Zde, na dom�n� stare.forum.bandingklub.cz, je n�hled na starou verzi fora, kter� bude �asem uzav�ena.

Pro registraci, nebo psan� p��sp�vk� pros�m pou�ijte novou verzi na dom�n�: forum.bandingklub.cz

f�rum.bandingklub.cz
opera�n� mo�nosti l��by t�k� obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam u�ivatel� Registrace
Profil Soukrom� zpr�vy P�ihl�en�

Pro pana doktora

Jdi na str�nku P�edchoz�  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Dal��

Zobrazit p�edchoz� t�ma :: Zobrazit n�sleduj�c� t�ma  
Autor Zpr�va
zuztomas

Zalo�en: 9.1.2008
P��sp�vky: 57
Bydli�t�: Praha 9

P��sp�vekZaslal: st b�ezen 19, 2008 5:38 pm    P�edm�t: Citovat

Dobr� den pane doktore, cht�la bych se zeptat. Dnes jsem t�den po band�i, ale nec�t�m v�bec ��dnou zm�nu oproti stavu p�ed operac�, jsem schopn� poz��t velk� mno�stv� j�dla i pit�, v�bec nemus�m p�t pomalu a nec�t�m ��dn� omezen�. v nemocnici jsem po operaci 2x zvracela ale od t� doby mi p�ijde jako bych ani ��dnou band� nem�la. Je mo�n�, �e se n�co nepovedlo? Jsem ne��astn� Sad P�edem moc d�kuji za odpov�� Zuzana

band� 12.3.2008

p�ed t�hu 89kg
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Odeslat e-mail  
Yveta J.

Zalo�en: 25.1.2008
P��sp�vky: 1
Bydli�t�: T�bor

P��sp�vekZaslal: �t duben 10, 2008 10:30 am    P�edm�t: Dotaz! Citovat

4.3.08 mi byla provedena band� �aludku.Po operaci jsem nem�la ��dn� probl�my.7.4.08 jsem nastoupila do pr�ce a nyn� m�m bolesti v oblasti kom�rky.V pr�ci nos�m t�k� v�ci a p�ev�nou ��st dne stoj�m.Chci se zeptat jestli je to b�n� stav nebo si m�m doj�t ke sv�mu l�ka�i.
D�kuji
Taky10

Zalo�en: 5.4.2007
P��sp�vky: 666
Bydli�t�: Praha

P��sp�vekZaslal: po duben 14, 2008 10:05 pm    P�edm�t: Citovat

ahojky Yvetko, mysl�m si, �e to nen� b�n� stav pokud jsi v�c jak m�s�c po operaci...i kdy�, pokud nos� t�k� v�ci......nic nezkaz�, kdy� si rad�ji dojde� k l�ka�i, p�eci jen jistota je jistota, dr��m pale�ky, �e to nic snad nebude a dej n�m v�d�t a zastav se za n�mi �ast�ji......a n�co n�m o sob� taky prozra� a zapoj se do diskuse...p�kn� ve�er Martina
kam�a

Zalo�en: 20.9.2007
P��sp�vky: 90

P��sp�vekZaslal: �t duben 15, 2008 2:58 pm    P�edm�t: Citovat

Yveto, j� byla operovan� 19.3.2007 a kolem portu m� to bol� po��d- teda n� jako po��d, jako v jednom kuse, ale t�eba 3-4 do t�dne m� to pobol�v�, nekdy m�� n�kdy v�c a n�kdy d�l a n�kdy krat�� dobu. Ten port�k se po��d tro�i�ku posouv� a tak si mysl�m, �e to nen� nic nenorm�ln�ho, nicm�n� pokud t� to tr�p�, napi� t�eba do Iscare nebo tam zavolej a zeptej se na to- a� si ty sama v klidu Laughing
Sara

Zalo�en: 15.5.2008
P��sp�vky: 25

P��sp�vekZaslal: po kv�ten 19, 2008 12:24 am    P�edm�t: Citovat

V�en� pane doktore,
pros�m, mohl byste mi odpov�d�t na mou ot�zku? M� zn�m� m� ji� 10 let bulimii. V�� 56 kg a m��� 169 cm, je j� 25 let. M� sklony k tloustnut� a pr�ci, kde je jej� vzhled d�le�it� a z�sadn�. Mysl� si, �e by jej� nemoc mohla �e�it band� �aludku. Psychologick� l��en� ji� v minulosti podstoupila bezv�sledn�.
Bylo by mo�n� j� z tohoto d�vodu band� prov�st? Pros�m, m�te s takov�mi p��pady n�jak� zku�enosti?

N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu  
G�bina

Zalo�en: 26.2.2007
P��sp�vky: 297

P��sp�vekZaslal: po kv�ten 19, 2008 7:56 am    P�edm�t: Citovat

Sara - promi�, �e odpov�d�m d��ve ne� pan doktor, ale mysl�m, �e z�m�rn� zvracen� je v�nou kontraindikac� k operaci Sad Sou��st� p�edopera�n�ch vy�et�en� je i psychologick� pohovor a mysl�m, �e kdy� v minulusti terapie selhala, nedostala by tv� zn�m� od psychologa k operaci doporu�en�. Z�m�rn� zvracen� brzy po band�i by toti� mohlo band� posunout �i po�kodit Exclamation O dal��ch z�va�n�ch aspektech �ast�ho zvracen� tu asi ani nemus�m mluvit. Nejsem si jist�, zda by mal� porce byly dostate�nou motivac� k tomu, aby tvoje zn�m� nezvracela Confused . Nav�c je mo�n�, �e po tak dlouh� dob� s bulimi� u� zvrac� po j�dle t�m�� automaticky Confused
Jist� by se mohla v n�jak�m centru l��by obezity sv��it do p��e psycholog�, kte�� by j� pomohli bulimii zvl�dnout bez toho, aby p�ib�rala na v�ze. Idea Pokud ale v�� a m��� kolik p�e�, tak by band� v ��dn�m p��pad� "dostat" nem�la. Arrow Ta slou�� k l��b� chorobn� obezity a jej�ch n�sledk� a ne k l��b� psychick�ch probl�m�. Sad

p�ed operac� zhubnuto 20 kg, band� 31.07.2007, 2x dopln�n�
Za rok a �tvrt zhubnuto 61 kg (tj. na 92 kg), pak t�hotenstv� a te�, v lednu 2010, za��n�m znovu od 102 kg
N�vrat nahoru
Taky10

Zalo�en: 5.4.2007
P��sp�vky: 666

P��sp�vekZaslal: po kv�ten 19, 2008 5:00 pm    P�edm�t: Citovat

No, mysl�m si, �e o band�i by nem�la ani uva�ovat, mo�n� o jin�m druhu operace, ale ur�it� by tomu p�edch�zelo n�jak� psychiatrick� l��en�
Sara

P��sp�vekZaslal: p� kv�ten 23, 2008 11:35 am    P�edm�t: Citovat

[quote="Taky10"], G�bina,
d�kuji v�m za odpov��. Zji��ovala jsem d�l u l�ka�� a u� v�m, jak j�, tak i ona, �e i jeden bulimick� z�chvat by pro ni znamenal smrteln� riziko. Pro mne je to tud� vy��zen� v�c. Ona v�ak band� �aludku pova�uje st�le za mo�n� �e�en�, proto�e nem� sebevra�edn� tendence a mysl� si, �e hrozba t�m�� okam�it� smrti je dostate�n� siln� motivace s n�sledn�m nutn�m p��jmem mal�ho mno�stv� j�dla.
Psychologick� i psychiatrick� l��en� m� bez�sp�n� za sebou.
K bulimii se dostala p�es ment�ln� anorexii, kdy �e�ila v patn�cti letech svou nadv�hu. V�cem�n� ji k bulimii hladce p�evedli v t� dob� l�ka�i v nemocnici hrozbami, �e ji nepust� dom�, ale p�jde do sanatoria, a �e se s n� p�rat nebudou a budou ji krmit otvorem v krku, kdy� nebude j�st norm�ln� porce j�dla.
Mysl�m si, �e bulimi�ky to maj� s n�mi velice podobn�, tak jako nadv�ha i bulimie �kod� zdrav� a v�echno to je o psychice.

N�vrat nahoru
martina

Zalo�en: 31.7.2006
P��sp�vky: 916
Bydli�t�: st�edn� �echy

P��sp�vekZaslal: so kv�ten 24, 2008 6:24 pm    P�edm�t: Citovat

Sara napsal:
V�en� pane doktore,
pros�m, mohl byste mi odpov�d�t na mou ot�zku? M� zn�m� m� ji� 10 let bulimii. V�� 56 kg a m��� 169 cm, je j� 25 let. M� sklony k tloustnut� a pr�ci, kde je jej� vzhled d�le�it� a z�sadn�. Mysl� si, �e by jej� nemoc mohla �e�it band� �aludku. Psychologick� l��en� ji� v minulosti podstoupila bezv�sledn�.
Bylo by mo�n� j� z tohoto d�vodu band� prov�st? Pros�m, m�te s takov�mi p��pady n�jak� zku�enosti?

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
A k �emu pot�ebuje band�? V�dy� jej� BMI nen� ani 20, tam je u� skoro podv��iva. P�ece nem��e o ni�em takov�m ani uva�ovat a je jasn�, �e je nemocn� a pot�ebuje pomoct, ale ne band�.

band� 13. 11. 2006 p�i 115 kg - pro obt�e odstran�na
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to ��asn�
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelov�n�m pup�ka
N�vrat nahoru
Sara

P��sp�vekZaslal: so kv�ten 24, 2008 6:57 pm    P�edm�t: Citovat

Martino, myslela jsem, �e je to z�ejm� z m� ot�zky, o band�i p�em��l� z toho d�vodu, aby se pr�v� t� bulimie zbavila. Jej� BMI je n�m zn�m�.

N�vrat nahoru
martina

Zalo�en: 31.7.2006
P��sp�vky: 916
Bydli�t�: st�edn� �echy

P��sp�vekZaslal: ne kv�ten 25, 2008 6:13 pm    P�edm�t: Citovat

Ale p�ece band� nem��e b�t l��bou pro bulimii. Band� m� pomoct n�m ob�zn�m, abychom zhubli. V ��dn�m p��pad� nem��e �e�it bulimii. A pochybuju, �e by do toho n�kter� doktor �el.

band� 13. 11. 2006 p�i 115 kg - pro obt�e odstran�na
tubulizace 5. 12. 2008 - Turnov a je to ��asn�
12.10.2010 - abdominoplastika s vymodelov�n�m pup�ka
N�vrat nahoru
Dr.�ierny

Zalo�en: 15.7.2006
P��sp�vky: 32

P��sp�vekZaslal: ne kv�ten 25, 2008 7:02 pm    P�edm�t: Odpov�� S��e Citovat

BULIMIE je psychiatrick� onemocn�n�, porucha p��jmu potravy (PPP), kter� je kontraindikac� pro band� �aludku. Nav�c podle V�mi zadan�ch ��seln�ch �daj� nen� doty�n� ob�zn�, nespl�ovala by krit�ria operace ani kdyby se z n�jak�ch d�vod� psycholog nevyj�d�il zam�tav�.
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Zobrazit autorovy WWW str�nky  
Sara

P��sp�vekZaslal: po kv�ten 26, 2008 11:19 am    P�edm�t: Re: Odpov�� S��e Citovat

Pane doktore, d�kuji za odpov��...

N�vrat nahoru
Sara

P��sp�vekZaslal: po kv�ten 26, 2008 12:11 pm    P�edm�t: Citovat

J� to samoz�ejm� ch�pu a souhlas�m, �e band� je pro tlust� a pro ni by znamenala smrteln� riziko.

Jen vysv�tl�m jej� logick� pohled.
Ona v tom zkr�tka vid� " berli�ku " zrovna tak, jako my. Zrovna tak, jako my, nechce m�t nadv�hu a stejn�, jako my s nadv�hou bojovala. Bohu�el to p�ehnala a hubnut� ji hodilo do bulimie a t� se chce zbavit. Psycholog, ani psychiatr j� nepomohli a sama to nezvl�d�.
Pokud se problematicky nakonec bulimie zbav�, t�eba nalezen�m vhodn�ho psychologa, nabere spoustu kil, p�ijde o pr�ci a pak by mohla j�t na band�, o kter� je p�esv�d�en�, �e n�m, co m�me r�di j�dlo, pom�h�. Zkr�tka, cht�la tu cestu zkr�tit.
J� j� samoz�ejm� ��k�m, �e j� ten psycholog t�eba p�ivede i ke spr�vn� �ivotospr�v�...
Bulimi�ek je kolem n�s hodn� a maj� ze sv�ho stavu deprese leckdy v�t��, ne� my, i kdy� maj� �t�hl� postavy a jsou pohybliv�j��.

N�vrat nahoru
bestickova

Zalo�en: 28.7.2008
P��sp�vky: 356
Bydli�t�: Ostrava

P��sp�vekZaslal: po �ervenec 28, 2008 10:09 am    P�edm�t: Re: dotaz pro p.doktora �iern�ho Citovat

Lubko napsal:
Dobr� den pane doktore, cht�l bych se zeptat jak dlouh� jsou �ekac� doby na vy�et�en� band�e �aludku.Bydl�m V Ostrav� dle referenc� tu v kluby jsem zvolil Brno.Chci se zeptat zda se stihne ud�lat ,, vy�et�ovac� kole�ko,, za 1 den?D�le bych se cht�l zeptat jak �ast� jsou poopera�n� kontroly?zat�m d�kuji za odpov��.Je�t� mi pros�m napi�te telefonn� kontakt kam se mohu objednat d�kuji J�ka Lubo�

Ahojky!!J� taky bydl�m v Ostrav�,a na FN v Porub� nav�t�vuji doktora Foltyse,kter� je velmi vst��cn� a v poho a dneska m�m u� t�rm�n na sleeve resekci.mona
N�vrat nahoru
�asy uv�d�ny v GMT + 1 hodina
Jdi na str�nku P�edchoz�  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Dal��

P�ejdi na:  
Nem��ete odes�lat nov� t�ma do tohoto f�ra.
Nem��ete odpov�dat na t�mata v tomto f�ru.
Nem��ete upravovat sv� p��sp�vky v tomto f�ru.
Nem��ete mazat sv� p��sp�vky v tomto f�ru.
Nem��ete hlasovat v tomto f�ru.

Band� �aludku | Chirurgick� l��ba obezity | L��ba obezity | Bariatrick� chirurgie
Banding klub je ob�ansk� sdru�en� lid�, kte�� maj� z�jem o chirurgickou l��bu t�k� obezity nebo jim byla provedena band� �aludku. C�lem klubu je pom�hat pacient�m po operaci a poskytovat informace o bariatrick� chirurgii a v�sledc�ch t�to l��by.

Spolupracujeme: Oriflame
PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © ob�ansk� sdru�en� Banding klub �R