Zde, na doméně stare.forum.bandingklub.cz, je náhled na starou verzi fora, která bude časem uzavřena.

Pro registraci, nebo psaní příspěvků prosím použijte novou verzi na doméně: forum.bandingklub.cz

fórum.bandingklub.cz
operační možnosti léčby těžké obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam uživatelů Registrace
Profil Soukromé zprávy Přihlášení

OPERACE

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 594, 595, 596 ... 728, 729, 730  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pett1

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:05 pm    Předmět: Citovat

Lucie K. - ano je to Dr. Čierný, mám to tam také napsáno nebo ne? Wink Ano, psala jsem, že mě od plikace zrazoval a proto jsem si neodpustila při kontrole u něho otázku na téma plikace a proč ji najednou provádí, když mě od ní zrazoval a tvrdil, že ty štychy na žaludku musí něco časem udělat. Vysvětlil mi to tak, že před půl rokem, když jsem se ho na to ptala, tak že ještě nebyly znát nějaké dlouhodobější výsledky této operace. Ale nyní, že mají výsledky po plikaci za rok a že pacienti po plikaci hubnou srovnatelně s tubu a přitom je to méně náročná a méně riziková operace. Nicméně když jsem se ho ptala dál, tak také řekl i to, že plikace není po nějakém čase vratná. A když si to vezmeš, zní to logicky. Když přece zašiješ v těle - sroluješ a zašiješ nějaký sval, jako je žaludek, tak postupem měsíců štychy zarostou a i kdyby se nějakým způsobem štychy odstranily, tak ten žaludek za ty měsíce bude již tak srostlý tím nepoužíváním nebo slepený, že to co říkal je naprosto logické, když se nad tím zamyslíš. V těle při operacích zarostou postupem času všechny štychy, ať se zašije cokoliv. Nebo tak jsem to alespoň pochopila, když mi to vysvětloval. Každopádně větu, že plikace není vratná řekl 100%.
Jinak názor na Dr. Čierného jsem tímto nezměnila. Stále platí, že mě částečně zklamal a souhlasím s Bobulí, že vše je hlavně o penězích. Wink

2/7/10 tubu Břeclav, startovací váha před opkou: 103,8 kg, od opky zhubnuto: 35,3 kg
Abdominoplastika 20.9.2011 FN Brno
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pett1

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:07 pm    Předmět: Citovat

Bobule - to mě napadlo Laughing , ale jak to tam chodí a jestli je to na pojišťovnu mě zajímá. Dr. Čierného jsem se na to ptala, něco mi řekl, ale chci vědět, zda má někdo přímo nějaké zkušenosti od Dr. Čierného, víš? Wink

2/7/10 tubu Břeclav, startovací váha před opkou: 103,8 kg, od opky zhubnuto: 35,3 kg
Abdominoplastika 20.9.2011 FN Brno
Mona

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:09 pm    Předmět: Citovat

Idea

3/3 TUBU

Naposledy upravil Mona dne ne červenec 10, 2011 4:30 pm, celkově upraveno 1 krát.
bobule

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:11 pm    Předmět: Citovat

Pett je tu Romča a tu operoval on ... ale plastiku si nechává dělat v Brně a vše je hrazeno pojišťovnou kromě nových koz ... aspoň tak jsem od ní získala info já a holky to zde taky psaly už ... tuuším janaaa Wink

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Lucie K.

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:17 pm    Předmět: Citovat

Pett: nebyla jsem si fakt jistá jménem, vím, že se to tu psalo, ale nevěděla jsem přesně. Co se týče dlouhodobosti plikace, tak co mi psal dr. Fried v jednom z mailů, když jsem se na plikaci ptala, tak se provádí ve světě od roku 2007, takže výsledky starší jednoho roku jsou. Alespoň tak mi to bylo řečeno. Stejně tak mi bylo řečeno, že operativně to vratná operace je. A jak jsem už psala, nejsem odborník, takže netuším, jak má ta "vratnost" operativně probíhat. Nicméně v dnešní době, kdy je lékařská dovednost na špičkové úrovni si umím představit, že odborníci to umí. Spíš si neumím představit, že by to vrátit nešlo a celou dobu se proklamovalo, že to jde. Takže s tou logikou to já vidím spíš takhle Wink

[/url]

26 let, 9.6.10 plikace na OB klinice, 9 let jsem s úžasným chlapem a léto 2011 svatba Very Happy
Lucie K.

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:21 pm    Předmět: Citovat

A holky, jak se tu psalo o těch zákrocích - odstranění kůže, tak hradí to ještě pojišťovny? Kamarádky mamka teď měla jít na odstranění břicha, celou dobu to mělo být zadarmo a teď po ní chtějí 25 tisíc. Tak říkala, že se pozeptá ještě i jinde, jestli je to opatření jen jedné nemocnice nebo je to tak už všude.

[/url]

26 let, 9.6.10 plikace na OB klinice, 9 let jsem s úžasným chlapem a léto 2011 svatba Very Happy
zannetta27

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:22 pm    Předmět: Citovat

verca Sibyla martina bobule

teda holky,...fakt moooc díky,..potom co jsem přečetla vaše rady,..jsem 100%tně rozhodnutá a jdu do toho na TUBU Wink Wink mocinky vám díky,za to jak tu umíte člověku poradit a podržet ho,..je to fajn vědět,že je tu někdo kdo zodpoví a poradí naše dotazy,...a nejlepší je,že víte o čem píšete a proto tomu můžeme důvěřovat,...ještě jednou dííky moc,...Jinak verčo,..na ty papíry jsem se ještě nedostala,..měla jsem dnes lítání,ale hned zítra ráno si to obvolám a snad se domluvím,kdy si je můžu vyzvednout a hned se objednat k dr.Hrubému Laughing

verco,Sibylo,bobule,martino,...děkuji holky za ujasnění Exclamation Exclamation

[/url]
Tubu Turnov Mudr.Hrubý 5.4.2011, moooc se těším dcerka 8 let,druh 37 let
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
verca

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:22 pm    Předmět: Citovat

Lucie na Tvůj dotaz směřovaný ke mě už krásně odpověděla Pett1, za což jí děkuji.... je to opravdu logické, stačí se nad tím zamyslet a výsledek vypočítáš i laickým výpočtem...prostě žaludek je živý orgán, sval, takže časem opravdu nemůže vzniknout nic jiného, než srůsty. A kde jsem to vzala?? V knihovně jsem sice nespala, ale za to čtu pozorně toto forum a zde se dozvíš i o srůstech o plikaci a potom už stačí si pamatovat různé poznatky, které tu lidé píší Wink

žanet jsem četla..."na ty papíry jsem se ještě nedostala...." tak mě napadlo papíry na hlavu, jsem se začala tlemit jak blázen ...jo a podej hlášení Wink

30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál Wink
zannetta27

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:34 pm    Předmět: Citovat

verca no to je dobrý,....myslela jsem si,že to budeš brát jako papíry na hlavu,proto jsem to nerozepisovala,... Very Happy Very Happy ,...myslím,že to zatím nemusím,....jasně,...hned dám vědět,... Wink

[/url]
zannetta27

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:37 pm    Předmět: Citovat

ještě se zeptám,...za jak dlouho po Tubu jste začali vidět výsledky v úbytku??, určo už se to tu psalo,ale nemůžu to najít,..tak snad neva,...jsem trochu prdlouš Laughing Laughing Laughing ,ale jen trošku Wink

[/url]
Lucie K.

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:39 pm    Předmět: Citovat

Verco: nechce se mi pořád opakovat dokola to stejný - ale jak už jsem psala, mě přijde logické, že odborník to umí.
S tím, že jsi nespala v knihovně - já taky ne Wink a i když nepíšu tolik jako ty, tak tohle forum pročítám denně už víc než přes rok a co se týče plikace, tak čtu hodně pozorně. Ale pro mě teda není moc argumet, že se to tady někdy psalo. Já bych spíš věřila odborníkům, než "jedna bába povídala". Co se týče srůstů, tak zkopíruju přímo to, co mi k tomu dr. Fried napsal:
v místě sešití mohou, tak jako po jakékoliv jiné operaci, resp. sešití tkání k sobě, vznikat srůsty. Je to dokonce pravděpodobné, že vzniknou. Nicméně jistě v menší míře než po většině jiných bariatrických výkonů (např. tubulizaci). Je to dáno především charakterem operace, která je velmi málo zraňující a je ke tkáním šetrná. Právě, čím šetrnější je zákrok ke tkáním, tím menší pravděpodobnost vzniku srůstů.

[/url]

bobule

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:40 pm    Předmět: Citovat

žanet ... řekla bych, že trochu víc ... Laughing Laughing Laughing

na metříkách je to vidět hned po návratu z nemocnice a na postavách jak u koho ... u holek mméně tlustých dřív a víc tučných o něco pozdej Wink ... to se nedá takhle nějak přesně napsat ... každý je jiný

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Dejna

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:42 pm    Předmět: Citovat

žanet, okolí to začalo pozorovat po nějakých -20kg, já sama až po -40 ... Wink
a vítej, konečně taky někdo z jihu!

-6kg před
40let/175cm, start 27/05/09, sleeve, metřík zdolán 20/12/09 = 85kg, 50% úbytek původní Dejny 30/06/10
jane-jane

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:44 pm    Předmět: Citovat

žanet.... jukni na rajče.... uvidíš sama srovnávací fotečky po x kilech, či v určitém časovém horizontu po operaci Wink

TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel Smile)
martina

PříspěvekZaslal: po leden 31, 2011 9:44 pm    Předmět: Citovat

Lucie K, ale dovedeš si představit, že ti takto zarostlý žaludek budou vlastně rozřezávat? protože jak jinak odstraní srůsty? Taky to beru jenom laicky, ale běhá mi z toho mráz po zádech Crying or Very sad . Navíc v tom co ti pan doktor píše není psáno nic o tom, že by to byl zákrok vratný či nevratný. Píše se pouze o srůstech Wink

bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 594, 595, 596 ... 728, 729, 730  Další

Přejdi na: