Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
zuztomas
|
Zaslal: st březen 19, 2008 5:38 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat. Dnes jsem týden po bandáži, ale necítím vůbec žádnou změnu oproti stavu před operací, jsem schopná pozřít velké množství jídla i pití, vůbec nemusím pít pomalu a necítím žádné omezení. v nemocnici jsem po operaci 2x zvracela ale od té doby mi přijde jako bych ani žádnou bandáž neměla. Je možné, že se něco nepovedlo? Jsem nešťastná Předem moc děkuji za odpověď Zuzana _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wm3hEjr/]
bandáž 12.3.2008
před těhu 89kg |
|
Návrat nahoru |
|
|
Yveta J.
|
Zaslal: čt duben 10, 2008 10:30 am Předmět: Dotaz! |
|
|
4.3.08 mi byla provedena bandáž žaludku.Po operaci jsem neměla žádné problémy.7.4.08 jsem nastoupila do práce a nyní mám bolesti v oblasti komůrky.V práci nosím těžké věci a převážnou část dne stojím.Chci se zeptat jestli je to běžný stav nebo si mám dojít ke svému lékaři.
Děkuji _________________ Yva |
|
Návrat nahoru |
|
|
Taky10
|
Zaslal: po duben 14, 2008 10:05 pm Předmět: |
|
|
ahojky Yvetko, myslím si, že to není běžný stav pokud jsi víc jak měsíc po operaci...i když, pokud nosíš těžké věci......nic nezkazíš, když si raději dojdeš k lékaři, přeci jen jistota je jistota, držím palečky, že to nic snad nebude a dej nám vědět a zastav se za námi častěji......a něco nám o sobě taky prozraď a zapoj se do diskuse...pěkný večer Martina _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
|
kamča
|
Zaslal: út duben 15, 2008 2:58 pm Předmět: |
|
|
Yveto, já byla operovaná 19.3.2007 a kolem portu mě to bolí pořád- teda né jako pořád, jako v jednom kuse, ale třeba 3-4 do týdne mě to pobolívá, nekdy míň někdy víc a někdy dýl a někdy kratší dobu. Ten portík se pořád trošičku posouvá a tak si myslím, že to není nic nenormálního, nicméně pokud tě to trápí, napiš třeba do Iscare nebo tam zavolej a zeptej se na to- ať si ty sama v klidu _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w9YtcN3/]
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Sara
|
Zaslal: po květen 19, 2008 12:24 am Předmět: |
|
|
Vážený pane doktore,
prosím, mohl byste mi odpovědět na mou otázku? Má známá má již 10 let bulimii. Váží 56 kg a měří 169 cm, je jí 25 let. Má sklony k tloustnutí a práci, kde je její vzhled důležitý a zásadní. Myslí si, že by její nemoc mohla řešit bandáž žaludku. Psychologické léčení již v minulosti podstoupila bezvýsledně.
Bylo by možné jí z tohoto důvodu bandáž provést? Prosím, máte s takovými případy nějaké zkušenosti? _________________ bandáž žaludku: 10.7.2008
-14 kg před bandáží...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Gábina
|
Zaslal: po květen 19, 2008 7:56 am Předmět: |
|
|
Sara - promiň, že odpovídám dříve než pan doktor, ale myslím, že záměrné zvracení je vážnou kontraindikací k operaci Součástí předoperačních vyšetření je i psychologický pohovor a myslím, že když v minulusti terapie selhala, nedostala by tvá známá od psychologa k operaci doporučení. Záměrné zvracení brzy po bandáži by totiž mohlo bandáž posunout či poškodit O dalších závažných aspektech častého zvracení tu asi ani nemusím mluvit. Nejsem si jistá, zda by malé porce byly dostatečnou motivací k tomu, aby tvoje známá nezvracela . Navíc je možné, že po tak dlouhé době s bulimií už zvrací po jídle téměř automaticky
Jistě by se mohla v nějakém centru léčby obezity svěřit do péče psychologů, kteří by jí pomohli bulimii zvládnout bez toho, aby přibírala na váze. Pokud ale váží a měří kolik píšeš, tak by bandáž v žádném případě "dostat" neměla. Ta slouží k léčbě chorobné obezity a jejích následků a ne k léčbě psychických problémů. _________________
před operací zhubnuto 20 kg, bandáž 31.07.2007, 2x doplnění
Za rok a čtvrt zhubnuto 61 kg (tj. na 92 kg), pak těhotenství a teď, v lednu 2010, začínám znovu od 102 kg |
|
Návrat nahoru |
|
|
Taky10
|
Zaslal: po květen 19, 2008 5:00 pm Předmět: |
|
|
No, myslím si, že o bandáži by neměla ani uvažovat, možná o jiném druhu operace, ale určitě by tomu předcházelo nějaké psychiatrické léčení _________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sara
|
Zaslal: pá květen 23, 2008 11:35 am Předmět: |
|
|
[quote="Taky10"], Gábina,
děkuji vám za odpověď. Zjišťovala jsem dál u lékařů a už vím, jak já, tak i ona, že i jeden bulimický záchvat by pro ni znamenal smrtelné riziko. Pro mne je to tudíž vyřízená věc. Ona však bandáž žaludku považuje stále za možné řešení, protože nemá sebevražedné tendence a myslí si, že hrozba téměř okamžité smrti je dostatečně silná motivace s následným nutným příjmem malého množství jídla.
Psychologické i psychiatrické léčení má bezúspěšně za sebou.
K bulimii se dostala přes mentální anorexii, kdy řešila v patnácti letech svou nadváhu. Víceméně ji k bulimii hladce převedli v té době lékaři v nemocnici hrozbami, že ji nepustí domů, ale půjde do sanatoria, a že se s ní párat nebudou a budou ji krmit otvorem v krku, když nebude jíst normální porce jídla.
Myslím si, že bulimičky to mají s námi velice podobné, tak jako nadváha i bulimie škodí zdraví a všechno to je o psychice. _________________ bandáž žaludku: 10.7.2008
-14 kg před bandáží...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
martina
|
Zaslal: so květen 24, 2008 6:24 pm Předmět: |
|
|
Sara napsal: | Vážený pane doktore,
prosím, mohl byste mi odpovědět na mou otázku? Má známá má již 10 let bulimii. Váží 56 kg a měří 169 cm, je jí 25 let. Má sklony k tloustnutí a práci, kde je její vzhled důležitý a zásadní. Myslí si, že by její nemoc mohla řešit bandáž žaludku. Psychologické léčení již v minulosti podstoupila bezvýsledně.
Bylo by možné jí z tohoto důvodu bandáž provést? Prosím, máte s takovými případy nějaké zkušenosti? |
A k čemu potřebuje bandáž? Vždyť její BMI není ani 20, tam je už skoro podvýživa. Přece nemůže o ničem takovém ani uvažovat a je jasný, že je nemocná a potřebuje pomoct, ale ne bandáž. _________________
bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sara
|
Zaslal: so květen 24, 2008 6:57 pm Předmět: |
|
|
Martino, myslela jsem, že je to zřejmé z mé otázky, o bandáži přemýšlí z toho důvodu, aby se právě té bulimie zbavila. Její BMI je nám známé. _________________ bandáž žaludku: 10.7.2008
-14 kg před bandáží...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
martina
|
Zaslal: ne květen 25, 2008 6:13 pm Předmět: |
|
|
Ale přece bandáž nemůže být léčbou pro bulimii. Bandáž má pomoct nám obézním, abychom zhubli. V žádném případě nemůže řešit bulimii. A pochybuju, že by do toho některý doktor šel. _________________
bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dr.Čierny
|
Zaslal: ne květen 25, 2008 7:02 pm Předmět: Odpověď Sáře |
|
|
BULIMIE je psychiatrické onemocnění, porucha příjmu potravy (PPP), které je kontraindikací pro bandáž žaludku. Navíc podle Vámi zadaných číselných údajů není dotyčná obézní, nesplňovala by kritéria operace ani kdyby se z nějakých důvodů psycholog nevyjádřil zamítavě. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sara
|
Zaslal: po květen 26, 2008 11:19 am Předmět: Re: Odpověď Sáře |
|
|
Pane doktore, děkuji za odpověď... _________________ bandáž žaludku: 10.7.2008
-14 kg před bandáží...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Sara
|
Zaslal: po květen 26, 2008 12:11 pm Předmět: |
|
|
Já to samozřejmě chápu a souhlasím, že bandáž je pro tlusté a pro ni by znamenala smrtelné riziko.
Jen vysvětlím její logický pohled.
Ona v tom zkrátka vidí " berličku " zrovna tak, jako my. Zrovna tak, jako my, nechce mít nadváhu a stejně, jako my s nadváhou bojovala. Bohužel to přehnala a hubnutí ji hodilo do bulimie a té se chce zbavit. Psycholog, ani psychiatr jí nepomohli a sama to nezvládá.
Pokud se problematicky nakonec bulimie zbaví, třeba nalezením vhodného psychologa, nabere spoustu kil, přijde o práci a pak by mohla jít na bandáž, o které je přesvědčená, že nám, co máme rádi jídlo, pomáhá. Zkrátka, chtěla tu cestu zkrátit.
Já jí samozřejmě říkám, že jí ten psycholog třeba přivede i ke správné životosprávě...
Bulimiček je kolem nás hodně a mají ze svého stavu deprese leckdy větší, než my, i když mají štíhlé postavy a jsou pohyblivější. _________________ bandáž žaludku: 10.7.2008
-14 kg před bandáží...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
bestickova
|
Zaslal: po červenec 28, 2008 10:09 am Předmět: Re: dotaz pro p.doktora Čierného |
|
|
Lubko napsal: | Dobrý den pane doktore, chtěl bych se zeptat jak dlouhé jsou čekací doby na vyšetření bandáže žaludku.Bydlím V Ostravě dle referencí tu v kluby jsem zvolil Brno.Chci se zeptat zda se stihne udělat ,, vyšetřovací kolečko,, za 1 den?Dále bych se chtěl zeptat jak časté jsou pooperační kontroly?zatím děkuji za odpověď.Ještě mi prosím napište telefonní kontakt kam se mohu objednat děkuji Jíška Luboš |
Ahojky!!Já taky bydlím v Ostravě,a na FN v Porubě navštěvuji doktora Foltyse,který je velmi vstřícný a v poho a dneska mám už těrmín na sleeve resekci.mona |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|