| 
Jdi na stránku  Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34, 35, 36  Další 
 
 
	
		| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |  
		| Autor | Zpráva |  
		| verca 
 
 
 Založen: 1.12.2009
 Příspěvky: 2925
 
 
 | 
			
				|  Zaslal: so květen 14, 2011 10:53 am    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| Langoše, pizza 
 500g hl. mouky
 10g soli (2 lžičky)
 35g oleje (5lžic)
 250g vody
 1 lžička instantního droždí
 
 zadělávám také v dom. pekárně a hned po vykynutí dělám
   
 Anebo si kup už polotovar - jenom smícháš s vodou
 _________________
 
   30/3/10 - TUBU - Turnov
 2 děti, na podzim abdo
 Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál
  |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| Milca-berca 
 
 
 Založen: 27.7.2006
 Příspěvky: 234
 Bydliště: Benešov,35let,bezdětná
 
 | 
			
				|  Zaslal: so květen 14, 2011 1:07 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| Jste zaltíčka..... díky..jenže... langoš chcu dělat za 
 1) k večeři.... tudíže nemohu nechat do zítra v lednici
   
 a za
 
 2) jsem si koupila klasické droždí v kostičce,sušené nemám ehm.
   
 TOŽ TED BABY RADTE NOOOOOOOOOO -  pomoooccc
 
 A PROPO BUDU JE DĚLAT SNAD PODRUHÉ V ŽIVOTĚ A KDYSI TO BYLO SNAD PŘED 15LETY...TY SE ASIK NEVÁLEJÍ, JENOM POVYTAHUJÍ,ŽE???
 _________________
 
   3/07 bandáž,16.2/10 tubu při 127kg,odhozeno 41kg,10/10  těhu při 89kg,36tt-89kg
 |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| Sibyla 
 
 
 Založen: 18.4.2010
 Příspěvky: 584
 Bydliště: JM
 
 |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| bobule 
 
 
 Založen: 5.10.2009
 Příspěvky: 1498
 
 
 |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| verca 
 
 
 Založen: 1.12.2009
 Příspěvky: 2925
 
 
 | 
			
				|  Zaslal: so květen 14, 2011 2:32 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| Milčo pokud máš normál droždí, tak udělej klasický kvásek a dej ho místo instantního, není nic jednodušší   
 Jinak já je nevytahuji, ale válím, pak potřu olejem s česnekem a sypu sýrem + klukům kečup
  _________________
 
   30/3/10 - TUBU - Turnov
 2 děti, na podzim abdo
 Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujééémm dál
  |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| Milca-berca 
 
 
 Založen: 27.7.2006
 Příspěvky: 234
 Bydliště: Benešov,35let,bezdětná
 
 | 
			
				|  Zaslal: so květen 14, 2011 3:35 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| OOOOOOOOOOOOO Díky kuchařinky moje.....huš abych je měla v puse..mňam      teda ty langoše ,žee   
 
 
 A  hrk hrk už je v lednici..jen v tom mám takové maličkaté hrudky mne přijde....ale to na chuti nic neměni..vypadá to dobře..huš se těším na tu chut....
       
 
 Ještě jednou dík  holčinyyyyyyyyy
       
 
 P.S. bych chtěla takovou maminku půjčit na udělání langošu Bobul
    _________________
 
   3/07 bandáž,16.2/10 tubu při 127kg,odhozeno 41kg,10/10  těhu při 89kg,36tt-89kg
 |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| bobule 
 
 
 Založen: 5.10.2009
 Příspěvky: 1498
 
 
 | 
			
				|  Zaslal: so květen 14, 2011 5:04 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| Milčo jí to vyřídím
    _________________
 
   39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov
 |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| Mona 
 
 
 Založen: 28.10.2009
 Příspěvky: 814
 Bydliště: Štatl
 
 | 
			
				|  Zaslal: út květen 17, 2011 1:16 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				|  _________________
 Výchozí BMI bylo 45.34, nynější je 32.77
 
   3/3 TUBU
 
 Naposledy upravil Mona dne ne červenec 10, 2011 2:15 pm, celkově upraveno 1 krát.
 |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| qwys 
 
 
 Založen: 26.1.2007
 Příspěvky: 916
 Bydliště: Sejdeme se u Kolína
 
 | 
			
				|  Zaslal: út květen 17, 2011 2:31 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| Mono, ja sice o tomhle smazaku uz slysela, ale to nic nemeni na tom, ze mi delas nehorazne chute, a ja se tolik snazim, takove zdrave veci jsem mela a i male porce (no, horka cokolada je proste nutnost, ale tak nedavam ji moc, nezalivam ji uz v tom maxipytli, tak se to snad da tolerovat, davam si tak 3 lzicky, hehe). No ale ja mam tak rada smazak
  nejlip s kroketama... Nic, nic, musim vydrzet... |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| martina 
 
 
 Založen: 31.7.2006
 Příspěvky: 916
 Bydliště: střední čechy
 
 | 
			
				|  Zaslal: út květen 17, 2011 2:53 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| Roláda jako pírko 
 5 vajec - žloutky a bílky zvlášť
 100 g krupicového cukru
 2 lžíce Solamylu
 1/2 lžičky citronové kůry a
 olej na potření papíru
 
 náplň
 
 1 smetana ke šlehání (215 ml)
 1 sáček vanilkového cukru
 1 zakysaná smetana (190 g)
 1 ztužovač šlehačky
 
 já přidávám do náplně na malé kousky nakrájené jahody, ale nemusí být
 
 1. Zahřejeme troubu na 190 C. Bílky vyšlehat do tuhého sněhu, postupně do něj vmíchávat žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Již NEšlehat!!! Směs rychle rozetřít na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem a dát na 10 minut zprudka péct. Horký plát překlopit na utěrku, sejmout papír a srolovat.
 
 2. Smetanu vyšlehat do tuha, vmíchat vanilkový cukr, ztužovač a zakysanou smetanu a případně ovoce. Vlažné těsto rozrolovat a potřít smetanovou směsí a opět zatočit.. Chladit tři hodiny............
   
 Je to dobré a rychlé - DOBROU CHUŤ
 _________________
 
   
 
 bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
 tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
 12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
 |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| jane-jane 
 
 
 Založen: 26.8.2010
 Příspěvky: 657
 Bydliště: Krakonošovo
 
 | 
			
				|  Zaslal: út květen 17, 2011 3:34 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| tak roládu jsem nikdy nepekla.... mám z ní panickou hrůzu..... každej říká jak je to lehký.... já mám strach z toho rolování            _________________
 
   TUBU-Turnov 10/11/2010
 44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel
  ) |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| martina 
 
 
 Založen: 31.7.2006
 Příspěvky: 916
 Bydliště: střední čechy
 
 | 
			
				|  Zaslal: út květen 17, 2011 3:39 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| jj tak to jsme na tom stejně, já jí pekla poprvé před 14 dny v sobotu - zkušebně, a pak hned v pondělí 2, protože jí syn okamžitě chtěl k ústní maturitě jako pohoštění pro komisi, a druhý den jsem ji pekla znova, protože druhej hoch, když zjistil, jak komisi chutnala, tak ji chtěl taky................oba odmaturovali, že by za to mohla ta roláda??????       
 Tím, že je tam ten solamyl a ne mouka, tak je taková jako natahovací nebo jak to správně říct - prostě se neláme a jde krásně rozrolovat i z5 srolovat............mám ji vážně odzkoušenou a můžu doporučit
  _________________
 
   
 
 bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
 tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
 12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
 |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| martina 
 
 
 Založen: 31.7.2006
 Příspěvky: 916
 Bydliště: střední čechy
 
 | 
			
				|  Zaslal: út květen 17, 2011 5:03 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| ČERTI nebo-li buřty na pivu 
 Základem jsou dobré domácí špekáčky. Zásadně nekupujeme z Kauflandu a podobných obchodů.  Buřty oloupeme (šlupky kočkám a nebo pejskovi, když už kočky nemůžou), podélně nakrojíme a dáme do pekáče, nebo nějaké nádoby úměrné množství špekáčků. Podlijeme černým pivem Kozel. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, nešetříme množstvím a zasypeme. Zalijeme nejméně půlkou lahve kečupu. Z koření používám jen sůl, pepř, mletou papriku, feferonky, worcester a sojovou omáčku. Feferonkama taky nešetříme. Pokud je v lednici zbytek salámu, nebo starší klobáska, kterou už nikdo nechce, můžeme rozkrájet do pekáče k čertům. Dáme do trouby asi na 180–200 stupňů a pomalu pečeme za stálého podlévání pivem. Dělají se dlouho, asi dvě až tři hodiny, ta cibule se musí rozvařit. Stojí to ale za to. Dobrou chuť.
 _________________
 
   
 
 bandáž 13. 11. 2006 při 115 kg - pro obtíže odstraněna
 tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to úžasný
 12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
 |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| jane-jane 
 
 
 Založen: 26.8.2010
 Příspěvky: 657
 Bydliště: Krakonošovo
 
 | 
			
				|  Zaslal: út květen 17, 2011 5:31 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| martino... díky za povzbuzení.... pujdu do teho tedy též persama napřed  ..... pak podám raport   
 jinak buřty na pivu dělám již cca 20 let.... je fakt, že zpočátku chutnaly úplně jinak,,,, pak jsem je dokonce přestala dělat,
  opravdu záleží na kvalitě špekáčků....   Dělám je podobně - jen s tím rozdílem, že buřty nedokrojím a cibuli vecpu dovnitř špekajdů.... bohatě cibulí vystelu pekáč a stavím jeden buřtík vedel druhého, aby byly natěsno a krom pikantního kečupu pomatlám buřty před zalitím piva ještě plnotučnou hořčicí...... jiné koření nepoužívám
  _________________
 
   TUBU-Turnov 10/11/2010
 44 let*18letá dcera*chápající přítel bez chapadel
  ) |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		| Jirin 
 
 
 Založen: 8.3.2010
 Příspěvky: 156
 
 
 | 
			
				|  Zaslal: út květen 31, 2011 5:47 pm    Předmět: |   |  
				| 
 |  
				| Co se starou vánočkou? Nevyhazovat! 
 Nakrájet na plátky, namazat máslem, naskládat na máslem potřený plech, zalít pudinkovým práškem rozmíchaným s mlíkem a v troubě zapéct do zlatova.
 
 Mňam, už mi to tu voní na stole
  |  |  
		| Návrat nahoru |  |  
		|  |  
		|  |  
  
	| 
 
 |  | Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
 Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
 Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
 Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
 
 |  |