Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 54, 55, 56 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
lucieee5
|
Zaslal: pá září 04, 2009 3:53 pm Předmět: |
|
|
No zdravím holky, ptala jsem se proto, protože si myslím, že tím jde ovlivnit kůže. (možná si to jen mysím) Tak jsem se do rotopedu pustila, ze začátku každý den asi týden /no je to hrůůůza / A ted jsem ráda že si najdu čas 2x do týdne. A to asi na 40 min. A to si myslím, že se teprve začnou spalovat tuky, ale někde jsem četla že to stačí 2x do týdne, takže nevím.
Ch.i.k.y no všechna čest moc šikovná, myslím že rotoped nepotřebuješ. No Dejno taky se nějak nemůžu přinutit vytrvat, tak se obávám abych tak neskončila i s operací, ze začátku malinko a abych to vůbec zvládala, ale sbad jo.
Tak do toho, nebojte se ničeho  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wwIgEUo/]
[/url]
29 let, tubu 4. listopadu 2009 v OV MUDr. Foltys DOPORUČUJI! 1 syn 5 let |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lucieee5
|
Zaslal: pá září 04, 2009 3:55 pm Předmět: |
|
|
Dejno a mimochodem na to že necvicčíš, Ti jde váhga krááásně dolů Gratuluji, kéž by mě to potom šlo taky... _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wwIgEUo/]
[/url]
29 let, tubu 4. listopadu 2009 v OV MUDr. Foltys DOPORUČUJI! 1 syn 5 let |
|
Návrat nahoru |
|
 |
koraline
|
Zaslal: út září 08, 2009 9:35 pm Předmět: aquaerobik |
|
|
ahoj devčata, jdu se k Vám pochlubit ) dneska jsem byla poprvé na aquaerobiku a musím říct, že jsem byla fakt mile překvapena - žádná vyzáblá modelka mezi náma nebyla  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petra Hellingerová
|
Zaslal: út září 08, 2009 9:59 pm Předmět: |
|
|
Ahojky, taky jsem začala chodit do aquaaerobiku, je to sranda a moc mě to bavííí, doufám, že to bude mít nějaké výsledky, ta voda mě plete, když se nepotím, tak si myslím, že to nepomáhá , doufám, že se pletu  _________________ 26.11.2008 Tubu Brno, nemocnice U sv.Anny |
|
Návrat nahoru |
|
 |
koraline
|
Zaslal: út září 08, 2009 11:02 pm Předmět: aquaerobik |
|
|
je rozdíl mezi aerobním a anaerobním cvičením
aerobní je to, kde se zadýcháš, potíš a tím po určité době začneš shazovat tuk (běh, aerobik, spinning..)
anaerobní je posilování, kde se sice nezadýcháš, ale zpevňuješ tělo a nabíráš svalovou hmotu (a sem patří právě aquaerobik, posilování, pilates..)
a je potřeba samozřejmě dělat obojí  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Renata Levá
|
Zaslal: st září 09, 2009 7:16 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,dovolím si Vám do toho vstoupit-cvičení v aerobní zoně je jakékoliv!!!!které cvičíte v 65-75% Vaší tepové frekvence,pak je 75-85% což je na svaly a fyzičku a 90% to už je rizikové-riskujete přetrénovanost,kolaps...spalujete moc cukru a svaly.Anaerobní zátěž,kdy už nepálíte tuky se pozná nejlehčeji tak,že nejste při cvičení schopné říct 5 slov a lapáte po dechu,proto je dobré koupit si sporttestr a spočítat si nad jakou tepovou frekvenci už není dobré se dostat-počítá se to podle vzorce Coopera nebo Karvonena což je asi dohledatelné na netu a jestli můžu doporučit nej cvičení pro nás Heat program-koukněte na stránky www.heatprogram.cz a počtěte si-je to novinka,vysoce spalující,nezatěžuje klouby,je jedno jestli Vám je 15 nebo 65let a jestli máte 50nebo 150 kg-okoukněte to a pak dejte vědět.Mějte se....... _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/weG4F3Y/]
Tubulizace 5.12 2007 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
trixl
|
Zaslal: čt září 10, 2009 1:48 pm Předmět: |
|
|
Přidám vzorečky snad jsou to ty co o nich píše Renata a doporučuju nešetřete kupte sporttester. Mám hodinky s hrudním pásem. Jj měla jsem na rotopedu a mám na orbitreku měřidlo tepu, ale je to jen orientační. Ale fungovalo mi i to, když jsem se řídila při cvičení tím jednoduchým výpočtem.
Jednoduchý výpočet co píšou na netu
220 - věk x 0,7
Přesný výpočet, prokousejte se tím, není to tak složité jak to vypadá.
citace: |
Maximální tepová frekvence je založena na věku
TF max ženy = 226 – věk
Klidová tepová frekvence
TF min = změřena ráno
Tak a teď ta rovnička:
1) spočítat TF max tj. 226 – věk
2) spočítat minimomaximální rozpětí (HRR) = TFmax – TFmin
3) spodní práh aerobního režimu (HRR x 50 %) + TFmin
4) horní práh aerobního režimu (HRR x 70%) + TFmin
A v rozmezí spodního a horního prahu byste se měli pohybovat. I když … spodní práh se může trénovaností snižovat a spalovaní tuků bude nastávat dříve, protože tělo bude trénované. Navíc je tu zahrnut i ten klidový tep, který se také časem a trénovanosti mění, a proto si měřte průběžně.
Máme 4 zóny tepové frekvence - podle cíle cvičení a základní fyzické kondice daného člověka.
Lehká intenzita 50% - 60% TFmax - může vést ke zlepšení fyzické kondice u lidí s velmi špatnou kondicí.
Lehká a střední intenzita 60% - 70% - zvyšuje kardiovaskulární kapacitu svalu, šlach a vazu- zvyšuje vytrvalost, zlepšení zdravotního stavu, regulace váhy.
Střední a těžká intenzita 70% - 85% - zlepšení kardiovaskulární kondice, zvyšuje vytrvalost, tělo přivyká vyššímu tempu.
Těžká až maximální intenzita 85% - 95% - zvyšuje odolnost proti vytváření kyseliny mléčné, vylepšuje jednorázový výkon.
Optimální tepová frekvence je individuálně rozdílná výše tepové frekvence, která závisí na zdravotním stavu jedince, na trénovanosti organismu, dědičnosti atd. v neposlední řadě také na účelu, jehož chci tréninkem dosáhnout.
Tak a teď počítejte a cvičte
A ještě malý ale důležitý poznatek:
Bazální metabolismus se zvyšuje pohybem a silovou zátěží, a to za 48 hod. po cvičení. A proto cvičit při hubnutí je důležité. |
Taky nejíst 1-1,5 před cvičení a potom 1 hodinu po cvičení. Radši lehčí jídlo před i po cvičení.
Cvičit by se mělo hodinu 2-3x týdně.
Cvičím v zoně 30 minut denně. Ale nejsem zas dost disciplinovaná v jídle, tak mi to jde pomalu.
 _________________ neziskovky www.zrnka.cz a www.vysocina.apla.cz
BEZ OPKY, 5 dětí, 49 let, počátek hubnutí >131 kg, jedu na etapy , bezlaktózová dieta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
trixl
|
Zaslal: čt září 10, 2009 1:54 pm Předmět: |
|
|
Ve vodě se naopak super hubne, patří to k těžším sportům, ale má to i vedlejší efekt, pokud byste zvolili jako způsob hubnutí pravidělné plavání - tuk se více usazuje v podkoží a plavkyně obvykle mají i větší procento tuku v těle než jiné sportovkyně. Říkala mi moje obezitoložka, že bývalé plavkyně jsou často klientkami obezitologie. _________________ neziskovky www.zrnka.cz a www.vysocina.apla.cz
BEZ OPKY, 5 dětí, 49 let, počátek hubnutí >131 kg, jedu na etapy , bezlaktózová dieta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michaela 2
|
Zaslal: út září 15, 2009 7:02 pm Předmět: Aqua-aerobik |
|
|
Začínám ve čtvrtek aqua aerobik, tak jsem docela zvědavá. Má to být 13 lekcí za 1.100 Kč, jednou týdně hodinu.
Doufám, že půjde hubnutí pak líp dolů... _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wer3zMM/]
38 let, Tubulizace 3.8.2009 Brno, před operací zhubnuto 5 kg |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petra Hellingerová
|
Zaslal: út září 15, 2009 7:33 pm Předmět: |
|
|
Ahojky Michaelo2 taky jsem začala chodit do aqua aeobiku, zatím jsem tam byla 2x a je to super!!! A v sobotu jdu na promo akci na Heat program jak tu psala Renata Levá, tak už se mooooc těším  _________________ 26.11.2008 Tubu Brno, nemocnice U sv.Anny |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michaela 2
|
Zaslal: čt září 17, 2009 10:47 pm Předmět: Aqua aerobik |
|
|
Ahoj Petro,
tak Aqua aerobik se nekonal, posunuli nám to až za 14 dní, ale už jsme byly s kámoškou nachystané, tak jsme jeli do Aquaparku a trochu poplavaly, pokecaly a zrelaxovaly se i ve whirlpoolu a bylo to úžasné. Domluvily jsme se, že budeme jezdit každý týden plavat, ať se trochu hýbeme... Nejlíp jednou týdně plavat a relaxovat a jednou posilovat v aquaaerobiku. No a o víkendech snad turistika s manželem. Víc pohybu asi nedám...
Tak držím palce při hubnutí a sportování a ať jdou ta naše kila pomalu, ale jistě dolů. Jsem z toho nervozní, když to dolů nejde, asi je to tím pohybem, co ho mám pořád málo...
Jaká byla ta akce s HEAT PROGRAMEM ???????
pa
Míša _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wer3zMM/]
38 let, Tubulizace 3.8.2009 Brno, před operací zhubnuto 5 kg |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Beruna22
|
Zaslal: po září 21, 2009 5:33 pm Předmět: orbitrek |
|
|
Ahoj všem, prosím o radu kdy začít po operaci s cvičením, konkrétně se mi jedná o Orbitrek. Nemáte někdo zkušenost? Mám po operaci 6 dní tak, abych byla připravena a mohla vyrazit včas. Děkuji za každou odpověď.
A pa všem  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wngt7Oo/]
[/url]
38let,vdaná, dcery 18 a 15 let, ,bandáž 15.9.2009,před bandáží -5kg |
|
Návrat nahoru |
|
 |
trixl
|
Zaslal: po září 21, 2009 9:19 pm Předmět: |
|
|
Měla ses zeptat ještě v nemocnici
Právě jsem se dozvěděla, že orbitrek zas moc náročný není, jen jako chůze do 5km/h to mě teda vzalo chuť do cvičení na něm Pořídila jsem si ho právě kvůli tomu abych si dala do těla. Chjoooo _________________ neziskovky www.zrnka.cz a www.vysocina.apla.cz
|
Návrat nahoru |
|
 |
Renata Levá
|
Zaslal: po září 21, 2009 9:33 pm Předmět: |
|
|
Orbirek bohužel zatěžuje kolena takže je to na zvážení . _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/weG4F3Y/]
Tubulizace 5.12 2007 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
trixl
|
Zaslal: út září 22, 2009 6:53 pm Předmět: |
|
|
Jj musím na malou zátěž. Jenže rotoped nemůžu, kvůli zádům, sekají se mi. Běhat kvůli kolenům venku nemůžu, tohle je takový kompromis. Ale tepovku na něm dosáhnu rychle, tak aspoň něco. Až mi mládě povyroste a bude ve školce, snad bude možnost jezdit do krajského města do bazénu. Zatím to nejde. No se i stydím zatím  _________________ neziskovky www.zrnka.cz a www.vysocina.apla.cz
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|