Jdi na stránku Předchozí 1, 2
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Datli
|
Zaslal: čt únor 01, 2007 12:05 pm Předmět: |
|
|
To drcení léků pravda jsme v nemocnici praktkovali u pacientů jen na krátké období,když nebyli po operaci schopni polykat ty "becoky"-velké tablety.Netvrím,že je to na dlouhou dobu.Každý povrch prášku má nějaký smysl a ten by se měl i ctít.
Lesklé prášky jsou většinou z důvodu šílené nechuti a potřeby rozpouštění se pomalu.Ty kapsle-ty jsou nastaveny jako retard-čili s delším nástupem a jsou třeba rezistentní na žaludeční kyseliny a rozpouští se třeba až ve střevech.V žaludku by ta účinná látka byla zničená.
Netvrdím,že je to tak ve všech případech,samozřejmně se druh od druhu může lišit.Nicméně prášky bez povrchové úpravy,co se bezmála rozpouští už na jazyku,ty bych klidně i drtila,půlila.Dokonce některé prášky jsou dělány tak,že si můžete zvolit jestli je spolknete a skoro se udusíte,jak jsou óbr,anebo je hodíte do skleničky vody a za 10 minut se rozpustí a vypijou.
Ptejte se v lékárně,svých doktorů a zkuste zjistit,jestli ty vaše léky nejdou aplikovat v kapkách,sirupech či inhalačně.
Ale myslím si ,že to tu všichni podvědomně tušíte,jaké máte možnosti. |
|
Návrat nahoru |
|
|
ALENA
|
Zaslal: čt únor 01, 2007 5:46 pm Předmět: |
|
|
Datli,léky pro kardiaky asi moc měnit nejdou. Skoro všechny jsou s prodlouženým uvolňováním. My starší máme z tloušťky již dost zdravotních problémů,tak i těch léků je více. BĚŽNÉ LÉKY URČITĚ PŮJDOU DRTIT A PŮLIT.
Od spec.lékařů bude asi větší problém. |
|
Návrat nahoru |
|
|
verca623
|
Zaslal: po říjen 01, 2007 6:39 pm Předmět: Nůžky fungujou... |
|
|
Nějak jsem taky nemohla rozdejchat to drcení léků...tak si dávám tu práci, že nejdřív nůžkama rozpůlím, pak rozčtvrtím...a takle to udělám ještě asi dvakrát(dostanu se někam ke dvaatřicetinam) -je to lepší a nezustane to na jazyku... _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w8UGggB/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
|
marie S.
|
Zaslal: út říjen 02, 2007 12:06 pm Předmět: |
|
|
verco jde jen o zvyk, zpočátku jsem si mylsela že ten prášek rozdrcený mám všude, a já jich drtím ( na tlak, na cukr, na alergie...) ale koupila jsem si drtič v ikee , rozdrcené jsem zapila hodně vodou a šlo to. Ted už drtit nemusím, projde všechno. _________________
104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07, |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodinaJdi na stránku Předchozí 1, 2
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|