Zde, na dom�n� stare.forum.bandingklub.cz, je n�hled na starou verzi fora, kter� bude �asem uzav�ena.

Pro registraci, nebo psan� p��sp�vk� pros�m pou�ijte novou verzi na dom�n�: forum.bandingklub.cz

f�rum.bandingklub.cz
opera�n� mo�nosti l��by t�k� obezity

BandingKlub.cz FAQ Hledat Seznam u�ivatel� Registrace
Profil Soukrom� zpr�vy P�ihl�en�

Pro pana doktora

Jdi na str�nku P�edchoz�  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Dal��

Zobrazit p�edchoz� t�ma :: Zobrazit n�sleduj�c� t�ma  
Autor Zpr�va
martina

Zalo�en: 31.7.2006
P��sp�vky: 916
Bydli�t�: st�edn� �echy

P��sp�vekZaslal: �t �nor 13, 2007 10:03 pm    P�edm�t: Citovat

ten psycholog z�ejm� n�jak� d�vod m�l. A jak psala Janelita, sd�lil ti ho?
Taky si nenapsala kolik m���, v��. Zkus napsat n�co v�c, ale pokud psycholog nesouhlas�, tak v tom asi n�co bude.
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu  
Helena

Zalo�en: 13.2.2007
P��sp�vky: 2

P��sp�vekZaslal: st �nor 14, 2007 2:42 pm    P�edm�t: Citovat

M���m 161 a v��m 116 kg. Psycholo�ka akor�t mi dala v�d�t p�es doktorku, �e to pro mn� nen� vhodn� a lep�� by bylo vy��znut� kusu �aludku. Jen�e to nechci j�, takov� z�sah.
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Odeslat e-mail  
trixl

Zalo�en: 14.8.2006
P��sp�vky: 549

P��sp�vekZaslal: st �nor 14, 2007 2:46 pm    P�edm�t: Citovat

Aha tedy tubulizace, tady se o tom p�e na hlavn� str�nce. Bylo to n�kde, kde se d�l� hodn� band��? Pokud ano, tak bych o tom je�t� pouva�ovala. Ale to se mi nel�b�, �e to ne�ekne a nech� vzkazovat.

BEZ OPKY, 5 d�t�, 49 let, po��tek hubnut� >131 kg, jedu na etapy Smile, bezlakt�zov� dieta
N�vrat nahoru
martina

Zalo�en: 31.7.2006
P��sp�vky: 916
Bydli�t�: st�edn� �echy

P��sp�vekZaslal: st �nor 14, 2007 3:55 pm    P�edm�t: Citovat

A d�vod ti nevzk�zala? A nen� to, �e se j� zd�lo, �e bys nezvl�dla vydr�et cel� �ivot omezov�n� se a p�ipadalo j� pro tebe lep�� prost� ten �aludek zmen��t? A kde si byla? V�t�inou a druhu operace p�ece rozhoduje doktor a ne psycholog. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
N�vrat nahoru
trixl

P��sp�vekZaslal: st �nor 14, 2007 4:01 pm    P�edm�t: Citovat

Tam se m� vy��znou ��st, kter� je zodpov�dn� za pocit nedosycen�, tak jestli toto nen� probl�m, �e nejsou sign�ly o plnosti �aludku. T�eba by potom sch�zely po band�i a byl by s t�m probl�m.
Zaj�malo by m�, zda je mo�no v takov�m p��pad� band� nahradit tubulizac� �aludku, teoreticky by se to dalo b�hem jedn� operace, ale jsem laik.

BEZ OPKY, 5 d�t�, 49 let, po��tek hubnut� >131 kg, jedu na etapy Smile, bezlakt�zov� dieta
N�vrat nahoru
Martina 2

Zalo�en: 4.8.2006
P��sp�vky: 86
Bydli�t�: Zl�nsko

P��sp�vekZaslal: st �nor 14, 2007 9:08 pm    P�edm�t: Citovat

Heleno,
j� bych za�la k jin�mu psychologovi. A ten Ti mus� p�semn� d�t vyj�d�en�, zda jsi schopna band� podstoupit anebo nejsi schopn�. Pokud i druh� psycholog nebude souhlasit s Tv�m zaband�ov�n�m, tak asi bude n�kde n�co v Tob�. Cokoliv, nev�m co. T�eba to nedoporu�uj� lidem co maj� z�chvatovit� p�ej�dan�. Bylo mi to tak vysv�tleno.
N�vrat nahoru
Dr.�ierny

Zalo�en: 15.7.2006
P��sp�vky: 32

P��sp�vekZaslal: ne �nor 18, 2007 9:35 am    P�edm�t: Odpov�� Helen� Citovat

Dobr� den Heleno.
P�id�m do diskuse i j� sv�j n�zor. Adjustabiln� band� �audku funguje na z�klad� omezen� "restrikce" stravy. Aby optim�ln� fungovala, je nutn� dodr�ovat kontroly adjustac�, dopln�n�. Tubulizace �aludku (resekce, odstran�n� ��sti �aludku) funguje stejn�m zp�sobem, akor�t se nevy�aduj� ty kontroly, nelze j� regulovat po operaci. Tak�e pokud psycholo�ka dob�e zn� princip obou operac�, asi bude d�vod jej�ho doporu�en� v tom, �e dosp�la k z�v�ru, �e pravideln� kontroly by asi ve Va�em p��padu nebyly dodr�ov�ny. Z vlastn� zku�enosti m��u ale rozhodn� potvrdit to, �e efekt jak�koliv bariatrick� operace (bypas, tubulizace, band�) je dobr� (u n�s tubulizace vedla k redukci a� 28 kg/3 m�s). Rozhodn� je lep�� jakoukoliv bariatrickou operaci podstoupit, ne� z�stat v neefektivn� l��b�. Probl�mem je to, aby se �aludek neroztahoval rostouc�mi kvanty stravy - po tubulizaci je taky nutn� sebek�ze� a spolupr�ce pacienta. Jedin� bypas �aludku je spojen i s ��ste�nou "malabsorbc�" a neklade proto velik� n�roky na pacientovu spolupr�ci a k�ze�.... prost� se to nevst�eb�. Pokud trv�te na band�i, pak hledejte jin�ho psychologa, je mo�n�, �e pou�ije jin� vy�et�ovac� metody a dosp�je k jin�m z�v�r�m. Pokud by jste hledala pracovi�t�, kde d�laj� jin� operace ne� band�, pak se orientujte na Prahu a Brno, nebo si nejd��ve ov��te, �e maj� s t�mito m�n� �ast�mi z�kroky zku�enosti.
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Zobrazit autorovy WWW str�nky  
Betty

Zalo�en: 7.8.2006
P��sp�vky: 72
Bydli�t�: Praha 9

P��sp�vekZaslal: ne �nor 18, 2007 3:33 pm    P�edm�t: Citovat

Jsou p��mo psychyatry�t� Dr a psychologov�, kte�� se t�mto zab�vaj�.(vy�et�en� p�ed band��), byla jsem u takov�ho a doporu�il m� s t�m, �e bych m�la b�t v n�sledn� p��i a m�l pravdu. Band� je opravdu hodn� o madam PSYCH�.

Zeptejte se na Praze neb Brn� jak v�m p�e pan doktor �ern�.

[/url]
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Odeslat e-mail  
Katka

Zalo�en: 27.2.2007
P��sp�vky: 2
Bydli�t�: Ostrava

P��sp�vekZaslal: �t �nor 27, 2007 6:10 pm    P�edm�t: probl�my s band�� Citovat

Dobr� den, v�em. Cht�la bych se zeptat pana doktora,pro� tolik l�ka�� a seter odrazuje pacienty od band�e �aludku. Oni jsou odborn�ci a p�esto
n�s zrazuj�. Co si m�me my laici o tom myslet? Cht�la bych podstoupit band�,ale hodn� lid� mi to vymlouv�. D�kuji za odpov��, Katka.
N�vrat nahoru
Martina 2

P��sp�vekZaslal: �t �nor 27, 2007 8:13 pm    P�edm�t: Citovat

Ahoj Katko,
nejsem l�ka�ka ani sestra, ale m�m dobr� p��tele jak l�ka�e tak sestry. U nich je to deformace. Oni maj� prost� strach. Doktor doktora se boj� jako �ert k��e.
A mezi sestrama koluje pov�ra, �e kdy� jdou s ��mkoliv na z�krok, tak ur�it� budou m�t komplikace. Jako kov��ova kobyla...zn� to. Wink Very Happy
Tak to je. Prost� se boj�.
N�vrat nahoru
trixl

P��sp�vekZaslal: st �nor 28, 2007 10:50 am    P�edm�t: Citovat

Je to asi i t�m, �e to nepova�uj� za �ivot zachra�uj�c� operaci, tud� podstupovat operaci jen pro kr�su je riziko, a je to po��d je�t� nov�.

N�vrat nahoru
hlemyzdka

Zalo�en: 28.2.2007
P��sp�vky: 1
Bydli�t�: Brno

P��sp�vekZaslal: st �nor 28, 2007 6:57 pm    P�edm�t: dotaz na pana Dr. �ierneho Citovat

dobr� den, cht�la bych se zeptat na p�r v�c�. P�esto�e jsem se d�vala po informac�ch na str�nk�ch bandingklubu i r�zn� ve f�rech, informace jsem nena�la. BMI m�m 44, gynoidn� typ obezity, jsem adept na band� �aludku

u� jsem byla u V�s v ordinaci a te� absolvovuji to nutn� kole�ko. cht�la bych se zeptat:
- jak dlouhou dobu je nutn�, abych pod dohledem obezitologa a nutri�n� magistry dr�ela reduk�n� dietu? Mus�m opravdu a� 6 m�s�c� "dietit" ne� m� po�lou zp�t za V�mi?
- ohledn� psychologick�ho vy�et�en�- je nutn�, abych se objednala p��mo k prychologovi Mgr. Ros�, nebo se m��u obr�tit i nan�koho jin�ho? jedn� se mi toti� o to, �e u n�j je po objedn�n� velmi dlouh� �ekac� doba.
-na gatro m� po�lete vy, pot� co budu m�t v�echna ostatn� vy�et�en�? Jak� konkr�tn� vy�et�en� m� na gastru �ek�?
- jsem poji�t�na u VZP, je operace st�le zdarma?
- jak� je pr�m�rn� doba(sta�� opravdu orienta�n�) od chv�le prvn� n�v�t�vy ordinace do operace?
N�vrat nahoru

Zalo�en: 28.2.2007
P��sp�vky: 1

P��sp�vekZaslal: st �nor 28, 2007 8:18 pm    P�edm�t: dotaz Citovat

Pora�te!Jestli�e jsem rozhodla postoupit z�krok jak postupovat a jestli je n�kdo z �steck�ho kraje,tak kde se nejbl� z�krok prov�d�.D�ky
N�vrat nahoru
Martina 2

P��sp�vekZaslal: st �nor 28, 2007 8:37 pm    P�edm�t: Citovat

Ahoj Mirko, v�t�m T� mezi n�ma.
V�echno co T� zaj�m� se do�te� na f�ru.
Smile
N�vrat nahoru
Dr.�ierny

Zalo�en: 15.7.2006
P��sp�vky: 32

P��sp�vekZaslal: p� b�ezen 02, 2007 8:49 pm    P�edm�t: Odpov�� "hlem��dce" Citovat

Ud�v�te, �e jste byla u mn� na konzultaci. Nev�m kdy a z V�mi udan�ch charakteristik si nedok�u vybavit V� konkr�tn� p��pad. Proto je obt�n� odpov�d�t na Va�e dotazy. Za�no od posledn�ho:
-Nepo��tal jsem u n�s pr�m�rnou d�lku "kole�ka". Snad 1/4 pacient� jsou takov�, kter� vid�m j� a� jako posledn�, kdy u� absolvovali l��bu konzervativn� a jsou n�sledn� odesl�n� s n�vrhem k operaci, a pak se ��dn� dal�� kole�ko nekon�. O takov�m pacientu navr�en�m internistou, a psychologem se dozv�m jako posledn� a kdy� je m�j n�zor souhlasn�, dokon�� se endoskopick� a sonografick� vy�et�en�, adekv�tn� pou�en� a pacient dostane term�n. Pak jsou ale i pacienti, kter� j� ode�lu za obezitologem a psychologem, ale tam se u� neobjednaj� a zmiz�.
- Ano zat�m VZP i dal�� -operaci hrad�
- ke gastroskopii a sonografii V�s m��u odeslat ji� d��ve, p�ed dokon�en�m "kole�ka" Gastroskopie je prov�d�na ambulantn�, v poloze na lev�m boku V�m zavedou ohebnou hadi�ku o pr�m�ru cca 13 mm p�es �sta, j�cen ado �aludku, abychom vylou�ili z�va�n� onemocvn�n� �aludku p�ed operac�.
-psychologick� vy�et�en� p�ed band�� �aludku m� b�t zam��eno na okolnosti kolem p��jmu potravy a ne ka�d� psycholog v� , co se od n�j o�ek�v�. Samoz�ejm�, �e vy�et�en� m��e poskytnout i jin�, ne jenom na�e psycholo�ka, pokud je k tomu d�vod.
-Podle mezin�rodn� akceptovan�ch doporu�en� by m�l m�t ka�d� adept k operaci mo�nost absolvovat v�decky podlo�enou konzervativn� l��bu jej� d�lka nen� p�esn� stanovena, minim�ln� snad v rozsahu od 3 do 12 m�s�c� (t�eba pr�m�r 6 m�s�c�?). Jde o to, jestli jste doposud u� n�co v boji s obezitou podnikala, co a jak jste se konzervativn� l��ila. Tak�e nen� ka�d� pacient stejn�.
Douf�m, �e jsem dostate�n� odpov�d�l na Va�e dotazy.
N�vrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zpr�vu Zobrazit autorovy WWW str�nky  
Zobrazit p��sp�vky z p�edchoz�ch:   
�asy uv�d�ny v GMT + 1 hodina
Jdi na str�nku P�edchoz�  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Dal��

P�ejdi na:  
Nem��ete odes�lat nov� t�ma do tohoto f�ra.
Nem��ete odpov�dat na t�mata v tomto f�ru.
Nem��ete upravovat sv� p��sp�vky v tomto f�ru.
Nem��ete mazat sv� p��sp�vky v tomto f�ru.
Nem��ete hlasovat v tomto f�ru.

Band� �aludku | Chirurgick� l��ba obezity | L��ba obezity | Bariatrick� chirurgie
Banding klub je ob�ansk� sdru�en� lid�, kte�� maj� z�jem o chirurgickou l��bu t�k� obezity nebo jim byla provedena band� �aludku. C�lem klubu je pom�hat pacient�m po operaci a poskytovat informace o bariatrick� chirurgii a v�sledc�ch t�to l��by.

Spolupracujeme: Oriflame
PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © ob�ansk� sdru�en� Banding klub �R