Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 457, 458, 459 ... 728, 729, 730 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
hajcice
|
Zaslal: po únor 15, 2010 8:41 am Předmět: |
|
|
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, jak dlouho po bandáži jste byli doma? Právě nastupuju po mateřský dovolený do práce, tak nevím jestli si budu moct dovolit dlouho marodit, aby mě nevyhodili, jestli si nemám spíš termín operace posunout až budu chvíli v práci. Zrovna to tak ale dobře vyšlo. Díky za radu [/b] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Majdalenka
|
Zaslal: po únor 15, 2010 1:09 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Hajcice, já nebyla na bandáži, ale na tubu a byla jsem doma měsíc. Každý to má různé, ale mě teda nebylo tak, abych řídila auto denně a točila směny ranní, odpoledne, noc, takže záleží jakou máš práci. Myslím, že ale takových 14 dní je minimum, které bys měla být doma a jestli pracuješ nějak fyzicky, tak ještě dýl. Zdravím Majdalenka  _________________
36 let, 2 děti, 2 kocouři, chameleon, 2 anduláci a tata Majďák
19.11.2009 TUBU Ostrava Dr. Foltys, |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rennnie
|
Zaslal: po únor 15, 2010 1:16 pm Předmět: |
|
|
Hajcice - záleží na tom, co děláš. Já jsem se po tubu vrátila v sobotu z nemocnice a v úterý jsem šla už do práce. Kancelářská činnost nebo sezení doma, vyjde to na stejno. _________________ Tubulizace Břeclav, 24. 11. 2009
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wMzoaTl/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hajcice
|
Zaslal: po únor 15, 2010 4:43 pm Předmět: |
|
|
Majdalenko a Rennie díky za odpověď. Dělám kancelářskou práci, fyzicky žádnou náročnou, tak snad by ta neschopnost nemusela být tak dlouhá, no uvidíme jak mi bude  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mici
|
Zaslal: po únor 15, 2010 5:13 pm Předmět: |
|
|
Tak umě na vesnici už to vědí snad všichni,ale neřekla sem jim to já,ale moje drbna Tchýně. Mě to však nevadí,já to dělám hlavně pro sebe.Ostatní ať fandí nebo pomlouvají,jestli někdo něco má atˇto řekne mě a já mu to vysvětlím po svém.Říkám si co oči nevidí(uši nesliší) srdce nebolí.Tak asi tak to vydím já.
Už je to ale dlouhé,chtěla bych to už taky mít za sebou a radovat se společně s vámi.Moc vám závidím jak se umíte se vším tak poprat.Tak Pááá.  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wNERkk8/]
[/url]
http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wNERkk8/
25 let,3 děti,hodný manžel.
18.5-Tubu-Turnov 2,5kg před op. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bossice
|
Zaslal: po únor 15, 2010 5:32 pm Předmět: |
|
|
Holky, ještě se vracím k tomu říct či neříct okolí, že jdu na operaci. Když to vezmu ze strany zdravotního pojištění, tak operací, pokud se mi podaří dát něco dolů, rozhodně budu šetřit ty "veřejné daně nás všech", tedy i těch, co brblají, že to jde z "jejich". Snížením váhy zlepším svůj zdravotní stav, některých nemocí se dokonce zbavím, jiné zmírním a dalším předejdu. Takže méně léků, méně vyšetření, méně zákroků do budoucna. Tak ať nebrblaj, když vlastně šetříme i "jejich" kapsu.
Jinak já po bandu jsem už asi za 10 dní normálně fungovala, samozřejmě krom tahání pytlů cementu, ale kameny na skalce už jsem stěhovala zdárně. Jenže jsem měla operaci v pohodě a pooperační komplikace veškeré žádné. Ale jak se pitomě říká..."záleží kus od kusu" . Šetřit se delší dobu není jistě na závadu. Obecně tak měsíc po opce počítat s rekonvalescencí. Musím přiznat, že díky portu se mi špatně sedělo, že jsem si ho mačkala. Ale i na kancelářské židli se dá dobře protáhnout. Ovšem kanapátko v kanclu - výhra!  _________________
55 let, skvělý manžel, 2 synátoři,krysařík Sisinka,bandáž 7/2008 při 107 kg MUDr. Hrubý, Panochova nemocnice Turnov, jaro 2011=81,nyní ATB a jedu + zatím 88kg a bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radka1
|
Zaslal: út únor 16, 2010 4:28 pm Předmět: Re: Operace |
|
|
Ahoj děvčata tak už za týden mám internu, kde se dovím termín operace, ale mám strach, aby to všechno dobře dopadlo. Uvědomila jsem si totiž, že už několik let mám zvýšenou sedimentaci a CRP. Byla jsem na hrozně moc vyšetřeních, ale nic mi nenašli, tak jsem to hodila za hlavu no a teď to z tý hlavy vylezlo, jako velký strašák. Až mi budou dělat předoperační vyšetření, tak tam naskáčou ty hodnoty a nepustí mě asi k operaci.  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wDb7QcH/]
[/url]
výška 162 cm, 1 kilečko shozeno před OP
43 let,manžel,dvě dospělé dcery 24/21
bandáž v Iscare 30.3.2010 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bossice
|
Zaslal: út únor 16, 2010 11:43 pm Předmět: |
|
|
Radko, jestli Ti tyhle zvýšené hodnoty vylezou znovu, tak se bude muset nejdřív asi pátrat po příčině, ne? Třeba tentokrát by se na to přišlo, lékařská věda skáče dopředu mílovými skoky. Zatím nestav strašáka! Klídek, řešit to budeš, až ta situace nastane. Jestli vůbec nastane. Možná seš docela v pořádku a máš zbytečné obavy. Uvidíme, uvidíme, uvidíme ! _________________
55 let, skvělý manžel, 2 synátoři,krysařík Sisinka,bandáž 7/2008 při 107 kg MUDr. Hrubý, Panochova nemocnice Turnov, jaro 2011=81,nyní ATB a jedu + zatím 88kg a bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
 |
suelin2
|
Zaslal: st únor 17, 2010 9:13 am Předmět: |
|
|
Mici neřeš vůbec kdo co ví či ne i tak se najdou rýpalci a taky se najdou ti co ti budou fandit a obdivovat a těch je většinou víc.Radko a ty se nestresuj,ještě nic nemáš jisté,třeba to tak ani nebude,psala jsi že je to víc let a mohlo se to taky upravit.Holky hlavu vzhůru a at Vám to sletí,držím palce  _________________
42let,4děti.Tubulizace 10.6.09,míry 15.3.10/100-90-100cm,abdo.24.1.2011.Metřík dokončen11.2.2011 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rennnie
|
Zaslal: st únor 17, 2010 9:17 am Předmět: |
|
|
Bossice: Já jsem operaci řekla nejbližším kamarádkám a doma. Jenže se to rozšířilo po příbuzenstvu a když mě dojela teta přesvědčovat (která celý život bojuje s váhou a jakž takž se drží), že "Ale to už se nikdy nenajíš!" apod., navíc jsem musela každému odpovídat na pochybovačné "A myslíš že ti to pomůže?" apod., tak bych možná radila to velice nikde předem neříkat.
Opravdu jen nejbližším... _________________ Tubulizace Břeclav, 24. 11. 2009
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wMzoaTl/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
suelin2
|
Zaslal: st únor 17, 2010 9:26 am Předmět: |
|
|
rennnie ty máš takovou zkušenost, musím přiznat že jedna sousedka byla na band asi před 5lety,po týdnu jsem jí potkala a říkala co papá a já sama byla taky NEGATIVEC,odpověděla jsem jí že kdyby pila a jedla co v tu chvíli jen bez opky taky by zhubla.Nevěděla jsem o tom vůbec nic,dokud jsem nedošla sama do váhy kterou jsem nosila a nezačala se o to zajímat.Hlupák ten co mluví a neví(i já),až po opce jsem lidem vysvětlovala po svém že do boty č.4 nohu 8 nestrčíš ale naopak jo.Možná hloupé přirovnání ale u mě to fungovalo. _________________
42let,4děti.Tubulizace 10.6.09,míry 15.3.10/100-90-100cm,abdo.24.1.2011.Metřík dokončen11.2.2011 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zelenoočko
|
Zaslal: st únor 17, 2010 10:19 am Předmět: |
|
|
Já jsem také z vesnice a vím, jak dokážou být lidi zlí !! Tehdy před bandem jsem to kromě manžela nikomu neřekla a udělala jsem dobře... stačilo mě, když jsem hubla a takoví ti nepřejícní rádobypřátelé si hned šuškali, že jsem asi hodně nemocná.. a tak.
A nyní jsem obzvlášť ráda, že to nikdo neví, ty reakce typu: "ona šla na operaci, aby zhubla a už se zase vyžrala nazpět" a tak...to fakt nemusím
Takže i nyní, pokud bych šla znovu pod nůž, nemám v plánu to nikomu krom manžela říct.. rodině se řekne, že mám žalud.kýlu a bude  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zelenoočko
|
Zaslal: st únor 17, 2010 10:55 am Předmět: !!! PLIKACE !!! |
|
|
Děcka, napsala jsem na OB Kliniku dotaz s tím, že na jejich web.stránkách o PLIKACI není nic uvedeno (byť tyto operace už provádějí) a měla jsem pár otázek všeobec.charakteru a pak také toho, co by z toho plynulo pro mě osobně.. Rozhodla jsem se sem zkopírovat to, mi dr. odeslala mailem... takže tady je aspoň malé info o plikaci...
PLIKACE
Máte pravdu, na stránkách opravdu nemáme ještě podrobnosti o tomto typu operace.
Jedná se o minimálně invazivní, vratný typ operace, kdy se žaludek zahrne dovnitř a zmenší se objem žaludku o cca 80-90%. Dieta po operaci je obdobná jako po gastrické bandáži. Při porovnání se sleeve gastrektomií je však tento zákrok šetrnější, není nutný pobyt na jednotce intenzivní péče, pacienti většinou odchází z našeho zařízení již první pooperační den. Rizika operace souvisí samozřejmě s příjmem potravy - pokud pacient ignoruje pocit sytosti a jí i přes pocit těžka větší porce, může si způsobit roztažení žaludku. (I když v menším procentu při porovnání s tubulizací žaludku.)
Úspěšnost je podobná jako po tubulizaci žaludku, protože princip operace zůstává beze změn.
Pokud by jsme se měli nějak rozumně domluvit, tak bych doporučovala kontrolu na naší klinice, vzhledem k tomu, že si Vás pamatuji ještě ze svého předchozího působiště, tak si myslím, že rozhodně najdeme nějaké přijatelné řešení. Případná operace by byla možná v jedné době - odstranění bandáže a následná plikace.
Rádi si Vás opět převezmeme do naší péče.
Takže... ještě chci odepsat něco v tom smyslu, jak to vypadá s potravou, která ulpívá v místech toho smotaného žaludku, zda tam časem nemůže dojít k zánětům třeba... tady jak je to s tím hormonem hladu, který se např.u tubu odstraňuje... a taky se optám na to, zda mají vůbec nějaké dlouhodobé výsledky (třeba i ze zahraničí) ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
verca
|
Zaslal: st únor 17, 2010 11:34 am Předmět: |
|
|
Zelenoočko to zní zajímavě.... počkám si na další odpovědi a možná budu také uvažovat o tomto zákroku, ach ta nerozhodnost  _________________
30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zelenoočko
|
Zaslal: st únor 17, 2010 11:40 am Předmět: |
|
|
Jj, Verco, taky mě to zajímá - třeba se k tomu více rozepíšou i Danielka a Vanda, které již tuto operaci mají .. holky, pište... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|