Jdi na str�nku P�edchoz� 1, 2, 3, ... 34, 35, 36 Dal��
Zobrazit p�edchoz� t�ma :: Zobrazit n�sleduj�c� t�ma |
Autor |
Zpr�va |
marica
Zalo�en: 29.1.2010 P��sp�vky: 47
|
Zaslal: ne b�ezen 21, 2010 7:33 pm P�edm�t: |
|
|
Jeste jsem se nerozhoupala k vareni tak teda pridam jeste jeden receptik ten taky miluji
Kureci Kari
2 kureci prsa nakrajet na nudlicky
3 pulky paprik davam ruzne barevne take na nudlicky
1 cibule
kari prasek nebo kari omacka ve sklenicce ne moc kaloricka
sojova omacka
kdo ma rad palive sladkou chilli omacku
olej
Opeceme kureci maso na trose oleje, kdyz je opecene pridat nadrobno nakrajenou cibulku nechat trochu opect, pak prilit asi lzici sojove omacky a pridat asi lzicku ne vrchovatou kari prasku a pridat papriky vse chvilku podusitna 4 lzicich vody, kdo ma rad prida sladkou chili omacku, asi lzici a pokud mame zalijeme kari omackou a chvilku varit ca 5 min nebo nechat jen tak a podavam s ryzi basmati
To same se da udelat jako sweet and sour,pokud vynechame kari
Dobrou chut _________________
|
|
N�vrat nahoru |
|
|
ALENA
Zalo�en: 10.12.2006 P��sp�vky: 1585 Bydli�t�: Olomouc
|
Zaslal: ne b�ezen 21, 2010 7:55 pm P�edm�t: |
|
|
Ku�e na citronech
ku�e
sm�s bylinek (oregano, tymi�n, bazal�ka)
4 citrony
6 strou�k� �esneku
sal�t nebo pe�en� brambory k pod�v�n�
s�l a pep�
Ku�e omyjte, osu�te, ze v�ech stran osolte a opep�ete, nap�chujte sm�s sekan�ch bylinek (oregano, tymi�n, bazal�ka). Okolo rozlo�te 4 citrony nakr�jen� na kole�ka, 6 neloupan�ch strou�k� �esneku, bylinky dle chuti a dejte p�ct na 35�40 minut do trouby p�edeh��t� na 200 �C. Pod�vejte se sal�tem nebo pe�en�mi bramborami _________________
57 rok�-band� 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace |
|
N�vrat nahoru |
|
|
ALENA
Zalo�en: 10.12.2006 P��sp�vky: 1585 Bydli�t�: Olomouc
|
Zaslal: ne b�ezen 21, 2010 8:12 pm P�edm�t: |
|
|
Jogurtov� ��zky
Ingredience:
8 prsn�ch ku�ec�ch ��zk�, 1 velk� hust� b�l� jogurt, vejce, 4 strou�ky �esneku, s�l, pep�, dal�� ko�en� dle chuti
Postup p��pravy: Ku�ec� ��zky naklepeme, osol�me a opep��me a nam���me do jogurtov� marin�dy. Tu p�iprav�me sm�ch�n�m jogurtu, vajec, �esneku, op�t soli a pep�e. Pak maso p�end�me do uzav�rateln� n�doby a ulo��me v lednici. Nejd��ve druh� den vynd�v�me ��zky z marin�dy, obalujeme ve strouhance a opatrn� sma��me.
��zky jsou hodn� k�ehk�, chu� ��asn�, kdo za�il, nechce jinak
_________________
57 rok�-band� 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Radka1
Zalo�en: 8.2.2010 P��sp�vky: 19 Bydli�t�: m�lnicko
|
Zaslal: ne b�ezen 21, 2010 8:58 pm P�edm�t: |
|
|
D�v�ata,recept�ky jsou fajn, ale hlavn� bych byla moc r�da i za recepty a rady co j�st po opce. Bosice u� za�ala, tak se pochlubte i vy dal�� co u� jste po.D�ky _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wDb7QcH/]
[/url]
v��ka 162 cm, 1 kile�ko shozeno p�ed OP
43 let,man�el,dv� dosp�l� dcery 24/21
band� v Iscare 30.3.2010 |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Ituna
Zalo�en: 4.2.2010 P��sp�vky: 2 Bydli�t�: Liberec
|
Zaslal: ne b�ezen 21, 2010 9:17 pm P�edm�t: pol�vky? |
|
|
Ahoj. T�eba v�vary- co to je? Masox, pol�vky z pytl�k�, nebo d�te vyva�it kus hov�z�ho a zeleninu ? Pol�vky u� dlouho /mimo brambora�ky/ neva��m, tak nev�m. _________________ Ituna - plikace 7.4.2010 OB Praha |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Vanda
Zalo�en: 5.1.2010 P��sp�vky: 67
|
Zaslal: ne b�ezen 21, 2010 10:01 pm P�edm�t: |
|
|
Ahoj, tedy j� tu byla po ob�d� a nic a p�ijdu po ve�e�i a u� tu m�te dv� str�nky recept�. Tak j� taky p�id�m jedny knedl�ky:
Tvarohov� knedl�ky pln�n� ovocem
---------------------------------------------
250 g tvarohu m�kk�ho
125 g d�tsk� krupi�ky
tenk� pl�tek m�sla
1 vejce
�petka soli
ovoce - meru�ky, �vestky, jahody ap.
V�echny ingredience (krom� ovoce) zpracujeme v t�sto, kter� je ide�ln� nechat tak hodinku odle�et (kdy� sp�ch�te, lze pou��t hned), pak u� jen zabalit ovoce a va�� se asi 10 - 12 min, podle velikosti. Navrch sypat tvarohem, m�kem, co kdo r�d. Pokud v�m t�sto lep�, sta�� si posypat ruce krupi�kou, p��padn� 1 - 2 l��ce krupi�ky je�t� p�idat. _________________
3. 2. 2010 plikace �aludku na OB klinice v Praze.
Naposledy upravil Vanda dne ne b�ezen 21, 2010 10:03 pm, celkov� upraveno 2 kr�t. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Majdalenka
Zalo�en: 5.10.2007 P��sp�vky: 218 Bydli�t�: Hav��ov
|
Zaslal: ne b�ezen 21, 2010 10:02 pm P�edm�t: |
|
|
Ahojte j� tedy jedla po operaci hodn� pol�vky jak�koli a moc jsem si to rozmixovala a stala jsem se z�vislou na pol�vk�ch dote�, jsou dost m�lo kalorick�, tekut� a zasyt�... Tak�e zeleninov�, p�rkov�, kedlubnov�, k�kov� a samoz�em� v�vary a tam jsem si pozd�ji rozmixovala i ko�enovou zeleninu, t�stovinky nebo brambor a kousek mas��ka, bylo to supr po opce....
Taky jsem si d�vala ban�nov� koktejl... ka�d� donesl ban�ny a j� se b�la je hned papkat, tak�e jen jsem rozmixovala ban�n s ml��kem bez cukru a bylo to fajn, cel� rodina mi to up�jela....taky jsem si ud�lala takov� ��dk� �pen�tek s bramborkem a vaj��ko, v�e jsem rozmixovala, taky du�enou mrkvi�ku a pozd�ji jsem si ud�lala takov� ��dk� gul� s vep�ov�ho maska a moc rozmixovala a byla jsem naprosto v ext�zi... nemohla jsem u� jogurtov� ml��ka a kef�rky ani vid�t, kdy� to �lov�k m� papkat nep�etr�it�, tak se to hold p�ej�....Tak�e toto jsem papkala j� _________________
36 let, 2 d�ti, 2 kocou�i, chameleon, 2 andul�ci a tata Maj��k
19.11.2009 TUBU Ostrava Dr. Foltys, |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Majdalenka
Zalo�en: 5.10.2007 P��sp�vky: 218 Bydli�t�: Hav��ov
|
Zaslal: ne b�ezen 21, 2010 10:07 pm P�edm�t: |
|
|
Pol�vky z pytl�ku a masoxy jsem si tedy opravdu v�bec na ten operovan� �aludek ned�vala, sp�e jsem vzpom�nala, co jsem d�lala sv�m d�tem, kdy� byli malinc�....takov� mno�stv�, co jsem jedla, v�dy� to bylo za chvilku...
Ale vlastn� i dote� d�l�m to, �e uva��m n�jakou pol�vku a je j� v�ce a zamraz�m si do p�esn�davkov�ch sklenic p�r kus� a pak jak jdu do pr�ce jen vyt�hnu z mra��ku a m�m ka�d� den jinou pol�vku.... j�m ji na rann�, odpoledn� i no�n�, no jak jsem �ekla jsem na nich te� z�visl�.... je�t� m� napadla rajsk�, brambora�ka a te� si dop��v�m i zel�a�ku, hrachovku i �o�kovku... _________________
36 let, 2 d�ti, 2 kocou�i, chameleon, 2 andul�ci a tata Maj��k
19.11.2009 TUBU Ostrava Dr. Foltys, |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Vanda
Zalo�en: 5.1.2010 P��sp�vky: 67
|
Zaslal: ne b�ezen 21, 2010 11:15 pm P�edm�t: |
|
|
Ituna - v�vary d�l�m z masa, kost�, zeleniny a pak d�m zav��ku (nudle, no�ky, vaj��ko, j�trov� knedl��ky), podle chuti. _________________
3. 2. 2010 plikace �aludku na OB klinice v Praze. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
janaaa
Zalo�en: 8.9.2007 P��sp�vky: 626 Bydli�t�: opava
|
Zaslal: po b�ezen 22, 2010 6:59 am P�edm�t: |
|
|
TAKY JSEM D�LALA V�VARY ZE V�ECH MO�N� MAS, DOKONCE I Z RYBY, M�LA JSEM STRACH, AT MI N�CO NECHYB�. CHT�LA JSEM ZHUBNOUT, ALE NE SE ZHUNTOVAT. A NA TO MYSLETE, I KDY� J�TE M�LO, NESM�TE ZAPOM�NAT NA ��DN� D�LE�IT� L�TKY. _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w1KWNws/]
[/url]
39 LET, OSTRAVA, doc. Dostal�k, sleeve resekce 14.1.2008 b�icho 15.10.2009"- prsa 19.4.2010 |
|
N�vrat nahoru |
|
|
bestickova
Zalo�en: 28.7.2008 P��sp�vky: 356 Bydli�t�: Ostrava
|
Zaslal: po b�ezen 22, 2010 11:04 am P�edm�t: |
|
|
zmrazene fil�
m�slo,s�l,pep�
Zmrazen� fil� osolim�,opep��me,do p�nve d�me rozeh��t kousek m�sla,na to d�me fil� a pomalu dus�me zhruba 15 min,oba�as oto��me..t�m,�e m� v sob� vodu,se ud�l� takov� doooobr� majda,kterou pak pol�v�m bramb�rky a nebo ka�i..Zkou�ela jsem i z pangase,ale nen� to ono..recept je m�j,sama jsem se takhle krmila p�i ka�i�kov� dietce,mas��ko jsem rozma�klala vidli�kou do ka�e a bylo.. _________________ [/url]
[/url] |
|
N�vrat nahoru |
|
|
bestickova
Zalo�en: 28.7.2008 P��sp�vky: 356 Bydli�t�: Ostrava
|
Zaslal: po b�ezen 22, 2010 11:08 am P�edm�t: |
|
|
rybi�ka jakou kdo m� r�d,ko�en� taky podle chuti,voda..
Do hrnce d�me vodu,do n� ko�en�,na to postav�me pa���ek na knedl��ky,kdy� voda v�e,dame rybi�ku a va��me v p��e zhruba 10 minutek,p�kn� pomalu,at je rybi�ka hotov�,j� do vody p�id�v�m i s�l,tak�e u� potom nen� pot�eba solit..ikdy�,m�j man�el sol� dost..Ale on m��e _________________ [/url]
[/url] |
|
N�vrat nahoru |
|
|
smap�ja
Zalo�en: 8.10.2009 P��sp�vky: 74 Bydli�t�: Pardubice
|
Zaslal: po b�ezen 22, 2010 11:54 am P�edm�t: Pikantn� pomaz�nka |
|
|
Olomouck� tvar��ky jsou n�zkotu�n� , tak�e jedna pikantn� pomaz�nka:
Tvar��kov� pomaz�nka
1 balen� olomouck�ch tvar��k�
1 cibule, s�l, petr�elka, �erven� paprika, 100 g m�sla, syrov� zelenina na ozdobu
M�slo ut�eme, p�id�me m�kce ut�en� tvar��ky, jemn� sekanou cibulku, zelenou petr�elku, paprikou , p��padn� dosol�me a v�echno dob�e prom�ch�me.
M�sto m�sla lze odleh�it tvarohem.
Pak u� jen ma�eme na pe�ivo, kter� u� n� �aludek snese _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w4csUAC/]
[/url]
35let,bezd�tn�
Naposledy upravil smap�ja dne �t b�ezen 23, 2010 8:43 am, celkov� upraveno 1 kr�t. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
bossice
Zalo�en: 16.6.2008 P��sp�vky: 721 Bydli�t�: Turnov
|
Zaslal: po b�ezen 22, 2010 3:18 pm P�edm�t: |
|
|
J� jsem si po operaci pochutn�vala taky nejv�c na pol�vk�ch.
Do hrnce va�it kousek odkost�n�ho a k��e zbaven�ho ku�ec�ho masa (prsa jsou dost such�, rad�i stehn�ko) na kousky, ko�enovou zeleninu (mra�enou pod sv��kovou) a bu� brambor nebo r��i, s�l, ale malinko. Sta�� pova�it ani ne p�l hodinky. Pak odebrat jen na moment�ln� porci a rozmixovat.
�asem jsem p�id�vala jin� druhy zeleniny a do hotov� pol�vky a� p�ed mixov�n�m p�idala petr�elku nebo libe�ek (to nen� blbe�ek!), celerovou na�, petr�elovou nebo jin� ko�en�, co jsem na�la na zahr�dce - v�born� je tymi�n a saturejka. Nesm� t�ch bylinek b�t moc, v�dy jsem dala jen od jednoho druhu, abych m�la poka�d� jinou chu�.
Celkov� uj�d�m na �ap�kat�m celeru, tan se d� narvat skoro do v�eho a podporuje odvodn�n� a hubnut�. A lah�dkov� je pastin�k. V�dy� sta�� si d�t va�it jakoukoliv zeleninu, pak zava�it t�eba krupi�kou nebo chlebem a rozmixovat.
A a� se to n�komu nebude zd�t, tak skoro v ka�d� pol�vce se snese �petka mlet�ho km�nu, kter� detoxikuje, �ist� st�eva a zamezuje z�cp�. Po operaci jsem z ko�en� pou��vala jen ten km�n, pep� mi dr�dil sliznice...nav�c podporuje chu� k j�dlu, co� je ne��douc�.
Dobrota je bramka�e rozm�chan� v hork�m ml�ce.
Taky jsem po operaci zkonzumovala kvanta kupovan� mrkvov� ���vy s vl�kninou a jin�m ovocem - ve skle - �edila jsem si j� tvarohy, jogurty, acitmel...co �lo a dobr� je p�l na p�l se studen�m ml�kem �i jen na�edit vodou a v l�t� kostky ledu a kapku citronu �i limetky. Neust�le jsem to m�la nam�chan� v lahvi a nosila s sebou po zahrad� a up�jela.
Koupila jsem si kontaktn� gril a tam je mo�n� d�t jen m�rn� olejem pom�znutou jakoukoliv zeleninu a narychlo op�ct, ani nemus�m solit a kdy�, tak malinko, gril chu� zv�razn� s�m. Nebo p�r kapek sojovky �i maggi, jak kdo r�d. Tak�e cukety, raj�ata, papriky (svl�knout pak �lupku), celer, pastin�k, mrkev, lilek i brambory. Zachov� se maximum vitam�n� a miner�ln�ch l�tek. Maso se mus� d�lat rychle a kr�tce, aby z�stalo m�kk�, zelenina a brambory o chvilku d�le.
Holky si taky d�laly jen oby�ejn� pol�vky - hork� voda a l�i�ka podravky �i jin�ho ko�en�, te� u� je na trhu dokonce podravka extra - zdrav�j��.
A glutam�tu sodn�ho se moc nebojte, nen� �kodliv� ani zdaleka tak, jak se to posledn� dobou prezentuje. Je to sou��st mnoha potravin, p��rodn� sou��st. Museli byste sn�st denn� kilo glutam�tu, abyste m�li zdravotn� probl�my.
No j� nev�m, je�t� n�co? Jo, vynikaj�c� je hl�va �st�i�n�, m��ete ji upravit na mnoho zp�sob� i j�st syrovou a nebo si do j�dla vysypat kapsli su�en� hl�vy (v l�k�rn�). Kr�sn� to dochut� a podpo�� imunitu, obsahuje v�echny vitam�ny a miner�ly, i j�d, kter� je pro hubnut� v�tan�.
V�c u� moment�ln� moje palice nevyplod�. �auky a zdrav�m v�echny, kdo� jste trp�liv� do�etli a� do konce! Zdar! _________________
55 let, skv�l� man�el, 2 syn�to�i,krysa��k Sisinka,band� 7/2008 p�i 107 kg MUDr. Hrub�, Panochova nemocnice Turnov, jaro 2011=81,nyn� ATB a jedu + zat�m 88kg a bude h�� |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Mona
Zalo�en: 28.10.2009 P��sp�vky: 814 Bydli�t�: �tatl
|
Zaslal: po b�ezen 22, 2010 4:15 pm P�edm�t: |
|
|
Pr�v� jsem se p�ecpala
Ud�lala jsem si brambor dle Jany, jen jsem to obohatila o s�r a kuku�ici. V�e rozmixovala. M�amka! Po p�r l�i�k�ch jsem p�ecpan�.
Janin recept:
Ingredience: 1 brambor, 1 l�i�ka m�sla a asi 4 dcl ml�ka. Brambory rozva��me s trochou soli a roz�ed�me ml�kem. Je to hlavn� chod na t�i dny. _________________ V�choz� BMI bylo 45.34, nyn�j�� je 32.77
3/3 TUBU |
|
N�vrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nem��ete odes�lat nov� t�ma do tohoto f�ra. Nem��ete odpov�dat na t�mata v tomto f�ru. Nem��ete upravovat sv� p��sp�vky v tomto f�ru. Nem��ete mazat sv� p��sp�vky v tomto f�ru. Nem��ete hlasovat v tomto f�ru.
|
|