Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 34, 35, 36 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mona
Založen: 28.10.2009 Příspěvky: 814 Bydliště: Štatl
|
Zaslal: so březen 27, 2010 5:46 pm Předmět: |
|
|
_________________ Výchozí BMI bylo 45.34, nynější je 32.77
3/3 TUBU
Naposledy upravil Mona dne ne červenec 10, 2011 3:49 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vanda
Založen: 5.1.2010 Příspěvky: 67
|
Zaslal: ne březen 28, 2010 8:59 pm Předmět: |
|
|
Tady je recept na dobrý chleba - je z celozrnné žitné mouky a moc dobrý. Nemám pekárnu, tak si ty ingredience do ní dávejte jak je třeba.
Žitný chléb se semínky
------------------------------
250 g celozrnné žitné mouky
200 g hladké pšeničné (případně špaldové nebo obě)
sáček droždí na 450 g mouky nebo 1 kostička čerstvého
1 lžička cukru
1 - 2 lžičky soli (jak kdo solí)
1 lžíce octa
400 ml vody
1 lžička drceného kmínu
hrstka dýňových semínek
hrstka slunečnicových semínek
hrstka lněného semínka
hrstka sezamových semínek
Zadělané těsto (není tak husté, že by se dalo zpracovat rukama) necháme vykynout asi 1 - 1 1/2 h, vložíme do vymazané formy na srnčí hřbet, znovu necháme asi 1/2 hod, potřeme vodou a pak pečeme prvních 5 min na 230 - 250 °C, snížíme na 150°C a po 35 - 40 min by mělo být hotovo.
Nemusíte tam dávat všechna ta semínka, jen jak kdo rád, dělám jej takhle a vydrží dlouho vláčný , tak zkuste. Je to takový hutnější chleba, žádné nadýchané nic. _________________
3. 2. 2010 plikace žaludku na OB klinice v Praze. |
|
Návrat nahoru |
|
|
bestickova
Založen: 28.7.2008 Příspěvky: 356 Bydliště: Ostrava
|
Zaslal: po březen 29, 2010 9:42 am Předmět: |
|
|
1 balíček sójových nudliček
1 vejce
2 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce solamylu
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje
Postup:
Sójové nudličky uvaříme dle návodu na obalu a naložíme je na 24 hodin do marinády z vajíčka, hořčice, sojovky, solamylu, česneku a oleje.
Poté smažíme na oleji 5-10 minut.
Podáváme s bramborem. _________________ [/url]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
|
Pett1
Založen: 16.2.2010 Příspěvky: 89
|
Zaslal: po březen 29, 2010 11:02 am Předmět: |
|
|
Bobule - když mám chuť na buchtu, peču tento makovec. Je vynikající a ani není poznat, že je z celozrnné mouky.
Makovec
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek mletého máku
1 hrnek cukru krupice (stačí klidně ale i půl až 3/4 hrnku - z celého hrnku je to na můj vkus dost sladké)
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
špetka mleté skořice
2 vejce (z bílků ušleháme sníh se špetičkou soli)
tuk a mouka na formu
cukr moučka na posypání
Hrnek je myšleno 2,5 dcl.
Mouku přesejeme do mísy a přidáme prášek do pečiva, skořici, mléko, mák, cukr a vanilkový cukr. Zamícháme přidáme olej, žloutky a sníh z bílků. Těsto vylijeme do bábovkové fotmy (vymazané a vysypané). Pečeme v předehřáté troubě na 180C asi 40 min (v té vyšší bábovkové formě) a nebo 25 min v nízké bábovkové formě. Raději hlídat. Přece jen každá trouba je jiná. Troubu během pečení zbytečně neotvíráme! Po upečení nechat chvíli vychladnout, pak vyklopit a pocukrovat.
Dobrou chuť.
Jinak aby byla buchta nebo cokoliv jsme zvyklí péct dietnější, nahradíme půlku z obyčejné mouky za celozrnnou mouku. Takže poměr 1:1. _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wm3yYBA/]
2/7/10 tubu Břeclav, startovací váha před opkou: 103,8 kg, od opky zhubnuto: 35,3 kg
Abdominoplastika 20.9.2011 FN Brno |
|
Návrat nahoru |
|
|
bobule
Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 1498
|
Zaslal: út březen 30, 2010 11:24 am Předmět: |
|
|
Co nemá rád můj manža aneb pomsta paní domácí
Do pařáku: brokolici, mrkev, kukuřici, fazolové lusky, hrášek
Osolím vodu a vařím v páře dokud není vše měkké, brokolici dodávám později.
K tomu vařené brambory a pak vše lehce omaštěné máslem nebo zakápnuté olivovým olejem.
A pomsta je sladká!!! _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
|
suelin2
Založen: 22.4.2009 Příspěvky: 16776692 Bydliště: HAVÍŘOV
|
Zaslal: út březen 30, 2010 11:33 am Předmět: |
|
|
Tak vážení i já vám pisnu takovou rychlovku co máme doma rádi.Ikdyž to vypadá jako pořádný blivajz je to moc dobré. Na oleji usmažíme do růžova cibulku,do toho nakrájenou vepř. konzervu light ,pikslu kukuřice a hrášku,trochu mleté papriky a vegety,necháme chviličku projít varem.Z brambor vymixuji klasicky kaši a směs blivajzu smícháme s kaší.Manža to nemusí,tak že já mu uvařím sáček rýže a mu to promíchám jako rizoto(i když to není jako klasika,on to zblajzne).Podáváme s okurkou,tak 1za 2 měsíce,když se mi nechce kuchtit _________________ 42let,4děti.Tubulizace 10.6.09,míry 15.3.10/100-90-100cm,abdo.24.1.2011.Metřík dokončen11.2.2011 |
|
Návrat nahoru |
|
|
bobule
Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 1498
|
Zaslal: út březen 30, 2010 11:34 am Předmět: |
|
|
suelin to prubnu někdy _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
|
bestickova
Založen: 28.7.2008 Příspěvky: 356 Bydliště: Ostrava
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 10:21 am Předmět: |
|
|
BRAMBOROVÝ SALÁT PRO DIETÁŘE
brambory si uvaříme ve slupce den předem,množství neuvádim,to je podle toho,kolik lidi to zblajzne,vajička uvaříme natvrdo,nakrájíme cibulku, 2 minutky ji povařime ve vroucí vodě,slejem a prudce zchladíme pod studenou vodou,nakrájíme papriky,ja dávám různě barevné,at to vynikne,přidám jednu sklenici sterilovane zeleninky,hradištanku,kunovjanku,proste co je,kdyz je potřeba,zeleninku překrájíme,všechno smicháme dohromady,včetně nálevu,případně osladíme,zamýcháme,případně osolíme,já třeba dávám sůl už při vaření brambor,opepříme,necháme den odležet a papkáme.. _________________ [/url]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
|
lolinka
Založen: 5.4.2009 Příspěvky: 16775562
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 11:47 am Předmět: |
|
|
Kyselé brambory - anglický salát:
(já to miluji, klasický brsal nejím):
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky. Přidáme na drobno nakrájené kyselé okurčičky a cibulku, osolíme, zakapeme trochou olivového oleje a přidáme trochu nahřátého octa (stačí nalít do hrnku a dát na chvilku do mikrovlnné trouby). Vše dobře promícháme a podáváme s řízkem nebo i jen samotné.
Je to strašně moc dobré. a dietnější než klasický salát. _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wJnXPDh/]
[/url]Turnov 15.5.2009, MUDr. Hrubý-skvělé ruce a profi přístup - všem doporučuji! Metřík dokončen 24.12.2009 |
|
Návrat nahoru |
|
|
severka
Založen: 8.11.2008 Příspěvky: 37 Bydliště: severní čechy
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 8:19 pm Předmět: |
|
|
Poradím jak vařit bez tuku
do hrnku nebo mističky dáme sypké zeleninové polévkové koření zalijeme horkou vodou,přidáme trochu alkoholu nebo jeblečného džusu,nádoba ze silnějším dnem cokoli potřebujeme dusit,smažit,třeba cibulku,a postupně podléváme zeleninovím vývarem,moc se mi to osvěčilo. _________________ url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/whA6yYV/]
[/url] je mi 60 3 děti již dospělé 5 vnoučat |
|
Návrat nahoru |
|
|
lolinka
Založen: 5.4.2009 Příspěvky: 16775562
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 8:30 pm Předmět: |
|
|
Jirinova večeře (jen pro otrlé, kteří mají ještě před operací):
1 chléb
kus špeku dle libosti
Becher
Chléb nakrájíme na krajíce. Špek nakrájíme na plátky. Zazdíme becherem.
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wJnXPDh/]
[/url]Turnov 15.5.2009, MUDr. Hrubý-skvělé ruce a profi přístup - všem doporučuji! Metřík dokončen 24.12.2009 |
|
Návrat nahoru |
|
|
suelin2
Založen: 22.4.2009 Příspěvky: 16776692 Bydliště: HAVÍŘOV
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 8:33 pm Předmět: |
|
|
BOMBÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ _________________ 42let,4děti.Tubulizace 10.6.09,míry 15.3.10/100-90-100cm,abdo.24.1.2011.Metřík dokončen11.2.2011 |
|
Návrat nahoru |
|
|
severka
Založen: 8.11.2008 Příspěvky: 37 Bydliště: severní čechy
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 8:36 pm Předmět: Dia recept |
|
|
Dietní mufíny--nebo do formy
3 šálky pol.mouky nebo napůl ovesné vločky
1neb.1/2šalku cukru nejlépe přírodní
1/2šalku rozinek,můžete dát troch sušených švestek,pokrájet,kand.ovoce
1 káv.lž.sody
1 kav.lži.soli
2šalky podmáslí
vše zamícháme v jedné mise vlejeme do formi a pečeme pozvolna,ne prudce.
Já to mám v mrazáku,když mě honí mlsná tak si vyndam kousek pokud mi na něj nepříjde menžel.mám ho pokrájeny.skuste ho není tam žádne vejce ani tuk a je to výborný _________________ url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/whA6yYV/]
[/url] je mi 60 3 děti již dospělé 5 vnoučat |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petra Hellingerová
Založen: 17.3.2007 Příspěvky: 173 Bydliště: Brno
|
Zaslal: po duben 05, 2010 7:32 pm Předmět: |
|
|
Kuřecí kari bulgur
Ingredience: 10 g másla, 150g kuřecích prsíček nakrájených na nudličky, sůl, mletý pepř, 1 malá nakrájená cibule, 1/2stroužku česneku, kari koření (šafrán), 75 g špaldového bulguru, 75 ml vody (bujonu), 150 g čerstvých oloupaných (nebo konzervovaných) nakrájených rajčat, 30 g rozinek, 50 g mraženého hrášku a karotky.
Postup přípravy: Kuřecí maso opékáme na másle asi 5 minut na slabém ohni až do mírného zhnědnutí. Vytáhneme jej na talíř, dochutíme solí a pepřem. Na zbylém másle osmahneme cibuli, česnek, přidáme kari (i šafrán), bulgur, vývar, rajčata, rozinky a pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme. Přidáme kuřecí maso, hrášek a opět přivedeme k varu. Pod pokličkou pak dusíme všechno ještě kolem 10 minut.
Je to výborný!!!!!!
Dnes jsem to měla na obídek i přítelovi to moc chutnalo, což jsem se divila, pořád ochutnával, musela jsem mu to vzít, abych měla i na zítra _________________ 26.11.2008 Tubu Brno, nemocnice U sv.Anny |
|
Návrat nahoru |
|
|
severka
Založen: 8.11.2008 Příspěvky: 37 Bydliště: severní čechy
|
Zaslal: po duben 05, 2010 9:43 pm Předmět: Doporučuji |
|
|
Výborné jsou polévky od firmi NIKAL jsou netučné a pro nás super,já je používám,stačí mi opravdu malá porce _________________ url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/whA6yYV/]
[/url] je mi 60 3 děti již dospělé 5 vnoučat |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|