Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 261, 262, 263 ... 824, 825, 826 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
verca
|
Zaslal: út březen 15, 2011 8:05 pm Předmět: |
|
|
seky kdepak, 14 dní od opky  _________________
30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zakletá
|
Zaslal: út březen 15, 2011 8:53 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem našla jednu psycholožku ,co by mě vzala už přístí týden. zitra jeste zavolam na kliniku a optam se zda to teda je urcite mozny a co vsechno by mel ten posudek obsahovat.A snad se dočkám ještě v dubnu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Terča
Založen: 23.1.2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Severní Čechy, Štětí
|
Zaslal: út březen 15, 2011 9:04 pm Předmět: |
|
|
Seky, ba ba, patnáctý den po opce už je kašovitá . _________________
band 3/08,-25kg před op,1/3/11 reop pro potíže, tubu Turnov Mudr. Hrubý,102 kg před reop
Davídek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
seky
Založen: 23.5.2010 Příspěvky: 28 Bydliště: kousek od Mladé Boleslavi
|
Zaslal: út březen 15, 2011 9:34 pm Předmět: |
|
|
To jsem tedy rád ,zítra nakoupím a ve čtvrtek jdu do toho  _________________
[/url]
35let, bypass 2.3.2011 Turnov,při nástupu na opku 172kg. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bossice
|
Zaslal: út březen 15, 2011 11:23 pm Předmět: |
|
|
Nejedzte Pangasiusa!
Poviem to na rovinu. Miloval som Pangasiusa. Včera sa však náš, asi polročný románik, skončil, keď som sa dozvedel, že ma celý ten čas
podvádzal. Pangasius hypophtalmus je sumcovitá ryba, ktorá žije vo veľkých ázijských riekach, najmä v povodí Mekongu. V delte tejto rieky sa aj chová a po spracovaní sa exportuje, okrem iného, aj do Európy. Aj medzi slovenskou rybožravou časťou obyvateľstva sa stal tento sumec nevídaným kulinárskym a cenovým hitom.
Mäso tohto sumca je vynikajúce, šťavnaté, filety sú bez kostí, takže ich môžu bez obáv jesť aj malé deti (z istého webového fóra sa dozvedám, že ich dávajú aj deťom v jasliach). Nedávno som si spomenul na výrok známeho gastroteroristu MUDr. Bukovského, že ryby, najmä tie morské, sú strašný humus, lebo v svojom tele kumulujú všetko svinstvo z vody. Ryby jesť neodporúča, napriek tomu, že obsahujú zdraviu prospešné omega-3 mastné kyseliny. Existujú však aj ich iné zdroje, napr. tofu, mandle, vlašské orechy, ľanový olej či bezeruková repka (tzv. kanola).
Keďže Mekong patrí k najviac zasajrajteným riekam na svete, zmocnil sa ma nepríjemný pocit, že ani mäso Pangasiusa teda nebude asi bohviečo. Moje internetové objavy však výrazne predstihli neblahú predtuchu. Zo serióznejodbornej štúdie sa dozvedám, že mäso tohto urasteného sumca obsahuje skutočne nevídané svinstvá: vysoký obsah arzénu, polychlorované bifenyly, DDT a jeho metabolity, ťažké kovy, izomery hexachlórocyklohexánu (no, fuj!) či hexachlórbenzén. Navyše sú ryby zmrazované aj s kontaminovanou vodou, teda akousi "pridanou hodnotou".
Pelety, ktorými sa kŕmia sumce v akvakultúrach sú údajne vyrobené takisto z kontaminovaných anekvalitných surovín, samice sú dopované hormónmi derivovanými z ženského moču.
V rámci Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá, ktoré na webe každoročne publikuje Štátna veterinárna a potravinová správa, som sa dozvedel, že sa vo filetách v tomto roku objavil aj stafylokokový enterotoxín a baktéria Vibrio cholerae a v r. 2005 aj nepovolená látka malachitová zelená (silný karcinogén, ktorý sa používa pri liečbe hubových a parazitárnych ochoreniach rýb v chovoch).
Po zjedení väčšej porcie filiet sa často vyskytujú zdravotné problémy, najmä žalúdočná nevoľnosť, vracanie a hnačky
Tých, ktorí rozumejú francúzštine, iste zaujme podrobná videoreportáž o spôsobe chovu a odchovu Pangasiusa vo Vietname.
Pre večných oponentov, ktorí budú pravdepodobne tvrdiť, že "veď dnes je takmer vo všetkom nejaké chemické svinstvo", prikladám jeden veľmi chutný recept na prípravu Pangasiusa.
Poznámky: Nový vedecký názov tohto sumca je Pangasianodon hypophtalmus (Sauvage, 187, na obale filiet sa uvádza staršie synonymum názvu Pangasius hypophtalmus. P. hypophtalmus je pomerne veľká ryba, dorastá až do dĺžky 130 cm, najvyššia publikovaná váha je 44 kg. Pangasius je všežravec, preferuje kôrovce a rastlinný detrit
Máte rádi ryby.............?
Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v jakých podmínkách chov probíhá, jako každá sumcovitá ryba trpí tzv. kožovcem kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty, proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni, která je silně karcinogenní. Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto
chovů, tak se to řeší přes třetí země. Každý by měl toto riziko zvážit, naše ryby jsou kvalitní a dobré.
Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu, což znamená:
1) Má méně jodu, protože je sladkovodní
2) Mekong stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu. To je přesně ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ni amíci naházeli ve válce s Vietnamem a taky do které tečou špíny z továren co jich jenom ve # # >> Vietnamu je.
3) Nikdy není čerstvý, vždy jenom dovezený přes půl planety.
NEBRAT.Lidi proboha proberte se. Ve všech článcích se tato ryba velmi oslavuje - jak nemá kosti, jak je strašně zdravá, jak je mořská. Prd a bobek.
Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo Mekongu, v teplé vodě hodně rychle dorůstá do "jateční velikosti" - rybka to je nevídaně žravá, ovšem čím je krmena je vietnamským tajemstvím. Opravdu není cítit po rybách - není protože je napraná vodou (některé super levné filety v našich obchodech
mají až 50% vody).
Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné - ryba v sobě nemá vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta - neexistuje, je to vyrobeno rozmražením - čerstvý pangas se # sem vůbec nedodává. A poslední věc - už jste
viděli kvalitu za takový mrzký # peníz a z Vietnamu je cesta dlouhá. A proto - vezměte rozum do hrsti a kupte si # našeho kapra. Dobrou chuť.
...více - hlavní zprávy TV Prima 15.3. Terčo ...není to sice novinka, ale zrovna dneska jsi psala, že ho máš zařazeného do svého jídelníčku... _________________
55 let, skvělý manžel, 2 synátoři,krysařík Sisinka,bandáž 7/2008 při 107 kg MUDr. Hrubý, Panochova nemocnice Turnov, jaro 2011=81,nyní ATB a jedu + zatím 88kg a bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sibyla
|
Zaslal: st březen 16, 2011 12:07 am Předmět: |
|
|
Viděla jsem reportáž...fuj, už nikdy více! Pobavilo mě, že 100% produkce pangasiů je z Vietnamu, ale k nám se ti vietnamští pangasiové prý nedostanou, tvrdí jakýsi úředník  _________________
TUBU 21.10.2010 Turnov, zlatý Hrubáček
http://www.fler.cz/kousek-svetla-pro-narnii |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bossice
|
Zaslal: st březen 16, 2011 12:35 am Předmět: |
|
|
Aleno ještě se vrátím k těm komárům. Nebo komančům, Jak kdo chce. Manžel, jako policajt, tenkráte za jejich vlády nesměl nikam...pro oblečení na děti (u nás nebylo vůbec nic a když, tak šíleně drahé) jsem jezdila já s podnikovým zájezdem, protože on by musel žádat o povolení, i když to byla spřátelená země. Jednou jsme byli na pár dní v Tatrách a odtud byl výlet do Polska asi na 4 hodiny...a on neměl povolení...ale riskli jsme to. Každý přejezd hranice mě připravil nejmíň o měsíc života, když jsem měla v zrcátku schovaných ubohých pár východoněmeckých marek a pak musela zkreslit celní prohlášení...jednou jsem tam jako holka si jela koupit boty a byla šílená z toho, kam je schovám a když je objeví, co nastane...manžel by z toho měl pěkný malér...no a možná jsem to sem už jednou psala, že bylo běžné, že ženské si jezdily do NDR pro boty ve starých křápech, aby ty tam pak zahodily a domů jeli v nových...všelijak se snažily je ušpinit a zaprášit, aby nebylo vidět, že jsou nové...ale na celníky si nepřišly! ...botky odevzdaly, vyfásly igelitové pytlíky a v těch domů přijelo celé dámské osazenstvo v autobusu ROH , dnes je to k smíchu a tenkrát to bylo o nervy!
A že Tvůj syn nemohl na studia, to je jasný. Mých několik spolužáků ze základky se s velkými potížemi dostalo na gympl, zkrátka je nemohli nevzít, když měli nejlepší přijímačky, ale tenkrát je nechtěli ani k přijímačkám vůbec pustit...jejich tátové byli vojáci a bylo po srpnu 68. Takže gympl zvládli levou zadní a pak několik pokusů na vysokou, než prostě nezbylo je vzít, když byli pořád jedničky i když nikdy nedostali doporučení. Tenkráte se obcházeli i domovní důvěrníci, aby podali informace straně, jak se ta která rodina chová a zda není třídní nepřítel. Jen věřím, že podobných časů se už nedožiju.  _________________
55 let, skvělý manžel, 2 synátoři,krysařík Sisinka,bandáž 7/2008 při 107 kg MUDr. Hrubý, Panochova nemocnice Turnov, jaro 2011=81,nyní ATB a jedu + zatím 88kg a bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
 |
qwys
Založen: 26.1.2007 Příspěvky: 916 Bydliště: Sejdeme se u Kolína
|
Zaslal: st březen 16, 2011 7:35 am Předmět: |
|
|
Zdravim Vas.
Bossice, co rict, bylo mi to s tim pangasiem okate jiz naznacovano, ale - no odted jsem zase zas vegetarian a budu to mit furt na taliri
Jinak me uplne vsechno stve, ale co nadelam, lepsi uz to nebude
Carpe diem, viator!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lubinka
|
Zaslal: st březen 16, 2011 7:38 am Předmět: |
|
|
Zdravím osazenstvo v kurníčku..........
Mara je to vše jen a jen na tobě,ale fakt je,že i mě nejlepší kamarádka zrazovala od opky,ale já byla rozhodnutá a věř,že jsem nikdy nelitovala a miluju nakupování v normálním obchodě
Věrča no přežily,ale už to mám i já a tak jsem hned po ránu otravovala Hrubáčka,volala tady gastroentroligii jestli mi pan doktor napíše co mi poradil zlatý Hrubáček,no a když to nepomůže tak valím na 3-4 dny směr Turnov,takže nic moc,ale snad můj výlet nebude třeba............Když se daří,tak se daří......
A joooooooo,jak budu toho 8-10.4 v čechách,možná že zrovna u tebe, tak doufám,že poznám Arnoldici,qwys a nevím koho tam ještě máš pod křídly slépko naše kropenatá.....
Ale jinak tě miťulujuuuuuuuuuuuu  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w4ydnIk/]
[/url]
http://www.nevicky.cz/rajcatova-plantaz/
38let,3 děti
24.8.10opka při váze 118.5kg
Listopad 2011-Nohy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
verca
|
Zaslal: st březen 16, 2011 8:15 am Předmět: |
|
|
Dobré ránko v kurníčku....
boss noo, dnes měl být k obědu, ale ráno jsem změnila program vaření, takže bude lečo a to jsem si článek přečetla až teď, néé že bych to změnila kvůli tomu, ale když to tak čtu....... no fůůjjjj, to je hnus, jdu hledat ty zprávy
Lubinkooo uuužžž aby to bylo, se na Vás mooccc těšánkuju !!!!!! a jen pro upřesnění - ještě jsi zapomněla martičku, ta je také přímo od nás...qwys patří sice jakoby do naší vísky, ale je to jen taková vedlejší zapadlá osada, takže to má jen kousíček k nám
A taky Tě miťulujuuuuuuuuuuuuuuuuu
Kuk na ICQ, máš tam odpověď na Tvé písání z rána
Dneska v Tescu - katastrofa !! je v akci mléko a mouka, no důchodci dělaj, jak kdyby ta akce byla jen dnes ráno  _________________
30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál 
Naposledy upravil verca dne st březen 16, 2011 8:18 am, celkově upraveno 2 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
arnoldova
|
Zaslal: st březen 16, 2011 8:17 am Předmět: |
|
|
Dobré ráno,všechny zdravím a přeji krásný den  _________________
[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]
Tubu 1.2.2011 Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
qwys
Založen: 26.1.2007 Příspěvky: 916 Bydliště: Sejdeme se u Kolína
|
Zaslal: st březen 16, 2011 8:44 am Předmět: |
|
|
Devcata, 8. v patek od rana od 8 delam, az do pondeli do rana, 11.4., takze se mnou v nicem urcite nepocitejte
Verco, v tom P. Tesku je to silene i tak... Uzke ulicky, lidi porad za prdeli, delaji to snad schvalne, casto hnedo a nenapadne krado...Hm... Kolinske mam tisickrat radsi, ale toto je nejbliz  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OCTAVIE.k
|
Zaslal: st březen 16, 2011 8:45 am Předmět: |
|
|
Ahoj sluníčka mojéééé
Už jsem domáááá...moc jsem se na vás těšila
Bobule Největší vrcholovec drzosti dočetl vše...i bobuli
Všem mým zlatíčkám,co poslali SZ a dali mi tak najevo,že na mne myslí moc děkuji.
MickaPt Gratuluji ke 100.A už,už,aby tady byla docentura. Držím pěstičky
Petíí Hlasovááno
SibylaJak bylo na hotelu?
A RennyKde proboha holka jsi? Celý týden jsem od tebe tady nečetla ani písmenko
Jsem moc ráda,že jsem zpátky. _________________ TUBU 31.8.2010, MUDr. Foltys, Ostrava
4 děti (14,11,2x2) + úžasný manžel
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
verca
|
Zaslal: st březen 16, 2011 8:52 am Předmět: |
|
|
qwys máš naprostou pravdu - je to nejhorší krám ve městě... tmavo, kradno, po večerech přímo nálety tmavých, sežerou tam na co příjdou, samozřejmě nezaplatěj, ochranku ztřískají, takže se jich už bojej, tudíž je už NIKDO nehlídá, no není to báječné??
Octávkooo Kačiiii no hurááááááááááááááááááááááááá, povídej, přeháněj, jak bylo?? Honem, honem fotečky
Renatka tu byla, ale nepísala, asi nás nemiluje, co naděláme  _________________
30/3/10 - TUBU - Turnov
2 děti, na podzim abdo
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Terča
Založen: 23.1.2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Severní Čechy, Štětí
|
Zaslal: st březen 16, 2011 10:03 am Předmět: |
|
|
Boss, já na zprávy nekoukala , ale vím o tom, říkala to Milanova mamina.
Já tyhle informace beru hodně s rezervou. Takhle mají zprávy fungovat .
Pokud bych se takhle šťourala do všeho, co pozřu, nemohla bych sníst nic, krom masa z domácí zabijačky, domácích vajec...tak s tím bych asi nevyžila.
Farmu na to, kde bych pěstovala obilí, veškerou zeleninu a ovoce, chovala zvířata, protože maso ze zvířat z obchodů taky není zrovna košer, prostě nemám.
V obchodech nám nabízejí tmavé barvené pečivo, jogurty z živou kulturou s měsíční trvanlivostí, bio výrobky, neškodné čistící prostředky apod...
Na Primu raději zpětně koukat nebudu, tak jako nekoukám na šoty, kde jsou umučená zvířata a podobné scény . _________________
band 3/08,-25kg před op,1/3/11 reop pro potíže, tubu Turnov Mudr. Hrubý,102 kg před reop
Davídek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|