Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 69, 70, 71 ... 609, 610, 611 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
lecramka
Založen: 13.10.2007 Příspěvky: 209 Bydliště: Most, Ústecký kraj
|
Zaslal: ne listopad 04, 2007 10:10 pm Předmět: |
|
|
Aha tak odpovím na další otázky. Dietní sestra mi řekla abych měsíc ten žaludek neprovokovala a vyvarovala se ostrého koření, syrové cibule, česneku..... Potom už mohu v pohodě. No popravdě - včera si rodinka udělala česnekovou pomazánku - neodolala jsem a nic mi to neudělalo. Čeho bych se vyvarovala? Akorát bych si dala víc pozor na pití. Před týdnem jsem trochu zapomněla pít a málem jsem zkolabovala . Ale už je to dobré a pitný režim si poctivě hlídám. Kdy jsem si mohla sednout? Třetí den. Ty první dva dny jsem nechtěla ani polštář - bylo mi fakt blbě a byla jsem ráda že jsem ráda. _________________
Tubulizace žaludku: 17.10.2007
42 let |
|
Návrat nahoru |
|
 |
marie S.
|
Zaslal: ne listopad 04, 2007 10:15 pm Předmět: |
|
|
tak to je lecramko mnohem horší než u bandáže, tam tě ráno operují , tak kvečeru někdo i dřív jdeš už s pomocí sestry na záchod, palk pokud zvládáš tak víceméně sama ( mě se po narkoze hodně snižuje jinak muj vyšší tlak, tak sestřička chodila se mnou celou noc, nechtěla mne pustit) druhý den po operaci, již někdo jde po poledni domu, pokud sní jogurt bez prolému, jiný druhý den. Ta tubuizace je větší a náročnější operace, a četla jsem někde na amerických stránkách( bohužel jen s pomocí manžela, neb angl. neumím ) že od ní upouští, že maj hodně roztažených žaludků v delsším horizontu po operaci, že bud bypass nebo bandáž. No co jiný kraj jiný mrav _________________
104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07, |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lecramka
Založen: 13.10.2007 Příspěvky: 209 Bydliště: Most, Ústecký kraj
|
Zaslal: ne listopad 04, 2007 10:26 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Maruš, ano na to riziko pozdějšího roztažení žaludku mě upozorňovali s tím že by se to pak muselo řešit další operací /bypass, kroužek..../ A máš pravdu - operace je to velmi náročná (také na mě všichni koukali jako na blázna). Jsem tvrdá palice - když si něco vezmu do hlavy tak si za tím jdu a mě tohle nějak oslovilo. Uvidím za čas jak dopadnu.... _________________
Tubulizace žaludku: 17.10.2007
42 let |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janaaa
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:02 am Předmět: |
|
|
Lecramko děkuji ale jsem tam kde jsem byla, zase je tady to dilema co bude dál, ale to za mě nikdo nerozhodne (bohužel).
Víte zajímalo by mě, když mluvíte o tom roztažení žaludku, copak po bandáži se nemůže roztáhnout? Není to to samý? Když se budu přejídat u bandáže nebo u tubulizace, tak se přece roztáhne obojí ne? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:06 am Předmět: |
|
|
Niko, to je dobře, že máš pusu prořízlou a nenecháš si nic líbit, dnes je to potřeba a také je dobře, že si nenecháš kvůli nějakému blbečkovi zkazit náladu i den, i když je pracovní, i v práci se člověk musí cítit dobře, aby jí dělal dobře a s láskou _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:14 am Předmět: |
|
|
Lecramko, že začátku jde váha dolů rychleji, pak pomaleji, prý zdravé je hubnout 2 až 3 kg za měsíc, aby se kůže měla možnost trochu stáhnout, ale moje paní doktorka říkala, že jí klidně stačí i kilo, důležité je, že to jde směrem dolů a né nahoru, někdy se prý i tělo malinko sekne, tak mu nechat dobřát chvíli a pokud to dál nepůjde směrem dolů, je tu možnost doplnění.
Ale ty máš tuburizaci, takže pokud přestaneš hubnout nebo by se ti roztáhl žaludek a nefungovalo ti to, tak jak má, máš možnost minibypassu, to je taky zároveň odpověď pro Jannu...pokud se pořád rozhoduješ a tvé BMI není vysoké, volila bych bandáž, dá se doplnit, není to tak náročná operace a kdyby nefungovala, minibypass jde pak udělat taky, ale po tuburizaci už bandáž neuděláš, je už jen minibypass a přeci jen je to operace náročná a nevratná a záleží kdo a jak to snáší... _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:17 am Předmět: |
|
|
Jo a dobrotu si občas taky dopřeji, jen málo, abych ošálila chuť, která se jednou za čas dostaví, minule, ač nemusím sladké mě přepadla taková chuť....asi mělo tělo nedostatek cukru, tak jsem si vzala půl muslli tyčinky a pořádně jsem si jí vychutnala, vzala jsem to místo jídla a zase se vrátila k běžnému režimu...... _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janaaa
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:20 am Předmět: |
|
|
Taky 10 moje BMI je 44, tudíž dost. Nechci nic uspěchat stále mám možnost se rozhodnout, jsem docela ráda, že po mně nechce odpověď nikdo hned, protože stále nevím, co bude pro mě nejlepší. Operaci chci, ale ne za každou cenu (myslím tím zdravotní problémy). Nepotřebuju aby ze mě byla twigi, mě bude stačit jak se dostanu na nějakých 90kg, pak budu asi spokojená (i když kdoví, s jídlem roste chuť), ale to budu řešit až budu na těch 90kg. Nějak to nehrotím. Nemám nereálné sny, chci si jen zajít do obchodu a vědět, že se budu moci vlézt do oblečení a nebudu muset do baculky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:27 am Předmět: |
|
|
Janni, já nevím, jaké máš zvyky atd. u mě to nebylo o množství jídla, ale spíš jsem hladověla....a tělo si vše ukládalo, pokud máš spíš více hlad a někdy tomu nedokážeš odolat, tak bych raději volila bypass, taky záleží, kolik Ti je let a jakou máš výšku, fakt nevím, je to těžké a rozhodovat se budeš ty, ale pokud cítíš, že jsi chybí slabá vůle, bypass je lepší řešení a jistota, že zhubneš, já, v dnešní době, pokud bych měla volit za sebe, měla BMI stejné jako ty a pokud celý život bojuješ s váhou a není to jen krátkodobé, měla bych už po dětech, tak bych volila bypass, ale je to jen můj názor a ty se rozhoduješ sama za sebe. _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:29 am Předmět: |
|
|
A máš pravdu, že s jídlem roste chuť, ale když ty kila jdou dolů tak pomalu  _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janaaa
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:34 am Předmět: |
|
|
Taky 10 nechci aby si mně špatně rozuměla, já nechci po nikom aby to za mě rozhodoval, když pak budu něčeho litovat bude to jen má chyba. Ty moje otázky směřují pouze k tomu, abych se rozhodla správně. Z bypassu mám strach v budoucnosti (chybí důležité látky pro tělo,kdy se nestačí v těle rozložit) od tubulizace mě odrazuje náročnost operace, od bandáže zase cizí těleso v těle, proto to mé dilema.
Ale jinak nejsem vyjímka, jenom musím věci hodně rozebírat, ať udělám správně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:41 am Předmět: |
|
|
Tak jestli nejsi na nic alergická, tak to těleso by Ti nemělo vadit...já fakt ani nevím, že ho mám a to jsem akční typ, dokonce se mi občas stane, že se pokouším ho nahmatat a to je doba....pokud máš strach z tak náročné operace, ani se Ti nedivím, ale nevolila bych tuburizaci....budď bandáž nebo bypass, to je můj názor, záleží na Tobě, jak Ti jde boj s kily, pokud nejsi ukázněný pacient, tak bandáž není nic moc a myslím si, že kila navíc jsou větším rizikem než operace, později se k nadváze přidávají daleko horší choroby. _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taky10
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:44 am Předmět: |
|
|
Ale je dobře, že hledáš informace, že se zamýšlíš a nerozhoduješ ukvapeně, i já celý život s kily bojuji, ale když jsem šla na bandáž, tak mi nikdo na výběr nedal a domnívala jsem se, že při mém BMI by mi ani minibypass neudělali, nevím, jestli ano nebo né a jsem ráda, že jsem tohle velké dilema řešit nemusela...a když jsem se později dozvěděla, že by mi ho klidně i schválili, taky jsem se nad tím zamýšlela, nuž co, vše ukáže čas a na bypass nikdy není pozdě, ten jde udělat později taky, ale zatím mi jde váha dolů, tak jsem ráda. _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nika
Založen: 15.6.2007 Příspěvky: 202 Bydliště: Praha 8 - ČIMICE a Litoměřice
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 9:11 am Předmět: |
|
|
Teda holky, tady se rozjela ale diskuse. Bypass je taky velice namáhavá operace, k tomu vám zasahují i do střeva. Já jsem ráda, že jsem něco podstopupila, aby sem konečně zhubla, ale tak trochu lituju, že jsem nešla nejdříve na bandáž. Teď mě jímá strach že když by se mi třeba nepodařilo zhubnout, tak už nemám žádnou možnost. Ale zatím to jak vidíte jde. _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wWCyr3H/]
[/url]
Minigastrický bypass 2.7.2007
SKYPE - veronika5382 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nika
Založen: 15.6.2007 Příspěvky: 202 Bydliště: Praha 8 - ČIMICE a Litoměřice
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 9:31 am Předmět: |
|
|
No jo to je pravda. Já tam mám fotky, když jsem měla ještě cca85 kg a pak fotky kdy tam mám asi tak 125 kg- to bylo asi tak měsíc nebo dva před operací. Teď jsem se ještě nefotila, ale zkusím říct sestře ať mě odpoledne vyfotí a pak foto uložím na studentku. SLIBUJU _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wWCyr3H/]
[/url]
Minigastrický bypass 2.7.2007
SKYPE - veronika5382 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|