Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 107, 108, 109 ... 728, 729, 730 Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Beata
|
Zaslal: po březen 19, 2007 7:43 pm Předmět: "Noční můra s Iscare" |
|
|
Zdravím,holky to nemělo chybu.Už dlouho jsem se tak nezasmála. |
|
Návrat nahoru |
|
|
qwys
Založen: 26.1.2007 Příspěvky: 916 Bydliště: Sejdeme se u Kolína
|
Zaslal: po březen 19, 2007 8:16 pm Předmět: |
|
|
Hele a co je to za injekci pred tou operaci uklidnujici? naka narko? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Plavovlaska
|
Zaslal: po březen 19, 2007 8:34 pm Předmět: |
|
|
Premedikuje se jednak k zabezpečení spánku, proti bolesti a k ovlivnění funkce vegetativního nervového systému. Podávají se hypnotika a opiáty. Zhruba půl až hodinu před operací. Jaké konkrétní přípravky podají rozhoduje anesteziolog. |
|
Návrat nahoru |
|
|
qwys
|
Zaslal: po březen 19, 2007 8:44 pm Předmět: |
|
|
A davaji potom uplne po probuzeni nejake ibalginy nebo neco, kdyz bude bolest? |
|
Návrat nahoru |
|
|
trixl
|
Zaslal: po březen 19, 2007 8:44 pm Předmět: |
|
|
Mě by zajímalo, jestli může člověk odmítnout, protože už mi bylo i párkrát řečeno, že mi to musí dát, protože se to tak dělá, i když jsem byla v klidu. Rutina je děsná věc. _________________ neziskovky www.zrnka.cz a www.vysocina.apla.cz
BEZ OPKY, 5 dětí, 49 let, počátek hubnutí >131 kg, jedu na etapy , bezlaktózová dieta |
|
Návrat nahoru |
|
|
qwys
|
Zaslal: po březen 19, 2007 8:47 pm Předmět: |
|
|
Me by zase zajimalo, jak dlouho se tyhle chemicky hnusy z tela odcerpavaj ale jako sem zvedava, jak se potom budu citit |
|
Návrat nahoru |
|
|
qwys
|
Zaslal: po březen 19, 2007 8:48 pm Předmět: |
|
|
Trixl a ty pak chces nekdy v budoucnu na bandaz nebo to zvladnes sama? |
|
Návrat nahoru |
|
|
trixl
|
Zaslal: po březen 19, 2007 8:52 pm Předmět: |
|
|
Jsem zatím odhodlaná to zvládnout bez bandáže, první kolo se povedlo, druhé nastoupí až porodím, to se teprv ukáže, ale mám pocit, že to dobře dopadne, věřím si. S bandáží to stejně záleží zase jen na mně a mojí disciplíně. _________________ neziskovky www.zrnka.cz a www.vysocina.apla.cz
BEZ OPKY, 5 dětí, 49 let, počátek hubnutí >131 kg, jedu na etapy , bezlaktózová dieta |
|
Návrat nahoru |
|
|
qwys
|
Zaslal: po březen 19, 2007 8:54 pm Předmět: |
|
|
No ale drzis se dobre, ja bych bez bandaze mela uz 10 kilo navrch byt tehotna a ty mas ty 3, ze? Fakt dobry... Vy ste tu vsecky tak sikovne, doufam, ze taky mi metrik poskoci, az se mi hlavka zatoci |
|
Návrat nahoru |
|
|
Plavovlaska
|
Zaslal: po březen 19, 2007 9:09 pm Předmět: |
|
|
trixl napsal: | Mě by zajímalo, jestli může člověk odmítnout, protože už mi bylo i párkrát řečeno, že mi to musí dát, protože se to tak dělá, i když jsem byla v klidu. Rutina je děsná věc. |
Premedikace už je součástí operace. Odmítnout nejde, protože nejde jen o to, abys byla klidná, ale o to, abys hluboce spala a necítila jsi bolest, protože by ses jim mohla na stole probudit
Jinak po operaci opět podávají přípravky proti bolesti a to jednak automaticky a jednak i na žádost pacienta. Tyto pooperační záležitosti už pak můžeš odmítnout. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Plavovlaska
|
Zaslal: po březen 19, 2007 9:23 pm Předmět: |
|
|
K tomu: jednou se mi stalo, že jsem po operaci odmítla už další injekci. Sestřička se prostě sebrala a odešla. Jenže pak přišla noční směna a jedna taková napůl gestapačka ke mně fakt v hluboké noci přišla a přestože jsem spala, tak mě napíchla do stehenního svalu, a to zepředu. Protože jsem spala na zádech.
No a jak je člověk po operaci racionálního myšlení neschopen, tak i já jsem se natolik vyděsila, že jsem až do rána nespala a měla jsem utkvělou představu, že jsem se ocitla někde v ústavu, kde vládne doktor Mengele a že když se pohnu tak mě třeba zabijí. No a ráno jsem měla z té prožité hrůzy vysoký tlak a teplotu.
Tam na tý JIPce jsem to nikomu neřekla, prostě ze strachu, co by mi ta sestra ještě mohla udělat (taky mi bylo 20). Ale když mě pak pustili, tak jsem o tomto mluvila se svou známou sestrou, která pracovala v téže nemocnici a ta mi řekla, že to sestry občas dělají, že píchají takhle v noci pacienty, aby jim do rána spali a neotravovali a ony měly klidnou službu.
Naposledy upravil Plavovlaska dne po březen 19, 2007 9:36 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
qwys
|
Zaslal: po březen 19, 2007 9:32 pm Předmět: |
|
|
Plavovlasko, to teda je neco, takze si mam dat pozor na silene sestry? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Plavovlaska
|
Zaslal: po březen 19, 2007 9:39 pm Předmět: |
|
|
Tady si myslím, že nic nehrozí. V Iscare dobře vědí, že něco podobného by jim mohlo zlomit vaz. Nemocnic, které provádí bandáže je dost a takováhle věc by se moc brzy rozkříkla. Tohle si mohla dovolit jen sestra ve státním špitále. |
|
Návrat nahoru |
|
|
qwys
|
Zaslal: po březen 19, 2007 9:40 pm Předmět: |
|
|
Plavovlasko, to je dobre, trochu bych si pripadala jako v Psychu, ja ve sprse a sestra za zavesem s injekci... Tak je to dobre. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Plavovlaska
|
Zaslal: po březen 19, 2007 9:44 pm Předmět: |
|
|
He he, ty má ráda horory co? Nejdřív Noční můra, teď Psycho, ještě že tam nejdeš V pátek třináctého |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|