Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 34, 35, 36 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Sibyla
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
bestickova
|
Zaslal: ne květen 30, 2010 7:39 am Předmět: |
|
|
TIRAMISU "LAJT"
baliček dětských piškotů,inst.káva,jeden desert v prašku-vanilkový,netučný tvaroh,cukr nebo sladilo,mléko,
ve vyšší míse vyšlehám desert se zhruba 2dcl mléka-podle návodu tam sice patří 2,5,ale dávám záměrně méně,protože netučný tvaroh je řidčí,ve druhé misce smíchám tvaroh se sladidlem,kdo může,dá si cukr,do tvarohu přidám ušlehaný desert a pořádně promíchám,do nádoby dám vrstvu piškotů,kterou jen lehce pokapu silnou uvařenou inst kávou,na to dám půlku krému,další vrstvu piškotů pokapanou kávou,navrh krém a dám chladit..až když chci tiramisu podávat,posypu vrch kakaem..Pičkoty nenamáčím,jen opravdu lehce pokapu,protože jak tvaroh pouští vodu,piškoty ji do sebe vsálnou a nejsou pak rozmočené..Vím,že asi každá ví,jak tiramisu udělat,ale tohle je !lajt" verze,protože všechno se dá použít odtučněné,bez cukru..... _________________
[/url]
[/url]
Naposledy upravil bestickova dne út červen 01, 2010 12:28 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
elifis
|
Zaslal: po květen 31, 2010 9:48 pm Předmět: POOPERAČNÍ BORŠČ :-) |
|
|
Zdravím všem...přidávám jeden receptík sice asi ne tak přitažlivý pro všechny, nicméně pro tekuté období po operaci je to po bujonech delikatesní pošušňáníčko:-), vynález mojí maminy:
2 syrové červené řepy oloupat, nakrájet
2 kostky bio bujonu zeleninového
dle potřeby vodu(asi 1l, odhaduji já)
bio kefír
kapka citronové šťávy
Řepu uvařit ve vodě s bujonkostkami(nebo s opravdovým vývarem máme-li), uvařenou v tekutině rozmixovat za přidání trochy kefíru pro zjemnění a zakápnout citr.šťávou.Přecedit, popíjet.Nebo v pokročilejší fázi stačí jen rozmixovat a necedit ....TAk jestli se to tak dá říci: dobrou chuť přeji! . _________________ 37 let, 1dítě- 4 roky... prof.Kasalický, ÚVN -tubu 26.5.2010
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lolinka
|
Zaslal: út červen 01, 2010 10:01 pm Předmět: |
|
|
Sice to není nijak dietní, ale ať to nedávám do kavárny.
Takže teta tahiťanka:
Ingredience + pomůcky:
půlka chleba
hlávkový salát
delší pevná rovná čabajka
jeden pár párků
česnek
hřebíček
rozinky
paprika
korbáčiky nebo špagety
párátka nebo špejle (párátka jsou nejlepší kulatá a špičatá z obou stran)
režná nit
cibule
případně salátová okurka, ředkvičky či cokoli jiného barevného co dům dá a dá se jakkoli použít na dozdobení
půlku chleba si postavíte na pracovní podložku a nožem uděláte ze shora díru zhruba do středu chleba, tak aby bylo možné zasunout klobásu. Klobásu to chce opravdu dlouhou, co nejrovnější a pevnou. Pokud nemáte moc pevnou, lze ji vyztužit např. zasunutím čínské hůlky. Z klobásy ukrojte oba konce šikmo (poslouží jako poprsí pro tetu). Poté připevněte pomocí špejle otočenou cibuli. Jako vlasy napíchejte párátka a na ně rozinky, jako uši dva stroužky česneku, obličej vytvořte z hřebíčků. Potom připevněte párky jako ruce a poprsí. Bradavky dodělejte z rozinek (připevněte opět pomocí párátek). Na režnou nit navlékněte stroužky česneku a uvažte je jako náhrdelník. Sukni z listů salátu (opět si můžete pomoci režnou nití či párátky) a připevněte ozdoby na sukni (spletené špagety nebo korbíčiky, paprikové proužky, okurkové vrtulky nebo co vás napadne).
TaK ať se dílko vydaří.
 _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wJnXPDh/]
[/url]Turnov 15.5.2009, MUDr. Hrubý-skvělé ruce a profi přístup - všem doporučuji! Metřík dokončen 24.12.2009  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
verca
|
Zaslal: st červen 02, 2010 7:29 am Předmět: |
|
|
Lolinko  _________________
30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Malacia
|
Zaslal: pá červen 04, 2010 7:27 pm Předmět: |
|
|
Ahojky,
super receptíky, už se těším až je vyzkouším. Lolinko, ta tahiťanka nemá chybu, manžel bude mít tuto neděli narozeniny, tak ho obdaruji
Já měla dnes k večeři lososa, tepelně upraveného v páře, k tomu brambory, ozdobené čerstvou jarní cibulkou a rajče. A protože mi ještě losos zbyl udělala jsem z něho koktejl k snídani.
Koktejl lososový:
Tepelně zpracovaný losos, nadrobno nakrájená jarní cibulka, activia bílá, sůl a pepř bílý .... a je to ňamy ňamy... _________________
21.5.2010 začátek redukční diety 5000 kj - 15 kg dole
12.9. plánovaná operace |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Katarína
|
Zaslal: út červen 08, 2010 1:45 pm Předmět: |
|
|
[/b]BROKOLICOVÁ polievočka
Veľmi jednoduchý a dobrý recept. Do vody 1/2 l dám variť 2 na drobno nakrájané zemiaky a brokolicové hlavičky (cca 1/2 brokolice). Pridám nové korenie 5 ks, 2 bobkové listy a trošku soli. Keď sú zemiaky uvarené, vyberiem bobkový list a nové korenie (pamätám si počet vložených kusov). Vypnem varič, alebo odstavím zo šporáku. Nie do vriacej polievky pomaly vlejem cca 2 dcl nízkotužného mlieka a pridám 4 trojuholníčky nízkotučného taveného syra - miešam, aby sa mi to nezrazilo a roztopilo do hladka. Všetko spolu rozmixujem, pridám vegetu a jeden strúčik cesnaku. Dám na 1minútu prejsť varom. Odstavím a dochutím podľa vlastnej chuti petržlenovou vňaťou alebo pažitkou, prípadne pórom.
Je to fajn polievka, ak ostane a nezjedia mi ju moji spoluobčania dám si aj do mrazáku.
DOBRÚ CHUŤ  _________________
19.5. 2010 Břeclav TUBULIZACE
39 rokov, 3 deti - 19,18,10 + úžasný manžel |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dejna
|
Zaslal: út červen 08, 2010 8:54 pm Předmět: ... |
|
|
pro Dádu:
není to ale žádný spešl recept, normální rybí polévka, ale je pravda, že už pár přátel, kteří tvrdili, že rybí polévku nejí, tak už začali ... o vánocích jsem měla poptávku na uvaření od 7 rodin ... lenoši
dle malé Dejny - Kaprová polévka
rybí hlavy - na osobu u stolu 1ks - dělám ze 4 hlav, žábry nechávám, oči mi Dejňák vyndavá, vadí mi, když na mě ta ryba čučí z hrnce...
rybí ocasy nebo polovina menšího kapra
střední celer, 4 mrkve, 3 petržele - množství zeleniny rozdělím na 2 poloviny
hojně celerové natě
vnitřnosti, jíška, máslo, petrželka, mušk.oříšek
1.polovinu zeleniny očistím a dám vcelku vařit s hlavami a ocasy, přidám hojně celerové natě, súl, nové koření a pepř - pár kuliček. Vařím na mírném ohni cca 3/4 hod, pak přecedím, celer a koření vyhodím, maso oberu - nezapomenout na maso z líček - nejlepší maso na kaprovi - a posekám. Ve vývaru rozmixuji uvařenou zeleninu, přidám světlou jíšku a provařím. Pak přidám zvlášť povařené vnitřnosti a obrané maso.
2.polovinu zeleniny očistím a nahrubo nastrouhám a osmahnu na másle a ještě horké a voňavé naliju do vývaru.
Dochutím mušt.oříškem, solí a čerstvou petrželkou, osmažím kostičky z housky.
nic dietního , ale je táááák dobrá ...
recept mám od vodňanských rybářů, dělám jí takhle už 15let, dokonce jsem i opustila tradiční rodinný recept _________________
-6kg před
40let/175cm, start 27/05/09, sleeve, metřík zdolán 20/12/09 = 85kg, 50% úbytek původní Dejny 30/06/10 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lolinka
|
Zaslal: út červen 08, 2010 10:56 pm Předmět: |
|
|
Malacia,
vím, že to sem moc nepatří, ale nevím zda nyní chodíš do kavárny. Jen se chci zeptat jak dopadla tahiťanka?  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wJnXPDh/]
[/url]Turnov 15.5.2009, MUDr. Hrubý-skvělé ruce a profi přístup - všem doporučuji! Metřík dokončen 24.12.2009  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lolinka
|
Zaslal: út červen 08, 2010 11:02 pm Předmět: |
|
|
Bruscheta con pomodoro:
(teď jen nevím zda jsem to sem již nepsala, ale snad ne)
rajské
bazalka
česnek
olivový olej
sůl
bageta či toustový chléb nebo nějaká dobrá veka
Rajské rozpůlíme, vydlabeme měkký vnitřek se semínky a zbytek (včetně slupky) nakrájíme na kostičky. DO hrnečku si nalijeme olivový olej, nakrájíme na drobno bazalku, utřeme česnek se solí a vmícháme do oleje.
Poté rozmíchanou směsí přelijeme rajské a promícháme. Rozpálíme si pánvičku a rajské orestujeme (stačí cca 1-2 minutky, aby nebyly rozblemcané). Veku či chléb nakrájíme a uděláme topinky bez tuku - nejlépe v toastovači.
Na topinky klademe směs z rajských a jíme dokud je tato teplá (to je nejlepší).
Je to naprosto výborné a strašně dobré a navíc jednoduché.
 _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wJnXPDh/]
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sibyla
|
Zaslal: út červen 08, 2010 11:48 pm Předmět: |
|
|
Á někto to rád po italsku
Tak já se taky přidám. Na tomhle ujíždím já:
Aglio olio e peperoncino
špagety
olivový olej
2 feferonky
2 palice česneku
hrst nasekané petrželové natě
Špagety uvaříme v dost osolené vodě. Na pánev olej, česnek na tenké plátky, nasekanou feferonku a petrželovou nať, trochu vody ze špaget. Na to špagety, promícháme, servírujeme, cpeme se, až máme boule za ušima. Jednoduché, rychlé, geniální _________________
TUBU 21.10.2010 Turnov, zlatý Hrubáček
http://www.fler.cz/kousek-svetla-pro-narnii |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dada73
|
Zaslal: st červen 09, 2010 7:27 am Předmět: |
|
|
Dejno moc děkuji. Určitě udělám, vypadá moc lákavě. _________________
-42 kg
37 let, 1 dítě - 3letý Jindříšek a 1 manžel podporující, 1.4.2010 Tubu UVN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Katarína
|
Zaslal: st červen 09, 2010 2:35 pm Předmět: |
|
|
"gulášek- dietní"
Včera som to skusila a bolo to super. Postup ako pri kotlíkovom guláši - aspoň na Slovensku to tak varíme:
Na dvoch lyžiciach oleja (slnečnicový) opražím 2 veľké nakrájané cibule
- pridám mäsko z 3 vykostených kuracích stehien, orestujeme,
- pridám 1 na drobno nakrájanú zelenú papriku, 2 nadrobno nakrájané zemiaky, orestujeme
- pridáme koreniny: červenú suchú papriku, soľ, gulášové korenie, čierne korenie, trošku kečupu, trošku sušenej majoránky, orestujeme
- pridáme 1 na jemno nastrúhaný zemiak (za účelom zahustenia - miesto múky), orestujeme
- zalejeme vodou a varíme cca 40 minút, do vody pridám 1 paradajku celú
Ak je mäsko mäkké aj zemiačiky, dochutíme rozpučeným cesnakom, majoránkou a vegetou, vyberiem paradajku- zhodím šlupku, nakrájam a vrátim do hrnca .
Môžme podávať, sebe som to ale ešte musela rozmixovať.
GULÁŠ je ale najlepší až na druhý deň, takže ho radšej varím až neskoro večer.
Dobrú chuť !!!  _________________
19.5. 2010 Břeclav TUBULIZACE
39 rokov, 3 deti - 19,18,10 + úžasný manžel |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosmarine
|
Zaslal: st červen 09, 2010 4:51 pm Předmět: |
|
|
Už ho mám okopírovaný jako "Katarínka gulášek"
Teda loli, ale na tu Tvoji bruschetu bych se taky dala nalákat.  _________________
51 let. Fandí mi moje milovaná a milující rodinka s čiváčkem Beníčkem.
Před operací zhubnuto 8 kg. Tubulizace při váze 114 kg - Iscare 12.7. 2010 - primář MUDr. Svoboda. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mona
|
Zaslal: st červen 09, 2010 5:40 pm Předmět: |
|
|
 _________________ Výchozí BMI bylo 45.34, nynější je 32.77
3/3 TUBU
Naposledy upravil Mona dne ne červenec 10, 2011 4:20 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|