Zde, na dom�n� stare.forum.bandingklub.cz, je n�hled na starou verzi fora, kter� bude �asem uzav�ena.

Pro registraci, nebo psan� p��sp�vk� pros�m pou�ijte novou verzi na dom�n�: forum.bandingklub.cz

f�rum.bandingklub.cz
opera�n� mo�nosti l��by t�k� obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam u�ivatel� Registrace
Profil Soukrom� zpr�vy P�ihl�en�

Pro pana doktora

Jdi na str�nku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Dal��

Zobrazit p�edchoz� t�ma :: Zobrazit n�sleduj�c� t�ma  
Autor Zpr�va
bublinka

Zalo�en: 11.11.2006
P��sp�vky: 5
Bydli�t�: Ostrava

P��sp�vekZaslal: st listopad 22, 2006 7:09 pm    P�edm�t: Dotaz pro pana doktora? Citovat

Dobr� den pane doktore,m�m dotaz...nepro�la jsem ��dn�m p�edopera�n�m kole�kem a ne t�chto str�nk�ch si p�ipad�m jako hotov� exot...v�ichni ano,jen j� ne. Operov�na jsem byla koncem �ervna 2005 ve fakultn� nemocnici v Ostrav�. P�ed operac� jsem m�la jen sono a rtg. plic. Nem�m ��dn� komplikace,nebyly ani po operaci,zhubla jsem Z 95 kg na 70,p�i v��ce 164 cm,to je mysl�m hezk� v�sledek. Opravdu je to kole�ko tak stra�n� moc podstatn�? Za��n�m m�t kv�li tomu v��itky. D�kuji za odpov��.

Zalo�en: 15.7.2006
P��sp�vky: 32

P��sp�vekZaslal: �t listopad 23, 2006 9:51 pm    P�edm�t: Kole�ko Citovat

Vy nemus�te m�t v��itky. Doporu�en� postup m� p�edej�t komplikac�m a nespr�vn�m rozhodnut�m. Operace je v�dy �e�en� a� kdy� nelze usp�t jin�mi zp�soby. Jestli byly opert�en� dietologick� a re�imov�, to m� posoudit obezitolog. Psycholog m� taky co ��ct k l��b� obezity i k operace, kter� omezuje V� p��jem potravy - co u n�koho m��e m�t tak z�sadn� vliv, �e band� by pro n�j nebyla vhodn�.... Pokud jste Vy v po��dku, v�e je OK.
A v�te jak� typ band�e m�te? adjustabiln�, kter� se reguluje, dopl�uje?
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Zobrazit autorovy WWW str�nky  
bublinka

P��sp�vekZaslal: �t listopad 23, 2006 10:23 pm    P�edm�t: Re: Kole�ko Citovat

Ne,m�m band�,kter� se nedopl�uje,nikdo mi ani jinou nenab�dl. Funguju naprosto norm�ln�,abyste pochopil,nem�m v��itky k sob�,ale k m�mu gastroenterologovi,kter� asi n�co "usp�chal". J� jsem na�t�st� bez komplikac�,ale zn�m p��pad,�e pacientka um�rala hlady,d�-li se to tak zjednodu�en� ��ci,proto�e ji po band�i p�estal fungovat ten �aludek pod man�etou,ale a� po roce po operaci,tak musela j�t na deband�,jinak by to mo�n� nep�e�ila. Ani ona neabsolovala "p�edopera�n� kole�ko",tak nev�m,mo�n� je tento postup v Ostrav� opravdu norm�ln�.

P��sp�vekZaslal: ne listopad 26, 2006 4:36 pm    P�edm�t: Neadjustabiln� band� �aludku Citovat

S touto band�� vlastn� zku�enosti nem�m, proto�e je neimplantujeme. Nepou��vaj� se v z�padn�m sv�t�, snad krom� Izraele. Doned�vna je pou��vali je�t� i v Praze a jinde, ale v klesaj�c�m mno�stv�. J� m�m osobn� zku�enost jenom od pacient�, kte�� pro pot�e po texctiln� band�i byli u n�s reoperov�ni, t.j. byla jim implantov�na nov�, adjustabiln� band�. Ta p�vodn� se pro�ezala a ztratila, anebo se nad n� �aludek rozt�hl natolik, �e p�estala fungovat a �inila sp�e probl�my. Pacienti nejd��ve rychle po operaci zhubli, pak ale p�ibrali a m�li pot�e. Typick� je, �e nebyli nikde dlouhodob� sledov�ni. Reoperace jsou n�ro�n�, obt�n�, je lep�� se jim vyhnout. T�m, �e ��inek p�i�krcen� nelze p�i fixn� band�i regulovat, doporu�uji velice pe�liv� si hl�dat mno�stv� stravy, velkost porc� j�dla a v�hu, aby se p�ed�lo komplikac�m, riziko kter�ch je vy��� jako po adjustabiln� silikonov� band�i, kterou so ka�d� operat�r sleduje a m�ru hubnut� usm�r�uje (m�l by). Na to �e u V�s nebylo "p�edopera�n� kole�ko" nyn� po operaci u� zapome�te, jste O.K.! Nyn� je d�le�it� V� dal�� pr�b�h! To co nelze regulac�, adjustac� usm�rnit l�ka�em (rozlo�en�� hubnut� na dlouhou dobu,, pozvolna), to mus�te nahradit Vy sama svoj� pe�livost�. Mo�n� bych doporu�il ob�erstven� dietologick�ch princip� stravov�n� po band�i rekapitulac� na n�jak� dietologick� ambulanci, u nutri�n�ho teraputa v okol�, anebo alespo� na t�chto str�nk�ch v ok�nku dietologa.
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Zobrazit autorovy WWW str�nky  
bublinka

P��sp�vekZaslal: po listopad 27, 2006 3:04 pm    P�edm�t: Re: Neadjustabiln� band� �aludku Citovat

Moc V�m pane doktore d�kuji za obs�hl� odpov�di. No je pravda,�e jsem te� dloho n nemocensk� a zvl�dla jsem p�ibrat v obdob� 4 m�s�c� 3 kg,ale to je sp� z d�sledku nedostatku pohybu. A s t�m zv�t�ov�n�m �aludku m�te taky pravdu,kdyby band� ob�as po r�nu nedala v�t��m soustem o sob� v�d�t,ani bych nev�d�la,�e ji m�m. Mus�m si p��sun j�dla i velikost porc� v�ce kontrolovat a dok�u sn�st o dost v�ce,ne� v prvn�ch m�s�c�ch po operaci. Ale sna��m se uhl�dat to,proto�e v�m o komplikac�ch rozta�en� �aludku nad man�etou. Je�t� jednou V�m moc d�kuji a p�eji p��jemn� den.

Zalo�en: 8.12.2006
P��sp�vky: 1
Bydli�t�: Sokolov

P��sp�vekZaslal: p� prosinec 08, 2006 10:18 pm    P�edm�t: Dotaz Citovat

Cht�la bzch se informovat, kam se obr�tit. M�m z�jem o laparoskopickou band� �aluddku, m�j BMI je 38, m�m altr�zu kz�eln�ch kloub� a m�j otec m�l cukrovku. Je mi 40 let. Kde mohu z�skat doporu�en�, jak� l�ka�e nav�t�vit, spl�uji podm�nky pro tuto operaci? P�edem d�kuji za odpov��
martina

Zalo�en: 31.7.2006
P��sp�vky: 916
Bydli�t�: st�edn� �echy

P��sp�vekZaslal: so prosinec 09, 2006 12:11 pm    P�edm�t: Citovat

na v�echny tv� ot�zky tady najde� spoustu odpov�d�, chce si to jenom p�e��st.
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu  
Marketa

Zalo�en: 3.10.2006
P��sp�vky: 50
Bydli�t�: Karlovy Vary

P��sp�vekZaslal: �t prosinec 26, 2006 9:38 am    P�edm�t: Pro Ivanu Citovat

P�e�ti si soukromou zpr�vu.
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Odeslat e-mail  
miluska

Zalo�en: 12.1.2007
P��sp�vky: 15
Bydli�t�: kromeriz

P��sp�vekZaslal: p� leden 12, 2007 6:29 pm    P�edm�t: DOTAZ PRO PANA DOKTORA Citovat

DOTAZ VSECHNO TO ZACALO TIM ,KDYZ JSEM ZADALA O PROVEDENI UMELEHO OPLODNENI ,KTERE MI BYLO KVULI ME VAZE ODMITNUTO JE TO DVA ROKY VAZILA JSEM 158KG GYNEKOLOG ME POSLAL K OBEZITOLOGOVI DO PROSTEJOVA K DNESNIMU DNI MAM DOLE 16KG MA VAHA JE CCA 6MESICU BEZE ZMENY DNES MI BYLA NABIDNUTA BANDAZ ZALUDKU HODNE JSEM SI O TOMTO ZAKROKU PRECETLA NA INTERNETU CHCI SE ZEPTAT NA JAK DLOUHO SE ZALUDEK PODVAZUJE A JAK SE STRAVOVAT ABYCH SCHOZENA KILA NENABRALA ZPET A JESTLI SE DA OPERACE OPAKOVAT A ZDA JI POJISTOVNA HRADI I PO DRUHE DEKUJI MILUSKA
N�vrat nahoru

Zalo�en: 2.8.2006
P��sp�vky: 25
Bydli�t�: �st� nad Labem

P��sp�vekZaslal: p� leden 12, 2007 7:20 pm    P�edm�t: Citovat

Promi�,ve v�� �ct�...mysl�m si,�e na v�t�inu tv�ch ot�zek najde� odpov�di na na�em pokecu....rozeb�r�me snad zcela v�echno.Mysl�m si,�e nen� nutn� zat�ovat pana doktora- jen kdy� jsi asi pohodln� ��st Wink
N�vrat nahoru
L

Zalo�en: 6.8.2006
P��sp�vky: 124
Bydli�t�: Praha

P��sp�vekZaslal: so leden 13, 2007 4:21 pm    P�edm�t: Citovat

Arrow podvazuje se na f�rt... v p��pad� t�hotenstv� se povol� krou�ek...
Arrow z toho vypl�v� i odpov�� na druhou ot�zku,jak se stravovat,
aby se to nevr�tilo.Je to ,,svazek" na cel� �ivot
Arrow poji��ovna to zat�m hrad� (hl.bez probl.211),ale u�
byli ohlasy na to,aby si to pacient platil s�m/se pod�lel.

Idea Kdy� si to tady pozorn� p�e�t�,tak jsou tady ot�zky snad u�
na v�e co �lov�ka m��e napadnout/zaj�mat.

Bay bay,L. Wink
N�vrat nahoru
Dr.�ierny

P��sp�vekZaslal: p� leden 19, 2007 1:17 pm    P�edm�t: Band� �aludku Citovat

Pokud V�m nevyhovuje �ten� z internetov� str�nky, lze se objednat do poradny pro chirurgickou l��bu obezity v Brn�, �razov� nemocnice , Pon�vka 10 a to telefonicky na �. 545 538 651, poradna je v �ter� dopoledne. Poskytneme V�m tiskoviny, p�edvedeme model a odpov�me osobn� p��padn� dal�� dotazy. Ale z�kladn� poznatky by jste u� m�la m�t po prostudov�n� t�chto str�nek, nejenom ve�ejn� diskuse.
T�eba z�tra je v Brn� mimo��dn� setk�n� bandingklubu, kde by jste se mohla kontaktovat osobn� na pacienty po operaci.
Dr. M. �ierny
Dodatek: Zm�na pracovi�t� Dr. �ierneho
BARIATRICK� PORADNA od r. 2009 je v Nemocnici B�eclav - v�dy v POND. a �TV., objedn�v� se telefonicky: 519 315 679

Naposledy upravil Dr.�ierny dne so z��� 04, 2010 10:36 pm, celkov� upraveno 1 kr�t.
N�vrat nahoru
Helena

Zalo�en: 13.2.2007
P��sp�vky: 2

P��sp�vekZaslal: �t �nor 13, 2007 6:38 pm    P�edm�t: Psychologick� vy�et�en� Citovat

Dobr� den, chci se zeptat, co m�m d�lat, kdy� mi band� nedoporu�il psycholog. Jak m�m postupovat, kdy� bych ji cht�la podstoupit?
N�vrat nahoru
Janelita

Zalo�en: 22.11.2006
P��sp�vky: 12

P��sp�vekZaslal: �t �nor 13, 2007 7:25 pm    P�edm�t: Re: Psychologick� vy�et�en� Citovat

Helena napsal:
Dobr� den, chci se zeptat, co m�m d�lat, kdy� mi band� nedoporu�il psycholog. Jak m�m postupovat, kdy� bych ji cht�la podstoupit?

A dozv�d�la ses d�vod?
Datli

Zalo�en: 23.9.2006
P��sp�vky: 155

P��sp�vekZaslal: �t �nor 13, 2007 8:20 pm    P�edm�t: Citovat

Zkus jin�ho psychologa.
Odkud jsi?Respektive,kde ti toho psychologa dali?
N�vrat nahoru
Zobrazit p��sp�vky z p�edchoz�ch:   
�asy uv�d�ny v GMT + 1 hodina
Jdi na str�nku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Dal��

P�ejdi na:  
Nem��ete odes�lat nov� t�ma do tohoto f�ra.
Nem��ete odpov�dat na t�mata v tomto f�ru.
Nem��ete upravovat sv� p��sp�vky v tomto f�ru.
Nem��ete mazat sv� p��sp�vky v tomto f�ru.
Nem��ete hlasovat v tomto f�ru.

Band� �aludku | Chirurgick� l��ba obezity | L��ba obezity | Bariatrick� chirurgie
Banding klub je ob�ansk� sdru�en� lid�, kte�� maj� z�jem o chirurgickou l��bu t�k� obezity nebo jim byla provedena band� �aludku. C�lem klubu je pom�hat pacient�m po operaci a poskytovat informace o bariatrick� chirurgii a v�sledc�ch t�to l��by.

Spolupracujeme: Oriflame
PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © ob�ansk� sdru�en� Banding klub �R