Zde, na doméně stare.forum.bandingklub.cz, je náhled na starou verzi fora, která bude časem uzavřena.

Pro registraci, nebo psaní příspěvků prosím použijte novou verzi na doméně: forum.bandingklub.cz

fórum.bandingklub.cz
operační možnosti léčby těžké obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam uživatelů Registrace
Profil Soukromé zprávy Přihlášení

OPERACE

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 587, 588, 589 ... 728, 729, 730  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
maraba

PříspěvekZaslal: čt leden 27, 2011 8:15 pm    Předmět: Citovat

misabacik
Moc děkuji,popsala jsi to moc hezky,já pujdu asi v Iscare,zatím o tom uvažuji jelikož mám bandaž,která nebo kterou zlobím chvíli já chvíli ona uvidím co nato 3.2 dám vědět

[/url]
oučat 1operace Plzeň/oprava Iscare
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lucie K.

PříspěvekZaslal: čt leden 27, 2011 9:12 pm    Předmět: Citovat

misabacik Nepřijde mi nemyslitelné, jít po plikaci domů druhý den. Většina z nás tak šla Wink Já teda o den dýl, jelikož jsem dost blbě snášela narkozu a byly vedra, ale u plikace je to normální doba odchodu z nemocnice, pokud nejsou komplikace. Ty jsi nějaké asi měla viď? Když jsem četla, že jsi měla dren v břiše a byla jsi celou noc na Jipu. To já ne, ani holky nepsaly, že by takhle byly. Já byla na Jipce jenom do probuzení, pak jsem jela na normální pokoj.

[/url]

26 let, 9.6.10 plikace na OB klinice, 9 let jsem s úžasným chlapem a léto 2011 svatba Very Happy
Sibyla

PříspěvekZaslal: čt leden 27, 2011 9:39 pm    Předmět: Citovat

Pro mě to tedy nemyslitelné zase je. Nedokážu si představit, že by měd den po opce nebo i ten další propustili domů. Byla jsem ráda, že jsem to měla tak jak jsem to měla. Asi zaleží jak která nemocnice a který lékař si to ošéfuje.

TUBU 21.10.2010 Turnov, zlatý Hrubáček Smile

http://www.fler.cz/kousek-svetla-pro-narnii
L.e.n.c.y

PříspěvekZaslal: čt leden 27, 2011 10:11 pm    Předmět: Citovat

Můj názor na tohle je že je to jen kvuli penězům nic víc že to určitě není dobrý pro pacienta...nevím ještě jsem nebyla na zákroku ale i tak my to přijde divný a bezohledný...přece jenom je to zákrok...nevim ale já bych to takhle nechtěla...

[/url]

2.2.2011 provedena bandáž žaludku
Lucie K.

PříspěvekZaslal: čt leden 27, 2011 10:32 pm    Předmět: Citovat

Zažila jsem to na vlastní kůži a nepřijde nic bezohledného ani divného, jak to tady popisujete. Nikdo mě nevyhazoval ani se ke mě špatně nechoval, prostě nebylo třeba víc ležet v nemocnici, lékařsky jsem byla prohlídnutá a neměla jsem žádné komplikace, kvůli kterým bych nemohla stejně tak ležet doma nebo v nemocnici. Ať to každý má jak chce, ale nechápu, proč by měl člověk týden ležet v nemocnici, když to stav nevyžaduje. Doktoři vědí, co si mohou dovolit a co ne. A taky holky opomíjíte druh operace: on je dost zásadní rozdíl, mezi tubu a plikací i bandem. Každej zásah je jinej a jinak rizikovej. Taky si neumím představit, že po tubu by někoho poustili druhý den domů, když je normální být cca týden na jipu s hadičkama a tak. U bandu taky holky psaly, že bývají dýl v té nemocnici.

[/url]

26 let, 9.6.10 plikace na OB klinice, 9 let jsem s úžasným chlapem a léto 2011 svatba Very Happy
Sibyla

PříspěvekZaslal: čt leden 27, 2011 11:25 pm    Předmět: Citovat

Po tubu jsi jeden den na jipu a tak 3 dny na normálním pokoji. Já bych po té narkóze nemohla domů ani kdyby mi nic nedělali. Druhý den po opce jsem jen spala a byla hrozně unavená.

TUBU 21.10.2010 Turnov, zlatý Hrubáček Smile

http://www.fler.cz/kousek-svetla-pro-narnii
verca

PříspěvekZaslal: pá leden 28, 2011 8:10 am    Předmět: Citovat

tubu se nemůže srovnávat s plikací, to je zákrok nebe a dudy, tak snad po tubu nepouštějí druhý den domů ne?? každopádně tam nedělají kontrolní RTG, což už v tom je zásadní rozdíl, který by mě od samotné nemocnice odrazoval..... pokud člověk nemá komplikace, cítí se na to jít domů, prosím, ať jde... ale nechápu nemocnici, kde doslova holky vyhodili ani ne za 24h a to i přes to, že se na to ani omylem necítily !!!

30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál Wink
Dejna

PříspěvekZaslal: pá leden 28, 2011 9:10 am    Předmět: Citovat

už mi docela leze krkem, kdykoliv se tu začne probírat pooperační péče, jak si to vždycky někdo vezme osobně jako útok na zařízení, kde byl operován on... Crying or Very sad

nedávno malá Dejna zpracovávala referát do školy na nějakou zdravovědnou olympiádu, či co, tak mi pro ní poslal nějaké materiály manžel mé kamarádky - špičkový anesteziolog, který má u nás v krajské nemocnici na starosti nejtěžší operace na kardiochirurgii ... snažil se laicky vysvětlit, proč je nemyslitelné propuštění jakéhokoliv pacienta po jakékoliv opce, která byla pod narkózou, dříve než po 3-4 dnech ... tak vám to sem kousek hodím:
K pooperační péči: v bezprostředním pooperačním období – po jakékoliv operaci spojené s celkovou narkozou - je život pacienta ohrožen mnoha komplikacemi /podmíněnými operací, ale i anestezií/, proto je nutné během tohoto časného období pečlivé sledování na JIP nebo ARO. Pooperační rizikové faktory: zmenšená srdeční rezerva, tachykardie ze strachu a bolesti, zranitelnost kůže způsobená stázou a snížením poddajnosti cév, zmenšený průtok krve ledvinami, snížená schopnost exkrece odpadních látek ledvinami, zmenšená vitální kapacita plic.
Pacient má dostupnou signalizaci, je zajištěna jeho bezpečnost, má monitorované fyziologické funkce v pravidelných intervalech, je sledována operační rána, převazy, funkčnost drénů, jejich odpad, množství, vzhled , vyprazdňování, barva a teplota kůže.
Komplikace pooperačního období
Časné pooperační komplikace : poruchy dýchání, neprůchodnosat dýchacích cest, hypoxie, hypoventilace, prodloužená apnoe, poruchy kardiovaskulárních funkcí a oběhu, hypotenze, hypertenze, poruchy srdečního rytmu, syndrom nízkého srdečního výdeje (ICHS, lM, plicní embolie), pozdní krvácení, svalový třes, hypertermie (infekce stávající nebo akutně se vyvíjející), maligní hypertermie - pyrogeny z krevních derivátů, předávkování atropinu, nevolnost, zvracení (nejčastější komplikace), psychomotorický neklid, oligurie - může být příznakem počínajícího akutního selhání ledvin, postrenální oligurie v důsledku obstrukce močových cest
Pozdní pooperační komplikace:
Dýchací systém - embolizace plic, atelektázy, bronchopneumonie, pneumonie
Oběhový systém - hypovolemie , tromboembolická komplikace
Močový systém - retence moče, infekce
GIT systém - nauzea, zvracení, škytavka, zácpa
Operační rána – infekce, dehiscence

Takže žádný odpovědný lékař a nemocnice si tohle na triko nevezme ... bohužel s vyjímkou malých soukromých zařízení, kde potřebují maximální využitelnost lůžek a riskují ... už jen proto, že všechny tady víme, jak fatálně to dopadlo s Maruškou, mi vadí, jak se to tady pořád dokola zlehčuje ...

-6kg před
40let/175cm, start 27/05/09, sleeve, metřík zdolán 20/12/09 = 85kg, 50% úbytek původní Dejny 30/06/10
bobule

PříspěvekZaslal: pá leden 28, 2011 9:17 am    Předmět: Citovat

Dejno ... díy za osvětu ... konečně ucelený argument jak by to MĚLO vypadat .... jak to vypadá ve skutečnosti je už věc druhá ... si myslím, že ohledně toho je tady už zbytečné cokoliv řešit ... souhlasím s tebou Wink

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
verca

PříspěvekZaslal: pá leden 28, 2011 9:24 am    Předmět: Citovat

Dejni díky moc za tento příspěvek, určitě hodně lidem teĎ udělá jasno !! a máš písání na ICQ, tak kuk tam Wink

30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál Wink
jane-jane

PříspěvekZaslal: pá leden 28, 2011 9:44 am    Předmět: Citovat

Dejno.... díky!

Jen malá noticka na závěr..... Někdy mi zbytečné hrdinství připadá spíš jako hazard s naším zdravím a životem.......

TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel Smile)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
L.e.n.c.y

PříspěvekZaslal: pá leden 28, 2011 9:57 am    Předmět: Citovat

Ahojte holky...chci se zeptat jaký je rozdíl mezi bandáží a tubu..myslím tím rizika a uspěšnost děkuji... Wink

[/url]

bobule

PříspěvekZaslal: pá leden 28, 2011 10:01 am    Předmět: Citovat

Ahoj Lency ... myslím, že naprosto dostatečnou odpověd najdeš tady http://forum.bandingklub.cz/about220.html Wink
a úspěšnost? ... to musíš vypozorovat u mětříků co maj holky a pod nima napsáno jakou operaci podstoupily a udělat si úsudek sama Wink

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Malvi

PříspěvekZaslal: pá leden 28, 2011 11:16 am    Předmět: Citovat

Musím taky trochu přispět k tématu propouštění z nemocnice po operaci.

Byla jsem to já, kdo psal, že mě z OB propustili 15 hodin po operaci a ještě jsem ani nebyla vyspaná z narkózy a cesta byla v tomto stavu pro mě hodně obtížná. Nicméně jsem vše úspěšně zvládla a jsem OK.
Minulý týden jsem vezla na plikaci moji mámu a strejdu, je propustili 30 hodin po operaci, to znamená další den odpoledne. Musím říct, že oba byli v naprostém pořádku, vyspaní, odpočatí, takže nevidím důvod, proč je držet v nemocnici. Dokonce mi ani cestou v autě nespali Shocked

Moje máma byla na pokoji s paní, která byla na stejné operaci, ale byla neuvěřitelný bolestýn, skuhrala a neustále vyžadovala pozornost sester a lékařů. Tu si tam nechali od pátku až do pondělka.

Takže bych řekla, že OB k tomu přistupuje individuálně.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
L.e.n.c.y

PříspěvekZaslal: pá leden 28, 2011 12:15 pm    Předmět: Citovat

Bobule
děkuji moc...ptám se jelikož bonkva1 dneska nastoupila na bandáž žaludku a doktoři jí nabídli tubulizaci že prej je lepší...tak se ptám...já nastupuji v uterý tak se zkusim doktora zeptat...a hlavně nevím jestli to v té nemocnici kam jdu vůbec dělají...

[/url]

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 587, 588, 589 ... 728, 729, 730  Další

Přejdi na: