Zde, na doméně stare.forum.bandingklub.cz, je náhled na starou verzi fora, která bude časem uzavřena.

Pro registraci, nebo psaní příspěvků prosím použijte novou verzi na doméně: forum.bandingklub.cz

fórum.bandingklub.cz
operační možnosti léčby těžké obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam uživatelů Registrace
Profil Soukromé zprávy Přihlášení

OPERACE

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 257, 258, 259 ... 728, 729, 730  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
trixl

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 1:51 pm    Předmět: Citovat

dasapo po tubulizaci není vystaráno, žaludek se může přejídáním roztáhnout. Teoreticky vystaráno je po bypassech, ale tam zase hrozí, že tělo nedostane všechny živiny a dochází k nekontrolovatelnému hubnutí. Aspoň takový jsem si udělal obrázek.
Bandáž nebo tubulizace ... je třeba si to prostudovat a rozvážit. V Iscare ale tubulizace nedělají?
Já se nakonec rozhodla, že to zkusím vlastními silami, protože mám obavy z jakékoli operace.

BEZ OPKY, 5 dětí, 49 let, počátek hubnutí >131 kg, jedu na etapy Smile, bezlaktózová dieta
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dasapo

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 2:04 pm    Předmět: Citovat

Trixl, já vím, že se žaludek může roztáhnout. Nemyslela jsem vystaráno jako vyřešeno s váhou. Spolupráci chce obojí. Jen si myslím, že tubulizace vyžaduje méně pooperační péče než bandáž. Smile

[/url]
Dáša: Špekům zmar, šnekům ZDAR!!! Wink
41 let, 3 děti (22,19 a 8 ) 18.6.08 tubulizace Turnov
janaaa

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 2:54 pm    Předmět: Citovat

Myslím, že nejen tubulizace se dá přežrat ale i bandáž. Takže to není to správné čím operavovat proč zrovna toto ne. Výhodou tubulizace není ani to že se hubne rychleji, jak u bandáže tak u tubulizace, je každý člověk jiný a každý hubne jinak (viz já - mám tubulizaci a viz Lú má bandáž a přitom hubneme skoro stejně, i když teď je Lú o 2 kg ve předu). Podle mě výhoda tubulizace vzpočívá v tom, že zároveň se žaludkem odeberou i 40-50% tzv. hladových hormonů a my nepociťujeme prý takový hlad. Je pravda, že já jsem po operaci 5 měsíců a hlad pociťuju opravdu vyjímečně. Ale chutě máme všichni!!!!!!!!A jestli mohu k tomu ještě dodat, neměnila bych Exclamation Exclamation Exclamation

A Lú gratuluji ke třicítce, smekám.

[/url]
39 LET, OSTRAVA, doc. Dostalík, sleeve resekce 14.1.2008 břicho 15.10.2009"- prsa 19.4.2010
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
janaaa

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 3:07 pm    Předmět: Citovat

ludmila napsal:
Děvčata, díky za podporu, docela ji potřebuju. Já byla smířená s bandáží a najednou tohle. Jsem váhavý střelec /nemyslím zvěrokruh/ to jsem vodnář, najednou mám v hlavě zmatek a vím, že to budu muset nějak rozseknout. Mám zase o čem přemýšlet. Nevím do čeho jdu, i když z fóra si myslím, že mám načteno dost, ale pouze načteno, žádná zkušenost. Vůbec jsem nevěděla, že v Brně tubulizace dělají, tak jsem o tom vůbec nepřemýšlela. Taky si myslím, že tubulizace by možná byla lepší, ale nevím Surprised ? Jinak Taky 10 /Martino?/, mám ve vás všech ještě trochu zmatek, vůbec se nemusíš bát, že bych se urazila kvůli věku. Zkrátka jsem se narodila dřív. Zdeni, máš pravdu, podporujete mne už teď a jsem vám za to moc vděčná. O tom, že jste dobrá parta taky nepochybuju, protože jinak bysem sem nechodila. Jsem ráda, že se tu můžu trochu vypovídat ze svých pocitů. A nevím, jestli někdy nejsem otravná. Ale nemám s kým si o tom povídat. Můj muž to příliš neřeší, nechává to na mně. Samozřejmě je rád, že nadváhu chci řešit, ale když o tom začnu mluvit, moc podpory se nedočkám. S rodinou to taky nechci probírat, protože jsem narazila. A začíná jít do tuhého, protože se vyptávají, co mi je, když pořád jezdím po doktorech. Už mi dochází fantazie, jak to vysvětlit, ale říznout do živého se mi zrovna moc nechce. No jéjé zase jsem se nechala unést. Tak mne omluvte za ten elaborát. No ale mně se trochu ulevilo. Mějte se hezky a všem hodně úspěchů v tom, co nás spojuje.

Liduško vůbec nevadí, že spustíš trochu stavidla, protože od toho tu toto forum je. Já jsem taky svému okolí nic neřekla, všichni si myslí že jsem byla jen na žlučníku. Ví to jen má nejstarší dcera, manžel a teď po několika měsících jsem to řekla tchýni (žijeme totiž v jednom baráku).
Jinak chápu tvé pocity, zažíváš přesně to samý co já před operací, ale ty máš výhodu, že se máš o koho opřít, když jsem měla jít na operaci já, nebyl tu nikdo./všichni měli bandáž, jen 2 děvčata bypassy/ Ale operace se mi posouvala, takže mě Lecramca, Kačka a Renča předběhli. Byla jsem rozhodnutá pro bandáž, ale lékař mi řekl, že by byla pro mě vhodnější tubulizace (sleeve resekce). Až do posledního dne jsem byla přesvědčena že to bude na 100% bandáž a až teprve v den operace, kdy za mnou lékař přišel jsem se rozhodla, že půjdu do tubulizace. A jak už sem psala nelituju a šla bych do toho znovu.

[/url]
39 LET, OSTRAVA, doc. Dostalík, sleeve resekce 14.1.2008 břicho 15.10.2009"- prsa 19.4.2010

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 4:59 pm    Předmět: Citovat

Janii - díky a máš pravdu,že nám to jde de facto na stejno. Sleduju tvůj a Keishin metřík,neb jste operované o asi deset dní po mně (to jsou ty dvě aktuální kilča ) a tobě i Keishe to jde opravdu náramně !!! (oproti mně zase Keisha napřed)
Určitě je pravda,že každý organizmus a vlastně metabolizmus se vypořádává s hubnutím jinak. Před operací,když mi doktor navrhoval i jiné varianty mi říkal,že po tubulizaci jsou rychlejší výsledky. . . Tím mě pochopitelně dost nahlodal.Ale,viz výše,mám band. Pořád se učím rozlišovat hlad a chuť a sytost a přejedení.
Jinak přežrat se dá oboje. Žaludek je jenom sval,který se může roztáhnout.Ovšem nazvala bych to zvěrstvem sám na sobě. Pokud člověku chybí motivace a odhodlání a nenajde si dostatek informací,tak se do toho nemá pouštět,protože ubližuje především sám sobě. . .

[/url]
janaaa

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 6:13 pm    Předmět: Citovat

Lú máš pravdu i já hodně sleduju tvůj, Keishi a Kačky metřík. Jsem na tom nejhůř, ale nestěžuju si jestli to půjde takhle dál ,budu na štědrý den slavit konec metříku a to bude můj největší dárek. Taky sem si všimla, že se někdy zastavíš, stejně jako já. Já to mám většinou když se blížím k nějaké desítce, nejčastěji od "3",buď se víc pozoruju anebo jako kdyby to tělo vědělo že čekám na ty poslední deka, tak se mnou špásuje. Ale protože si věci moc nepřipouštím k tělu, tak čekám a čekám a......a nakonec jsem se vždycky dočkala. I když je pravda, že nejvíc sem prožívala docenturu, teď už jen děkuji lékařům, že to jde dál a dál.... Wink Lituju jenom toho že jsem to nechala dojít takhle daleko a že sem na to nešla dřív. Crying or Very sad

[/url]
trixl

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 6:51 pm    Předmět: Citovat

O bandáži jsem nepsala schválně, že se dá přežrat, protože o tom se tu mluví furt.
Dasapo nj tak to jsem nepochopila správně co jsi tím myslela. Jj je míň kontrol, teda vím to jen teoreticky Very Happy
Poslední dobou mám pocit, že se tyhle metody rozšiřují hodně což je na jednu stranu dobře, na druhou stranu někdy z těch otázek tady na foru mám pocit, že někteří lékaři podceňují pořádné předoperační vyšetření a pak pořádný dohled nad pacientem. Že to kolikrát je stylem jak tu někdo dával článek - madam skvělá metoda jak vyřešit váš problém, pak dostane do ruky nějaký papír a tradá dělej co umíš.

Alenko držím palce moc a moc a moc, i těch 16 kilo je úžasných a určitě ti to pomohlo. Možná časem a já vím, psalas, že máš velké problémy se srdíčkem. Musí se najít cesta.

BEZ OPKY, 5 dětí, 49 let, počátek hubnutí >131 kg, jedu na etapy Smile, bezlaktózová dieta

Naposledy upravil trixl dne čt červen 12, 2008 4:18 pm, celkově upraveno 1 krát.
marie S.

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 7:07 pm    Předmět: Citovat

ano trixl ten pocit mám taky, článek jsem dávala já, je v tématu .. o podporu. Laughing Občas mám pocit z čekárny v iscare , že informovanost některých lidiček je opravdu mizivá, a pak jsou zklamaní že jim to nehubne. Laughing Laughing proto je dobře, že je tady diskuze a ti kteří mají zájem zjistit tak se ptají. Surprised

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,
Keisha

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 7:27 pm    Předmět: Citovat

Ja se musim priznat , ze jsem do toho sla skoro uplne naslepo. V Iscare se taky se mnou moc neparali, pani doktorka mi ukazala obrazek (ilustraci) bandaze, dvema vetama mi to vysvetlila a ja byla stastna jako blecha.. No dneska vidim, jak jsem byla blba. Kdybych si neco nejdriv nastudovala, tak jsem pak nemusela byt zklamana (myslim tim z ucinku bandaze jako takove, s hubnutim jsem spokojena, ale za to muzu dekovat akorat sama sobe Laughing ) a myslim si, ze kdybych zjistila, ze existuje nejaka tubulizace, asi bych ji dala prednost.. Opravdu doporucuju vsem co o operaci uvazuji aby cetli a ptali se a hlavne necekejte zadne zazraky (jako jsem cekala ja), stejne je to vsechno nakonec o ukaznenosti (ktera se mi tento tyden smeje do obliceje... zeru jak prase.. no snad se to zas brzo spravi) a tu vam bandaz nedoda..

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger MSN Messenger

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 7:36 pm    Předmět: Citovat

Pravda,pozapomněla jsem na Kačku(promiň Kačko). Je to tím,že vystřelila jak raketa a je poněkud jinde a my tři plus mínus autobus poblíž sebe.
Mám záseky v souvislosti s cyklem i mimo. Čím víc se těším na překonání nějaké hranice,tím hůř se přez ní dostávám Laughing Třeba kolem 116kg jsem se točila týdny a čekání na docentůru bylo taky nekonečné. Pořád se bojím,že se mi to zastaví úplně,takže jsem opravdu šťastná,za každých pár deka. S devítkou na začátku jsem se trochu jakoby uklidnila.Byl to přelom.
Janii,to tvoje ''nejhůř'' je fakt jen relativní. Stačí se podívat na ten tvůj metřík Shocked

[/url]

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 7:47 pm    Předmět: Citovat

Keisho - já mám krize bohužel čím dál tím častěji Crying or Very sad Rolling Eyes Mad
A přesně jako ty,jsem i přes studium informací měla jiné představy.Na druhou stranu jsem už dřív podnikla nespočet neúspěšných pokusů,takže pevně věřím,že band mi pomáhá. Ikdyž mám taky pocit spíš jakési morální podpory.
Navíc nás čeká nejen zhubnout,ale - a to mi připadá ještě těžší - si váhu udržet. No uvidíme. . .

[/url]
janaaa

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2008 4:14 pm    Předmět: Citovat

Keisha napsal:
Ja se musim priznat , ze jsem do toho sla skoro uplne naslepo. V Iscare se taky se mnou moc neparali, pani doktorka mi ukazala obrazek (ilustraci) bandaze, dvema vetama mi to vysvetlila a ja byla stastna jako blecha.. No dneska vidim, jak jsem byla blba. Kdybych si neco nejdriv nastudovala, tak jsem pak nemusela byt zklamana (myslim tim z ucinku bandaze jako takove, s hubnutim jsem spokojena, ale za to muzu dekovat akorat sama sobe Laughing ) a myslim si, ze kdybych zjistila, ze existuje nejaka tubulizace, asi bych ji dala prednost.. Opravdu doporucuju vsem co o operaci uvazuji aby cetli a ptali se a hlavne necekejte zadne zazraky (jako jsem cekala ja), stejne je to vsechno nakonec o ukaznenosti (ktera se mi tento tyden smeje do obliceje... zeru jak prase.. no snad se to zas brzo spravi) a tu vam bandaz nedoda..

Keishi neblázni, už zase padáš do těch svých depek. Podívej se na svůj metřík a na můj. Máš o 5 kg dole víc jak já. Exclamation A to já mám tubulizaci. Stále nerozumím tomu co si teda čekala. Vždyť máš dole 33 kg za 5 měsíců. Kdy se ti toto podařilo.

Já musím říct, že jsem spokojená i když mi to nejde tak rychle jako jiným. Je pravda, že když se mi to na delší dobu zastaví, tak si říkám děvče takže konečná, je mi to trochu líto ale zase si říkám, metrák už nemám a to bylo to co sem si před operací předsevzala. Vím, že ze mě bárbína nikdy nebude. Ale jsem šťastná za každé deko, které se mě pustí. Jsem vděčná doktorům, že nám dali druhou šanci a udělám vše proto, abych si to už nepokazila.

[/url]
nelojsska

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2008 4:27 pm    Předmět: Citovat

Ahoj holky,
Četla jsem tu příspěvek od Keishy,která se mi zdá i přes pěkné pokroky nespokojená.Chtěla jsem jen vědět ,jaký je rozdíl mezi bandáží a tubulizací??Protože jedna píše ,že jde na to a druhá zase na to druhý.díky za odpověď

[/url]
janaaa

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2008 4:36 pm    Předmět: Citovat

Nelojssko bylo to tu už mockrát napsáno. Je to i popsáno v oddíle chirurgická léčba. Když si dole na stránce na to klikneš je to tam popsáno.
Jinak u bandáže ti zmenší žaludek kroužkem a u tubulizace nebo-li sleeve resekci ti část žaludku odstraní. Princip hubnutí je skoro stejný. Sníš jen omezené množství jídla.

[/url]
nelojsska

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2008 4:47 pm    Předmět: Citovat

janaaa napsal:
Nelojssko bylo to tu už mockrát napsáno. Je to i popsáno v oddíle chirurgická léčba. Když si dole na stránce na to klikneš je to tam popsáno.
Jinak u bandáže ti zmenší žaludek kroužkem a u tubulizace nebo-li sleeve resekci ti část žaludku odstraní. Princip hubnutí je skoro stejný. Sníš jen
omezené množství jídla.

Než jsi napsala ,tak jsem si to přečetla Smile ale pokud v Iscaru dělají jen bandáž ,tak stejně není co řešit Very Happy

[/url]
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 257, 258, 259 ... 728, 729, 730  Další

Přejdi na: