Zobrazit p�edchoz� t�ma :: Zobrazit n�sleduj�c� t�ma |
Autor |
Zpr�va |
bela
Zalo�en: 17.7.2006 P��sp�vky: 113 Bydli�t�: JI�N� �ECHY
|
Zaslal: po srpen 21, 2006 7:11 am P�edm�t: Kom�rka |
|
|
Zdrav�m pane doktore
Cht�la jsem se zeptat,zda se p�i n�razu na m�sto,kde je kom�rka,nem��e n�co st�t?Dostala jsem na toto m�sto m��em,docela to zabolelo.Ted to nebol�,ale m�m to �erven�.Operovan� jsem byla 24.7.06.
D�le jsem se cht�la zeptat co by se stalo,kdyby se tekutina obsa�en� v band�i dostala do t�la a zda je to v�bec mo�n�?
D�kuji za odpov�di a za toto forum |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Dr.�ierny
Zalo�en: 15.7.2006 P��sp�vky: 32
|
Zaslal: p� z��� 15, 2006 8:18 am P�edm�t: n�raz na kom�rku |
|
|
Jist� �e po n�razu, �i p�i mechanick�m tlaku na kom�rku se m��e okoln� tk�� pohmo�dit, nebo se m��ou fixuj�c� stehy uvolnit. Proto je vhodn� toto m�sto chr�nit p�ed vn�j��mi n�siln�mi ne��douc�mi vlivy. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Gabi
Zalo�en: 25.7.2006 P��sp�vky: 20 Bydli�t�: Nymburk
|
Zaslal: p� z��� 15, 2006 11:29 pm P�edm�t: Je kom�rka kovov�? |
|
|
Pane doktore cht�la jsem se zeptat jestli ta kom�rka je skute�n� kovov� a jestli to vad� p�i magnetick� rezonanci, CT, a RTG? D�kuji za odpov�d Gabi |
|
N�vrat nahoru |
|
|
Dr.�ierny
Zalo�en: 15.7.2006 P��sp�vky: 32
|
Zaslal: ne z��� 17, 2006 2:10 pm P�edm�t: Kovov� kom�rka |
|
|
Pln�c� port, kom�rka v podko�� je zpravidla z kovu, ale m��e b�t i z jin�ch materi�l�, proto je nutn� se informovat u v�robce. T�ch je na trhu v �R snad kolem p�ti. Kov je vid�t na RTG, ale nemus� vadit. P�i CT zam��en� na tuto oblast m��e ru�it, ale nebr�n� proveden� vy�et�en�. N�kter� speci�ln� kovy nejsou p�ek�kou pro vy�et�en� magnetickou rezonanc�, ale je vhodn� se ofici�ln� dotazovat konkr�tn�ho v�robce, nebo tam, kde jste byla operov�na. |
|
N�vrat nahoru |
|
|
|