Zobrazit p�edchoz� t�ma :: Zobrazit n�sleduj�c� t�ma |
Autor |
Zpr�va |
martina
Zalo�en: 31.7.2006 P��sp�vky: 916 Bydli�t�: st�edn� �echy
|
Zaslal: po ��jen 16, 2006 1:42 pm P�edm�t: Odstran�n� band�e |
|
|
Dobr� den pane doktore,
m�m na V8s je�t� jeden dotaz, ohledn� band�e. M��e se postupem �asu st�t, �e �lov�k onemocn� a bude m�t takov� probl�my, �e prost� by bylo nutn� band� odstranit. Samoz�ejm� nechci nic takov�ho p�ivol�vat, ale mysl�m, �e i toto je velice d�le�it� ot�zka. Je proto v takov�ch p��padech mo�n� band� odstranit, nebo se jedn� o operaci ji� nevratnou?
D�kuji V�m p�edem za odpov��- Martina |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Dr.�ierny
Zalo�en: 15.7.2006 P��sp�vky: 32
|
Zaslal: po ��jen 16, 2006 7:28 pm P�edm�t: Odstran�n� band�e |
|
|
Ano, v n�kter�ch p��padech je nutn� band� odstranit. Adjustovatelnou silikonovou band� s pln�c� kom�rou v podko�� lze obvykle bez v�t��ch probl�m� odstranit, kdyby to bylo pot�ebn�. T�m p�dem se vnitrn� stav �aludku vr�t� prakticky do norm�ln�ho stavu jako byl p�ed operac�. Jinak je tomu u star��ch, resp, levn�j��ch band�� z tkan�ho materi�lu, kter� se pou��vali kdysi i v �R. Tkan� materi�l se vroste do st�ny �aludku, �ast�ji �in� probl�my a taky odstranit jej b�v� v�t�� probl�m. Zpravidla se povede odstranit jenom ��st na p�edn� st�n� �aludku. Jak �asto k tomu doch�z�, to nelze stanovit. Takov� riziko b�v� odli�n� podle zp�sobu operace (ten se m�n�), podle materi�lu (ten se vyv�j�) a podle toho jak pacient spolupracuje, jak band� mechanicky p�et�uje. Se sou�asn�mi regulovateln�mi band�emi p�i sou�asn�m zav�d�n� implant�tu je m�n� �ast� nutnost band� odstra�ovat. Ty, kter� se vkl�dali p�ed 10- 15 lety byly jin� a byli na �aludek jinak vkl�d�ny. Dle �daj� z tehdej�� doby se riziko odstran�n� t�kalo a� kolem 10% operovan�ch. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
martina
|
Zaslal: �t ��jen 17, 2006 11:07 am P�edm�t: |
|
|
D�kuji V�m pane doktore, opravdu se mi jednalo jen o p��pad nejvy��� nouze. Va�e odpov�� m� naprosto uspokojila. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Martinka
Zalo�en: 16.1.2007 P��sp�vky: 1 Bydli�t�: Ostrava
|
Zaslal: �t leden 16, 2007 2:03 pm P�edm�t: probl�my s band�� |
|
|
V roce 1999 jsem podstoupila band� �aludku ve FN Ostrav�-Porub�. V�ila jsem tehdy 110 kg. Asi 2 m�s�ce po operaci jsem ze strachu nejedla, pila jsem pouze tekutou stravu. Pak jsem pomalu p�e�la na tuhou stravu. Od t� doby jsem za�ala zvracet a zhubla na 90 kg. V roce 2002 jsem zhubla na 56 kg. V roce 2003 mi byla band� odstran�na z d�vodu t�hotenstv�. Nyn� st�le zvrac�m a op�t v��m 100 kg. Nav�c m�m velk� bolesti �aludku.Prosila bych pana doktora o radu. Martina |
|
N�vrat nahoru |
|
|
martina
|
Zaslal: �t leden 16, 2007 3:14 pm P�edm�t: |
|
|
a nebylo by lep�� obr�tit se p��mo na odborn�ho l�ka�e v m�st�, kd� t� operovali? To bude z�ejm� cht�t n�jak� vy�et�en� a osobn� n�v�t�vu l�ka�e.Z�ejm� je n�kde n�jak� probl�m a na to ti asi takhle bez vy�et�en� nikdo nem��e odpov�d�t. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Dr.�ierny
|
Zaslal: p� leden 19, 2007 1:29 pm P�edm�t: Band� �aludku |
|
|
Patrn� jste m�la zavedenou rigidn� band�, jen� nelze povolit (v p��pad� gravidity) a jen� vede k rychl�mu hubnut� pro zvracen�, bolesti a podobn� pot�e intolerance j�dla. Pak se stav subjektivn� zlep��, ale porce tolerovan�ho j�dla se obnov�, jeliko� �aludek nad band�� se rozt�hne. Pak krom� hubnut� se m��ou p�idru�it dtr�vic� pot�e, komplikace, kter� jsou typick� pro rigidn�, textiln�, fixnou band�. Proto se u� zpravidla neprov�d�, a� na n�kter� pracovi�t� - t�eba v Ostrav�.
�dajn� V�m bylo provedeno odstran�n� band�e, co� je t�ko mo�n�, sp�e se prov�d� jenom rozru�en� a ��ste�n� odstran�n� ciz�ho materi�lu v rozsahu n�kolik cm. Zbytek na zadn� st�n� �aldku zpravidla z�st�v�. Dal�� operace je proto obt�n�, slo�it�, technicky n�ro�n�. Stav si vy�aduje prov�st r�zn� vy�et�en� a podle n�lez� se d� rozhodnout, jestli a jakou operaci lze vykonat. V principu lze uva�ovat o tubulizaci �aludku o bypase �aludku a o op�tovn� bad�i - ale adjustabiln�. Posledn� uveden� alternativa je nejb�n�j��, museli jsme ji prov�st u n�kolika pacient�, jen� byli p�vodn� operov�n� jinde, podobn� jako Vy.
Zkuste se obr�tit na p�vodn� pracovi�t�, ale rigidn� band� odm�tn�te! |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Pet37
Zalo�en: 30.1.2007 P��sp�vky: 1
|
Zaslal: �t leden 30, 2007 10:50 am P�edm�t: Vymena krouzku |
|
|
Dobry den,v oce 2002 jsem podstoupila bandaz zaludku.Zhubla jsem 24 kg.Po dlouhodobe nemoci jsem ale opet pribrala.Chtela jsem se zeptat,zda je mozna znovu bandaz zaludku.Muj chirurg mi potvrdil,ze typ krouzku,ktery mam je starsi typ,ktery se neda regulovat.Zajimalo by me zda je mozna vymena za novejsi typ.Dekuji. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Dr.�ierny
|
Zaslal: ne �nor 04, 2007 8:06 pm P�edm�t: "V�m�na" "krou�ku" |
|
|
Ano, lze operovat op�t, ale ne v�dy.
"V�m�na" vlastn� nen� v�m�nou, proto�e rigidn� band� zar�st� do st�ny �aludku a lze jej jenom ��ste�n� uvolnit a jenom jej� ��st odstranit, ne zcela vym�nit. Nav�c textiln� prou�ek tkaniny nen� "krou�ek". Nen� band� jako band� - regulovateln� ��inek adjustabviln� band�e je nesrovnateln� s rigidn�m prou�kem, alespo� podle vyj�d�en� samotn�ch u n�s reoperovan�ch pacient� (jen� za�lili ob� metody). Nov� silikonov�, regulovateln� band� je pak po uvoln�n� "star�ho krou�ku" a sr�st� kolem obt�n� ulo�ena na horn� ��st �aludku. Ne v�dy se to d� prov�st laparoskopicky.
N�kdy "star�" band�, textiln� materi�l dokonce postupn� proroste dovnit� �aludku a ztrat� se!!! St�evy se dostane a� ven z tr�v�c�ho traktu spolu se stolic�... Tak�e p�edt�m, jak by se operovalo, je nutn� �aludek pe�liv� vy�et�it. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
rendula
Zalo�en: 1.10.2006 P��sp�vky: 144 Bydli�t�: Plze�
|
Zaslal: ne �nor 25, 2007 12:24 pm P�edm�t: |
|
|
Dobr� den,pane doktore,jsem �erstv�-tedy 6 dn� po band�i �aludku a m�m na v�s dotaz.
Neust�le si pro��t�m r�zn� �l�nky a n�zory ohledn� band�e �aludku a zaj�mala by m� jedna v�c.
Jak� je "�ance",�e band� m��e po �aludku sklouznout??? Od z�t�ka naj�d�m-kone�n�-na ka�ovitou stravu,ale ��k�m si,kdyby m� t�eba nedej bo�e zasko�ilo a j� polkla kousek n��eho v�t��ho vcelku-i kdy� pe�liv� rozkousan�ho,m��e m� ta band� sklouznout????
J� z toho m�m hrozn� strach a nerada bych ze strachu byla na tekut�m a ka�ovit�m po��d.
A pokud n�komu ta band� sklouzne,pozn� to pacient s�m,�e m��e j�st po��d???? Nebo jak se to pozn�,ultrazvukem????
D�ky za odpv�� na asi zbyte�n� a hloup� dotaz,ale j� jsem takov� ��oura,po��d po n��em p�tr�m. _________________
operace 19.2.2007 |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Rendy
Zalo�en: 2.8.2008 P��sp�vky: 384 Bydli�t�: N�CHOD
|
Zaslal: p� z��� 26, 2008 3:37 pm P�edm�t: pincip band�e �aludku |
|
|
Dobr� den pane doktore cht�la jsem se zeptat jak dlouho m��e m�t �lov�k band� j� jsem byla operov�na 22.9.2008 a tak by mn� zaj�malo jak je to jestzly jen je to na 3 roky a pak podstoupit znovu z�krok.d�kuj� za odpov�d Rendy _________________
44 let Op 23/09 2008 FN Hradec Kr�lov� Mudr.Hroch 3 kocou�� a 1 mimi yok��rek jm�nem �iko |
|
N�vrat nahoru |
|
|
marie S.
Zalo�en: 18.5.2007 P��sp�vky: 602 Bydli�t�: Praha 9
|
Zaslal: p� z��� 26, 2008 4:31 pm P�edm�t: |
|
|
rendy kdes p�i�la na 3 roky? band� je napo��d, pokud nen� ��dn� probl�m. _________________
104 kg v 04/07 -10 kg p�ed operac�, band� 5.6.07, |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Rendy
Zalo�en: 2.8.2008 P��sp�vky: 384 Bydli�t�: N�CHOD
|
Zaslal: p� z��� 26, 2008 5:57 pm P�edm�t: voln� diskuse |
|
|
Jen jsem to zaslechla tak by mn� to docela zaj�malo jak to je proto�e nechci to postupovat od znova. _________________
44 let Op 23/09 2008 FN Hradec Kr�lov� Mudr.Hroch 3 kocou�� a 1 mimi yok��rek jm�nem �iko |
|
N�vrat nahoru |
|
|
martina
|
Zaslal: p� z��� 26, 2008 8:17 pm P�edm�t: |
|
|
bad� je do�ivotn� z�le�itost. Pokud by sis p�e�etla p�edchoz� p��sp�vky tak to tam bylo. Nav�c i v �vodn�m pov�d�n� stra�nek Bandingklubu. _________________
band� 13. 11. 2006 p�i 115 kg - pro obt�e odstran�na
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to ��asn�
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelov�n�m pup�ka |
|
N�vrat nahoru |
|
|
ALENA
Zalo�en: 10.12.2006 P��sp�vky: 1585 Bydli�t�: Olomouc
|
Zaslal: p� z��� 26, 2008 10:14 pm P�edm�t: |
|
|
Rendy, kdo t� operoval, �e ti to nevysv�tlili , to ur�it� s tebou o v�em mluvil l�ka� !!!!!!! _________________
57 rok�-band� 20.3.2007, 10.12.08 - reoperace - tubulizace |
|
N�vrat nahoru |
|
|
eficka
Zalo�en: 20.9.2006 P��sp�vky: 6
|
Zaslal: p� b�ezen 05, 2010 1:38 pm P�edm�t: chci odstranit band� |
|
|
ahoj je tady n�kdo,kdo chce odstranit "svou" adjustabiln� band�? nekamenujte m�, po 5 letech jsem zm�nila n�zor. _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wY9zMFS/]
[/url] |
|
N�vrat nahoru |
|
|
|