Zde, na dom�n� stare.forum.bandingklub.cz, je n�hled na starou verzi fora, kter� bude �asem uzav�ena.

Pro registraci, nebo psan� p��sp�vk� pros�m pou�ijte novou verzi na dom�n�: forum.bandingklub.cz

f�rum.bandingklub.cz
opera�n� mo�nosti l��by t�k� obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam u�ivatel� Registrace
Profil Soukrom� zpr�vy P�ihl�en�

minigastrick� by-pass

Jdi na str�nku 1, 2, 3  Dal��

Zobrazit p�edchoz� t�ma :: Zobrazit n�sleduj�c� t�ma  
Autor Zpr�va
timka

Zalo�en: 10.10.2006
P��sp�vky: 7
Bydli�t�: Ostrava

P��sp�vekZaslal: st ��jen 18, 2006 4:26 pm    P�edm�t: minigastrick� by-pass Citovat

pane doktore,pros�m mohl by jste mi vysv�tlit co to je,minigastrick� by-pass?A prov�d� se u n�s a kde?d�kuji za odpov�d
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu  
trixl

Zalo�en: 14.8.2006
P��sp�vky: 549

P��sp�vekZaslal: st ��jen 18, 2006 7:11 pm    P�edm�t: Citovat

Ulovila jsem na netu:
http://www.homolka.cz/common/files/E-News-02-2006.doc
N�vrat nahoru
Dr.�ierny

Zalo�en: 15.7.2006
P��sp�vky: 32

P��sp�vekZaslal: �t ��jen 19, 2006 5:13 am    P�edm�t: Mini gastric bypass Citovat

Mini-Gastric Bypass (MGB) je restrik�n� bariatrick� operace kombinovan� s ��ste�nou malabsorbc�, kdy je �aludek p�eru�en ve sv� horn� ��sti (ponech�n na sv�m m�st�) a na jeho horn� ��st je napojena kli�ka tenkoho st�eva (sv�m bokem). Na rozd�l od takov�ho napojen� se u jin�ch gastrick�ch bypas� pou��v� snad v�hodn�j��, ale technicky n�ro�n�j�� napojen� pro�at�ho �aludku na p�eru�en� tenk� st�evo sv�mi konci k sob�.
Metoda MGB byla zavedena v USA jedn�m operat�rem, kter� j� tam v hojn� m��e prov�d� a ud�v� dobr� v�sledky, p�esto se roz���ila se jenom na n�kter�ch m�lo pracovi�t�ch. V�t�ina americk�ch bariatri�t�ch chirurg� pou��v� gastrick� bypas, jen� se li�� zejm�na zp�sobem napojen� �aludku na tenk� st�evo. V Evrop� je taky Mini-Gastric Bypas (MGB) m�n� frekventovan� jako "norm�ln�" gastrick� bypas a v�bec nej�ast�j�� jsou v Evrop� band�e. V �R prov�d� operace MGB prim. Be�o na chirurgii Na Homolce.
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Zobrazit autorovy WWW str�nky  
�t��inka

Zalo�en: 10.3.2009
P��sp�vky: 43

P��sp�vekZaslal: st duben 08, 2009 6:30 am    P�edm�t: Dotaz na pana doktora Citovat

Pane doktore, kdo rozhodne o tom, zda je lep�� pro pacienta band� �aludku nebo MGB? Co rozhoduje o tom, kter� metoda je lep�� pro dan�ho pacienta?Jde po ne�sp�n� band�i ud�lat i n�sledn� MGB? D�kuji.

[/url]
N�vrat nahoru
Gabriela Smolov�

Zalo�en: 10.2.2010
P��sp�vky: 13
Bydli�t�: Strakonice

P��sp�vekZaslal: st �nor 10, 2010 11:40 pm    P�edm�t: absolutn� hladovka Citovat

Dobr� den, m�m dotaz na pana doktora. 25.2. m� �ek� bariatrick� operace MGB a od pana doktora m�m na��zenou 2-3 t�dny ABSOLUTN� hladovku. Dr��m j� od 8.2. s t�m, �e piji �istou vodu a �ern�, nebo zelen� �aj s citronem. Dnes jsou to 3 dny, pocit hladu nem�m, ale dnes se mi za�ala to�it hlava a m�m strach z jak�ho koliv selh�n�, proto pros�m o radu ��m bych mohla p�edej�t nep��jemn�m situac�m. Zda je mo�n� p�t i n�co jin�ho ne� jen zminovan� n�poje, nebo n�jak� vitam�nov� doplnky? D�kuji za odpov�d Smolov� Gabriela
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW str�nky  
Milca-berca

Zalo�en: 27.7.2006
P��sp�vky: 234
Bydli�t�: Bene�ov,35let,bezd�tn�

P��sp�vekZaslal: so �nor 13, 2010 8:47 am    P�edm�t: Citovat

Ahoj G�binko..2-3 t�dny??..a nem� to bejt 2-3 dny..co pak je to norm�ln� hladov�t 2-3t�dny a chodit do pr�ce ,myslet a fungovat jako norm�ln� �lov�k?...kor kdy�jsme zvykl� j�st tak jak j�me ahned hladov�t..k �emu to m� b�t dobr�?...je�t� bych �ekla tak ty 3dny aby se st�eva vy�istila.....??..jejdaa
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW str�nky MSN Messenger 

P��sp�vekZaslal: so �nor 13, 2010 11:03 am    P�edm�t: Citovat

Ahojky, nene jsou to opravdu 2-3 t�dny:-) dneska jedu u� 6 den. St�le je to v pohod� bez hladu, ale trochu �nava se podepisuje, pot�ebuji sp�nek i p�es den, jedin� v�hoda je, �e nechod�m do pr�ce, tak�e se to zvl�dnout d� a d�ti m� dost podporuj�. Je to kv�li j�tr�m, aby se p�evr�til metabolismus a z jater ode�el tuk, m�m za sebou 2 a p�l m�s�ce reduk�n� diety a ted mi chyb� "u� jen"12 dn� t� hladovky, aby m� odoperovali. Pravdou je, �e m� dost nahazuje v�hov� �bytek, od 23.11.2009 do dne�n�ho dne m�m 30 kg dole. Bohu�el se boj�m nap�t i 100% nektaru, abych to n�jak neporu�ila, nesm�m pr� do sebe dostat ani jednu kalorii co� je opravdu tvrd�, ale m�m dann� c�l a ten mus�m zvl�dnout:-)) D�kuji Ti, �e si reagovala na m�j p��sp�vek, m�la jsem obavu, �e to tu asi moc nefunguje. Kr�sn� v�kend:-)
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW str�nky  
suelin2

Zalo�en: 22.4.2009
P��sp�vky: 16776692
Bydli�t�: HAV��OV

P��sp�vekZaslal: so �nor 13, 2010 11:35 am    P�edm�t: Citovat

Gab�o teda hluboce smek�m Exclamation Exclamation Exclamation Jednak �e jsi shodila tolik a taky �e se dr��,j� bych padla hlady a nevyd�ela bych to a s prominut�m se na�rala Razz Razz Razz .Tak Ti fand�m at jsi brzo po hladovce,at se tv� zdravotn� probl�my vy�e�� a m��e� j�t zase o kus cesty d�le Razz Razz Razz
Milca-berca

Zalo�en: 27.7.2006
P��sp�vky: 234
Bydli�t�: Bene�ov,35let,bezd�tn�

P��sp�vekZaslal: so �nor 13, 2010 1:18 pm    P�edm�t: Citovat

G�binko..p�ojde m� to a� p��li�....a kor dala-li jsi dolu u� 30kg...to tedy smek�m a kam pros�m t� chod�,�e t� tam tak tr�p� prop�na j�na.Fakt m� jde hlava kolem z toho..to u� se ti �aludek smrskne jen z toho,�e nebude� 3t�dny j�st..budou m�t v�bec co od�ez�vat potom ko�ko na�e nov�?? Embarassed Wink ..JSO FAKT DOBR�...ALE MYSL�M,�E BYCH SI KLIDN� NEKTAR NA�ED�N� DALA...t�lo pot�ebuje dostat aji v�c ne� jen vodu a �aj...

3/07 band�,16.2/10 tubu p�i 127kg,odhozeno 41kg,10/10 t�hu p�i 89kg,36tt-89kg
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW str�nky MSN Messenger 

P��sp�vekZaslal: so �nor 13, 2010 3:21 pm    P�edm�t: Citovat

suelin2 d�kuji, ale nen� to tak hrozn�, hlad opravdu nem�m, tak�e by si to dala i ty a bez probl�m�, kdyby si musela:-)
N�vrat nahoru
Gabriela Smolov�

P��sp�vekZaslal: so �nor 13, 2010 3:28 pm    P�edm�t: Citovat

Milca-berca 25 jsem dala reduk�n� dietou, kter� se hodl�m v�novat i po z�kroku, naprosto mi vyhovovala a byla jsem po��d bez hladu:-) hladovkou m�m dole necel�ch 6kg. Jezd�m na Homolku a �aludek se nesmrskne, proto�e ho opravdu po��dn� ut�p�mSmile) U� se moc t��m na svou staro novou viz� to mi v�� 15 let u� bojuju se v�emi mo�n�mi dietami a nic a ted kone�n� n�co co m� smysl. Pr�v� kv�li tomu abych nepila jen �aj a vodu jsem psala sv�j prvn� p��sp�vek, myslela jsem si, �e tu n�jak� l�ka� odpov�d� na dotazy, ale co zat�m v�echno jde, asi bude krize u 10 a v�ce dne a pak se uvid�'Smile
N�vrat nahoru
Majdalenka

Zalo�en: 5.10.2007
P��sp�vky: 218
Bydli�t�: Hav��ov

P��sp�vekZaslal: so �nor 13, 2010 5:35 pm    P�edm�t: Citovat

Very Happy Gab�o, tak to je teda p�kn� mazec, velice t� obdivuji jestli to vydr��, taky jsem myslela, �e jen 2-3 dny kv�li t�ch st�ev, v�bec bych to nedok�zala a mysl�m, �e takov� hladovka je snad mo�n� jen pod dozorem l�ka�e, taky tady mezi n�mi jsou d�v�ata po tomto z�kroku, ale nikdy jsem nic takov�ho ne�etla, mysl�m, �e to je dost hodn� tvrd� a m�lokdo to dok�e. A nav�c to nech�pu, �e ti to na��dil l�ka�.... no ale snad v� , co d�l�. Mysl�m, �e bych sebou n�kde sekla a nevstala. P�eji ti, aby ti v�e dob�e dopadlo a nereagovala jsem, proto�e jsem nev�d�la, co na to m�m napsat, hrozn� m� to zarazilo.... Embarassed Embarassed Confused Majda

36 let, 2 d�ti, 2 kocou�i, chameleon, 2 andul�ci a tata Maj��k
19.11.2009 TUBU Ostrava Dr. Foltys,
N�vrat nahoru
janaaa

Zalo�en: 8.9.2007
P��sp�vky: 626
Bydli�t�: opava

P��sp�vekZaslal: so �nor 13, 2010 8:46 pm    P�edm�t: Citovat

TAKY MI TAKOV� DLOUH� HLADOVKA P�IJDE NENORM�LN�. T�LO P�ECE POT�EBUJE PRO BEZPROBL�MOV� CHOD N�JAK� �IVINY. NEVYSV�TLILA SIS TO �PATN�? NEZD� SE MI �E BY SE DALO 3 T�DNY HLADOV�T A NEDOSTAT DO SEBE ANI KALORII.

[/url]
39 LET, OSTRAVA, doc. Dostal�k, sleeve resekce 14.1.2008 b�icho 15.10.2009"- prsa 19.4.2010
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Odeslat e-mail  

Zalo�en: 8.2.2010
P��sp�vky: 19
Bydli�t�: m�lnicko

P��sp�vekZaslal: so �nor 13, 2010 8:59 pm    P�edm�t: Citovat

Je to kv�li j�tr�m, aby se p�evr�til metabolismus a z jater ode�el tuk,

G�bi obdivuju t�,j� bych to asi nevydr�ela.Moje kamar�dka taky musela dr�et dietu na j�tra, ale ta mohla j�st aspo� j�dlo �pln� bez tuku,ale p�ece jen by se to dalo vydr�et.

[/url]
v��ka 162 cm, 1 kile�ko shozeno p�ed OP
43 let,man�el,dv� dosp�l� dcery 24/21
band� v Iscare 30.3.2010
N�vrat nahoru
janaaa

Zalo�en: 8.9.2007
P��sp�vky: 626
Bydli�t�: opava

P��sp�vekZaslal: so �nor 13, 2010 9:25 pm    P�edm�t: Citovat

CH�PU �E JE TO Z D�VODU JATER, ALE BYLO U� TADY MNOHO D�V�AT, KTER� MUSELY J�TRA DO OPERACE ZMEN�IT A TAK M�LI J�DELN��EK NASTAVENEJ NA 1000 KALORI�, NEV�M U� TO P�ESN�, ALE �PLN� BEZ J�DLA? TO SE MI MOC NEZD�.

[/url]
39 LET, OSTRAVA, doc. Dostal�k, sleeve resekce 14.1.2008 b�icho 15.10.2009"- prsa 19.4.2010
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Odeslat e-mail  
�asy uv�d�ny v GMT + 1 hodina
Jdi na str�nku 1, 2, 3  Dal��

P�ejdi na:  
Nem��ete odes�lat nov� t�ma do tohoto f�ra.
Nem��ete odpov�dat na t�mata v tomto f�ru.
Nem��ete upravovat sv� p��sp�vky v tomto f�ru.
Nem��ete mazat sv� p��sp�vky v tomto f�ru.
Nem��ete hlasovat v tomto f�ru.

Band� �aludku | Chirurgick� l��ba obezity | L��ba obezity | Bariatrick� chirurgie
Banding klub je ob�ansk� sdru�en� lid�, kte�� maj� z�jem o chirurgickou l��bu t�k� obezity nebo jim byla provedena band� �aludku. C�lem klubu je pom�hat pacient�m po operaci a poskytovat informace o bariatrick� chirurgii a v�sledc�ch t�to l��by.

Spolupracujeme: Oriflame
PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © ob�ansk� sdru�en� Banding klub �R