnov Mudr. Hrubý,102 kg před reop
Davídek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
janaaa

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:32 pm    Předmět: Citovat

bobul dej jim čas. víš jak dlouho trvalo holkám s bandem než přiznaly, že není vše tak růžové? že i po operaci se začne přibírat? i holky s tubu jednou přiznají, že i po tubu se přibírá. bohužel. Embarassed

[/url]
39 LET, OSTRAVA, doc. Dostalík, sleeve resekce 14.1.2008 břicho 15.10.2009"- prsa 19.4.2010
kokos

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:33 pm    Předmět: Citovat

Terča

No vidíš, mne řekli to samý v Plzni a v Icare v dubnu 2010

14.9.2010 bandáž Plzeň, jednou malilinko doplněno
Romana Kilbergerova

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:35 pm    Předmět: Citovat

Janaaa a můžu se tedy zeptat kolik jsi přibrala a v jakém časovém horizontu? Sad

Bandáž Iscare 9. říjen 2009 2krát doplnění 2.5 a band podle rtg po roce úplně volný, 39let,
redukce od 17.3.11 doplnění bandu 3,5ml Turnov:))), 5.5.11 doplnění 1ml.
bobule

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:37 pm    Předmět: Citovat

janaaa
na tohle by, ale měli upozorňovat všichni doktoři co provádí tyto operace ... protože o těchto problémech určitě ví Wink

martina

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:38 pm    Předmět: Citovat

jane-jane v oblasti portu se mi začala dělat prostě boule, který nebylo možný se vůbec dotknout jak bolela, doslova jsem brečela bolestí, dávala si studený obklady a opatrně se snažila vmasírovávat masti a gely proti bolesti. Pak to najednou zmizelo a já třeba týden nevěděla, že nějaký port vůbec mám, a pak znova a znova............... no a pak jsem měla bolesti jakoby ze strany v břiše, když jsem se prudčeji hnula, jako když mi někdo zapíchne nůž. Bohužel jsem v té době ač přes velkou snahu konzultovat lékaře v ISCARE se mi to nepodařilo, neboť když jsem tam přijela, tak tam nebyl a bylo mi řečeno, že jsem už dlouho po operaci a tím pádem se musím spokojit se sestrou. No tak jsem to tady řešila a vyřešila přes pana dr. Hrubého, který zjistil, že teda mám v oblasti portu silný zánět, i když neinfekční a bohužel bandáž nefunkční. A ta bolest v břiše? Přirostlá hadička od portu k játrům a rychlý pohyb prostě s tím hnul.

Ale i tak jsem na bandáž nezanevřela, já bych jí sice už nechtěla, ale z toho důvodu, že mi prostě nedělala dobře a nikdy předtím jsem nevěděla, že moje tělo takhle zareaguje na cizí předmět. A jak píše janaaa i já začínám sledovat, jak plíživě není problém začít přibírat, sice se mi zatím daří když něco přiberu, to zase dát dolů, ale už jenom to, že při stejném režimu přiberu je alarmující a znamená to buď ještě víc omezit jídlo anebo ještě víc zvýšit tělesnou aktivitu. Takže opravdu nic není samospásného a u každé operace je potřeba se hlídat. U bandáže je to od začátku, u tubulizace to znamená neusnout na vavřínech.

bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
Romana Kilbergerova

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:46 pm    Předmět: Citovat

Martina tak to beru nic není samospásný jak říkáš a člověk se musí hlídat . Ale nejdříve je důležitý shodit ten první balvan a pak už záleží na každém zvlášt. Já takové štěstí neměla. Sad

Bandáž Iscare 9. říjen 2009 2krát doplnění 2.5 a band podle rtg po roce úplně volný, 39let,
janaaa

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:48 pm    Předmět: Citovat

romano zatím to není žádné velké přibírání. ale loni v září před operací břicha jsem měla 67 kg. pak nasazení antikoncepce (depoprovera), operace břicha a vysočilo to za nějakých pět měsíců o pět kilo. takže co týden to 20dkg. proto jsem mluvila o dekách, protože takhle to šlo nahoru. každý týden o zhruba 20dkg nahoru. takhle to vypadá jakoby nic ale za chvíli už je to právě zminovaných pět kilo. psala jsem soukromou zprávu doktoru Čiernému, protože jsem nevěděla na koho se obrátit. odepsal mi toto:

Dobrý den.
Vámi popisovaný mírný nárůst váhy po Sleeve resekci žaludku není neobvyklým jevem. Fáze rychlého hubnutí trvá zpravidla do roku a nejedná se o nic jiného, než adaptaci organizmu na pooperační stav, možná tolerance větších porcí, někdy je jezení častější... Někdy se po operaci setkáváme se zlozvykem požívat "rychlé kalorie" lehce stravitelné sacharidy, sladkosti a pod. Doporučuji preferovat bílkoviny. Dále je nutné zapojit do vyrovnávání energetické bilance i složku výdeje energie, tj. více se pohybovat, cvičit, vést zdravý způsob života. Pokud posílíte svaly, ty budou sice něco vážit, ale ty Vám budou spalovat více energie a Vy budete zdravější. Navštivte svého dietologa, obezitologa a chirurga, možná se doplní vyšetření, které by umožnilo další usměrnění a přesnější doporučení.

bohužel nejsem z toho moc moudrá, takže scháním obezitologa nebo dietologa, aby mi poradil jak doporučuje pan doktor čierný. protože jak psala bbul jak zkusíš jiné tělo uděláš proto všechno aby si znovu nepřibral. doma mi bylo řečeno že to moc řeším, ale já to chci řešit ted dokud ten nárůst není ještě tak velkej.

[/url]
bobule

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:49 pm    Předmět: Citovat

martino
ten konec jsi napsala moc hezky Wink

Romana Kilbergerova

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 4:56 pm    Předmět: Citovat

Janaaa a nemůže to být spíše výsledek toho svinstva jako je depoprovera? Co to může asi udělat s hormonama když já jsem po ní rok nemenstruovala a ani pak si nevěděli doktoři rady jak menzes rozběhnout. A to nemluvím o jaterních testech .Od té doby nesmím žádnou hormonální antikoncepci a to je už 7let.

janaaa

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 5:00 pm    Předmět: Citovat

romano ke všemu jsem přestala letos kouřit, a za měsíc zase další dvě kila, věř mi že začínám být z toho neštastná, proto hledám pomoc všude. nemám pocit, že bych hřešila, tak jak píše martina. opravdu stačí málo a už se musí přidat pohyb a hlídat a hlídat a hlídat. ano mohla bych to svádět na antikoncepci, na to že nekouřím, ale nemám to ve zvyku. někde dělám chybu a byla bych ráda, kdyby mi lékaři řekli kde, at to můžu napravit.

[/url]
martina

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 5:01 pm    Předmět: Citovat

bobul díky Wink , napsala jsem jen svoje zkušenosti, a to nejen ty dobré, ale i ty druhé Crying or Very sad

bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 85, 86, 87 ... 824, 825, 826  Další

Přejdi na: