Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 621, 622, 623 ... 728, 729, 730 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Lucie K.
|
Zaslal: st únor 16, 2011 11:49 am Předmět: |
|
|
Když jsem byla na plikaci, tak se mnou byla na pokoji 62 letá paní, co šla taky na plikaci. Tak nevím, možná nerozhoduje až tak věk, ale konkrétní člověk a jeho zdravotní stav a nebo i druh operace? _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/weTihxt/]
[/url]
26 let, 9.6.10 plikace na OB klinice, 9 let jsem s úžasným chlapem a léto 2011 svatba  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
katka04
|
Zaslal: st únor 16, 2011 12:27 pm Předmět: |
|
|
Lucie K jde o druh operace. Při bypassu je snížená schopnost střeva přijímat vitamíny ze stravy. Proto je tady doživotní užívání vitamínů podmínkou. Asi v pozdním věku je to dost nebezpečné. I když že by se dali vitamíny nazbírat do zásoby je dost nepravděpodobný, když přebytek tělo vylučuje. Každopádně jí to prý zdůvodnil zvýšeným rizikem nedostatku vápníku a tím odvápňování kostí. _________________ Katka
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wEWgTev/]
[/url]
21.10.2010 Homolka bypass, 11kg před operací |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ALENA
|
Zaslal: st únor 16, 2011 5:52 pm Předmět: |
|
|
katka04 já mám udělanej přechod operací už od 35 roků, tak nějaké problémy s přechodem mě již asi nehrozí, taky říkal, že bych se pak už rozpadla, ale myslím, že opravdu záleží na doktorovi a na tom, jaké opky dělá myslím, že tady je někdo starší s bypassem a problémy určitě nemá  _________________
57 roků-bandáž 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zakletá
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 7:04 am Předmět: |
|
|
holkyjak dlouho pře zákrokem se nesmí jíst a pít...
a nesmí se jíst a pít i před kolečkem ? tzn, před gastrem ? a jak dlouho?
a jak je to s kouřením ? je lepší přestat ? nekouřím moc, cca tři denně.
díky _________________
27/4/2011 PLIKACE,OB Klinika a nový,krásný začátek!
Heslo na plantáž přes SZ. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
qwys
Založen: 26.1.2007 Příspěvky: 916 Bydliště: Sejdeme se u Kolína
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 7:17 am Předmět: ... |
|
|
zakleta
mne dr. rekl, at treba 2-3 dny pred operaci nejim, resp. ze muzu treba trochu slazeny caj, ale aby se proste odlehcilo jatrum. Tak jsem ho poslechla a byla jsem o hladu.
Na gastro musis byt nalacno, obvykle od pulnoci predesleho dne: Nesmis jist, ale ani pit a ani kourit - vse, co muzes, je na vsechno jen smutne koukat...! Ja si koupila casopis o bydleni, abych se rozptylila. Pred timto zakrokem ti striknou do krku znecitlivujici sprej, uz samo to je vyzivne - po zakroku pak nemas jeste alespon hodinu jist ani pit. Ale pak uz je to dobre. Ja mela gastro v poledne, ale myslim, ze
cindicek na tom byla jeste hur, ze ho mela nejak ve 4 odpoledne, coz jsem ji teda nezavidela, protoze nejhorsi je nemoct se napit!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
katka04
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 8:30 am Předmět: |
|
|
zakletá před gastrem nejíš od půlnoci. Ostatní vyšetření kolečka je to jedno. Záleží jestli to budeš mít v jeden den nebo ne. Od hladovek před operací se upouští, protože anesteziologové pak měli problémy. Vyhladovělé tělo reaguje na narkozu jinak. Většinou se tak týden dva před operací drží jaterní dieta, aby se játra odtučnila. Ale už fakt ne hladovka jako to bylo ještě nedávno doporučováno některými operatery _________________ Katka
[/url]
|
Návrat nahoru |
|
 |
zakletá
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 9:06 am Předmět: |
|
|
tak že nejhorší je se nenapít vím, taky už sem na operaci byla, a pred cisarkým rezem me drzeli bez vody skor 24 hodin... ale to uz sem byla fakt nepříčetná.
já mám největší bobky z toho gastra... dá se to nějak slovy věrohodně popsat ? ať vím aspon zhruba co mě čeká ... _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Annax
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 10:40 am Předmět: |
|
|
Popis gastroendoskopie? HNUS HNUS HNUS
V momentě, kdy mi tlačili do krku tu hadici, tak jsem zapoměla na všechny dobré rady: zhluboka dýchat, dívat se do jednoho místa.... Celou dobu jsem se dávila a mávala rukama jak větrnej mlýn.
Myslela jsem si, že neexistuje hnusnější vyšetření (pravda je, že jsem ještě nebyla na kolonoskopii )
Ovšem minulý týden jsem byla s dcerou na foniatrii. Strčil jí kovovou trubku hluboko do krku, má hlasivky hodně nízko, druhou rukou jí chytil jazyk do gázy a držel ho pořádně vytaženej a měla zpívat oktávu. Ta se chuděra taky dávila a on reklamoval, že ty zvuky, co ze sebe vydává, prý nejsou čistá oktáva  _________________
44 let, plikace 23. 3. 2011, Břeclav |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zakletá
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 10:50 am Předmět: |
|
|
ani tak to je síla...
mno sem teda na sebe zvědavá.. jak dlouho to trvá ??????? _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
katka04
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 10:53 am Předmět: |
|
|
Gastro na Homolce nevím. Dostala sem sprejíka do krku, injekci a pak už si jenom pamatuju jak sem se oblíkala _________________ Katka
[/url]
|
Návrat nahoru |
|
 |
zakletá
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 10:54 am Předmět: |
|
|
kačí ? injekci na co ? tě uspali nebo co ? že si to nepamatujes  _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
bobule
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 10:54 am Předmět: |
|
|
Annax
věř, že kolonoskopie je 100x příjemnější vyšetření něž gastro ... já to tu popisovala před rokem jak jsem to absolvovala já ... x krát mě ujišťovali, že mi krk vystříkají, že mi dají i inijekci a ještě jsem ohledně toho podepisovala i souhlas, ale ve finále když sem ležela na lehátku mi řekli, že to zvládnu i tak ....NAVOSTRO ... já která se dáví i při čištění zubů ... asi si říkaly, že když sem tak vyžraná a cpu si do huby žrádlo, tak zmáknu i tohle .... vyplivla jsem ten náhubek co mi dali a znovu je žádala o umrtvení aspoň sprejem .... opět mi bylo řečeno, že to zvládnu ... dopadlo to tak, že nakonec na mě sestra řvala, proč mám ucpanej nos a tečou mi slzy, že jsem určitě nachlazená ... ruce mi drželi násilím, protože jsem rvala doktorovi tu hadici ven z mé huby a měla pocit, že se udusím protože už jsem nemohla dýchat ani pusou ... nos byl ucpanej ... výsledek byl takovej, že mě sice vyšetřili, ale já odcházela z fialovým obočím ( vysrážená krev z dávení ) a flekatým celým obličejem a hroznýma bolestma v krku které trvaly dva dny ... následek toho všeho ... holt se mi slušně pomstili za to jak vypadám ... jinak si to nedovedu vysvětlit ...
Teď jdu na gastro 24.2 znovu ... ovšem už k jinému lékaři ... vím že se dávím a že to nebude procházka růžovou zahradou, ale doufám, že ten mi snad alespoň tu malou pomoc neodmítne a nebude mě tak trápit ... reference jsou na něj kladné, tak snad .... ale věř, že raděj 10 hadici do zadku než jednou do huby  _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zakletá
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 10:57 am Předmět: |
|
|
bobul
tak to na tebe 24 budu myslet, já má první návštěvu se vstupním vyšetřením na OB... dofám že kolečko bude cobydup, a opka jak by smet.... sem zvědavá jak dlouho to potrvá než se dočkám.
Hlavně aby bylo všechno v pohodě a nezdrželo se to k vůli něčemu.. to si fakt přeju.
No tak koukám že se na to gastro asi připravit nedá co...  _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
katka04
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 10:58 am Předmět: |
|
|
zakleta no někde dávaj tohodle oblbováka. Je to asi jako krátká narkoza nebo já nevim, ale asi sem to fakt prospala Jenom kámoška se mi potom smála, že sem jak ožralá a pořád kecám a kecám. Prej se nedostala ke slovu. Ale tak o mě věděli, že se strááášně bojim a navíc mi tam dělá spolužačka ze základky. Tak mi asi dopřála víc  _________________ Katka
[/url]
|
Návrat nahoru |
|
 |
bobule
|
Zaslal: čt únor 17, 2011 10:59 am Předmět: |
|
|
zakletá
nedá ... hlavně na lačno a pokud nemáš extra dávící reflex, tak se to dá vydržet ... někdo to zvládá bez problémů  _________________
39let,2děti,manža...14.6-tubu-Turnov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|