Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 34, 35, 36 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
bobule
Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 1498
|
Zaslal: ne únor 20, 2011 11:38 am Předmět: |
|
|
Sibyl
jo táááák, tak já osolila a ještě lehce prosypala tím gyrosem  _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ALENA
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 1585 Bydliště: Olomouc
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
martina
Založen: 31.7.2006 Příspěvky: 916 Bydliště: střední čechy
|
Zaslal: ne únor 20, 2011 4:29 pm Předmět: |
|
|
Aleno vypadá to moc zajímavě, akorát mi tam ještě chybí jestli to pak smažím na oleji jako normální bramborák, nebo to šoupnu do trouby jako celou placku a pak krájím. Můžeš dodat info? Díky _________________
bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Romana
Založen: 18.11.2006 Příspěvky: 327 Bydliště: Brno
|
Zaslal: ne únor 20, 2011 4:30 pm Předmět: |
|
|
Alenko ano to jsou bramboráky moc dobré já už je dělala jen chlapi mi to moc jíst nechtěli prý to není ono ,a nejsou tam brambory no nevědí co je dobré
Marti já smažila normálně na rochu oleje _________________ redukce od 1.10.2005 ( -35kg před operací)bypas 9.11.2006 ,dr. Michal Čierny ,Brno
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ALENA
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 1585 Bydliště: Olomouc
|
Zaslal: ne únor 20, 2011 4:59 pm Předmět: |
|
|
Martina se přiznám, že jsem je nedělala, přišlo mi to na mail hodila jsem tam odkaz na stránku s receptem  _________________
57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace
Naposledy upravil ALENA dne ne únor 20, 2011 5:05 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
martina
Založen: 31.7.2006 Příspěvky: 916 Bydliště: střední čechy
|
Zaslal: ne únor 20, 2011 5:05 pm Předmět: |
|
|
díky oběma, zkusím to, i když nevím jak u těch mejch zmlsanejch chlapů uspěju, když tam nebudou jak píše Romča, brambory _________________
bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Evikp
Založen: 31.3.2010 Příspěvky: 136 Bydliště: Brandýsko
|
Zaslal: po únor 21, 2011 12:02 am Předmět: |
|
|
martina Je to dobrý... já je dělám taky.Normálně smažím jako klasické bramboráky... _________________
31let, 2 mrňousci (2 a 4,5 roku),milující manžel a dva pražský krysaříci
7.6.10 bandáž v Iscare, doplněno 4ml |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ALENA
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 1585 Bydliště: Olomouc
|
Zaslal: st únor 23, 2011 7:56 pm Předmět: |
|
|
Zajímavý recept, ale spíš pro hubené rodinné příslušníky
Krkonošské kuře s bramborovými noky
Toto, skoro až slavnostní, jídlo se může směle zařadit mezi skvosty české kuchyně jako je vepřo-knedlo-zelo nebo svíčková na smetaně. Není to sice žádná lahůdka pro vegetariány a také dietolog by zaplakal, ale kdo by odolal krásně vypečenému máslovému kuřátku plněném červeným zelím s uzeninou a k tomu po domácku vyrobené bramborové noky. Navíc tento recept určitě k plné spokojenosti zvládne i méně zkušený kuchař či kuchařinka.
Tento recept, který si okamžitě moje manželka zamilovala a ustavičně mi jej předhazuje, jsem před léty objevil v jedné brožurce. Myslím, že to byla taková ta zdarma brožurka co dávala Tescoma v každém obchodě s kuchyňskými doplňky. To je ale úplně jedno. Hlavně, že to je skvělé papání a navíc i působí tak nějak honosně, takže se určitě nemusíte stydět jej uvařit jako součást slavnostního či nedělního menu. Jídlo je to dosti vydatné a také více mastné (vzhledem k množství použitého másla), ale kombinace másla a kmínu je na této pečeni dokonalá. Pokrm můžete připravit jak z celého kuřete, což je doporučený postup, a nebo také z jednotlivých stehen. K tomu buď doporučované bramborové noky, ale nic nezkazíte klasickým bramborovým knedlíkem a ani jiné varianty (baj i kobzole) nevylučuji. Takže jdeme na to.
Co budeme potřebovat
• 1 celé velké kuře (nebo 6–8 stehen)
• 250–300 g uzeného, např. krkovička nebo rolovaná plec
• 1 sklenice červeného sterilizovaného zelí
• 150 g másla
• trocha oleje, sůl a kmín
Na bramborové noky
• 750 g uvařených brambor
• 250 g hrubé mouky
• 1 vejce
Nejdřív dáme péci kuřátko
Uzené maso nakrájejte na malé kousky (kostičky) a na troše oleje orestujte v kastrůlku asi 5 minut. Až uzené pustí šťávu, tak přidejte dobře okapané zelí, promíchejte a dalších 5 minut duste. Podle chuti opatrně osolte a nebo přidejte i trochu cukru, nemáte-li rádi zelí moc kyselé. Pak směs odstavte a nechte vychladnout.
Kuře vně i uvnitř nasolte a pak jej naplňte (pěkně to tam narvěte, co nejvíc) vychladlou směsí zelí a uzeného. Zbylou směs můžete napěchovat pod kůži – mezi stehny a hrudí nařízněte malý otvor a směs tudy prstem vtlačte pod kůži kuřete – kam se dá. Nakonec nezapomeňte uzavřít otvory (hlava a prdel) – třeba párátkem. Pokud jste zvolili jen stehna (a ne kuře vcelku), směs napěchujte pod kůži jednotlivých porcí – na vnější straně stehýnka lehce kůži nadzvedněte a směs tam napěchujte – nebojte, bude to držet, jen musíte být trochu opatrní, abyste kůži neodtrhli při plnění příliš. Poté kuře dejte do pekáče, poklaďte plátky másla (na jednotlivých porcích drží o něco lépe) – nešetřete jím. Nakonec to celé hustě posypte celým kmínem – opravdu dostatečně, tvoří spolu s máslem hlavní chuť pokrmu. Pečte v troubě jak jste zvyklí. Ideálně při teplotě 180°C dokud není kuře upečené, což je zhruba hodina nebo o něco víc. Ale raději to vyzkoušejte zapíchnutím párátka do stehna poblíž kloubu, a vytéká-li průhledná (ne krvavá) šťáva, je hotovo.
A teď ty noky
Uvařené brambory necháme chvíli vychladnout, nemusí být ani úplně studené. Pak je dobře rozmačkáme a přidáme vejce, trochu soli a vmícháme hrubou mouku. Vypracujeme těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Necháme ho chviličku odpočinout, to se nám akorát začne vařit voda v hrnci, ve které noky uvaříme. Lžící (dvěma to jde líp) tedy z těsta vykrajujeme menší noky a vaříme je v trochu osolené vodě asi 10–12 minut, podle velikosti noků – jakmile vyplavou, tak jim chybí tak 2–3 minuty a jsou fertig. Místo lžící vykrajovaných noků můžete klidně tvarovat malé knedlíčky, kuličky o průměru zhruba 4 centimetry – namočte si ale předtím ruce ve studené vodě, jde to pak o poznání lépe. Uvařené noky nechte na sítku okapat.
A teď už nezbývá, než jídlo naservírovat. Celé kuře nejdříve opatrně (nejlépe nůžkama na drůbež) rozpulte a pak každou půlku ještě rozdělte na další dvě porce. U samostatných stehýnek vám tato činnost odpadá a můžete rovnout servírovat. Jedna porce masa se zelím a vedle pár noků, které lehce pokapete vypečenou máslovou šťávou. Skvělý nedělní oběd, a až to vyzkoušíte, napište jak vám to chutnalo. Přeju vám dobrou chuť. _________________
57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ALENA
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 1585 Bydliště: Olomouc
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jane-jane
Založen: 26.8.2010 Příspěvky: 657 Bydliště: Krakonošovo
|
Zaslal: pá březen 04, 2011 4:03 pm Předmět: |
|
|
Omlouvám se moderátorkám za tak dlouhý příspěvek...... jsou to docela dobré babské rady. Pokud bude překážet, tak jej vymažte ...... ale až si ho každý přečte
btw....pro přehlednost jsem chtěla jednotlivá hesla zvýraznit.... ale prostě se mnou f tomto směru příspěvek na foru nekomunikuje...tož omluvuju sa velmi:-)
Zázračné kyselé zelí
Oblíbené kysané zelí účinně chrání před vznikem rakoviny jater, plic, tlustého střeva a prsu. Věděli jste to? Látky zabraňující nádorovému bujení však neobsahuje zelí jako takové, ozdravné účinky mu dodává až proces kysání. Během něj totiž v zelí vznikají takzvané izotiokyanáty látky, které mají silně protirakovinné účinky.Uchování celých zelných hlávek nasolením už znali staří Římané. Dnešní způsob výroby kysaného zelí údajně převzali ve středověku Slované od Tatarů. Při objevných cestách po světových mořích se dávní mořeplavci chránili požíváním kysaného zelí před obávanými kurdějemi, nemocí vznikající z nedostatku vitaminů.
Obsah vitaminu C je v kysaném zelí dokonce vyšší než v čerstvém, což je důsledek činnosti bakterií mléčného kvašení. Již 200 g kysaného zelí pokryje denní potřebu vitaminu C. Zelí působí také proti depresím a obsah vitamínu B12 je dobrý pro nervovou soustavu. Vysoké množství vitamínu C zvyšuje imunitu a je velice potřebný ke tvorbě hormonů. V kysaném zelí najdeme také draslík, železo, vápník, zinek, hořčík, fluor a enzymy. Kysané zelí rovněž podporuje tvorbu krve a hormonů. Aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím, posiluje organismus proti infekcím. Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek. Podporuje i látkovou výměnu a má odvodňující účinek, a proto umožňuje rychlé odstraňování odpadních látek z těla .
CITRUS na vyčištění střev
Na ideální vyčistění střev je jednoduchý přírodní produkt – citrusový plod. Každý večer cca dvě hodiny po posledním jídle zkonzumujeme jeden celý citrusový plod, nejlépe grep, ale nejčastěji se užívá pomeranč , (i citrón) vše bez kůry . Ne jen šťávu ! Pak už nic nejíme !!! Dužina citrusových plodů neprovádí detoxikaci, ale čistí veškeré toxické nálepy, usazeniny i parazity a působí ve střevech jako štětka na vymývání sklenic. Ideálně čistí klky ve střevech a na rozdíl od léků, se pak nemusíme v těle doplňovat vzácné bakterie, které jsou součástí imunitního systému. Lidé užívající pravidelně denně potvrdili, že v minulosti trpěli zácpou, syndromem dráždivého tračníku, těžkou plynatostí a nadmutím, obezitou, chronickou vyčerpaností, bolestmi žaludku. Odstranili i problémy s kůží a vlasy, jakož i dalšími častými nemocemi. Chci jen podotknout, že během několika mč síců došlo k jejich váhovému úbytku až o 6 kg , ale pozor, ne na objemu v pase, ale na váze! Prostě zbavili se odpadů - fekálií, zahnívajících ve střevech a způsobujících tak výše uvedené problémy, z nichž nejvážnější je rakovina konečníku. Je to dlouhodobá – doživotní kůra, ale jeden citrus denně není skoro žádná finanční investice. Bez další změny stravovacích návyků. Zvažte sami, co je lepší.
PS. že to funguje poznáte po několika dnech, kdy budete z WC utíkat před vlastním zápachem.
Játra
Každé roční období přísluší některému z našich tělesných orgánů.Příslušná doba je dobou nejvyšší zranitelnosti daného orgánu a zároveň nejvhodnější dobou pro jeho detoxikaci a léčbu.V této době se zároveň nejsnáze projevuje dysfunkce v dané oblasti.
Jaro jako roční období patří játrům a jejich párovému orgánu – žlučníku.
Játra jsou především orgánem detoxikace ale samozřejmě i trávení.Zpracovávají tuky,sacharidy,aminokiseliny,redukují hormony,ukládají vitamíny,odstraňují toxiny a těžké kovy.
Kvalita činnosti a vitality jater má vliv na zdraví a kvalitu zraku,množství a kvalitu krve,na stav nervů,svalů,šlach,kyčelních kloubů,ramen,šíje a krku,výkonnost a vitalitu (proto jarní únava).Jejich dysfunkce se projevuje sklony k alergiím,exémům,bolestem hlavy,sníženou imunitou.Nejčastěji se problém jater a žlučníku a jejich podřízených tělesných partií projevuje v čase 23 až 03 h.
V rovině emocí a povahy se dysfunkce jater projevuje nezvládnutelným hněvem,předpojatostí,žárlivostí,přecitlivělostí na hluk.Zdravá játra dávají schopnost flexibility,zdravého sebeprosazení a schopnosti plánovat.
V období jara se tradičně prováděli různé očistné kůry,rovněž tradice období jara a velikonoc měli svůj smysl.
Pro naši civilizovanou dobu je na místě především osobní zájem každého jednotlivce o péči o kvalitu svého potenciálního zdraví.
Základní bylinky pro jaro jsou:pampeliška,řepík,smil,jablečník,rozmarýna,také ostropestřec,hořec.
Z potravin jsou dobré drůbeží maso,pšenice,pšeničné klíčky,brusinky,mandarinky,ananas,kyselé zelí,zelené jarní výhonky,tvaroh,kyselé mléko,šípkový čaj.
Pozor na alkohol,tučné maso,smetanu,vejce,čokoládu,kávu,chemické látky v potravinách. ID
8 fíglů, jak přežít zimu bez nemocí .
1. Pomocník z domácnosti: Olivový olej
Jak pomáhá : Zvláčňuje popraskané ruce a rty Předtím, než vyjdete do zimy, potřete si ruce a rty olivovým olejem. Funguje také obyčejné máslo či margarín, ale na rozdíl od olivového oleje se tak dobře nevsáknou.
2. Pomocník z domácnosti: Váleček
Jak pomáhá: Zahřeje nohy Jeden z nejjednodušších způsobů, jak se zbavit studených nohou je masáž válečkem. Jezděte jím po chodidlech po dobu 3 minut. Váleček má ještě jeden blahodárný vliv. Pomůže vám natáhnout šlachy, takže se vám bude snáze chodit po vánočních nákupech.
3. Pomocník z domácnosti: Kuřecí polévka
Jak pomáhá: Zmírňuje příznaky nachlazení Při nachlazení pijte nejen dostatek tekutin, ale dopřejte si i dva talíře kuřecí polévky denně. Většinu infekcí dýchacího ústrojí způsobuje produkce bílých krvinek, kterým se říká neurophily, ty zvyšují produkci hlenu. Kuřecí polévka zabraňuje tvorbě neurophilů.
4. Pomocník z domácnosti: Láhev horké vody
Jak pomáhá: Posiluje imunitu Kdykoliv cítíte, že na vás »něco leze«, přiložte láhev s horkou vodou k vašemu hrudníku. Přesně pod hrudní kostí se nachází brzlík, který vytváří T-lymfocyty, buňky, jež jsou základem obranných funkcí organismu. Teplem jejich činnost posílíte.
5. Pomocník z domácnosti: Láhev whisky
Jak pomáhá: Likviduje bolest v krku Někteří odborníci doporučují kloktat whisky s vodou. To by bylo ale zbytečné plýtvání. Úplně nejlepší je whisky vypít. Připravte si ozdravný nápoj. Vymačkejte půlku citronu, přidejte trochu horké vody, lžíci whisky a lžičku medu. Pokud nepijete alkohol, kloktejte slanou vodu.
6. Pomocník z domácnosti: Žvýkačka bez cukru
Jak pomáhá: Udržuje v kondici uši Zánět uší patří k nepříjemným bolestem. Bohužel patří k častým nemocem zimního období. Při chřipce se smrkáním dostává hlen i do ušní trubice. Podle vědců se ale riziko, že onemocníte zánětem ucha snižuje o polovinu, žvýkáte-li pětkrát denně. Akt žvýkání totiž posouvá hlen z ucha. Sladidlo xylitol, které se dává do žvýkaček bez cukru navíc napadá bakterie, které problém způsobují.
7. Pomocník z domácnosti: Polštář navíc
Jak pomáhá: Ničí kašel Pokud trpíte kašlem, určitě vám neuniklo, že váš stav se v noci zhoršuje. Je to proto, že se řasinky, kterým se říká cilia a které se vyskytují kolem plic a průdušek, narovnají a nemohou posouvat vrstvu hlenu. Hlen se pak hromadí, což způsobuje kašel. Když si hlavu podepřete polštářem navíc, chloupky zůstanou v původním stavu. Pokud netrpíte hlenovým kašlem, ale spíše suchým a šimravým kašlem, zkuste si dát prst do ucha a lehce jím zatřást.
8. Pomocník z domácnosti: Žárovka
Jak pomáhá: Zlepšuje náladu V zimě se častěji cítíme pod psa. Nedostatek sluníčka snižuje hladinu hormonu štěstí serotoninu. Minutové cvičení s žárovkou vám jej pomůže doplnit. Sedněte si do místnosti, ve které můžete zhasnout. Vezměte posuvnou lampu s 60wattovou žárovkou. Posaďte se metr od lampy, ujistěte se, že ji můžete zhasnout z místa, na němž sedíte. Rozsviťte lampu a dívejte se do ní jednu minutu. Pak ji zhasněte, zavřete oči a soustřeďte se na záblesk světla, které máte před sebou, dokud nezmizí.
Včelí lékárna
Jednou z mnoha možností přírodní medicíny jsou včelí produkty.Velmi známé a celkem běžné je používání včelího medu,dále je možné použití včelího pylu,mateří kašičky,včelího jedu a propolisu.
Med
– je kromě své dobré chuti významným zdrojem potřebných živin. Jeho působení na zdravotní stav je velmi rozsáhlé,uplatňuje se při onemocnění dýchacích cest,nachlazení,chudokrevnosti,ledvinových potížích,nemocech srdce,nemocech žaludku.Výhodnější je domácí med,nákup v obchodech obnáší riziko koupě medu syntetického či málo kvalitního.
Včelí pyl
– Květový pyl sbírají včely a ukládají je do buněk v plástvích kde jej dál upravují za pomoci medu do snadno stravitelné podoby.Pyl obsahuje velké množství biologicky účinných látek,zejména bílkoviny,minerály,enzymy,kyseliny,vitamíny.Svojí podstatou je zásadně hodnotnější a pro tělo daleko přijatelněší než v současnosti moderní syntetické multivitamíny.
Mateří kašička
– je produktem hltanových žláz včel,které ji používají k výživě včelí matky.Je to surovina dlouhodobě známá a používaná jako přirozený zdroj stimulačních látek se širokým spektrem účinků hlavně v oblasti jater,srdce,nervové soustavy,stimulace krvetvorby,podpoře imunitního systému metabolismu bílkovin,tuků,cukrů,k podpoře psychické rovnováhy,fyzické kondice,schopnosti rozmnožování.
Včelí jed
– využití včelího jedu je známé formou včelího bodnutí do postiženého místa nebo jsou na trhu masti s obsahem včelího jedu. Terapie je účinná ke zmírnění bolestí při artróze,zánětech kloubů,bolestech páteře,namožených svalů,ústřelech,změkčení pooperačních jizev,má silné protizánětlivé účinky.
Propolis
– je velmi vzácná přírodní látka,kterou vylučují pupeny rostlin a stromů k ochraně před plísněmi,viry a bakteriemi.Včely tuto látku sbírají tmelí jí mezery v úle,ale hlavně ji používají jako jedinou možnou desinfekci na plástvích a v úle.Výrobky vyrobené z propolisu vykazují velmi rozsáhlé a dnes klinicky ověřené biologické účinky na živý organismus.Mají výborný desinfekční účinek na řadu bakteriálních,virových a plísňových procesů.Rovněž vykazuje analgetické účinky,uplatňuje se při regeneraci poškozené kůže.
Lupenka (psoriáza)
Psoriáza představuje nadměrnou produkci určitých kožních buněk, která způsobuje skvrny stříbřitých šupinek obvykle se vyskytujících na kolenou, loktech a kůži temene hlavy. Na západě je toto onemocnění dosti běžné, v některých případech může přejít do vážnější a velmi nepříjemné formy, kdy postihuje velké části těla a může být ve spojitosti s chronickými revmatickými poruchami. Lupenka je, jak se zdá, onemocnění, které prochází stálými změnami a často při něm pomáhá sluneční zářní a kopání v moři. Pomoci mohou i byliny s čistícími a protizánětlivými účinky, jako je krtičník uzlovitý a jetel luční.
Čaj z krtičníku
……10 g čerstvého kořene lopuchu většího5 g čerstvého kořene šťovíku kadeřavého15 g čerstvého krtičníku uzlovitého10 g čerstvých květů jetele lučního750ml vody.
Příprava:1. Lopuch a šťovík smíchejte v rendlíku a přilijte vodu. Přiveďte k varu a 15 minut povařte, abyste připravili odvar.2. Do čajové konvice nebo džbánu dejte krtičník spolu s jetelem. Tyto byliny přelijte odvarem z lopuchu a šťovíku a nechte 10 minut vyluhovat. Sceďte. Uchovávejte v zakrytém džbánu. Dávkování:Užívejte 3krát denně dávku ze skleny na víno. Podle potřeby ochuťte medem nebo citrónovou šťávou. Doplňková léčba:K léčbě malých flíčků nebo v raných stadiích lupenky může prospět krém ze svízele přítuly. Aplikujte malé množství na postižená místa 2krát nebo 2krát denně.Pokud je zasažena kůže na temeni hlavy, vyrobte přípravek na oplachování vlasů použitím 10 ml tinktury z rozmarýny lékařské a 10 kapek smolného oleje na 500 ml teplé vody. Aplikujte po umytí šamponem při posledním spláchnutí vlasů.Zdá se, že lupenka napadá píše lidi nervózní a nesnášenlivé. Někdy mohou pomoci Bachovy přípravky z květů, jako je plané jablko, řepík lékařský či vrba bílá.Vyhněte se alkoholu a bylinám, jako je řebříček obecný, skořicové větvičky a lipové květy, protože ty podporují periferní krevní oběh a tím stimulují kůži.Užívejte denně 1 g vitamínu C a 1-2 g ch
Léčivé bylinky
ZELENÝ ČAJ Zelený čaj obsahuje látky, které účinně brání tvorbě zubního kazu, je účinný při onemocnění dásní, zpomaluje růst bakterií typu streptococcus mutans. Prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu v krvi a přispívá k ochraně organismu před zhoubnými nádory. Přispívá i ke snížení tělesné váhy, posiluje krevní stěny a snižuje cukr v krvi.
CITRÓNOVÁ TRÁVA Podporuje koncentraci a myšlení. Účinek této byliny je velmi osvěžující. Dokonce snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Citrónová tráva má výrazné citrónové aroma. Neobsahuje kofein.
MÁTA PEPRNÁ Mátu pěstovali již staří Egypťané. Hlavní účinek této rostliny se projevuje na trávicím traktu, protože máta působí na uvolnění křečí hladkého svalstva trávicí trubice (spasmolytikum) a desinfikuje (zbavuje choroboplodných zárodků). Máta je vhodný prostředek při rozmanitých projevech problematického trávení. Uleví při nadýmání, při nedostatečném vylučování žluči (jako pomocný prostředek se podává při žlučových kamíncích), při křečích v trávicí trubici, při nechutenství. Známý je účinek mentholu na povzbuzení centrální nervové soustavy. Tiší bolest při menstruaci. Odstraňuje bolesti hlavy a zvonění v uších. Využívá se také hojně v aromaterapii.
SKOŘICE Skořice se používá už více než 4000 let. Podporuje chuť k jídlu, snižuje krevní tlak a zlepšuje trávení. Zažívací trakt zahřívá a stimuluje, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti a nadýmání. Díky dezinfekčním a antibiotickým účinkům ji lze použít i jako prostředek proti nachlazení, kašli a chřipce. Příznivě ovlivňuje metabolismus tuků a cukrů, což je výhodné u pacientů s cukrovkou. Moderní farmakologické výzkumy počínaje polovinou dvacátého století prokázaly antibakteriální, protizánětlivé a antioxidační účinky skořice, a v nedávné době byl prokázán i výrazný účinek antidiabetický.
HEŘMÁNEK Příznivé účinky heřmánku pravého jsou známy již od starověku. Ve Skandinávii byl heřmánek považován dokonce za posvátnou rostlinu a uctíván jako symbol slunce. Preventivně lze heřmánek používat při potížích s trávením a stolicí (zácpy, průjmy). Heřmánek příznivě působí při léčbě zánětů trávícího ústrojí, uvolňuje křeče, působí protizánětlivě, dezinfekčně a potopudně. Pomáhá při nadýmání, ničí jedovaté produkty látkové výměny mikroorganismů jako jsou streptokoky nebo stafylokoky. Bylinka je vhodná při angíně či zánětech v dutině ústní nebo hrtanu (jako kloktadlo). V Matthioliho herbáři je heřmánek popisován jako lék proti zimnicím, nemocem jater, močopudný prostředek a prostředek proti bolestem hlavy.
BEDRNÍK ANÝZ Anýz má za sebou velmi dlouho historii jako léčivá rostlina. Používal se také v Číně a Indii. Význam měl při dehydrataci, při astmatu a nejrůznějších onemocněních dýchacích cest, při všech otravách, při nejrůznějších obtížích souvisejících s trávením, při bolestech, jako projímadlo a v řadě dalších indikací. Zevně se používal nálev, k omývání při onemocněních očí. Dnes plody anýzu používáme vnitřně i zevně. Anýz povzbuzuje činnost všech žláz, účinek protikřečový je silnější než u kmínu a fenyklu. Podporuje správnou činnost střev, tlumí bolestivé křeče střev a působí proti nadýmání. Plod anýzu je známý pomocný prostředek při onemocněních dýchacích cest. Silice se částečně vylučují plícemi (desinfikuje a podporuje produkci hlenu), anetol povzbuzuje činnost řasinkového epitelu dýchacích cest ( podporuje pohyb hlenu směrem ven), tento dvojí mechanismus velmi příznivě podporuje vylučování hlenu a tím čistí dýchací cesty. Podporuje vylučování mateřského mléka.
MATEŘÍDOUŠKA Mateřídouška se velmi často používá do čajových směsí proti nachlazení. Skvěle působí při suchém kašli. Velice vhodná je při potížích s trávením spojených s plynatostí a kolikami. Pomůže i při křečích hladkého svalstva. Je doporučována také při chřipce, kterou provází kašel. V poslední době se začala používat i v aromaterapii.
MEDUŇKA Meduňka pomáhá odstranit pocity strachu a mírné úzkosti, dobře působí při stavech nervové vyčerpanosti, nespavosti a lehkých depresivních náladách. Zmírňuje také žaludeční a střevní neurózy, má protikřečové účinky a předchází nadýmání. Meduňka příznivě působí při bušení srdce a srdeční arytmii.
Zdravé srdce.
Srdečněcévní onemocnění jsou celosvětově nejčastější příčinou úmrtí obyvatel planety.
Srdečněcévní choroby stále spojujeme s vyšším věkem.To je ale omyl.Na problémy se srdcem můžeme zadělat svým dětem již před narozením.
V současné době se podstatně snižuje stáří nemocných srdečněcévního systému,a pacienti středního a mladšího věku nejsou výjimkou.Dokonce jsou případy,kdy i nenarozené miminko má již v prenatálním věku aterosklerotické pláty v cévách.
Hlavní příčinou je jednostranná a málo kvalitní výživa populace,hlavní potravou „náctiletých“ je často bageta a cola z automatu.Svoji roli hraje také psychický stres a dědičné předpoklady. Lékaři doporučují zařadit do jídelníčku více syrové zeleniny a ovoce,ryb,přírodních a přírodně upravených potravin, a aktivního odpočinku.Omezit produkty rychlého občerstvení jako bagety,hamburgery apod.
Takže za své zdraví je víceméně zodpovědný každý sám.
Třezalka tečkovaná
Je rozšířená v Evropě,Asii a v severní Africe.U nás rose na slunných stráních,na mezích,pastvinách a houštinách.Sbírá se v červenci nebo v srpnu.Užívá se celá nať nebo jen květ ve formě čajů,nálevů ,tinktur,tablet,oleje nebo také homeopatik.
Je to bylina mající protizánětlivé a protiekzematické účinky. Její hlavní místo je při nervových problémech, psychickém napětí a depresích. Je vhodná na rehabilitaci po mozkových mrtvicích, při sklerózách multiplex a při všech formách zánětů a nervových poruch.
Obsahuje neobyčejně účinné látky pro lidský organismus - hormony, enzymy, stopové prvky. Zvyšuje obranyschopnost organismu, zlepšuje činnost centrální nervové soustavy a posiluje organismus. Předpokládá se, že v budoucnu bude léčit dosud neléčitelné choroby. Omlazuje organismus. Zároveň přitom čistí tělo.
Tato bylina a její produkty mohou mít fotosenzibilní účinky ID
Léčba rakoviny javorovým sirupem a zažívací sodou
Lze rakovinu vyléčit práškem do pečiva a javorovým sirupem? Očividně ano. Tato informace probleskla novinovými titulky, ale stejně tak rychle byla potlačena. Léčba popularizovaná Jimem Kelmunem, důchodcem žijícím v Asheville v Severní Karolíně, znamená skutečný průlom. Říká: „Podal jsem tu směs více než 200 pacientům, u nichž diagnostikovali rakovinou v konečném stádiu. Z toho 185 lidí pak kupodivu žilo ještě 15 a více let – a téměř polovina se rakoviny úplně zbavila.“
Vypadá to jednoduché až k pláči, ale tato prostá léčba zažívací sodou a javorovým sirupem je nesmírně účinná přírodní chemoterapie, která velmi efektivně hubí rakovinné buňky. Přitom zcela postrádá brutální vedlejší účinky provázející většinu nesrovnatelně méně efektivních „standardních“ chemoterapeutických metod. Za tepla vytvořená směs chemicky čisté jedlé sody (hydrogenuhličitan sodný; NaHCO3) a javorového sirupu je velmi efektivní prostředek proti všem druhům rakoviny. Ohřátím se na sebe pevně navážou molekuly sody a javorového sirupu, a takto vybavená glukóza může zamířit k rakovinovým buňkám. Rakovinové buňky prostě milují cukr, který přímo nezřízeně hltají. V tomto případě je ale na molekuly cukru navázaná silně zásaditá sodíková sloučenina! Kyselé rakovinové buňky absorbují s cukrem i sodu, a to je jejich zkáza...
Recept: Javorový sirup a jedlá soda
3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody ( soda bicarbona ) smísit ( např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody ) a promíchat,dát poté v kastrůlku na sporák,zahřívat 5 minut nepříliš silně aby teplota sirupu nepřesáhla 40°C ,dokud směs poněkud nezahoustne.Na počátku může být užíváno častěji,např.3x denně jedna čajová lžička.Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně,dlouhodobě.Může být rozpuštěna ve vodě nebo třeba namazána na chléb.Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem.Obecně platí: nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech,s výjimkou trošky ovoce.Tato léčba je založena na tom, že rakovinové buňky milují cukr, který do sebe vtahují. Javorový sirup obsahuje čistou glukózu, takže tuhle podmínku dokonale splňuje. Tak se látka dostane přesně do centra nádoru. Jedlá soda pak dokáže díky obrovskému obsahu kyslíku rakovinový nádor doslova r ozbít zevnitř. A to už během prvních tří dnů. Dochází tak k naprosté likvidaci nádoru v jakémkoli stádiu, tedy i v konečné fázi rakoviny.
Rakovina není nemoc,ale přírodou řízené prodloužení života. Rakovina není nic víc než poslední projev extrémního překyselení organismu a toxicity tělesných tekutin a tkání.Za těchto podmínek a při dysfunkci imunitního systému by tělo předčasně zemřelo.Proto na svou ochranu moudře začne shromažďovat vnitřní toxiny,obalovat je oslabenou super-kyselou tkání a zapouzdří je pod nepropustnou ochrannou vrstvou.,aby zabránilo jejich dalšímu šíření.S tímto důvtipným řešením obdrží majitel smlouvu na delší život.My ovšem tomuto procesu říkáme choroba.Tělo vytvoří tumor proto,aby potlačilo a uklidilo jedy,které nemůže jinak vyloučit a prodloužilo si život na tak dlouho,jak jen je možné,poskytujíc svému majiteli dostatek času na k eliminaci interní toxicity.Metastázy jsou poslední pokus těla ke své záchraně.Jestliže je tato interní toxicita úspč šně potlačena ,tělo postupně bezpečně odstraní všechny nádory a navrátí se mu zdraví.Pokud tento proces není úspěšný,osud majitele těla je definitivně určen a umírá- ne na rakovinu,ale na extrémně jedovaté léčebné postupy,intenzivní emoční zhroucení,zoufalství a stres.
Zkuste své tělo z celého srdce co nejvíce milovat a co nejdříve začněte s detoxikací. . _________________
TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
qwys
Založen: 26.1.2007 Příspěvky: 916 Bydliště: Sejdeme se u Kolína
|
Zaslal: pá březen 04, 2011 4:39 pm Předmět: |
|
|
Jane-jane zajimave, tech 8 pomocniku uz jsem nekde cetla, tak jsem se zacetla do ostatniho.No asi pujdu nekde hledat, co kdo doporucuje po zlucniku  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kamilio
Založen: 28.2.2011 Příspěvky: 82 Bydliště: střední čechy
|
Zaslal: pá březen 04, 2011 4:39 pm Předmět: |
|
|
jane-jane přečetla jsem si celý tvůj příspěvek, který jak věřím by mohl ledaskomu hodně pomoci, mě zas prodloužil život, protože jsem se zas musela smát - 8 rad jak přežít zimu - láhev whisky - mám problém, strašně rychle nám doma mizí a obávám se,že než přestanu kojit zbude na mě už jen ta sůl . Mimochodem už jste ji někdo kloktal? Je to pěkně hnusný - ale je fakt, že to pomáhá - ještě lze sůl nahradit rozpuštěným acylpirinem, taky hnus, ale taky pomáhá. Řekla bych že whiska je nejlepší... Źvýkačka bez cukru - pomáhá ouškům, holky, nepotřebuju žvýkačky, páč já melu pantem furt a tak ouškům pomáhám od rána do večera, v létě v zimě (to budou ouška koukat, jestli se mi povede opka a já přestanu žvýkat ), pro váleček bych našla ještě jiné využití - uvolňuje stress no a nejvíc mě pobavila žárovka - to je boží , už jen představa , že sedím s mengelem mangelem večír u lampy a vzájemně si děláme fučíka a na tváři se nám objevuje blažený úsměv.
jinak si pamatuju , že za dob komančů, naši sháněli propolis pro mojí ségru která měla vředy na dvanácterníku a pomáhal ... jen se blbě sháněl.
Ještě přidám jednu baborad ---- když mi není dobře, tak se sprchnu - horkou vodou, zabalím se do peřin a ten můj mi připraví medvědí mlíko - mlíko, med a rum hooodně ohřát a vypít co nejteplejší snesete, zůstat pod peřinou a to se spotíte jako myšky..... _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w6VFW3D/]
35 let, dvě dítka a hodný muž, 18.4. první pohovor OB klinika, 29.4. až 25.5.kolečko a pak plikace... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Iriska
Založen: 6.5.2010 Příspěvky: 706 Bydliště: Olomouc
|
Zaslal: pá březen 04, 2011 4:52 pm Předmět: |
|
|
Janičko super rady....
Kamčo:jsi mě fakt rozesmála poslední rada na zzávěr-no super  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wyO4OdL/]
[/url]
Začátek boje- 14.4.2010,31 let.Dvě děti 8,3.největší podpora forum bandingKlub=prostě super lidičky.díííky.doplněno 10,4 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jane-jane
Založen: 26.8.2010 Příspěvky: 657 Bydliště: Krakonošovo
|
Zaslal: pá březen 04, 2011 4:59 pm Předmět: |
|
|
Jéééé...tak to jsem děffčata ráda, že se rady líbí.... mě chodí na mail spoustu podobných od maminky... ale tenhle mě také např. tou hWWííískou hodně pobavil, tak jsem to sem okopčila
Jinak přidávám jeden neozkoušený recept na začínající chřipku, kterou mi radili naši němečtí soudruzi - hosté, ale vzhledem k tomu, že jsem měla chřipajznu v pokročilém stádiu a taky jsem musela vařit a jinak fungovat....tak ho nemám ozkoušený....ale předávám jak jsem nabyla.
No zkrátka a dobře....když na vás leze bacil Cecil, ohřát /ne vařit/ půllitr píííva a vypít.... jestli se ráno neproberete na záchytce, ale ve své posteli, prý jste OK
Jo a ještě jeden, který mi doporučovala moja moraffská kamočka.... horký čaj se slivoviců a medem  _________________
TUBU-Turnov 10/11/2010
44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zelenoočko
Založen: 16.1.2007 Příspěvky: 936
|
Zaslal: pá březen 04, 2011 5:15 pm Předmět: |
|
|
Jane-Jane.. děkuju moc za super příspěvek. Spoustu jsem se toho dozvěděla.. A prý lupénkou jsou postiženi spíše lidé nezvózní a nesnášenliví No, teda je fakt, že já jsem vzteklá a někdy nervózní až hrůůůůza a zda jsem nesnášenlivá? No sebe samu skutečně nesnáším.. fuj!
A u nás se na bolení v krku dává panák slivovice+med+citron .. rozmíchat a nekloktat, nýbrž vypít. To je rada pro nás dospěláky.
Jinak dětem dělám černou řepu pravidelně, samozř. známá cibule s cukrem ..ale nově asi půl roku dělám ještě tymiánovej lektvar ..ten jim leze, to jo  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|