Zde, na doméně stare.forum.bandingklub.cz, je náhled na starou verzi fora, která bude časem uzavřena.

Pro registraci, nebo psaní příspěvků prosím použijte novou verzi na doméně: forum.bandingklub.cz

fórum.bandingklub.cz
operační možnosti léčby těžké obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam uživatelů Registrace
Profil Soukromé zprávy Přihlášení

RECEPTÁŘ

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 34, 35, 36  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bobule



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 1498

PříspěvekZaslal: út leden 11, 2011 12:02 pm    Předmět: Citovat

Takže metoda přiměřeně, přiměřeně je tu recept na štolu podle severkobobulgooglu Laughing Laughing

Vánoční tvarohová štola č.2

15 dkg másla
15 dkg cukru
25 dkg tvarohu (použila jsem odtučněný z Lidlu)
1 vanilkový cukr
2 vejce
4 lžice rumu
50 dkg hladké mouky
1 pr. do pečiva
a kůra z citronu

Těsto jsem z lenosti zadělala v pekárně a pak jen na poslední chvilku přidala směs z: ořechů, rozinek namočených v rumu, mandlí, kandovanýho ovoce ( ovocný chlebíček ) brusinek a ještě trochu kand, citronové a pomerančové kůry, ale ta nemusí být .....

Pak těsto dohňácala na vále, aby ta dodaná směs byla v celým těstě a rozválela na plát a vytvořila štolu ....

Před pečením jsem ji potřela rozpuštěným máslem a pekla zakryté na pečícím papíru přikryté alobalem na cca 180 stupních ... když se začala od spodu "chytat" tak jsem přepla troubu jen na horní pečení a dopíkala vrchem ... těsně před koncem jsem ji odkryla aby chytla "barvu"
Hned po upečení vtírám cca 10dkg rozpuštěnýho másla a vtírám i odspod a zasypávám po vetření másla moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým a necháme vychladnout. Wink

Jinak tady je videoukázka jak vánoční štolu vyválet a přeložit aby z ní byla opravdu štola Wink http://ekucharka.net/kynuta-vanocni-stola
_________________

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Annax



Založen: 9.12.2010
Příspěvky: 433
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út leden 11, 2011 12:10 pm    Předmět: Citovat

Bobule Já jsem to blbě napsala, samozřejmě to je mleté maso. Recept na štolu si ukládám, zní to výtečně!
_________________

44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
IvonaP1



Založen: 12.10.2010
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: út leden 11, 2011 1:31 pm    Předmět: Citovat

Přispíván svojí troškou taky do mlýna a posílám receptík na bramboráky bez brambor:

1. Celý pytlík ovesných vloček nasypeme do vandlíku a zalijeme studenou
vodou, tak aby byly celé potopené.
2. Ve vařící vodě( asi štamprle) ropustíme jednu kostku bujonu nebo
masoxu a nalijeme do vloček
3. Celý sáček kysaného zelí zcedíme (nakrájíme,aby nebyly velké kusy) a
opět dáme k vločkám
4. 1-2 nožičky klobásky, možno přidat slaninu, špek, kousek uzeného
5. 3 -4 celá vejce
6. Česnek, majoránku, sůl a pepř
7. Zahustíme hladkou moukou

Jsou opravdu výborné. A kdo je ochutnal, tak nevěřil, že jsou bez brambor a z ovesných vloček
_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/ww7cExf/]

[/url]
Začátek 13. ledna 2011 a jedééém
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jane-jane



Založen: 26.8.2010
Příspěvky: 657
Bydliště: Krakonošovo

PříspěvekZaslal: st leden 12, 2011 3:27 pm    Předmět: Citovat

Mexický guláš alá Krakonošovo
Předem upozorňuji, že jsem kuchař amatér…., tož postupy nejsou dle kuchařských norem…, nikdy jsem podle nich nevařila a vařit nebudu Very Happy
Guláše vařím podle taťky… žádný se mi nepovede dvakrát stejně….

Nejdřív si udělám gulášový základ…. Ten dělám na všechny guláše stejný…ať už je z hovězího nebo z vepřového.

Vždy používám dva druhy tuku /sádlo, olej/ a na určité druhy hovězího guláše ještě slaninu nebo špek. Do horkého tuku vsypu kmín a nechám ho rozvonět, přidám dostatečné množství cibule. Ta je potřeba opravdu smahnout pěkně do hněda – tato barva cibule má potom vliv na hezké barvě guláše.

Do misky si zatím odsypu gulášovou kořenící směs, červenou papriku, několik prolisovaných stroužků česneku, 1-2 kostky masoxu a ve varné konvici si uvařím vodu. Jakmile má cibule tu správnou barvičku, stáhnu kastrol z plamene a vsypu připravenou směs, krátce orestuji a zaliju 1 – 2 dcl horké vody. Vrátím na plamen a do tohoto základu dále přidám protlak, několik lžic kečupu, zakápnu trochou worcesteru. Na závěr přidám rozdrcenou chilli papričku /kdo má rád i více/.
Tento základ míchám a provářím cca 1 minutu. Nyní do něj vložím na kostky pokrájené maso a v této směsi ho nechám na plameni zatáhnout. Pak přendám na plotýnku a táhnu, tak dlouho jak maso vyžaduje……..

Pokud se dělá guláš pro rodinu, žádnou vodu již nedolévám, maso pustí svou šťávu. Když ale vařím ve velkém je to jiné….. Krom masa nic nevážím, dělám vše od oka.

V průběhu ochutnám sos…. A dochutím – sůl, pepř, chilli, česnek…….
Mexický guláš vařím z vepřového masa. Já používám vykoštěnou kotletu, kterou nakupujeme ve velkém za slušné ceny. V podstatě je jedno z jakého druhu… já dříve dělala i plecka, určitě by ale nemělo být maso prorostlé /jako u krkovice…/
Po dochucení a zahuštění guláše přidám na prohřátí hrášek. Toť fffše. Žádné kouzlo, Žádné čáry. Obyč guláš.

Přílohou je rýže /ono správně by ten hrášek měl být v té rýži…./ a servírovat by se měl tak, že doprostřed talíře se dá kopeček rýže s hráškem, sype se strouhaným sýrem a kolem rýže se nalije guláš.
_________________

TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel Smile)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bobule



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 1498

PříspěvekZaslal: st leden 12, 2011 3:31 pm    Předmět: Citovat

Sem čekala fazole mechikánkooo Laughing Laughing ale určo vyzkouším Wink
_________________

39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jane-jane



Založen: 26.8.2010
Příspěvky: 657
Bydliště: Krakonošovo

PříspěvekZaslal: st leden 12, 2011 3:37 pm    Předmět: Citovat

Bobu...nene... chili con carne to nejni.... to dělám jinak /apropos přidávám do něj několik kostiček hořké čekulády Wink Very Happy / hezky se tam pak snoubí ta ostrá chuť se sladkou Razz Razz Very Happy

Tenhle guláš vařím proto, že je rychlý a hodně ženskejch nejí "klustý, klepavý kližkový" maso Cool Laughing Laughing Laughing
_________________

TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel Smile)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
zannetta27



Založen: 16.2.2010
Příspěvky: 110
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: st leden 12, 2011 7:13 pm    Předmět: Citovat

ahojky,..chci se zeptat jaké je přesně stravování po bandáži??? nejsem si jistá jestli to bylo 2 měcíce tekutou stravu?? Wink
_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wozRpLv/]

[/url]
Tubu Turnov Mudr.Hrubý 5.4.2011, moooc se těším dcerka 8 let,druh 37 let
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Annax



Založen: 9.12.2010
Příspěvky: 433
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st leden 12, 2011 7:31 pm    Předmět: Citovat

jane-jane ten recept na guláš zní báááááječně. Od teďka ho budu dělat jenom tak. Děkuji!
_________________

44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Neliška



Založen: 22.12.2010
Příspěvky: 18
Bydliště: Bartošovice

PříspěvekZaslal: čt leden 13, 2011 12:17 pm    Předmět: Citovat

DOMÁCÍ BRAMBŮRKY
Větší brambory nakrájím na kolečka osolím a obaluju v trojobalu jako řízky tzn.(mouka vejce strouhanka)smažím na pánvi a odkládám na ubrousek ať se trošku odmastí...Je to dobré a hlavně zajímavé jen tak,ale já to dělávám jako přílohu ke špenátu(místo brambor).
_________________

OPKA 2.11.2010 TURNOV
2DCERY(5,1)
1MANŽEL JEMĚ ŠESTADVACET LET
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bestickova



Založen: 28.7.2008
Příspěvky: 356
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: čt leden 13, 2011 1:13 pm    Předmět: Citovat

"NECO ALA MEXICO"
jedna plechovka fazoli ve slanem nalevu,jedna v chilli omacce,jedna mala konzerva hrasku,kukurice,jeden maly raj.protlak,cibule,klobasa
opecu na oleji cibuli,pridam na pulkolecka klobasu,po chvilce protlak a za staleho michani restuju asi 5min,pak pridam slite fazole ve slan.nalevu,cele vcetne chilli omacky a slity hrasek,kukurici,dochutim podle potreby peprem,soli a prohreju zhruba 10min,casto micham,rado se to pripaluje..Podavam zasadne z chlebem!Manzovi nedavam kukurici,prej neni mexican aby ji jedl Smile
_________________
[/url]


[/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ppperla



Založen: 9.9.2008
Příspěvky: 72

PříspěvekZaslal: pá leden 14, 2011 9:51 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,dneska mi přišel parní hrnec a nedělám celej den nic jiného než vněm zkouším kde co:-)
Musím ho opravdu pochválit je skvělej a těší mě že je v něm važně všechno bez tuku tak doufám že kilečkům dolů pomuže ještě lépe. Určitě to doporučuji je to skvělej pomocník.a už se těším na spousty jidel a receptů co mám vyhlídnuté.
zelenina abrambor yjsou vtom výborné a moji chlapíci se nemohly toho užrat a přítel řekl že lepší brambory nejedl a mrkev nikd ynejí vařenou a nemohl si jí vynachválit:-)
_________________


Tubulizace 7.12.2010 v Ov panem dr .Foltysem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ppperla



Založen: 9.9.2008
Příspěvky: 72

PříspěvekZaslal: pá leden 14, 2011 11:06 pm    Předmět: Citovat

http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=

tady je pár receptíkůSmile

jo urcite budu dávat vedet upravuji si tady i metríkSmile jen ted to jd epomaleji:-)
_________________


Tubulizace 7.12.2010 v Ov panem dr .Foltysem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
verca



Založen: 1.12.2009
Příspěvky: 2925

PříspěvekZaslal: so leden 15, 2011 12:05 pm    Předmět: Citovat

tak jsem chvíli slídila na netu a našla pár stránek na recepty v parním hrnci.....

http://parnihrnec.webnode.cz/recepty/ Arrow vlevo si vyberte kategorii, která Vás zajímá....

http://www.zeny.cz/diskuze/tema.aspx?ForumCategoryID=13&ForumThemeID=9ce3df68-c679-49e2-9c57-647ce716f569&Page=0 Arrow v diskuzi je nesčetně vyzkoušených čtenářských receptů, rad, triků atd....

http://www.toprecepty.cz/recept/12068-hovezi-steak--parni-hrnec/

http://www.emimino.cz/diskuse/recepty-pro-parni-hrnec-21141/

a spoustu a spoustu dalších..... http://search.seznam.cz/?sourceid=szn-HP&thru=&q=recepty+na+parn%C3%AD+hrnec

také si ho chci koupit, ale nějak to zatím neřeším....takže někdy... Wink
_________________

30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martina



Založen: 31.7.2006
Příspěvky: 916
Bydliště: střední čechy

PříspěvekZaslal: so leden 15, 2011 4:41 pm    Předmět: Citovat

tak parní hrnec mám doma už víc jak rok a nevařila jsem v něm ani jednou - jsem ostuda já vím, ale nějak mi to rodina zpočátku odmítala, a pak jsem ho uklidila a zůstal uklizenej. Ale jak pročítám recepty, tak to vypadá, že ho vytáhnu, opráším a rodinu donutím jíst zdravě Laughing Laughing Laughing
_________________



bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ppperla



Založen: 9.9.2008
Příspěvky: 72

PříspěvekZaslal: so leden 15, 2011 6:18 pm    Předmět: Citovat

martina
strašně hodně receptu an knedlíky existuej právě na parní hrnec.V jedne diskuzi mi ty recepty házeli:-) tak jsem jim řekla že knedlíky ne ,že ja bojuji za štíhlejší figuru:-)
No jako věřím že ty knedlíky budou chutnější ony tak i vypadají totižVery Happy zkusím sem vložit obrázek:-) No jako věřím že jsou chutnější.když jsem pracovala v kuchyni tak knedlík yz konvektomatu byly vlastně taky na způsob páry a byly nejužasnější co jsem kdy jedla. Ale já knedlikovej typ nejsem:-) a unás doma jen malej takže tomu to chci tak nějak vybít z hlavy zavčasu:-D stačí že má maminku jeden velkej knedlíkVery Happy
to je obrázek z jendoho receptu od jiných já měla dneska brambory s kuřecím závitkem a nestihly jsme to vyfotit:-D bylo to hned pryčVery Happy


MIA Tak ted máš ideální šanci ho znovu oprášit a vařit v něm.
_________________


Tubulizace 7.12.2010 v Ov panem dr .Foltysem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 34, 35, 36  Další


Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.

Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

Spolupracujeme: Oriflame
PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © občanské sdružení Banding klub ČR