Zde, na doméně stare.forum.bandingklub.cz, je náhled na starou verzi fora, která bude časem uzavřena.

Pro registraci, nebo psaní příspěvků prosím použijte novou verzi na doméně: forum.bandingklub.cz

fórum.bandingklub.cz
operační možnosti léčby těžké obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam uživatelů Registrace
Profil Soukromé zprávy Přihlášení

POKROKY

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 155, 156, 157 ... 609, 610, 611  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ALENA

PříspěvekZaslal: čt červenec 31, 2008 9:14 pm    Předmět: Citovat

no Emo, kde jsi byla operovaná???????? to je divné, to snad ještě nikdo tady nezažil Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation jinak, když si přečteš stránky Banding klubu, tak tam je to vše krásně napsané a nemusíš nikde pročítat celé forum, ale to jsi měla udělat již před operací, aby jsi věděla do čeho jdeš Wink Wink Wink Wink

57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ALENA

PříspěvekZaslal: čt červenec 31, 2008 9:27 pm    Předmět: Citovat

Výkon se provádí v celkové anestézii za krátkodobé hospitalizace. Večer po operaci pacient obvykle vstává z lůžka, pije čaj, týden po operaci přijímá tekutou stravu, 4-6 týdnů poté dietu mletou. Později již jí obvyklé jídlo, stejné jako rodina či okolí, ale musí přísně dodržet ta dietní omezení, která byla výše popsána. Především se pacient musí smířit s faktem, že již po zbytek života nemůže sníst talíř plný jídla. Obvyklá doba pracovní neschopnosti jsou přibližně 2 týdny. Samozřejmou součástí léčby je snaha udržet fyzickou aktivitu.

Po operaci pacienti redukují přibližně 2 kg za měsíc a toto probíhá po dobu přibližně 2 let. Statisticky průměrný pacient redukuje 40 kg po 2 letech a poté se hmotnostní úbytky zastaví. Nicméně bandáž pacientovi dále poskytuje časný pocit nasycení a její ponechání pomůže zabránit návratu starého životního stylu, přejídání a jojo-efektu s novým nárůstem hmotnosti. Pacienti docházejí ke kontrolám jednou za měsíc, později jednou za půl roku.

57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace
elena

PříspěvekZaslal: pá srpen 01, 2008 1:09 pm    Předmět: Citovat

Bože Emmo, v které ignoranském ústavu, tě operovali? Tak to vypadá, když se někdo štve do něčeho do čeho nemá!!!!!!!!!!!!!!! Zveřehjni tady ten ústav, ať si všichni to přečtou, aby už nemohli nikoho operovat.
Takže všechno se tady dočteš, ale pro začátek - první týden buď pouze na tekuté stravě - tzn. jogurt bez kousků, přesnídávky, mixovanej banán jogurtové nápoje, vývary masové, pudink a pod. Zkrátka jako miminko. Někdo jí i ty dětské hotové výživy. Hodně pij ředěné džusy, čaj, vodu rozhodně neperlivou. Ale rozhodně jez nebo ti bude špatně!!!!! Nesmíš jen pít!!!!

Najednou jez a pij maxi. 100 - 150 ml tekutiny. Při prvním drobném signálu o nasycení už nejez ani malinko!!!!!!!!! Pij po mylinkých douškách a vždy počkej, až se znovu napiješ.

Dvě housky už nesníš nikdy v životě nato den po operaci, blbci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Další týden jez mixovanou stravu, bramborová kaše, třeba rozmixovat maso, zeleninu, nic se šlupkama a podobně, já si mixovala rajskou s kolínkama.....

Další týden už stačí měkká strava, vyhni se bílém pečivu - rádo ucpává a postupně zkoušej další a další nové potraviny. N+kdo může vše, někomu dělají některé věci problémy.

Ze začátku se rozhodně vyvaruj tvrdým druhům zeleniny a ovoce - mrkev apod. a nejez ovoce se šlupkama - víno atd.

Jez velice pomalu, až začneš jíst pevné kousky, tak hodně žvýkej.

Těma houskama a kolínkama ti mohli způsobit, tak obrovské komplikace, že bych ty hovada zažalovala.
Pokud nebudeš spokojená s jejich péči, neváhej se obrátit na jiné specializované pracoviště, vše jim vysvětli a požádej o převzetí do péče u nich.
K takovýmhle hovadům, abych opravdu už nikdy nevlezla.

Doufám, že jsem ti alespoň trochu poradila a drž se a dej vědět, jestli je ti líp a tekutá strava ti nedělá problémy.

[/url]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hannach11

PříspěvekZaslal: pá srpen 01, 2008 1:13 pm    Předmět: Citovat

Ahojky,mám stejnou zkušenost jako Emma,po operaci mi dali housky a pak nějakou omáčku. V Liberci taky bohužel nic neřeknou..ani nevěděl pan doktor,že po doplnění mám zase jíst tekutou stravu..ale operaci jsem měla sfoknutou za 10dní od žádosti o operaci. Jinak jsem si vše přečetla na netu. Jen nevím,zda mi funguje,protože se mi váha tak razantně nehýbe..Evka

6.6.08- bandáž žaludku-sklouzla,-8kg
5.11. 2v1vyndání bandu a sleeve Turnov. Metřík dokončen 13.6.09 Dcerky 4a7let
Hannach11

PříspěvekZaslal: pá srpen 01, 2008 1:16 pm    Předmět: Citovat

A ještě maličkost po první kontrole mi doplnili bandáž o 5ml. Teď již cítím brzo zasycení,ale váha se nehýbe. Díky za rady.

6.6.08- bandáž žaludku-sklouzla,-8kg
5.11. 2v1vyndání bandu a sleeve Turnov. Metřík dokončen 13.6.09 Dcerky 4a7let
Libuše

PříspěvekZaslal: pá srpen 01, 2008 7:13 pm    Předmět: Citovat

Terko moc ti gratulují jsi moc šikovná.Emmo taky ti gratulují ke kroužku Elenka ti radí dobře , Alenka taky . Přejí ti hodně úspěchu.

[/url] 57 let Bandáž 15.10.07. 7 kg.před operaci doplnění 15,4,(2 ml)
bestickova

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2008 9:40 am    Předmět: Citovat

Gratuluju všem děvčátkům ke zhozeným kilečkům!!

[/url]
Terča

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2008 11:19 am    Předmět: Libuško, Citovat

děkuju moc Wink . Jak tak čtu poslední příspěvky, zůstává mi rozum stát... Jak můžou dát někomu po operaci dvě housky??? Pravdou je, že se režim po operaci od různých operaterů trochu liší, ale minimálně týden po operaci na tekuté, pak kaše a pak mixované stravě je všude stejný...to je teda celkem síla Shocked !
Emmi, holky Ti už vše napsaly, jinak, pokud si projdeš příspěvky, najdeš tu i celou brožuru o stravování, v sekci Vše o stravování a hladu....strana 31.
Hannach11, já jsem po doplnění dodržovala stejný režim jako po operaci, tedy nejdřív tekutou a pak kaše a váha se mi dolů celkem pohnula, navíc mi paní doktorka snížila množství ze 150 ml na 100 ml.
Což při pití bohužel nedodržím, ale stejně nevypiju tolik, kolik bych měla...
Jinak plný souhlas s Elenkou, takový ingnorantsví mohlo způsobit sakra vážnej problém, včetně ohrožení na životě Mad !

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wtzteh6/]

[/url]

[b]
[b]bandáž 05.03. 2008,-25 kg před bandáží
24.06. 2008 první doplnění, 2 ml
[/b][/b]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
drahuna

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2008 2:03 pm    Předmět: Citovat

Dobré odpoledne všem.Prosím o radu,budu vděčná za jakoukoli.Nevím,co mám dělat,Váha se zastavila a ne a ne se pohnout.Ať se zvážím ráno nalačno,nebo večer,pořád stejně.Tak už je to skoro týden.Popíjím rajčatovou šťávu,jím bílý jogurt.k obědu většinou mixovaná mrkev a květák,kedluben zkrátka co mám,Asi 2x jsem si přimixovala kousek kuřecího masa.Snažím se pít co nejvíc,ale po operaci je mi z vody na zvracení.Snažím se jíst tak 5x denně.Má některá taky takovou zkušenost?Děkuji za odpovědi a hezký den.Drahuna.

[/url]
52 let. Moje heslo:Co šlo nahoru,musí jít i dolů.
Terča

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2008 2:08 pm    Předmět: Drahu, Citovat

mě stála váha několik týdnů, prostě se nepohnula a nepohnula. Jediné, co Ti poradím, je obrnit se trpělivostí, ono se zas pohne, neboj... Dej svému tělu čas, aby se srovnávalo se změnami, kterými prochází.

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wtzteh6/]

[/url]

bandáž 05.03. 2008,-25 kg před bandáží
24.06. 2008 první doplnění, 2 ml
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
trixl

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2008 3:14 pm    Předmět: Citovat

Drahu někdy je to na budku, někomu stojí i pár měsíců, ale bezkonkurenční rekordmanka je Alenka. Naštěstí nehází flintu do žita, i když každý druhý by se na to vybodnul. A jsou i případy, že se váha ani s bandáží neohne.

BEZ OPKY, 5 dětí, 49 let, počátek hubnutí >131 kg, jedu na etapy Smile, bezlaktózová dieta
drahuna

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2008 3:35 pm    Předmět: trixl Citovat

Ahojky,já mám tubulizaci,těch 12,5 kg sletělo ze mě ani nevím jak.6e by tělo šok mělo?Jen co se dohojím,začnu posilovat a aby v tom byl čert.Od kdy můžu posilovat břicho?Ještě to bolí,ve středu bylo14 dnů,co jsem po operaci.

[/url]
52 let. Moje heslo:Co šlo nahoru,musí jít i dolů.
janaaa

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2008 9:03 pm    Předmět: Citovat

Teda Keishi velká gratulace k tvému jubileu Laughing . Jsem zvědavá jestli budeš taky tak šťastná až ji budeš mít i ve skutečnosti. Laughing Koukám že ještě 4 kg a dohoníš mojí váhu, 1*

[/url]
39 LET, OSTRAVA, doc. Dostalík, sleeve resekce 14.1.2008 břicho 15.10.2009"- prsa 19.4.2010
emma

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2008 9:20 pm    Předmět: Díky všem za pomoc!!!!! Citovat

Ahojky všichni, moc Vám děkuji za Vaše odpovědi, moc jste mi pomohli! Neumím moc s internetem, tak pořádně nevím, jak zaslat odpověď, takže pořádně ani nevim, kde se má odpověď zobrazí Confused , ale je to prostě pro Vás všechny, kteří jste mi odpověděli Laughing
Omlouvám se, ale pracoviště, kde mě operovali, zatím uvádět nebudu, přece jen budu jejich pomoc ještě nějaký ten pátek potřebovat, protože nevím, kam jinam jít, a protože mám i další chronické onemocnění, s kterým docházím do této nemocnice do poradny, a tam jsou moc dobří, raději (alespoň prozatím...) pomlčím... Každopádně co jsem doma, už mám něco o péči po bandáži načteno - hlavně z tohoto fóra - DÍKY MOC ZA NĚJ I ZA VÁS VŠECHNY!, takže kdyby chtěli se mnou dělat něco, co se mi nezdá, ozvu se mnohem razantněji Cool Dneska jsem měla dva jogurty, ananasový džus a domácí banánové mléko Razz , vše po troškách, vypila jsem cca litr vody a cítím se zatím perfektně, mnohem líp než po nemocniční stravě! Akorát jak jsem pila tu vodu a nejedla, mám celkem velký váhový úbytek (ne že bych si stěžovala Smile, ale nevím, jestli je to v pořádku!). Před operací - minulou neděli - váha 127,5 kg, dnes (sobota) - váha 119,8 kg... Zmizela mi dokonce i třetí brada Smile Jinak pocity už výborné, už se neproklínám, že jsem na tu operaci lezla Very Happy HLAVNĚ DÍKY TOMUTO FORU, byla jsem bezradná, fakt je to super! Jen mě docela ještě bolí místo kolem toho portu, ale jinak fakt bezvadný. Ještě jednou díky všem a zatím, dobrou noc Very Happy Very Happy
Keisha

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2008 9:23 pm    Předmět: Citovat

Diky Jani, porad te osmicce na zacatku nechci verit.. Jsem opravdu asi na hlavu, ale ja tomu vsemu porad nejak neverim.. Pamatuju si, kdyz jsem zacinala na 130kg, tak jsem si rikala, ze az bude devitka na zacatku, budu vedet, ze jsem to dokazala a ze to teda neni jenom voda z tela, ale i tuky a bude to na me videt... No, prisla devitka, a ja tomu porad neverila, ale vedela jsem, ze az bude osmicka, uz budu opravdu skoro normalni a budu spokojena s tim jak vypadam (protoze na fotkach starych 5 let mam 87 kilo a myslim si, ze jsem kocka).. Jo a osmicka je tady a ja si stejne porad pripadam tlusta.. Vim, ze si kupuju mensi obleceni a citim se fyzicky mnohem lip, ale hlava mi to porad nejak nebere.. Nevim, mozna je to tim, jak rychle hubneme, nabiraly jsme to roky a ted za par mesicu je to dole a tak se s tim asi clovek bude dyl srovnavat.. A nebo jsem proste na hlavu Surprised Laughing Exclamation

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger MSN Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 155, 156, 157 ... 609, 610, 611  Další

Přejdi na: