Jdi na str�nku 1, 2, 3, 4 Dal��
Zobrazit p�edchoz� t�ma :: Zobrazit n�sleduj�c� t�ma |
Autor |
Zpr�va |
Pavel Zilvar
Zalo�en: 4.9.2006 P��sp�vky: 1 Bydli�t�: Kr�lov�hradeck� kraj
|
Zaslal: po z��� 04, 2006 5:32 pm P�edm�t: Adjustace band�e - dotaz |
|
|
V�en� pane doktore,
cht�l bych se V�s zeptat, zda je norm�ln�, kdy� po prvn�m napln�n� krou�ku (1,5 m�s�ce po operaci) nec�t�m omezen� v pr�chodu potravin do �aludku. Po dne�n� prvn� adjustaci jsem o�ek�val probl�m jak�chsi z�bran �i tlak�. Sn�dl jsem norm�ln� porci p�i ob�d�, tj. klasickou porci j�dla pro dosp�l�ho �lov�ka a jako bych nem�l band�. Dnes v�ak m�j operuj�c� l�ka� neshledal p�i v�konu adjustace z�vadu, naopak mi band� pochv�lil. Nem�l bych ��dat dal�� se�krcen� je�t� p�ed pl�novanou dal�� n�v�t�vou a v�en�m za 3 m�s�ce? D�kuji V�m za odpov��. _________________ Pavel |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Dr.�ierny
Zalo�en: 15.7.2006 P��sp�vky: 32
|
Zaslal: p� z��� 15, 2006 8:11 am P�edm�t: Adjustace |
|
|
Nemus�te se znepokojovat, po prvn� adjustaci nemus�te c�tit dopln�n� objemu jako mechanickou p�ek�ku. D�le�it� je V� v�hov� �bytek, kter� by nem�l p�esahovat 1 kg za t�den. Pokud hubnete a nem�te pot�e, nen� potz�eba urycholat dal�� adjustace a do�adovat se vy���ho pln�n�. Princip postupn� adjustace po mal�ch mno�stv�ch se osv�d�uje l�pe. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Suuu
Zalo�en: 7.11.2006 P��sp�vky: 1
|
Zaslal: �t listopad 07, 2006 5:43 pm P�edm�t: Band� zaludku v Pardubic�ch? |
|
|
Nev�te, pros�m, jestli se prov�d� band� �aludku tak� v Pardubic�ch, p��padn� kde nejbl�e? D�k. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Dr.�ierny
|
Zaslal: p� listopad 17, 2006 12:23 pm P�edm�t: RE: Band� v Pardubic�ch |
|
|
Nev�m o tom, �e by band� �aludku prov�d�li v Pardubic�ch, nebo v Hradci kr�lov�m, ale zkuste se tam informovat. Pokud to tam b�n� ned�laj�, nebo jenom za��naj�, doporu�il bych se obr�tit na Prahu nebo klidn� n�m do Brna. Obezitology ale jist� v v�s pobl� naleznete, aby jste se dostavila ji� s p�edb�n�m vyj�d�en�m odborn�ka. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
miki93
Zalo�en: 22.11.2006 P��sp�vky: 24 Bydli�t�: u �esk�ch Bud�jovic
|
Zaslal: po prosinec 11, 2006 10:18 am P�edm�t: 11 m�s�c� po operaci |
|
|
Dobr� den Dr.�ern�!
Jsem 11 m�s�c� po operaci a zat�m je m�j v�hov� �bytek 38kg.
Nyn� v��m 86kg a ji� od ��jna se mi ned��� hubnout ani o kilo m�s��n�.
Zat�m jsem dopln�n� nem�la.Mysl�m si ,�e j�deln� n�vyky dodr�uji i kdy�
j�m o n�co v�ce ne� p�ed 6 m�s�ci.M�rn� to dopl�uji cvi�en�m ve vod� a bri�n�mi tanci.
Na dal�� kontrolu jdu a� v �ervenci.
Mysl�te,�e se m�m objednat a na dopln�n� u� nyn�?
M�m strach,�e u� to nep�jde dol�.Pot�ebovala bych je�t�,alspo� 15 kg dol�.V�m,�e se hubne i druh� rok po band�i.
D�kuji a zdrav�m! Miki _________________ po band�i 9.1.2006,33 let[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wiLVTIm/]
[/url] |
|
N�vrat nahoru |
|
|
rendula
Zalo�en: 1.10.2006 P��sp�vky: 144 Bydli�t�: Plze�
|
Zaslal: st kv�ten 02, 2007 10:01 am P�edm�t: |
|
|
Dobr� den,cht�la bych se zeptat v jak�m p��pad� m� dr. dopln� band�.
Hubnu pomalu,velk� v�hov� �bytek byl na za��tku,te� je to 1-2kg m�s��n�,a nav�c te� m� to u� asi 3 t�dny zase stoj�.
Hlavn� tedy je u m� probl�m ten,�e nepoci�uji t�m�� ��dn� omezen� v mno�stv� potravy,pouze pokud potravu �patn� rozkou�u,nebo kdy� j�m rychleji ne� bych m�la,tak c�t�m,�e se m� to jakoby zastav� v j�cnu a tla�� a bol�,po chv�li to p�ejde.
A zvl�tn� je,�e r�no c�t�m,�e m� to m�lo sta��,ale s p�ib�vaj�c�m dnem omezen� t�m�� nec�t�m.
Tak m� zaj�m�,v jak�m p��pad� se teda dr. rozhodn� m� doplnit??? Nebo si o to m�m za��dat sama??? Moc bych o dopln�n� st�la. _________________
operace 19.2.2007 |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Dr.�ierny
|
Zaslal: ne kv�ten 20, 2007 7:51 pm P�edm�t: Odpov�� Rendule i Mikimu... |
|
|
V�ha po adjustabiln� band�i kles� obvykle pozvoln�ji a pomaleji jako tomu b�valo po rigidn� band�i, jen� byla pou��v�na hojn�ji v minulosti. �ast� b�valo zvracen� a bolesti. Nyn� je to sp�e v�jime�n�. Tempo hubnut� lze do ur�it� m�ry regulovat, ale zpravidla se k dopl�ov�n� p�istupuje v ur�it�ch stabiln�ch term�nech a zva�uje se p�itom nejenom dosavadn� v�hov� �bytek, ale celkov� mno�stv� ztracen� v�hy, tempo redukce a aktu�ln� v�ha, ale d�le i tolernace p�i polyk�n�, jestli jsou vyu�ity dal�� metody pro hubnut�, zejm�na energetick� v�dej (cvi�en�, sport) atp. Neexistuje absolutn� platn� univez�ln� �ablona, stav posuzuje ka�d� operat�r individu�ln�. Univerz�ln�m pravidelm je, �e rozlo�en�m v�hov� rfedukce na del�� obdob� je v�hodn�j��, c�lem je dlouhodob� efekt a ne z�vody v hubnut�. C�lem nen� linie do plavek, ale sn�en� rizik z t�k� obezity a v�sledn� �bytek nemus� b�t stejn� velk� u ka�d�ho.
Tedy: promluvte si se sv�m operat�rem, nedoporu�uji m�nit kv�li tomu hned zkaje l�ka�e. V�ichni m�me snahu sledovat svoje v�sledky, t.j. Va�e hubnut�. Ztratit pacienta z dlouhodob�ho sledov�n� je pro n�s ne��douc�, proto se pora�te s t�m sv�m l�ka�em. Pokud budete v�ce komunikovat s Va�im chirurgem, v���m, �e najdete zp�sob, kter� bude ob�ma dv�ma vyhovovat. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
rendula
Zalo�en: 1.10.2006 P��sp�vky: 144 Bydli�t�: Plze�
|
Zaslal: ne kv�ten 20, 2007 8:16 pm P�edm�t: |
|
|
Pane doktore d�kuji za odpov��,nicm�n� u� z�stanu u l�ka�e,ke kter�mu jsem se nechala p�ev�st-m�m k n�mu v�t�� d�v�ru a probereme tospolu a uvid�me jak postupovat d�l. _________________
operace 19.2.2007 |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Marketa
Zalo�en: 3.10.2006 P��sp�vky: 50 Bydli�t�: Karlovy Vary
|
Zaslal: �t �ervenec 10, 2007 2:43 pm P�edm�t: Uta�en� �aludku |
|
|
Ahoj lidi�ky,v�echny V�s zdrav�m,dlouho jsem tady nebyla.
Jedu 13.7 na kontrolu do Iscare.Nejede taky n�hodou n�kdo z V�s tento den?Jestli jo,tak se tam m��em potkat a pokecat s n�k�m.Band�-10.8.2006 a �lu�n�k 10.4.2007.
A te� 13 v p�tek jdu na adjustaci-budou mu u� utahovat band�.Byl na uta�en� u� n�kdo z V�s?Bol� to?V�echny zdrav�m a hezk� hubnut� v�em.
Ahoj Mark�ta |
|
N�vrat nahoru |
|
|
eficka
Zalo�en: 20.9.2006 P��sp�vky: 6
|
Zaslal: �t �ervenec 10, 2007 2:46 pm P�edm�t: |
|
|
ahojky Marketo,
ja jsem mela operaci 4/2006 a utazeni az po 6 mesicich samotne utazeni neboli a jak znam Iscare tak ti tam napoprve moc tekutiny nedaji.
Jen si dej pozor jak pak budes kousat a co budes jist.ja jsem si taky myslela ze to utazeni ani nepoznam a za par dnu se mi jidlo (suche kureci maso) zaseklo tak ze mi museli delat gastro aby mi jidlo vytlacili z otvurku a ja mohla zacit normalne jist a pit. Od te doby jsem poucena:-)
Ale niceho se neboj to byla jen moje chyba ze jsem blbe kousala, jelikoz jsem mela velky hlad:-) _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wY9zMFS/]
[/url] |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Marketa
Zalo�en: 3.10.2006 P��sp�vky: 50 Bydli�t�: Karlovy Vary
|
Zaslal: �t �ervenec 10, 2007 2:56 pm P�edm�t: |
|
|
D�ky moc.J� jdu na uta�en� a� po 11 m�s�c�ch.Jsem moc r�da �e mi to ut�hnou.D�ky za dobrou radu. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Romca30
Zalo�en: 15.1.2007 P��sp�vky: 4
|
Zaslal: st leden 09, 2008 4:36 pm P�edm�t: dopln�n� band�e? |
|
|
Dobr� den, pros�m o radu.V 03/2007 jsem byla na operaci dnes m�m dole cca 30 kg. Omezen� v mno�stv� j�dla nec�t�m,mus�m se dost hl�dat. Jak po��dat o dopln�n� band�e? M�te s t�m n�kdo zku�enosti? chod�m do ISCARE.d�ky.Rom�a |
|
N�vrat nahoru |
|
|
ALENA
Zalo�en: 10.12.2006 P��sp�vky: 1585 Bydli�t�: Olomouc
|
Zaslal: st leden 09, 2008 5:56 pm P�edm�t: |
|
|
Ahoj Rom�o, o dopln�n� po��dej v ISCARE, jak p�jde� na kontrolu, ur�it� ti o t�to mo�nosti ��kali, douf�m, �e na kontroly chod� _________________
57 rok�-band� 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace |
|
N�vrat nahoru |
|
|
martin123
Zalo�en: 25.6.2008 P��sp�vky: 1
|
Zaslal: st �erven 25, 2008 8:54 pm P�edm�t: |
|
|
|
|
N�vrat nahoru |
|
|
G�bina
Zalo�en: 26.2.2007 P��sp�vky: 297
|
Zaslal: �t �erven 26, 2008 7:37 am P�edm�t: Re: dopln�n� band�e? |
|
|
Romca30 napsal: | Dobr� den, pros�m o radu.V 03/2007 jsem byla na operaci dnes m�m dole cca 30 kg. Omezen� v mno�stv� j�dla nec�t�m,mus�m se dost hl�dat. Jak po��dat o dopln�n� band�e? M�te s t�m n�kdo zku�enosti? chod�m do ISCARE.d�ky.Rom�a |
Rom�o, kdy� jsem cht�la v ISCARE doplnit, zavolala jsem tam a �ekla, �e bych p�i kontrole, kterou m�m "tehdy a tehdy" cht�la doplnit a �e pot�ebuji, aby tam byl n�kdo z chirurg�, proto�e j� m�m kontroly na obezitologii. �ekli, �e to nebude probl�m a nebyl M�la jsem hlad u� za 1,5 hodiny a aby ne, musela bych zv�t�it porce, tak�e dopln�n� bylo na m�st�. _________________
p�ed operac� zhubnuto 20 kg, band� 31.07.2007, 2x dopln�n�
Za rok a �tvrt zhubnuto 61 kg (tj. na 92 kg), pak t�hotenstv� a te�, v lednu 2010, za��n�m znovu od 102 kg |
|
N�vrat nahoru |
|
|
|
�asy uv�d�ny v GMT + 1 hodinaJdi na str�nku 1, 2, 3, 4 Dal��
|
|
Nem��ete odes�lat nov� t�ma do tohoto f�ra. Nem��ete odpov�dat na t�mata v tomto f�ru. Nem��ete upravovat sv� p��sp�vky v tomto f�ru. Nem��ete mazat sv� p��sp�vky v tomto f�ru. Nem��ete hlasovat v tomto f�ru.
|
|