Zobrazit p�edchoz� t�ma :: Zobrazit n�sleduj�c� t�ma |
Autor |
Zpr�va |
Plavovlaska
Zalo�en: 10.1.2007 P��sp�vky: 41 Bydli�t�: Praha
|
Zaslal: po leden 29, 2007 4:41 pm P�edm�t: U��v�n� l�k� po operaci?L |
|
|
Chci se, pros�m, zeptat, jak je �e�eno pravideln� u��v�n� l�k� po band�i �aludku. Kdy� t�eba �lov�k u��v� l�ky na vysoky krevn� tlak, cukrovku, arthrosu, dnu, zv��enou hladinu mo�oviny, astma atd. Po operaci m� m�t n�kolik t�dn� tekutou, dost t�ko si p�edstavit, �e do sebe p�i tom nasouk� t�eba �est velk�ch tabletek n�kolikr�t denn�. D�kuji za odpov��. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
DanaI
Zalo�en: 24.11.2006 P��sp�vky: 53 Bydli�t�: �eskoslipsko
|
Zaslal: po leden 29, 2007 5:38 pm P�edm�t: |
|
|
Ahoj Plavovl�sko, jsem na tom stejn�, beru denn� hodn� pr�k� na r�zn� nemoce. Kdy� jsem byla na vstupn�m vy�et�en� u Dr.Owen-interna v r�mci "kole�ka" tak se mnou v�echny pr�ky probrala co beru, zda je nutn� v�echny br�t, jestli by se nedalo je omezit, nebo zam�nit za jin� apod. Po��tej ale s t�m, �e pr�ky si bude� muset roztlouct na pr�ek, v p��pad� �e bere� tobolky, tak je vysype� z toho obalu a to je asi tak nejsnadn�j��.Ale po��tej s t�m, �e n�kter� pr�ky ti postupem �asu internistka vysad�, tak jak bude� hubnout a jak se ti to bude dost�vat do norm�ln�ch hodnot, alespo� tak mi to vysv�tlila. T�eba vysok� krevn� tlak, nebo cukrovka 2.typu tak to se pr� radik�ln�m �bytkem v�hy �pln� m��e srovnat a pr�ky m��e� p�estat br�t.M�j se hezky Ahoj a dr��m pale�ky |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Martina 2
Zalo�en: 4.8.2006 P��sp�vky: 86 Bydli�t�: Zl�nsko
|
Zaslal: �t leden 30, 2007 11:53 am P�edm�t: |
|
|
Ahoj holky, je to p�esn� tak jak p�e DanaI.
|
|
N�vrat nahoru |
|
|
Plavovlaska
|
Zaslal: st leden 31, 2007 10:59 am P�edm�t: |
|
|
No, tak to douf�m, �e jsou l�ky vz�jemn� nahraditeln�, p�� jsem zkou�ela v�era rozdrtit dra�� a skon�ilo to tak, �e jsme ho se synkem honili po kuchyni. Klouzalo to v hmo�di�ku jak div�. Stejn� toho beru tolik, �e z toho ud�l�m 100 ml ka�e a tud� se z�ejm� budu �ivit chemicky |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Datli
Zalo�en: 23.9.2006 P��sp�vky: 155
|
Zaslal: st leden 31, 2007 11:07 am P�edm�t: |
|
|
Porad�m fintu.V�t�ina pr�k� se d� rozp�lit,a� jsou velk� a tvrd� a klouzac� a to tak,�e je norm�ln� n��kama st�ihnete.Doporu�uju vz�t pr�ek a n��ky-to cel� zabalit do dlan�-st��l� to.A r�zn� �mykout.D�lali jsme to tak b�n� v pr�ci. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Plavovlaska
|
Zaslal: st leden 31, 2007 11:10 am P�edm�t: |
|
|
N��ky? No to je skv�l�, to by m� v�bec nenapadlo D�ky moc |
|
N�vrat nahoru |
|
|
trixl
Zalo�en: 14.8.2006 P��sp�vky: 549
|
Zaslal: st leden 31, 2007 3:55 pm P�edm�t: |
|
|
Pro m�� �ikovn� - p�li�e tablet jsou b�n� v l�k�rn�. _________________ neziskovky www.zrnka.cz a www.vysocina.apla.cz
BEZ OPKY, 5 d�t�, 49 let, po��tek hubnut� >131 kg, jedu na etapy , bezlakt�zov� dieta |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Datli
|
Zaslal: st leden 31, 2007 5:04 pm P�edm�t: |
|
|
Trixl-p�li�em tablet n�m moc ne�ly pr�v� ty velk� a hladk� tablety,co maj� velikost a povrch jako lentilky.Na to byly pr�v� fajn ty n��ky.A taky velk� mno�stv� antibiotik �lo jen p�es n��ky. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
trixl
Zalo�en: 14.8.2006 P��sp�vky: 549
|
Zaslal: st leden 31, 2007 5:15 pm P�edm�t: |
|
|
Au au au j� se boj�m o prst��ky tedy tady sp� o ru�i�ku a nemohla bych to ukazovat p�ed na��m ro���kem. _________________ neziskovky www.zrnka.cz a www.vysocina.apla.cz
BEZ OPKY, 5 d�t�, 49 let, po��tek hubnut� >131 kg, jedu na etapy , bezlakt�zov� dieta |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Datli
|
Zaslal: st leden 31, 2007 5:25 pm P�edm�t: |
|
|
No u n�s jsou taky probl�my s n��kama.Minul� t�den jsem si tady vesele plkala a Kl�rka "mi�kala" a vlasy �ly dol�! |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Plavovlaska
|
Zaslal: st leden 31, 2007 5:27 pm P�edm�t: |
|
|
M�j synek si vyst��hnul slu�iv� zub��ky na ofince M�me n��ky ve velk� oblib�. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
ALENA
Zalo�en: 10.12.2006 P��sp�vky: 1585 Bydli�t�: Olomouc
|
Zaslal: st leden 31, 2007 9:15 pm P�edm�t: |
|
|
Ahoj v�ichni. A co l�ky s prodlou�en�m uvol�ov�n�m? Ty se taky m��ou drtit? |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Zelenoo�ko
Zalo�en: 16.1.2007 P��sp�vky: 936
|
Zaslal: �t �nor 01, 2007 12:09 am P�edm�t: |
|
|
Ahoj holky - s t�ma l�kama to asi nebude tak jednoduch�, proto�e jak ji� psala Alenka, ty l�ky, kter� maj� postupn� uvol�ov�n� - tak ty se musej� polykat cel�!!! Proto�e kdyby jste t�ebas tu ov�lnou pilulku snad cht�li rozd�lat a obsah vysypat na l�i�ku a sn�st - tak to by jste si mohly i ubl�it !!! Samoz�ejm� ne hned, ale �asem by to na Va�em zdrav.stavu mohlo b�t zn�t... V�m, o �em mluv�m - maminka si t�mto rozd�l�v�n�m l�k� "usnad�ovala polyk�n�", s v�t��m pr�kem se toti� d�vila a ne a ne ho spolknout - no a pak jsme dostali od l�ka�ky vynad�no! Tak�e pozor na to! Rad�ji se zeptejte l�ka��, t�eba p�jde l�k nahradit... |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Plavovlaska
|
Zaslal: �t �nor 01, 2007 12:32 am P�edm�t: |
|
|
Hele m�m odpov�� jako z jin�ho sv�ta: L�ky, kter� jsou retard (opo�d�n� hehe), se maj� polykat cel�. A kdy� holt ucpou z��en� m�sto �aludku, je t�eba si rozpustit ve skleni�ce vody l�i�ku jedl� sody. Ta tu tobolku pr� bezpe�n� rozpust�. Tak jsem se alespo� do�etla v materi�lech - bro�urk�ch z ISCARE.
J� to ale v ka�d�m p��pad� nehodl�m riskovat a ma�u za svou internistkou, aby mi to prost� n�jak zm�nila. ��dn� ucpan� �aludky a l�i�ky sody. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Zelenoo�ko
Zalo�en: 16.1.2007 P��sp�vky: 936
|
Zaslal: �t �nor 01, 2007 12:47 am P�edm�t: |
|
|
Pane jo.... to je mi v�c - soda ... Cht�la bych v�d�t, jak dlouh� doba uplyne od toho, kdy se m� t�m l�kem ucpe �aludek, do t� doby, ne� si stihnu nam�chat a vyp�t tu sodu s vodou... to mus� p�ece dost bolet.... ajajaj ( |
|
N�vrat nahoru |
|
|
|